- Poco F7
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #5247 üzenetére
UML: Több nézet van. az én szempontom az, hogy az UML arra jó, hogy utólag - vagy előre, de fenntartásokkal - olyanok, akik nem értenek a kódhoz (rendszerszervezők, projektvezetők) láthassák, milyen folyamatok, esetek, stb. fordulhatnak elő az alkalmazásban.
Egy fejlesztőnek az UML lényegtelen. Ha előre megrajzolt, akkor úgyis változik, ha meg utólag generálom, azt nem magamnak teszem.
Éppen ezért szerintem egy fejlesztőnek igen kevés haszna származik az UML-ek olvasgatásából. (persze ha egy nagy rendszer csatlakozási pontjait, szervereket akarok látni, az más, most a kódra, alkalmazásra értek mindent). Én így látom.
Sőt! Kicsit tovább is megyek és azt mondom, nem adat és adatszerkezet alapú szemléletben kellene már gondolkodni. Ha én egy másik fejlesztővel beszélek, rajzolunk ugyan, de nem UML-t, hanem dobozkákat, folyamatokat, ahogyan az a kódban vagy felületen meg is lesz valósítva. Ebben az UML inkább hátráltatna, mint egy gyors skiccelés. A gyakorlat nálam nem igazolja az UML vélt erejét.
A sikerélmény szükséges az érdeklődés fenntartásához, de ha rögtön nekiáll valaki superclassokat írni és később akarja megtanulni az elveket, nehezebb lesz. Mellette lehet mórickázni, de ugye ismert a mondás: elmélet nélkül nincs gyakorlat és fordítva. Legalábbis akkor, ha az ember komolyan foglalkozik valamivel. Garázs szintű fejlesztéshez, meg számológéphez nem kellenek nagyon elvek, de nem szabad ott ragadni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Poco F7
- Robotporszívók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED monitor topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robogó, kismotor
- Nők, nőügyek (18+)
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra Black Titanium 49 mm Black Milanese Loop 49 mm Ocean Band 49 mm M/L Trail Lo
- Eladó Gaming PC Ryzen 7 7800X3D, RX 9070XT, 32GB RAM
- Samsung Galaxy Watch6 LTE 44mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest