- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
Robert7x
aktív tag
Mondom a gondomat
- alappanel LCD nélkül (USB csatoló + mikrokontroller + bővítőcsatlakozók + SW + csipogó + nyomógomb) kb. 6eFt
- LCD kijelző 2-től a csillagos égig
- Előlapi panel (KisFdd beépítőkeretként) ~5-700 Ft (ehhez a 2*24-es LCD ~4eFt)
- Infravevőbővítés ~5-800 Ft
- Hőmérő ~3-500 Ft
- Ventillátorszabályzó (12Vról, SW-ből szabályozható+hőfokérzékelővel) ~1500-2000 Ft+hőfokérzékelő (~400/db)
Hát így árban sok.
Ha firmware only változtatással megoldható, ott a panel magában drága (ha nincs is beültetve. Most is az alappanel ~1eFt (furatgalvános, felületszerelt)
-
Robert7x
aktív tag
SMS küldést most faragom. Atesztalany a Siemens C35 és a Nokia 5110. ezekre készül a mintaprogi
Előlapi LCD (grafikus 128*64-es), HW hőmérő már most készen van, Ventillátorkezelés az kb. karácsony magassága (A most meglevő USB-s panelen a kommunikációs kivezetés rajta van (I2C busz), Ki/bekapcs az a következő firmwarefrissítésben - ha minden jól megy belekerül, PINkód+normális GMS modul távirányítóval összejöhet.
De ha összeadom ez így a 30eFt nagyságrandje (Csak a GSM modul ebből 10-12).
Lesz akinek ez hiányzik a gépéből? Ennyiét?
Sajnos a költségvonzatokat látva ami ma piackées az max 5-7eFt nagyságrendje
Ebbe az USB-s LCD is csak cipőskanállal fér bele.
Igaz, ha modulárisban gondolkodom, akkor már nem olyan vészesmax. 2-3 részletből is össze lehet rakni...
-
Robert7x
aktív tag
Ötletek HWre? nézd meg az avr.tavir.hu lapot. Indulásnak
.
Grafikus LCDre ami most kerül ki: Mérésadatgyűjtő rendszer, és grafikus elemzés, illetve egy szakítógép PC-s megvalósítása, csak ha nincs PC, akkor egy AVR kontroller vezényli.
A fekete háttér, fehér karakter megoldva, simán inverzbe kell rakni a kijelzőt, ezt a T6963C kijelzők HWből tudják is. -
Robert7x
aktív tag
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #158 üzenetére
Előfordul.....
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #152 üzenetére
Sok és fóliából kiképzett csatlakozó nem a szívem vágya. Nagyon nehéz forrazstani, és ha csatlakozóval oldom meg, az meg kb. beszerezhetetlen.
Mailt várom -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #148 üzenetére
Hát megnézem. szerintem összehozható.Vezérlésen mit értesz? PC? Mikrokontroller? Mi a terv? Mit tudjon?) Ki ejtette le a telefont?
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #145 üzenetére
K&H-s számlám van. Úgy tudom nincsenek már olyan számlák amiről ne lehetne bannközi utalást csinálni. legálábbis én már erről szinte mindenfe utaltam... (na jó, külföldre nem, mert >8eft lett volna az utalás...)
Ok, akkor jövőhét közepe fele szólok. Jó nyaralást! -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #143 üzenetére
Itt hever, majdnem teljesen összerakva....
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Robert7x #139 üzenetére
USBre csatlakoztatható, külső eszközként (asztalióra) is működhet
.
NEM szükséges hozzá LPT port. Csak és kizárólag USBről megy.
A vezérlőpanel+kábelek+szoftverei (frissíthető firmware-val): 6000 Ft
Kijelzőből több féle is van: 2*16...4*40-ig. Kék/sárga/fehér háttérvilágítással ill inver is. Például:
2*16 karakteres zöld háttérvilágítás: 2100 Ft
4*16 kék háttér, fehér karakter :3700 Ft
2*24 karakter zöldessárga háttér: 3200 Ft
Leírás innen elérhető:Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
Valakinek? USB-s változat is van
.
Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
válasz
Robert7x #133 üzenetére
Az USB alapú Crystalfontz verzió is elkészült. A vezérlőpanel 5900 Ft élesztve, driverCDvel+programokkal. A gép kikapcsolt állapotában ébresztőóraként funkcionál. 2*24 ill 4*16/4*20-as kijelzővel került tesztelésre. Bővebb infó a www.tavir.hu oldalon Bővebben: link
-
Robert7x
aktív tag
válasz
P4Laca22 #125 üzenetére
Képek az oldalon
Bővebben: link méreteket tartalmazó leírás is kikerült. -
Robert7x
aktív tag
válasz
P4Laca22 #110 üzenetére
Lesznek. amint 1-1 újabb fajta beesik megy róla ki kép.
Grafikusakkal most kezdek majd foglalkozni (1-2 hét) és onnantól megy.
Árat, fotót még nem tudok...(legalábbis olyat amit _biztosan_ le tudok kezelni. Amíg nem próbáltam, addig nem írok le inkább semmit. De 90% hogy megy. A T9xxxx sorozatúak, a SED-eket le lehet kezelni, ez biztos. Az I2C buszosakat szintén...
-
Robert7x
aktív tag
Lassításról nem igazán lehet beszélni. Bár ha nagy frissítési sebességet állítasz be, akkor bizony lassíthat 1-2%-ot. Az LPTport kezelése - ebben a módban - gyors adatküldés/fogadást jelet, azaz a futó folyamatokat meg kell erre az időre szakítani. és itt ugye nincsen puffer, amibe belököm az adatot és majd egyszer csak kiolvasódik...
-
Robert7x
aktív tag
Nem tudom hogy vannak e újabbak ezekből. Még nem futottam össze velük (igaz bnem is kerestem). Igaz hogy ezek 2000-2002 között készültek, ekkor a HT meg még álom volt csak
Nincs valami kompatibilitási program MSConfig vagy hasonló amivel azt lehet ''hazudni'' az XPnek, hogy e program fele (Winamp) Windows 98-nak hazudja magát? esetleg hogy Winamp 5.xx helyett/mellett a 2.9x-et rakod fel?
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Robert7x #103 üzenetére
Meglestem.
http://www.winamp.com/plugins/browse.php?search=yes&filter=C&query=automedia Bővebben: link ezek azok?
Hasonló van még a következő neveken:
Bővebben: link
LCDre kerestem rá, és a köv:
AutoMedia Car LCD
LCDisplayer
AutoMedia Car 2002
LCDisplayer v0.59
LCDriver for Winamp
Lortys mp3car plugin -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #95 üzenetére
Ok. Első tesztek printerporton át lesznek, és amint a karakteres LCD USBre eljképszül, utána ezt is ráapplikálom (megpróbálom) USBre...
-
Robert7x
aktív tag
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #95 üzenetére
Ok, meglesem....
-
Robert7x
aktív tag
LPT kábelen át megy az 5 V is. A géped hátlapjára kapsz egy DSub9 aljzatot (hogy nehopgy összekeverd a sorosporttal) és azon át megy ki a +5V. Belül egy nagy Molex aljzat lesz benne (1 szabad HDD táp kell neki). Onnan a printerport felől megy a vastagabb jelkábel, és ebben közösen megy az 5V és mellette a vezérlőjelek is...
Tudtál követni? ha nem akkor rajzolok
Nem mondták hogy gépbe nyúkálni csak kikapcsolt állapotban szabad? Ejnye. mennyire sült meg? A gép házán jellemzően a 0V vagy GND van. a panelen csak az 5V esetzénm lehetett rövidzár, de a rézfólia elég vastag - remélem - hogy kibírja. A kontrasztállító potméter nem biztos hogy örült neki ha az ért le...
Mi a hibája, hogy nem 100%-os? -
Robert7x
aktív tag
Árban és színben akkor a sárgászöld kijelző lehet jó neked.
A 4*16-os az árban szerintem is nagyon jó, de a 4*20-as sárgászöld háttérvilágítással is ennyibe van (jövőhét péntektől lesz).
A gépen kívüli megoldás miatt a vezérlőt is érdemes kívül megoldani. Ha van kívül kisebb hely, akkor egy kb. 1/2 LCD méretű vezérlőpanel, és azon van rajta 1 db LPT csatlakozó. Csak hogy ne kelljen annyit vacakolni a külső kijelző kábelezésel -
Robert7x
aktív tag
Semmi gond. Én vagyok
1-1 darab mindenből - általában - van itthon...
Ha konkrétumok kialakulnak (lehetnek a listáimon nem felsorolt holmikban/kialakításban is gondolkodni), szólj. De hogy mint külső holmi (kérdés anyagilag mennyit szánsz rá), lehet hogy érdemesebb az USB-ről menő (vezérlés+áramellátás) megvárni. Ez kb. 1-2 hét még (árban sem többszörös a szorzója - az előzetes tervek szerint ->persze ez nagyban függ hogy alkatrészt hol/mennyiért lehet beszerezni+a nyomtatott áramkör végleges ára is még képlékeny) -
Robert7x
aktív tag
LCD panelek árban _nagyon_ szórnak
Kis dobozkába építés házon kívül - ezt nem tudom vállalni, csak a panel/kijelző/vezérlést+kábelezést. Itthon csak forrasztópáka van, lakatosműhely nincs
Bp-n XVIII. kerületben lakom, Pestlőrinc., de a kékmetrón előfordulok heti kb. 2 alkalommal...
Tippek, bármi jöhet, egyedi hardvert is elkövetek. Ha 2-3 emberkét érint akkor már érdemes nekiesni... Így lett szinte minden ami az oldalon kinn van (ld aláírás)
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #83 üzenetére
Ez így nagyjából reális lehet.
Előbb - azonban szerintem neked is jobb- begyűjtök egy kisebb grafikus kijelzőt ezzel a vezérlővel, és azon kísérletezem (remélem találok). A kialakítása olyan a kijelzőknek és a csatlakozóknak, hogy később - ha lesz COM illetve USB-s változat - a kijelző átrakható egyből az új vezérlőpanelra. Mintha csak videókártyát vagy Hdd-t cserélnél a gépen
.
-
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #79 üzenetére
Hajaj, lúd és kövér álapota
COMport esetén a vezérlést egy mikrokontrollernek kell megoldania, amihez kell a mikrokontroller program is. Egyenlőre a karakteres vezérlést írtam csak meg (USB vagy COM porton át vezérelhető az LCDkijelző), és gyári manualban lévő kódokat használtam, plusz belejkerült még néhány . plusz funkció. Ennek fejlesztése volt - eddig - 4 hétvége+néhány hétköznap (elektronika+mikrovezérlő program +felkészíteni 1*8...4*40 karakteres kijelzők vezérlklésére...) Ja és ismertem ezeket már féligmedig korábbról.
Az elektronikának _még_ nincs végleges ára...
Grafikus kijelzővel még idáig 1x dolgoztam csak, és ki kell nyomozni, hogy az azt vezérlő program mit is használ... Ha most esnék neki, akkor szeptember vége-október közepére lenne valami belőle csak.
LPT-s vezérlés az van rajzszinten, de azt meg - eddig - nem próbáltam...
Jövőhéten talán lesz egy kisebb grafikus kijelzőm, azzal kipróbálom mit tudok kihozni... -
Robert7x
aktív tag
A háttértáron szokott ez elbukni - rázkódás. Ekkor csak CompactFlash jöhet szóba, az direktben illeszthető IDE buszra. A Dosos program a DOSAMP volt.
Az alaplapoknak általában elég szokott lenni a +5V és a PowerGood jel (486-os/P1-es lapok). 5V/5-6A elég szokott lenni, 12V csak a sorosport és a mechanikai eszközök (CD/Hdd) számára kell.
Autóban vigyázz az akku felől 100-400V-os tüskék is vannak a belső hálózaton, ezt mindenképp le kell vágni valahogyan.
A belefeccelt idő/energia fényében én inkább egy YAMP-ot (?) építenék. Mikrovezérlő, MP3 dekóderIC, LCD és CompactFlash memória. Teljes doksi van a neten, csak kb. 2-3 hétvégét kell rászánni... Méretre kisebb mint 1/2 ATXes táp -
Robert7x
aktív tag
Összeveszett a 2 virtuális mag?
Na ilyennel sem találkoztam még (Itthon PII van és egy AMD 2400XP) azokban meg nincsen ilyen funkció
Erre meg nem ig gondoltam volna...
Egy karakterátírásosdival játszadozom hogy magyar karaktereket hogy lehet kicsiholni.
Ameddig jutottam: 2 féle karakterset van LCDkben Japan/English illetve English/European (kínai, cirill egyebek most nem számít) Mo-n ez a kétféle beszerezhető. A 0...7 karakterek átdefiniálhatóak (modegyikban) ill az angoé/EU tartalmazza a magyart is csak rossz helyen ASCII szerint. Ekkor más kódot kell kiküldeni rá, és megjavul. De ez csak direktbe kiírt adat esetén megy, átvett adat esetén nem járható út... -
Robert7x
aktív tag
Crystalfontz kinn van az oldalon is...
Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
A kijelző bekötése:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=32#Toshiba5343
Bővebben: link Az LCDHype támogatja...
A 17-18-16 GNDre megy, ez a Te modulodon belül össze van kötve. -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #63 üzenetére
Ez nem VFD, hanem sima kijelző.
De LPTre valószínű illeszthető, ha minden igaz akkor az LCDHype lekezeli. A T6963C elég gyakori kijelző, ha minden igaz akkor a http://avr.tavir.hu oldalon van is fenn a bekötéséről rajz.
Össze is tudom ha kell hozni -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #59 üzenetére
Kékből ami van:
- A 2*20-as van, de azt 6100-ért tudom
- A 4*16-os van 3700-ért...
Átnéztem az oldalt de nem találtam olyat amit írsz. Merre van?
A hátul 1 hely elfoglalásán azt érted, hogy ne kelljen 1 hátlapi beépítő?
De, megoldható. Ekkor a LPTportról befele jön és a gépen belül történik meg az illesztése. A hátlapi panelről a takaró leszedhető, ekkor belulső csatlakozóként viselkedik. De valahogy akkor is be kell vinni vissza a jelet a PC-be.
Vagy vársz kb. 2 hetet és lesz belső csatlakozású USB-s (árban picit feljebb lesz a vezérlő panel...) -
Robert7x
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #53 üzenetére
Tobika1:
Én a Winamp pluginra tippelek. Ha leáll, akkor a vezérlés nem jut el az LCD-ig.
Melyik plugint használod? megnézem nálam mit művel...
.-Cs0SzA-.:
A kék alapon fehér betűs 3600-ért nálam nincs is.
A programok gyáriak, és free-k (a www.tavir.hu letöltés alatt fenn is vannak). Kiírni bármit kilehet. (hőfok, ventillátorok, Hdd/Mem hely, Prociseb, winamp címek, terhelés a procin, up/download sebesség.... Így hírtelen)
Hát olcsó, kék, 5,25 helyre beépíthető - na az nincsA kék eleve 1,5-3x szorzóval van csak
A vezérlő 1600 és ehhez jön az LCD. Én a 3,5-s helyre 2*24-eset rakok, ez a kijelző 3200 Ft (zöldessárga háttérvilágítással).
-
Robert7x
aktív tag
A http://www.tavir.hu vagy a http://avr.tavir.hu oldalon tudod jelezni...
Bővebben: link illetve Bővebben: link -
Robert7x
aktív tag
Én egyszerűsítettem:
Az LCDSmartie vagy a Crystalfontz vezérlőt használom. Ez _automatikusan_ át tudja venni a Winamp adatokat is.
Ill. van a CD-n egy Winamp Plugin-gyűjtemény, abból van valamelyik fenn a gépen.
A kódkevereedés lehet több mindentől - ezen kívül:
- Az LPT porton valaha volt nyomtató/scanner egyéb, melynek a vezérlőprogramja bekavar a kommunikációba
- az LPT-t érdemes normál/standard portként használni (EPP ill ECP ha lehet ne legyen - BIOS-ban állítható)
- túl gyors a printerport, a pluginokban delay állítható.
- túl gyorsan küldöd az adatot, és nem bírja a kijelző követni (25 fps felett nem illik használni) Szóval a kiírás várakozási ciklusát megnövelve is helyrerakható.
-
Robert7x
aktív tag
Affene.
http://avr.tavir.hu
Bővebben: link
Harmadikra csak sikerül...
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
Előlapi kivágása ahogy megvan, oda kell beleigazítani a LCD-t.
Én mostanában sorrra járom a számtech boltokat és kisfloppy beépítőt keresek (előlapot). Használt számtecheseket uszítoottam rá, nagyjából alakulgatnak... 1 már vanValahol nagykerben is van, csak aki ismerős oda szokott járni szabin van, így az tolódik 1-2 hetet...
CD előlapot meg kb. 2 mm-t kell sacc reszelni... A rögzítés meg nem igazán szükséges, a műanyag tart annyira. Esetleg még 2 oldalas ragasztó, szigetelősszalag, papírragasztó is megrögzíti hátulról... -
Robert7x
aktív tag
Hoppá!
Alkatrészek a http://avr.tavir.hu oldalon vannak Bővebben: link. -
Robert7x
aktív tag
Játékok közben, mikor sokunk leginkább kíváncsi a húzott PC hőmérsékletére - ez meglehetősen bonyolult művelet lenne. A játék hevében a futó alkalmazások között váltani sokszor nem is lehet - ugye milyen jó lenne ilyenkor egy külön kis kijelző?
Erre kínál ez a kis holmi megoldást.
Bármilyen alfanumerikus kijelzőre illeszthető.
A vezérlőpanel+kábel+CD ára 1600 Ft
Bővebben a http://www.tavir.hu címen lehet olvasni róla (képek is vannak itt)
LCD modulok:
4*16 karakteres inverz fehér-kék
4*20 karakteres fekete szöveg-sárga háttér
1*16 fehete kiírás, háttérvil. nélkül
2*24 karakteres (kisfloppy helyére
2*20 karakteres kisfloppy helyére
Az LCD modulok 1-6eFt között mozognak (1*16-ostól a 4*20 kékig) -
Robert7x
aktív tag
válasz
Szasza1981 #15 üzenetére
Nagy vonalakban: bármit:
Pl.
Winamp számcím, album, hátralévő/játszott idő, VU méter.
PC alapadatok: Proci, terhelés, Hdd méret/szabad hely, megnyitott file-k, folyamtok, Swapméret stb.
MotherBoard monitor összes adata (hőfokok, fordulatszámok, stb.)
Seti@home adatok
Játékszerverek esetén, játékos, pingidő, szervermév stb.
Így hírtelen és ezek fényujság szerűen görgethetők/adott idő után cseréltethetők.
A hozzátartozó szoftverek a honlapról is Bővebben: link letölthetők (free szoftverek). -
Robert7x
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged