Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Macrodroid
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Amúgy én dolgozom együtt olyan fejlesztővel (BME-VIK), aki nem ismeri a HTML nyelvet. De tényleg, nulla. Nem is értem, mert amúgy középiskolás anyag.
BME VIK-re jártam, ne is kérdezd hány évig.Eredetileg távközlés, aztán sokadik nekifutásra C# fókuszú szakirányon voltam.
Tanítottak mindenfélét (Pascal, C, C++, Java? aztán C#, Java, webes valamik), végül DB, DWH oldalon kötöttem ki.
Arra emlékszem, hogy egyik évben még a .Net 2.0 webes frameworkjeit nézegettük szakirány laborokon, következőben a .Net 3.0-át (Razor?), szóval valamikor tizenéve nézegettem a HTML, CSS, JavaScript akármiket is, de azokhoz nagyon nem értek (ahogy a Java meg C#-hoz sem.)Ellenben nemrég melóhelyen hozzámvágtak egy 700 soros SQL queryt, amit az egyik vezető Java fejlesztőnk csinált 5+ éve, elvileg 15 táblából szedi össze az ilyen-olyan webshopok hiteligényléseinek az állapotát.
Csak túl sokáig fut, néha megfekszik tőle a DB szerver, aztán attól az egész alkalmazás.
Még nem sikerült átlátnom a teljes logikáját, de némelyik alquerytől agyrákot kaptam, annyira rossz a futási terve: számlaszámonként lekéri a dokumentumok állapotát, rendezi beérkezési dátumra, kiválasztja a legnagyobbat, majd veszi a következő számlaszámot, és arra megint rájoinol leválogat, rendez, szűr...
Ezeket kicseréltem olyanra, hogy először rendezem a táblát számlaszámra és beérkezési dátumra, abból válogatom le a számlaszámonkénti utolsó sorokat, így mindjárt nem többtízezer számlaszámra külön-külön fut a query, hanem egy menetben az egész.
Mindjárt lefeleződött a futási idő, és a szerver sem pusztul bele.
Elvileg az SQL is középiskolás anyag, de jól csinálni az megint más skillszetet, gondolkozásmódot igényel, mint mondjuk a Java programozás.
Nyilván ez a frontend cuccokra is igaz, nehéz az almát a körtével összehasonlítani.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xbox Series S 512 GB, Minden tartozékával kiváló állapotban
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest