- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Mr-Pamacs
senior tag
Hy.
Nem tudom h foglalkozol e ilyesmivel de érdekelne egy nagyobbacska LCD.
Írj már egy emilt ide: diszracsok@freemail.hu
Vagy itt www.diszracsok.fw.hu-n a vendégkönyvbe..
Ilyesmi érdekelne:
Max 10 cm széles LCD. és kb 5 cm magas. Jó lenne ha ezt megközeítené. A felbontása gondolom itt már komolyabb lenne. Ez kéne elektronikávan meg mindennel. Én nem nagyon értek az elektronikához viszont majd programozni szeretném (ez megy). Árban max 8 k-ig mehetnénk.
Szerk:
Ja max 1 cm vastag lehet a kijelző (ajtóba menne)
És ugy látom gondba vagy a beépítő keretekkel. Talán tudok segíteni, nézz el a megadott weblapra.
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
Mondom a gondomat
- alappanel LCD nélkül (USB csatoló + mikrokontroller + bővítőcsatlakozók + SW + csipogó + nyomógomb) kb. 6eFt
- LCD kijelző 2-től a csillagos égig
- Előlapi panel (KisFdd beépítőkeretként) ~5-700 Ft (ehhez a 2*24-es LCD ~4eFt)
- Infravevőbővítés ~5-800 Ft
- Hőmérő ~3-500 Ft
- Ventillátorszabályzó (12Vról, SW-ből szabályozható+hőfokérzékelővel) ~1500-2000 Ft+hőfokérzékelő (~400/db)
Hát így árban sok.
Ha firmware only változtatással megoldható, ott a panel magában drága (ha nincs is beültetve. Most is az alappanel ~1eFt (furatgalvános, felületszerelt)
-
Dave623
csendes tag
válasz
Robert7x #172 üzenetére
A véleményem a piacnak megfelelően, a frontpanelt illetően:
-Olcsó, megbízható és moduláris(<3eFt)
Ezen belül kétfelé osztható: készre szerelt(értsd beépítőkeret,előlap) vagy nyers, faragható kivitel,mint most. Gondolok itt arra, hogy text kijelző lenne az alap, de bővíthető IR, hőmérő, fordulat szabályozó. Persze a nyák, a brutál verziójú, csak a firmware butitott.
Boltban GEMBIRD FAN SPEED CONTROL FSCP-1 ennyit tud 2500ért:
5.25''-os bővítőhelyre építhető
Ventilátor szabályzó panel
Egyidejüleg 3 ventillátor szabályozható
Sebesség függvényében változó háttérvilágítás
Hiba esetén riasztás hang-, ill. fényjelzéssel
-Drágább, exclusive kivitel(<9eFt)
Graf kijelző, minden opció benne van, készre szerelt, személyre szabható firmware, cserélhető színű háttérvilágítás, egyéni előlap(Nokiának bejött)
Boltban THERMALTAKE CIRCLEFIRE A1994 9700ért:
5.25'-os bővítőhelyre építhető
Beépített sztereó hangszóró (2W RMS)
Hangerősség visszajelzés külön a jobb és bal csatornának
3 lépcsőben állítható hangerő (High, Normal, Low)
7 féle színű háttérvilágítás
Ezektől az LCD-d sokkal profibb
A GSM modul minek egy előlapi panelba? Annak max szervernél lenne értelme, nem?
Inkább autós biztonsági rendszerben lenne jó.
SE telefonkezelésben tudnánk kooperálni, arról vannak adataim.
Mennem kell, du. visszanézek. -
Robert7x
aktív tag
SMS küldést most faragom. Atesztalany a Siemens C35 és a Nokia 5110. ezekre készül a mintaprogi
Előlapi LCD (grafikus 128*64-es), HW hőmérő már most készen van, Ventillátorkezelés az kb. karácsony magassága (A most meglevő USB-s panelen a kommunikációs kivezetés rajta van (I2C busz), Ki/bekapcs az a következő firmwarefrissítésben - ha minden jól megy belekerül, PINkód+normális GMS modul távirányítóval összejöhet.
De ha összeadom ez így a 30eFt nagyságrandje (Csak a GSM modul ebből 10-12).
Lesz akinek ez hiányzik a gépéből? Ennyiét?
Sajnos a költségvonzatokat látva ami ma piackées az max 5-7eFt nagyságrendje
Ebbe az USB-s LCD is csak cipőskanállal fér bele.
Igaz, ha modulárisban gondolkodom, akkor már nem olyan vészesmax. 2-3 részletből is össze lehet rakni...
-
Dave623
csendes tag
válasz
Robert7x #170 üzenetére
Rendszeresen nézem! SMS küldés mobillal: AVR közbenjárásával?
Csak ötletként: Brutál előlapi lcd: HW hőmérő, dinamikus ventillátor kezelés, távirányitó(be-kikapcs is), és PIN kód a távirányítón keresztül, belső alaplapi usb csati.
Ma agyaltam autós felhasználásokon, de ezeken még merengek: rádio/mp3(írtad hogy hajszás), tolatókamera, sebességtartó autómatika, indításgátló...(Hiába, ha unatkozom, leporolom a maradék agyam és gondolkodni kezdek)
-
Robert7x
aktív tag
Ötletek HWre? nézd meg az avr.tavir.hu lapot. Indulásnak
.
Grafikus LCDre ami most kerül ki: Mérésadatgyűjtő rendszer, és grafikus elemzés, illetve egy szakítógép PC-s megvalósítása, csak ha nincs PC, akkor egy AVR kontroller vezényli.
A fekete háttér, fehér karakter megoldva, simán inverzbe kell rakni a kijelzőt, ezt a T6963C kijelzők HWből tudják is. -
Dave623
csendes tag
válasz
Robert7x #168 üzenetére
Fel a fejjel! Milyen HW ötleteid vannak á'la AVR? Nézegettem a chipcad,lomex árakat, vannak egészen ígéretes graf LCDk! Ha jól láttam a gyártó doksit(EDT), a video memória az LCDre integrált vezérlőben van. Így megoldódna a fekete háttér, világos rajzolat gondom oled nélkül.
Ja igen, pár mailt váltottunk a céges címemről a héten! -
Robert7x
aktív tag
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #158 üzenetére
Előfordul.....
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
UPP!
én meg a hülye fejemmel el is felejtettem mailt írni.na majd bepótolom ha lesz egy kis időm. -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #152 üzenetére
Sok és fóliából kiképzett csatlakozó nem a szívem vágya. Nagyon nehéz forrazstani, és ha csatlakozóval oldom meg, az meg kb. beszerezhetetlen.
Mailt várom -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
vagy nem érdemes ilyesmire pazarolni....?
viszont írok neked egy mailt, egy ajánlattal, mert találtam egy jó dolgot, ami lehet téged is érdekel -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
ha megtudod oldani, hogy esetleg még tapizgatni is lehessen, az nagyon jó lenne.
szoval, szétszedtem megnéztem.
sok-sok mazzag
vékonyak, egy csatlakozóba tömörül mind.
az érintő-fóliából 4 mazzag
a kijelzőböl mindenféle elektromos kis szaron át vagy 20 mazzag minimu.
hát nemtudom, nemhiszem hogy nagy esély lenne rá hogy tudj valamit varázsolni hozzá...
holnap fényképezgetek majd párat.
MOD: nem p900 kijelző, csak olyan mint a p900 é.egy ugyanolyan telefonból(a925)
de a csatija ilyesmi...
és efféle kijelző is.
holnap d.e nyomok képet....
vagy felesleges?
[Szerkesztve] -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
telefon szoftvere nyekkent meg
én teszek be szép képet valahova holnap
meg hogy mien mazzagok jönnek ki
van a telefonhoz komplett szervízleírásom, abban talán azt is meg tudom kukkolni, melyik mazzagon mi jön ki
nekem olyan lenne jó, hogy ezt valahogy ráapplikálom gépre, rádugom valami portra(mindegy hogy pronter,usb,com vagy más) és akkor tudnám LCD kijelzőként használni, fasza winamp kijelző, meg minden.
ha még az érintőrészét is tudnám használni, az maga lenne a csoda
(lehetséges?)
és mennyibol jönne ki csak a vezérlés(nem tudom mi az a vezérlés, számomra az, amibe bedugom az lcd-t , és bedugom a gépbe)
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #148 üzenetére
Hát megnézem. szerintem összehozható.Vezérlésen mit értesz? PC? Mikrokontroller? Mi a terv? Mit tudjon?) Ki ejtette le a telefont?
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
amugy ha van egy telefon kijelzőm(szines, nagy,érintő)
azzal esetleg nem tudsz mit kezdeni? esetleg ahhoz ha tudnál gyártani egy vezérlést, nagggyon jó lenne
p900 telefon
260 ezer szin, és érintőkijelző.
az érintő részét nem fontos ha meg lehet csinálni
de esetleg ha tudnál vele valamit kezdeni, nagyon jó lenne.
vagy lehetetlen? -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
jo, tudom hogy nincs olyan fajta, csak nekem most nincs olyan számlám, amirol tudnék pénzt utalni.
igy maradt a befizetés.
ezért mondtam, és eddigi lakhelyemen nem volt K&H bank, de it tmost van.
csakhát a nyaralás.
majd irok mailt
köcce
amugy mindenki vegyen jófajta LCD-t a gépébe, mert az JÓ! -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #145 üzenetére
K&H-s számlám van. Úgy tudom nincsenek már olyan számlák amiről ne lehetne bannközi utalást csinálni. legálábbis én már erről szinte mindenfe utaltam... (na jó, külföldre nem, mert >8eft lett volna az utalás...)
Ok, akkor jövőhét közepe fele szólok. Jó nyaralást! -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
izéé akkor természetesen kifizetem, és elküldöd majd.
csak ha jól emlékszem neked nem olyan bankszámlád van, ami nekem jó, igaz?
igy gázos az utalás sajnos.
1hétig nyaralni megyek, utána üzletelünk.
és mégegyszer bocsi hogy elfelejtkeztem -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #143 üzenetére
Itt hever, majdnem teljesen összerakva....
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
én meg el is felejtkeztem a távir-os üzletünkről!
mi a helyzet? -
Robert7x
aktív tag
válasz
Robert7x #139 üzenetére
USBre csatlakoztatható, külső eszközként (asztalióra) is működhet
.
NEM szükséges hozzá LPT port. Csak és kizárólag USBről megy.
A vezérlőpanel+kábelek+szoftverei (frissíthető firmware-val): 6000 Ft
Kijelzőből több féle is van: 2*16...4*40-ig. Kék/sárga/fehér háttérvilágítással ill inver is. Például:
2*16 karakteres zöld háttérvilágítás: 2100 Ft
4*16 kék háttér, fehér karakter :3700 Ft
2*24 karakter zöldessárga háttér: 3200 Ft
Leírás innen elérhető:Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
Valakinek? USB-s változat is van
.
Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
válasz
Robert7x #133 üzenetére
Az USB alapú Crystalfontz verzió is elkészült. A vezérlőpanel 5900 Ft élesztve, driverCDvel+programokkal. A gép kikapcsolt állapotában ébresztőóraként funkcionál. 2*24 ill 4*16/4*20-as kijelzővel került tesztelésre. Bővebb infó a www.tavir.hu oldalon Bővebben: link
-
Robert7x
aktív tag
válasz
P4Laca22 #125 üzenetére
Képek az oldalon
Bővebben: link méreteket tartalmazó leírás is kikerült. -
Robert7x
aktív tag
válasz
P4Laca22 #110 üzenetére
Lesznek. amint 1-1 újabb fajta beesik megy róla ki kép.
Grafikusakkal most kezdek majd foglalkozni (1-2 hét) és onnantól megy.
Árat, fotót még nem tudok...(legalábbis olyat amit _biztosan_ le tudok kezelni. Amíg nem próbáltam, addig nem írok le inkább semmit. De 90% hogy megy. A T9xxxx sorozatúak, a SED-eket le lehet kezelni, ez biztos. Az I2C buszosakat szintén...
-
Robert7x
aktív tag
Lassításról nem igazán lehet beszélni. Bár ha nagy frissítési sebességet állítasz be, akkor bizony lassíthat 1-2%-ot. Az LPTport kezelése - ebben a módban - gyors adatküldés/fogadást jelet, azaz a futó folyamatokat meg kell erre az időre szakítani. és itt ugye nincsen puffer, amibe belököm az adatot és majd egyszer csak kiolvasódik...
-
Tobika1
senior tag
Üdv! Ez az LCD milyen mértékben lassítja a gépet?
-
Robert7x
aktív tag
Nem tudom hogy vannak e újabbak ezekből. Még nem futottam össze velük (igaz bnem is kerestem). Igaz hogy ezek 2000-2002 között készültek, ekkor a HT meg még álom volt csak
Nincs valami kompatibilitási program MSConfig vagy hasonló amivel azt lehet ''hazudni'' az XPnek, hogy e program fele (Winamp) Windows 98-nak hazudja magát? esetleg hogy Winamp 5.xx helyett/mellett a 2.9x-et rakod fel?
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Robert7x #103 üzenetére
Meglestem.
http://www.winamp.com/plugins/browse.php?search=yes&filter=C&query=automedia Bővebben: link ezek azok?
