- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #158 üzenetére
Előfordul.....
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #152 üzenetére
Sok és fóliából kiképzett csatlakozó nem a szívem vágya. Nagyon nehéz forrazstani, és ha csatlakozóval oldom meg, az meg kb. beszerezhetetlen.
Mailt várom -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #148 üzenetére
Hát megnézem. szerintem összehozható.Vezérlésen mit értesz? PC? Mikrokontroller? Mi a terv? Mit tudjon?) Ki ejtette le a telefont?
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #145 üzenetére
K&H-s számlám van. Úgy tudom nincsenek már olyan számlák amiről ne lehetne bannközi utalást csinálni. legálábbis én már erről szinte mindenfe utaltam... (na jó, külföldre nem, mert >8eft lett volna az utalás...)
Ok, akkor jövőhét közepe fele szólok. Jó nyaralást! -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #143 üzenetére
Itt hever, majdnem teljesen összerakva....
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #95 üzenetére
Ok. Első tesztek printerporton át lesznek, és amint a karakteres LCD USBre eljképszül, utána ezt is ráapplikálom (megpróbálom) USBre...
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #95 üzenetére
Ok, meglesem....
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #83 üzenetére
Ez így nagyjából reális lehet.
Előbb - azonban szerintem neked is jobb- begyűjtök egy kisebb grafikus kijelzőt ezzel a vezérlővel, és azon kísérletezem (remélem találok). A kialakítása olyan a kijelzőknek és a csatlakozóknak, hogy később - ha lesz COM illetve USB-s változat - a kijelző átrakható egyből az új vezérlőpanelra. Mintha csak videókártyát vagy Hdd-t cserélnél a gépen
.
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #79 üzenetére
Hajaj, lúd és kövér álapota
COMport esetén a vezérlést egy mikrokontrollernek kell megoldania, amihez kell a mikrokontroller program is. Egyenlőre a karakteres vezérlést írtam csak meg (USB vagy COM porton át vezérelhető az LCDkijelző), és gyári manualban lévő kódokat használtam, plusz belejkerült még néhány . plusz funkció. Ennek fejlesztése volt - eddig - 4 hétvége+néhány hétköznap (elektronika+mikrovezérlő program +felkészíteni 1*8...4*40 karakteres kijelzők vezérlklésére...) Ja és ismertem ezeket már féligmedig korábbról.
Az elektronikának _még_ nincs végleges ára...
Grafikus kijelzővel még idáig 1x dolgoztam csak, és ki kell nyomozni, hogy az azt vezérlő program mit is használ... Ha most esnék neki, akkor szeptember vége-október közepére lenne valami belőle csak.
LPT-s vezérlés az van rajzszinten, de azt meg - eddig - nem próbáltam...
Jövőhéten talán lesz egy kisebb grafikus kijelzőm, azzal kipróbálom mit tudok kihozni... -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
A kijelző bekötése:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=32#Toshiba5343
Bővebben: link Az LCDHype támogatja...
A 17-18-16 GNDre megy, ez a Te modulodon belül össze van kötve. -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
Ez nem VFD, hanem sima kijelző.
De LPTre valószínű illeszthető, ha minden igaz akkor az LCDHype lekezeli. A T6963C elég gyakori kijelző, ha minden igaz akkor a http://avr.tavir.hu oldalon van is fenn a bekötéséről rajz.
Össze is tudom ha kell hozni -
dane
senior tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
ezt hol találtad?
Ha a controller csatlakoztatható az LPT portra akkor semmi
A PDF-ben azt irja hogy 8bit paralell portra köthető...
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #59 üzenetére
Kékből ami van:
- A 2*20-as van, de azt 6100-ért tudom
- A 4*16-os van 3700-ért...
Átnéztem az oldalt de nem találtam olyat amit írsz. Merre van?
A hátul 1 hely elfoglalásán azt érted, hogy ne kelljen 1 hátlapi beépítő?
De, megoldható. Ekkor a LPTportról befele jön és a gépen belül történik meg az illesztése. A hátlapi panelről a takaró leszedhető, ekkor belulső csatlakozóként viselkedik. De valahogy akkor is be kell vinni vissza a jelet a PC-be.
Vagy vársz kb. 2 hetet és lesz belső csatlakozású USB-s (árban picit feljebb lesz a vezérlő panel...) -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #53 üzenetére
Tobika1:
Én a Winamp pluginra tippelek. Ha leáll, akkor a vezérlés nem jut el az LCD-ig.
Melyik plugint használod? megnézem nálam mit művel...
.-Cs0SzA-.:
A kék alapon fehér betűs 3600-ért nálam nincs is.
A programok gyáriak, és free-k (a www.tavir.hu letöltés alatt fenn is vannak). Kiírni bármit kilehet. (hőfok, ventillátorok, Hdd/Mem hely, Prociseb, winamp címek, terhelés a procin, up/download sebesség.... Így hírtelen)
Hát olcsó, kék, 5,25 helyre beépíthető - na az nincsA kék eleve 1,5-3x szorzóval van csak
A vezérlő 1600 és ehhez jön az LCD. Én a 3,5-s helyre 2*24-eset rakok, ez a kijelző 3200 Ft (zöldessárga háttérvilágítással).
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest