- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Jim Tonic #5382 üzenetére
A felesleges változó felesleges hely a memóriában...
Mármint, ha nem lesz kioptimalizálva.Senki nem mondta, hogy gyorsabb lesz
Én nem ma kezdtem, de máig találok módot a sorok csökkentésére, van, hogy le is felezem.
Akkor miért is csökkented a sorok számát, ha nem lesz gyorsabb vagy legalább olvashatóbb.Ha ezt előadod a felvételin, jó eséllyel nem vesznek fel.
Én szoktam felvételiztetniÉs ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.
Mit? Ismered az összes fordítót? Pszeudokódban ír, lehet, hogy abszolút nem képes optimalizálni a fordító, mert nem is ismered.
Viszont az összes hétköznapi gyakorlatban előforduló fordító tudja ezt. Pszeudokód hatékonyságát meg amúgy is csak algoritmus szintjén nézzük. Nyilván nem hasraütésszerűen vette fel a változót, hanem olvashatóság céljából. Példa:double map_coefficient = Ze/(Ze+Z_airbox+Zt);
// Add a one second lag to manifold pressure changes
double dMAP = (TMAP - p_ram * map_coefficient) * dt;
TMAP -=dMAP;A map_coefficient nyilván "felesleges változó" mivel egyszerűen bele lehetne másolni a dMap képletbe (amit aztán szintén tovább lehetne másolni a TMAP képletbe). Mégis, így olvashatóbb, főleg mivel fizikai jelentése is van.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 26
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Spórolós topik
- Béta iOS-t használók topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Legyártotta az első wafert a TSMC arizonai gyára az NVIDIA számára
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6" Full HD - Ryzen 5-7520U - 8GB - 512GB - Win11 PRO - MAGYAR - Garancia
- Acer Swift Go 14 Oled (intel version)
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO Kozmosznarancs 256-512GGB Független 1év Apple Gar. Azonnal átvehető.Deák
- i7 5930k, MSI X99, EVGA RTX 2080 Super Hybrid (Ritka), ssd + HDD, BeQuite Torony
- Insta360 X4 360 fokos akciókamera
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest