Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VikMorroHun

őstag

Egy kis segítséget kérnék. Felraktam a Visual Studio 2022-t, letöltöttem vcpkgt, meg egy kisebb projectet GitHubról. Build után megjelent a project .dll formában a helyén. OK.

Ezután átírtam egy útvonalat szabályozó változót a projectben, hogy máshova kerüljön a .dll. Na, ezt nem kellett volna, mert ettől a CMake megdöglött. Most ott tartok, hogy gyakorlatilag nem találja a Visual Studio a CMake-et, vagy egyik a másikat. Mindegy is. Azóta ugyan átraktam egy másik helyre a vcpkg-t, de frissítettem a környezeti változót (le is kérdeztem parancssorban, jó), viszont valamiért a régi helyre mutat a Visual Studioban (ahol eredetileg is rossz volt).

A lényeg: újra kellene generálni az egész környezetet, amit első futtatásnál automatikusan megcsinált a Visual Studio. Hátha akkor helyre rázódnak az útvonalak. Ezt viszont nem tudom, hogyan lehetne megoldani. Átnéztem fél tucat MS dokumentációs oldalt, Stack Overflowt, ChatGPT-t is megkérdeztem, semmi eredmény.
    Hogyan lehetne újra generálni az egész Visual Studio környezetet? Már azon kívül, hogy nyom nélkül letakarítom a gépről, majd újra telepítem.

Szerk: Lehet, hogy megoldódott. Miután ezt megírtam, rátaláltam a dokumentáció Repair Visual Studio című cikkére. Most tart 45%-nál.

Új hozzászólás Aktív témák