- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
A felesleges változó felesleges hely a memóriában...
Mármint, ha nem lesz kioptimalizálva.Senki nem mondta, hogy gyorsabb lesz
Én nem ma kezdtem, de máig találok módot a sorok csökkentésére, van, hogy le is felezem.
Akkor miért is csökkented a sorok számát, ha nem lesz gyorsabb vagy legalább olvashatóbb.Ha ezt előadod a felvételin, jó eséllyel nem vesznek fel.
Én szoktam felvételiztetni
És ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.Mit? Ismered az összes fordítót? Pszeudokódban ír, lehet, hogy abszolút nem képes optimalizálni a fordító, mert nem is ismered.
Viszont az összes hétköznapi gyakorlatban előforduló fordító tudja ezt. Pszeudokód hatékonyságát meg amúgy is csak algoritmus szintjén nézzük. Nyilván nem hasraütésszerűen vette fel a változót, hanem olvashatóság céljából. Példa:double map_coefficient = Ze/(Ze+Z_airbox+Zt);
// Add a one second lag to manifold pressure changes
double dMAP = (TMAP - p_ram * map_coefficient) * dt;
TMAP -=dMAP;A map_coefficient nyilván "felesleges változó" mivel egyszerűen bele lehetne másolni a dMap képletbe (amit aztán szintén tovább lehetne másolni a TMAP képletbe). Mégis, így olvashatóbb, főleg mivel fizikai jelentése is van.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5510 - 15.6" FHD IPS - i5-10210U - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO + Office
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4573, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman S2 TG DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.