Hasonló van még a következő neveken:
Bővebben: link
LCDre kerestem rá, és a köv:
AutoMedia Car LCD
LCDisplayer
AutoMedia Car 2002
LCDisplayer v0.59
LCDriver for Winamp
Lortys mp3car plugin -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #95 üzenetére
Ok. Első tesztek printerporton át lesznek, és amint a karakteres LCD USBre eljképszül, utána ezt is ráapplikálom (megpróbálom) USBre...
-
Robert7x
aktív tag
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #95 üzenetére
Ok, meglesem....
-
Robert7x
aktív tag
LPT kábelen át megy az 5 V is. A géped hátlapjára kapsz egy DSub9 aljzatot (hogy nehopgy összekeverd a sorosporttal) és azon át megy ki a +5V. Belül egy nagy Molex aljzat lesz benne (1 szabad HDD táp kell neki). Onnan a printerport felől megy a vastagabb jelkábel, és ebben közösen megy az 5V és mellette a vezérlőjelek is...
Tudtál követni? ha nem akkor rajzolok
Nem mondták hogy gépbe nyúkálni csak kikapcsolt állapotban szabad? Ejnye. mennyire sült meg? A gép házán jellemzően a 0V vagy GND van. a panelen csak az 5V esetzénm lehetett rövidzár, de a rézfólia elég vastag - remélem - hogy kibírja. A kontrasztállító potméter nem biztos hogy örült neki ha az ért le...
Mi a hibája, hogy nem 100%-os? -
Tobika1
senior tag
Üdv! Ba*** meg én egy veréb vagyok. ahogy raktam belefele a gépbe a belső panelt hozzáért a számítógép oldalához ése légett benne valami, de szerencsére az lcd nem kapott nagy feszt ,ugyhogy megnyugottam. megforasztgattam a panelt és jó lett, de félek hogy nem 100%-os. Mennyiért tudnál egy új bővítőhelyre csatlakoztatható vezérlőpanelt küldeni?
-
-
Robert7x
aktív tag
Árban és színben akkor a sárgászöld kijelző lehet jó neked.
A 4*16-os az árban szerintem is nagyon jó, de a 4*20-as sárgászöld háttérvilágítással is ennyibe van (jövőhét péntektől lesz).
A gépen kívüli megoldás miatt a vezérlőt is érdemes kívül megoldani. Ha van kívül kisebb hely, akkor egy kb. 1/2 LCD méretű vezérlőpanel, és azon van rajta 1 db LPT csatlakozó. Csak hogy ne kelljen annyit vacakolni a külső kijelző kábelezésel -
P4Laca22
tag
Én kb. úgy gondolkozok ezzel kapcsolatban, hogy egy 4x16-os, 4x20-as vagy egy 4x40-es kijelző megfelelne az elvárásaimnak, úgyis csak MotherBoard Monitor-os értékeket akarok kijelezni vele (hőfokok, feszek, rpm-ek stb.), semmi extra dologra nem használnám. A kék háttérvilágítás sem kötelező, mert sztem a kék nagyon túl lett lihegve már. Jó lenne viszonylag olcsón megúszni a dolgot, mert elég sok lesz a kiadásom a géppel kapcsolatban, szóval az lcd-t illetően nem nagyon ugrálhatok
Pont most (a hsz írása közben) néztem az oldaladat, az a 4x16-os kék hátteres lcd az meg is felelne az elvárásaimnak, szóval lehet, hogy az lesz a dolog vége
-
Robert7x
aktív tag
Semmi gond. Én vagyok
1-1 darab mindenből - általában - van itthon...
Ha konkrétumok kialakulnak (lehetnek a listáimon nem felsorolt holmikban/kialakításban is gondolkodni), szólj. De hogy mint külső holmi (kérdés anyagilag mennyit szánsz rá), lehet hogy érdemesebb az USB-ről menő (vezérlés+áramellátás) megvárni. Ez kb. 1-2 hét még (árban sem többszörös a szorzója - az előzetes tervek szerint ->persze ez nagyban függ hogy alkatrészt hol/mennyiért lehet beszerezni+a nyomtatott áramkör végleges ára is még képlékeny) -
P4Laca22
tag
A dobozt azt én csinálnám, mert az lcd sajnos nem kerülhet a ház elejébe, ugyanis ott egy ventivezérlő és a gép 2. tápegysége fog megbújni. 1 rendelésed már 1000%, hogy lesz, csak hát sajnos fizetéskor fogok tudni érdemben nekilátni a dolognak, ami kb. július 8.-a környéke.
-
Robert7x
aktív tag
LCD panelek árban _nagyon_ szórnak
Kis dobozkába építés házon kívül - ezt nem tudom vállalni, csak a panel/kijelző/vezérlést+kábelezést. Itthon csak forrasztópáka van, lakatosműhely nincs
Bp-n XVIII. kerületben lakom, Pestlőrinc., de a kékmetrón előfordulok heti kb. 2 alkalommal...
Tippek, bármi jöhet, egyedi hardvert is elkövetek. Ha 2-3 emberkét érint akkor már érdemes nekiesni... Így lett szinte minden ami az oldalon kinn van (ld aláírás)
-
P4Laca22
tag
Először is jobbra fel
Másodsorban szeretnék majd én is egy lcd-panelt, ami nem a ház elején kapna helyet, hanem egy kis dobozban a monitor és a ház közé, így a méret nem fog számítani, minél nagyobb annál jobb
Harmadrészt látom pesti vagy, merre felé lax?
Csak a későbbi átvétel miatt kérdeztem
Egyelőre ennyi lenne, ha kezdenek kialakulni a konkrétumok, írok megint, addig is figylemmel fogom kísérni a topicot -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #83 üzenetére
Ez így nagyjából reális lehet.
Előbb - azonban szerintem neked is jobb- begyűjtök egy kisebb grafikus kijelzőt ezzel a vezérlővel, és azon kísérletezem (remélem találok). A kialakítása olyan a kijelzőknek és a csatlakozóknak, hogy később - ha lesz COM illetve USB-s változat - a kijelző átrakható egyből az új vezérlőpanelra. Mintha csak videókártyát vagy Hdd-t cserélnél a gépen
.
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
hát, akkor nem lyan nagyon fontos a com port, de az ugyis van egy a lapon csak igy tüskék formájában
sima lpt-n?
a kijelzó 13k körül.
mondjuk 15k bol megoldod?
MOD: vagy ennél többre számítsak
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #79 üzenetére
Hajaj, lúd és kövér álapota
COMport esetén a vezérlést egy mikrokontrollernek kell megoldania, amihez kell a mikrokontroller program is. Egyenlőre a karakteres vezérlést írtam csak meg (USB vagy COM porton át vezérelhető az LCDkijelző), és gyári manualban lévő kódokat használtam, plusz belejkerült még néhány . plusz funkció. Ennek fejlesztése volt - eddig - 4 hétvége+néhány hétköznap (elektronika+mikrovezérlő program +felkészíteni 1*8...4*40 karakteres kijelzők vezérlklésére...) Ja és ismertem ezeket már féligmedig korábbról.
Az elektronikának _még_ nincs végleges ára...
Grafikus kijelzővel még idáig 1x dolgoztam csak, és ki kell nyomozni, hogy az azt vezérlő program mit is használ... Ha most esnék neki, akkor szeptember vége-október közepére lenne valami belőle csak.
LPT-s vezérlés az van rajzszinten, de azt meg - eddig - nem próbáltam...
Jövőhéten talán lesz egy kisebb grafikus kijelzőm, azzal kipróbálom mit tudok kihozni... -
Robert7x
aktív tag
A háttértáron szokott ez elbukni - rázkódás. Ekkor csak CompactFlash jöhet szóba, az direktben illeszthető IDE buszra. A Dosos program a DOSAMP volt.
Az alaplapoknak általában elég szokott lenni a +5V és a PowerGood jel (486-os/P1-es lapok). 5V/5-6A elég szokott lenni, 12V csak a sorosport és a mechanikai eszközök (CD/Hdd) számára kell.
Autóban vigyázz az akku felől 100-400V-os tüskék is vannak a belső hálózaton, ezt mindenképp le kell vágni valahogyan.
A belefeccelt idő/energia fényében én inkább egy YAMP-ot (?) építenék. Mikrovezérlő, MP3 dekóderIC, LCD és CompactFlash memória. Teljes doksi van a neten, csak kb. 2-3 hétvégét kell rászánni... Méretre kisebb mint 1/2 ATXes táp -
Dryman
őstag
Sziasztok!
én anno hozzáfogtam egy autóba készülű akkor még ujnak számító mp3 lejátszó építésébe, erről voltak komplett doksik valahol a neten, ott tart a dolog hogy a dc-dc konverter, ami egy kibelezett 235W ATX táp már leadta az aksiról a megfelelő tápokat a lapnak, de a párhozamos porti kijelzőnél elakadtam, pedig lett volna ezekszerint hozzáértő segítség...
Mindegy a fekvő lapos ház meg a belső cucc már megvan, táp megvan, szeretném befejezni, de azóta a doksik is elkallodtak, ja meg a netoldal sem jön már be!
Azt tudom hogy dosos op rendszerről bootolt a gép, és autoexecbe be volt nyomva egy zenelejátszó program, aminek valamilyen alalkalmazása hajtotta volna a kijelzőt, illetve a szintén párhuzamos porti kezelőszerveket...
Ha valaki segítene még lehet vennék is egy komplett kijelzőkészletet....milyen jól mutatna egy ufókék háttérvilágítós cucc a trabiban!
Hozzáértő Kollegák !
ne habozzatok ha van valami épkézláb magyarázat,mert ha van vallakinek tapasztalata ez ügyben, akkor nosza rajta had vegyek már egy szép kijelzőt a topikgazdától! -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
Nos, akkor hány pézért tudnál nekem összehozni egy olyan dolgot, amihez ilyen kijelző van, és bent ügyködik a gépen?mondjuk egy com portr anem lehet?
-
Robert7x
aktív tag
Összeveszett a 2 virtuális mag?
Na ilyennel sem találkoztam még (Itthon PII van és egy AMD 2400XP) azokban meg nincsen ilyen funkció
Erre meg nem ig gondoltam volna...
Egy karakterátírásosdival játszadozom hogy magyar karaktereket hogy lehet kicsiholni.
Ameddig jutottam: 2 féle karakterset van LCDkben Japan/English illetve English/European (kínai, cirill egyebek most nem számít) Mo-n ez a kétféle beszerezhető. A 0...7 karakterek átdefiniálhatóak (modegyikban) ill az angoé/EU tartalmazza a magyart is csak rossz helyen ASCII szerint. Ekkor más kódot kell kiküldeni rá, és megjavul. De ez csak direktbe kiírt adat esetén megy, átvett adat esetén nem járható út... -
Robert7x
aktív tag
Crystalfontz kinn van az oldalon is...
Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
A kijelző bekötése:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=32#Toshiba5343
Bővebben: link Az LCDHype támogatja...
A 17-18-16 GNDre megy, ez a Te modulodon belül össze van kötve. -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
Ez nem VFD, hanem sima kijelző.
De LPTre valószínű illeszthető, ha minden igaz akkor az LCDHype lekezeli. A T6963C elég gyakori kijelző, ha minden igaz akkor a http://avr.tavir.hu oldalon van is fenn a bekötéséről rajz.
Össze is tudom ha kell hozni -
Tobika1
senior tag
Üdv! Most a LCD Smartie-al néztem de ez se jó. Ékezetes betüket nem tudja megjeleníteni. Mi lehet a probléma?
-
Garfield
aktív tag
csak hogy meglegyen
-
dane
senior tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
ezt hol találtad?
Ha a controller csatlakoztatható az LPT portra akkor semmi
A PDF-ben azt irja hogy 8bit paralell portra köthető...
[Szerkesztve] -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
240 x 64 -es grafikus LCD
Amíg a készlet tart: 9.600,- Ft + Áfa
kíváló kontraszt
integrált T6963C kontroller
szöveg és grafika egyidejűleg -
dane
senior tag
Noritake kijelzőkkel hogy állsz?
HTPC épitéséhez kellene...
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #59 üzenetére
Kékből ami van:
- A 2*20-as van, de azt 6100-ért tudom
- A 4*16-os van 3700-ért...
Átnéztem az oldalt de nem találtam olyat amit írsz. Merre van?
A hátul 1 hely elfoglalásán azt érted, hogy ne kelljen 1 hátlapi beépítő?
De, megoldható. Ekkor a LPTportról befele jön és a gépen belül történik meg az illesztése. A hátlapi panelről a takaró leszedhető, ekkor belulső csatlakozóként viselkedik. De valahogy akkor is be kell vinni vissza a jelet a PC-be.
Vagy vársz kb. 2 hetet és lesz belső csatlakozású USB-s (árban picit feljebb lesz a vezérlő panel...) -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
de, a honlapodon fent van egy kék alapon fehér betűs 360 ért, jó nagy.
és a képek között van egy 2x20 as kék alapon fehér, amire tavir.hu van kiirva.
és ezt a dolgot valahogy ugy nem lehet megoldani, hogy ne folgalgjon el egy helyet hátulról? -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #53 üzenetére
Tobika1:
Én a Winamp pluginra tippelek. Ha leáll, akkor a vezérlés nem jut el az LCD-ig.
Melyik plugint használod? megnézem nálam mit művel...
.-Cs0SzA-.:
A kék alapon fehér betűs 3600-ért nálam nincs is.
A programok gyáriak, és free-k (a www.tavir.hu letöltés alatt fenn is vannak). Kiírni bármit kilehet. (hőfok, ventillátorok, Hdd/Mem hely, Prociseb, winamp címek, terhelés a procin, up/download sebesség.... Így hírtelen)
Hát olcsó, kék, 5,25 helyre beépíthető - na az nincsA kék eleve 1,5-3x szorzóval van csak
A vezérlő 1600 és ehhez jön az LCD. Én a 3,5-s helyre 2*24-eset rakok, ez a kijelző 3200 Ft (zöldessárga háttérvilágítással).
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
olyan kéne, amit be tudok applikálni egy 3,5 ös meghajtó helyére...
és nagyon designoss, mint pl a világos kék alapon fehér betűk.
ha ilyened van, és vezértlőd, és occsó,és minden jót ki lehet iratni vele, akkor veszek egyet -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
a kék alapon fehér betus lcd-kijelzo az 3600 péz külön, vagy abban van már egy vezérlőizé?
a programot te készítetted, vagy készíttetted?csak a hőfokot lehet vele kiirni, vagy más okosságot is? -
Robert7x
aktív tag
A http://www.tavir.hu vagy a http://avr.tavir.hu oldalon tudod jelezni...
Bővebben: link illetve Bővebben: link -
samprass
tag
hali, engem erdekelne 4*16-os kek inverz lcd
samprass@citromail.hu -
Robert7x
aktív tag
Én egyszerűsítettem:
Az LCDSmartie vagy a Crystalfontz vezérlőt használom. Ez _automatikusan_ át tudja venni a Winamp adatokat is.
Ill. van a CD-n egy Winamp Plugin-gyűjtemény, abból van valamelyik fenn a gépen.
A kódkevereedés lehet több mindentől - ezen kívül:
- Az LPT porton valaha volt nyomtató/scanner egyéb, melynek a vezérlőprogramja bekavar a kommunikációba
- az LPT-t érdemes normál/standard portként használni (EPP ill ECP ha lehet ne legyen - BIOS-ban állítható)
- túl gyors a printerport, a pluginokban delay állítható.
- túl gyorsan küldöd az adatot, és nem bírja a kijelző követni (25 fps felett nem illik használni) Szóval a kiírás várakozási ciklusát megnövelve is helyrerakható.
-
Tobika1
senior tag
Üdv! Megkaptam az LCD-t
, de lenne egy kérdésem, letöltöttem egy jó pár winamp plugint de egyiket sem tudom használni, elöször tök jól megy az lcd-n a plugin majd össze vissza szórja a karaktereket és leáll. Mi lehet a probléma?
-
Robert7x
aktív tag
Affene.
http://avr.tavir.hu
Harmadikra csak sikerül...
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
Előlapi kivágása ahogy megvan, oda kell beleigazítani a LCD-t.
Én mostanában sorrra járom a számtech boltokat és kisfloppy beépítőt keresek (előlapot). Használt számtecheseket uszítoottam rá, nagyjából alakulgatnak... 1 már vanValahol nagykerben is van, csak aki ismerős oda szokott járni szabin van, így az tolódik 1-2 hetet...
CD előlapot meg kb. 2 mm-t kell sacc reszelni... A rögzítés meg nem igazán szükséges, a műanyag tart annyira. Esetleg még 2 oldalas ragasztó, szigetelősszalag, papírragasztó is megrögzíti hátulról... -
Robert7x
aktív tag
Hoppá!
Alkatrészek a http://avr.tavir.hu oldalon vannak Bővebben: link. -
net84
őstag
Hello!
Alkatrészeket is be tudsz szerezni?
- 4*20-as alfanumerikus lcd kellene (valami háttér világítással)
- ATTIHY13-20PI (attmel ic - nem felületszerelt)
- usb csatlakozó aljzat -
Robert7x
aktív tag
Játékok közben, mikor sokunk leginkább kíváncsi a húzott PC hőmérsékletére - ez meglehetősen bonyolult művelet lenne. A játék hevében a futó alkalmazások között váltani sokszor nem is lehet - ugye milyen jó lenne ilyenkor egy külön kis kijelző?
Erre kínál ez a kis holmi megoldást.
Bármilyen alfanumerikus kijelzőre illeszthető.
A vezérlőpanel+kábel+CD ára 1600 Ft
Bővebben a http://www.tavir.hu címen lehet olvasni róla (képek is vannak itt)
LCD modulok:
4*16 karakteres inverz fehér-kék
4*20 karakteres fekete szöveg-sárga háttér
1*16 fehete kiírás, háttérvil. nélkül
2*24 karakteres (kisfloppy helyére
2*20 karakteres kisfloppy helyére
Az LCD modulok 1-6eFt között mozognak (1*16-ostól a 4*20 kékig) -
Robert7x
aktív tag
válasz
Szasza1981 #15 üzenetére
Nagy vonalakban: bármit:
Pl.
Winamp számcím, album, hátralévő/játszott idő, VU méter.
PC alapadatok: Proci, terhelés, Hdd méret/szabad hely, megnyitott file-k, folyamtok, Swapméret stb.
MotherBoard monitor összes adata (hőfokok, fordulatszámok, stb.)
Seti@home adatok
Játékszerverek esetén, játékos, pingidő, szervermév stb.
Így hírtelen és ezek fényujság szerűen görgethetők/adott idő után cseréltethetők.
A hozzátartozó szoftverek a honlapról is Bővebben: link letölthetők (free szoftverek). -
Robert7x
aktív tag
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Szasza1981 #9 üzenetére
Szasza1981:
Postázni tudok. Kis csomagként tudom feladni (törésbiztosabbra be lehet benne csomagolni).A kijelző+vezérlő+kábelek ~ kijelző ára (3300) + szerelés+egyebek (1600). Milyen hosszú kábel kell a gép háta (nyomtatóport) és az asztal között? Dobozolást nem tudom vállalni, csak a csupasz szerelt panel+kijelző van hozzá).
Posta ktsg (utánvétes csomag) ~900 Ft körülre jön ki. Így szumma: 3300+1600+900=5800-ra jön ki. (átutalással a csomagktsg lefaragható ~400 Ft-ra)
Mike32:
Kijelző (zöld háttérvilágítás, 4*20) 3300+1600 a vezérlőkütyü szerelten.
Képek a http://www.tavir.hu Bővebben: link oldalon vannak. -
Mike 32
aktív tag
1 ilyen 4x20 as engem is érdekelne ,már csak az ár a lényeg
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Szasza1981 #4 üzenetére
Kijelzők közül néhány 4x20-asokat kerestem, de van 2*20, 2*16 is (ez a 3 a leggyakoribb):
A Chipcad eseten (netto ar):
EW20400GLY 4x20 character LCD LED 2 430 Ft
EW20400YLY 4*20 LED háttér 2 640 Ft
Lomex (netto):
37-00-22 LCD KIJELZÖ 4x20 CH. 204ABABC (DIS) 3x5/CH 98x60x10mm BF. STN,REFLECTIVE 4056,00
37-00-23 LCD KIJELZÖ 4x20 CH. LIGHT:LED 204BBCBW2 (DIS) * 3x5/CH 98x60x15mm STN-20+70°C BF.BA. 3280,00
Codix(netto):
Csak ha talyiga arannyal rendelkezel .
Egyeb helyen innen-onnan (netto):
Truly MSC-C204DYLY-1N (4x20 kar. LED) 2960
Ezeket a beszerzesi forrasokat ismerem, igy hirtelen....
És ebből/ehhez tudsz számolni... -
Robert7x
aktív tag
válasz
Szasza1981 #4 üzenetére
A kijelzőből sokféle van. Árban kb 2-2.5 eFt (2*16 karakteres, háttérvilágításos)egészen a ~10-11eFt (4*40, háttérvilágításosig lehet.
Kijelzők a www.codix.hu, www.lomex.hu, www.chipcad.hu oldalon vannak. ha jkell be tudom szerezni és készreszerelve is tudom szállítani.
A kijelzők az ''alfanumerikus LCD'' részen vannak.
Konkrét elképzelésed van? szín, kialakítás, karakterszám... -
Robert7x
aktív tag
Játékok közben, mikor sokunk leginkább kíváncsi a húzott PC hőmérsékletére - ez meglehetősen bonyolult művelet lenne. A játék hevében a futó alkalmazások között váltani sokszor nem is lehet - ugye milyen jó lenne ilyenkor egy külön kis kijelző?
Erre kínál ez a kis holmi megoldást.
Bármilyen alfanumerikus kijelzőre illeszthető.
A vezérlőpanel+kábel+CD ára 1600 Ft
Bővebben a http://www.tavir.hu címen lehet olvasni róla (képek is vannak itt)
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged