Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Egy kis HTPC-t szeretnék feladni belföldre. Díjkalkulátoron számolgattam kicsit. A csomag 12x30x40 cm, és 7000 gramm. Létezik, hogy 490 Ft a feladás csomagautomatába?
A 2-től 20kg-ig a feladás díja bárhova ( belföldre ) 1115 Ft.
Ez még igaz? A díjkalkulátor postán maradóra 1490-et hoz.(#6701) TaaT
-
maj-viktor
őstag
Jelentem megkaptam a maradék "kártérítést a postától"...
Amúgy: 18+10 1garantált munkanapos csomag késés miatt beadva írásban! Válasz 30nap múlva (kimax.olták)... a 28db-ból 26-ra ítélték meg "jogosan".... 1x pénzt visszakaptam... és ugyebár ezután ment reklamáció a 2x-es pénz miatt.... a második 10db, ami 8db lett megkaptam 1telefonhívás után rá 1-2napra maradék, az első 18db-ra nem igazán tetszett nekik, kb. kioktattak, hogy én avgyok a hülye! (értelmes ügyfélszolgálat, hogy szinte lehülyézik a reklamáló ügyfelet... értem én, hogy nem szeretnek kártérítést fizetni, de én direkt érdeklődtem a módokról, meg mi a menete és az alapján jártam el minden esetben!)
A legfőbb tanulság, hogy a reklamációs lapra írjátok rá a 9.1.4-es pontot, különben 1x feladási pénzt adnak, nem 2x-t ami igazából jár.... +3-4telefonhívással (fejenkét ~5-10p), sikerült kiverni belőlük... de akkoris nem ez lenne a módja, hogy nekem kell utána futkosni... mármint ugyebár de! mivel nekem plusz pénz - nekik meg kiadás, jóhogy nem küldik el vidáman azonnal - rögtön!
dátumilag: ~dec közepe felé beadott kártérítési papír a 18db-ra
és
december 22 felé újabb 10db-ra (melyből 8db-ot tartottak jogosnak)Ja igen, 1x utaltak - 1x rózsaszín csekk címre.... majd még1x rózsaszíncsekk címre, majd tegnap most megint utalást kaptam... (2017.Febr.16)
az utalásos 18db-os 18E-s történet volt, a rózsaszín csekkes meg a 8db - 8E-s darab!
Így 28db csomag esetén járt 18+8+8+18E Ft = ~52E Ft... ~26E Ft-ért voltak feladva ugyebár
(mert dupla pénzt kaptam vissza)
Azaz ha összességében nézzük ingyen elvitték a csomagokat és kaptam pénzt tőlük!
(mondjuk ez várható ilyen plusz szolgáltatás kifizetés és késése esetén.... és a december elején ami káosz volt a postánál... az azért elég durva volt! és most se nagyon vannak a helyzet magaslatán... pláne a csodás új szabályaikkal is pl.)szal kb. ha úgy nézzük december elejei problémát végül Febr.16.-ára sikerült letudniuk!
(mármint ha minden pénzileg visszakapást midnent nézünk)
A csomagok amúgy 1munkanapos garantáltak voltak... melyeket 2-3-4nap alatt kézbesítettek!
(őszintén túl nagy "anyagi kárt" nem okoztak ezzel ugyebár... ez inkább presztízs értékűnek mondaná az ember)Hogy pl. ha nekem van egy webshopom, és azt garantálom a vevőmnek, hogy 1munkanap - másnapja megkapja... és közbe meg 2-3-4nap alatt kapja meg... (a vevő leszarja a postát... ő a webshopot fogja fikázni és nem lesz visszatérő vevő vagy épp egy törzsvevőt veszít így el az ember)
Mit írjak még? ha esetleg van valakinek kérdése....
-
KisBundi
őstag
válasz
maj-viktor #6696 üzenetére
Hát legközelebb lesz ilyen akkor megpróbálom.
-
maj-viktor
őstag
válasz
KisBundi #6695 üzenetére
Ha van egy kis időd... nyugodtan adj be rá kártérítést!
Mármint ami csomagot te adsz fel 1munkanapos garanáltan, mert arra jár a feladási díj 2x-ese kártérítés.... ergó ~2E Ft / csomagDe ezt mindenképp írasd bele:
"9.1.4. Felelősség a postai küldemény késedelmes kézbesítéséért
1) Az időgarantált szolgáltatással feladott postai küldemény késedelmes kézbesítéséért vagy a
kézbesítés késedelmes megkísérléséért a Posta – a 9.1.2. pont 10) bekezdés kivételével –
kártérítési átalányt fizet. A kártérítési átalány összege az időgarantált postai szolgáltatásért
fizetett díj kétszerese."https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf
Szal ha beadsz erre kártérítést (csomag - 1munkanapos garantált késve kézbesítés miatt), akkor, hogy te 9.1.4-es ÁSZF pont alapján kérsz kártérítést!
-
KisBundi
őstag
válasz
maj-viktor #6694 üzenetére
Pont ezt írtam! Hogy elég lenne az ajánlott is! De nem, a posta a csomag árára hajt ami ugye majdnem 3x annyiba kerül mint egy ajánlott levél úgy 250g-ig. Sajnos én is kértem egyszer időgarantált 1 napos csomagot, erre kihozzák 2 nap múlva. Mondom én, hogy időgarantált volt és akkor mire fizettem ki a magas díjat. Erre széttárták a kezük.
Sajnos ugyan ezeket tapasztalom, bár nekem minden csomagom megjött 5 napon belül.
De az árakat emelik szépen mindenhol. A Foxpost is simán emelt 180Ft-ot ha nem vaterán megy a bolt. Közben mindenki rákapott a Foxpostra és most 1 hete várom a csomagom az automatába....
-
maj-viktor
őstag
válasz
KisBundi #6693 üzenetére
tévedsz... mindigis ajánlottként adtam fel és nem lehet ajánlottként se!
Igen régen volt ilyen szabály, hogyha nem fér be a postaládába, akkor ajánlottazni kell a nagyobb borítékot...
(ez ilyen saját szabály... nemzetközi postaláda bedobónyílásra meg stb.-re hivatkoznak, de ez bullshit!)
miért kéne a bedobónyíláshoz igazítani, amikor egy ajánlottat elsősorban csak aláírással - személyesen adhatna csak át!? (igazából ugyebár ezt is változtatták... hogy ha zárható a postaláda... elvileg akár be is rakhatja az ajálotatt is, de akkor minek is fizetünk érte +290 Ft-ot!? szal ez is egy újab bullshit)nemzetközi küldeményeken nem érinti... se mint bejövő, se mint kimenők!
azaz amit én adok fel kifelé... meg amit kínából kapok cipősdoboz méretű 2kg-os... ugynaúgy a biciklis postás hozhatja... ha úgy osztották el, hogy nem a kocsis-nak adták!Én amúgy értem... igazából baromi sok külföldi ilyen kiscsomag jön - jött az elmúlt 3+évben... mert az emberek rászoktak a külföldi rendelésre.... ezenfelül mindent "levélként" adtak-adtunk fel, aminél ugyebár a leghosszabb méret nem 60cm és a 3méret együtt nem volt több 90cm-nél és 2kg-nál kevesebb... ebbe kezd - kezdett beleroppanni a posta, ugyebár munkaerőhiány is (éhbérért nem csodálom)... így kitaláltak valami kamuindokot (ami egy EU-s bíróságon simán megtámadható lenne), hogy kicsit hárítsanak, kevesebb munka legyen! És drágábban csomagként tudd feladni a küldményeket!
És őszintén én eddig ok voltam a postával, de most telt be nálam is a pohár velük.... drágák - szarok - lassúak!
(most egyedül a MPL csomag részlege viszonylag tartja a 1napos időgaranciát... bár ugyebár decemberben... csak laza ~30db csomagra adtam be emiatt kártérítést, amit még mindig nem sikerült rendesen letudniuk, csak félig.... most is pár napja kaptam e-mailt, hogy ok elfogadjuk, stb. 8napon belül utaljuk.... hát kaptam már pár ilyet... eddig semmi, így az "össz" 50E-nyi kártérítésből ~35E-t sikerült valóban megkapnom idáig... (az ügyintézős kissé komikus beszélgetést leírtam asszem már ide.... hogy még én vagyok lebaszva, hogy érdeklődök 2hét után, hogy miért nem sikerült a megígért utalást elindítáni - megkapnom... hogy sok munkájuk van - sok kártérítés van a december eleji helyzet miatt! most komolyan ez az én szolgáltatás igénybe vevő emberkének a problémám? oldják meg és kész! ha meg szart szolgáltatnak, akkor ne csodálkozzanak, ha kártérítést kérnek - kérünk a szar szolgáltatás miatt!Ja igen erről jut eszembe ugyebár korábban írtam, hogy leakartak koppintani hogy nem volt beleírva a 9.1.2.-es pont blablabla (EZT ÍRJÁTOK BELE, ha beadtok ilyet)... most a mai e-mail!
Idézem:
"A Postai Szolgáltatásokról szóló Általános Szerződési Feltételeinkben foglaltak szerint időgarantált küldemények késedelmes kézbesítése esetén, a csomag átvételétől számított tizenöt napos jogvesztő határidőn belül, írásban kell a kárigényt bejelenteni. Tekintettel arra, hogy a jelzett határidő letelt, így kárfelelősségünk vitatható.Minden körülményt mérlegelve egyedi elbírálás alapján a kártérítési átalányt kifizetjük. A kártérítési átalány összege az időgarantált postai szolgáltatásért fizetett díj kétszerese."
Telefonos bejelentés minek - mire van... minek rögzítik!? külön kiemelik, hogy rögzítésre kerül, stb.
Érted... beadtam írásban.... elcseszték! ok! észreveszem ok! bejelentem telefonon! (amit rögzítenek - mellékesen az én mobilom is automata rögzíti)! elismerik a hibát... majd javítják... újabb 1hét után merészelek érdeklődni, hogy mi a helyzet! megint látják, hogy folyamatban... türelem! ok!
Ismeretlen számról, semmi bemutatkozással felhívnak, hgy az ügyfélszolgálattól vannak, miben tudnak segíteni, hogy én visszahívást kértem! (1. én úgy telefonálok, hogy bemutatkozok kivagyok és mit akarok 2. nem kértem visszahívást, azt kértem oldják meg, a folyamatot ők tudják, én csak egy ügyfél vagyok! 3. még legvagyok baszva, hogy sok ügyük van, ne "zargassam őket".... eskü ezt az egész komikumot már beküldöm majd tékozló homár-ra vagy valami.... a rögzített telefonbeszélgetésekkel! mert ez az utolsó ismeretlen számot, nem bemutatkozós azért felteszi a pontot az i-re... ja ez volt mikor? 2hete megint talán!? ha most megint felhívnám őket... megint én lennék a türelmetlen.... meg 2hét után merek kérdezni!
De most megvárom az állítólagos 8nap +1-2napot... adjuk meg az esélyt nekik... még ha nem is érdemlik meg!Én azért néha elcsodálkozok, hogy egyes szolgáltatók hogy tudnak ilyen szolgáltatás színvonallal piacképesek maradni... bár ok a posta... állami öntik bele és lopják ki belőle a milliárdokat, pont mint a MÁV vagy BKV, no comment!
-
KisBundi
őstag
Nem hogy vicces, hanem kész röhej! Így az illető még értesítést sem kap ugye, hogy csomagja jött.
Azért kell postán maradóra, mert így még el tudom levélként küldeni. 2,4cm vastagság felett persze már csak csomagként mehet ha házhoz viszik, mert azzal indokolták, hogy így még belefér a postaládába. Közben csak elég lenne, ha ajánlottként adnám fel, mert akkor nem dobhatja be, hanem kézbe kell adnia.
-
BaLee
addikt
válasz
KisBundi #6691 üzenetére
Elég valószínűtlen, hogy adott időben ugyanakkor két Kovács József érdeklődjön a csomagról, ez a postán maradó dolog nem annyira elterjedt. Bár én nem értem miért így van megoldva. Én ugyanúgy felcímeztetném, ráírnám jó naggyal hogy postán maradó, esetleg lenne ilyen matrica, azt rábasznám és akkor a címzett csak egy értesítőt kapna. Mert ez a mostani rendszer kicsit vicces.
-
KisBundi
őstag
Csak egy gyors kérdés? Ha egy csomagot postán maradóra adok fel, és ugye ilyenkor nem kell ráírni a címzett címét csak a postáét, akkor honnan is fogják tudni kié pontosan a csomag? Lehet több ilyen nevű személy is aki csomagért megy.
-
slaci007
senior tag
2db jegyzőkönyv is készült,mióta a régi postásunk elköltözött már a leveleket,számlákat sem kapjuk meg csak több hetes késéssel.Postán 1,5 órát töltöttem tegnap mert a csomagok egy része viszont a postán maradt.
Nagyon kell figyelni mert sok csomagnak a posta bekerülve Mo.-ra új nyomkövetési számot ad és ezt a legtöbb track oldal nem mutatja.Ajánlott kereső oldal[link]itt mutatta a megváltoztatott számot a 17tracknet és a posta oldala nem.
Magyarország jobban teljesít egyébként és erősödik is csak mi az itt élők ezt sajnos nem érzékeljük,süllyedünk vissza a középkorba köszönjük V.Iktor. -
maj-viktor
őstag
Jut eszembe nem olyan régibe bevezette a foxpost a csomagautomatából - házhoz szállítást... 790Ft
Így jó alternatíva a 950Ft-os MPL postacsomag helyett! (ugyebár a 2,4cm-es vastagságos hülyeség miatt óta)Bár ahogy korábban írtam várható volt, hogy most sokan áttérnek automatázni és nem bírják majd a rohamot... (néha találkozok full-os automatával, hogy nincs üres hely benne)
JA és sajnos 15.-étől ok is emelnek... +100 Ft
http://www.foxpost.hu/2018/Így 950 Ft MPL postacsomag VS 890 Ft foxpost
(házig alternatív esetén)Plusz érv az automatához: nincs sorbanállás, bankkártyás fizetés, tényleg 1p alatt feladható a csomag, aki már keni-vágja
negatívumot amit látok: kicsit lasabb, mivel 2-3nap is lehet, annak függvényében mikor rakod be - mikor ürítik... posta esetén ha nem vagy otthon - leadják a közeli postán (foxpost esetén nem tudom hogy van, de sanszos, hogy mint futároknál, hogy csak egyeztetés után hozzák újra, telephelyen nem feltétlenül felvehető, stb.)
posta 1nap alatt elviszi és 2x kézbesítési kísérlet mert üzleti csomag, így 150E-ig értékbiztosítható is, stb.
De pl. túlméret - törékeny +100% árHáááát nem egyszerű a helyzet.... ahogy írtam én segédkezek kisebb webshopoknak és ebben az árkáoszban eligazodni nem egyszerű! Aki tényleg a legolcsóbb megoldás keresi a vevőknek...
Mert én is vásárolok és látom sokszor, hogy 1.500 Ft-os futárdíjjal dolgoznak, mert ugyebár nekik ez a kényelmes (csak a vevőnek meg ez drága... igen az a pár száz ft plusz)
posta 950 Ft
futárok inkább ilyen 1200-1300 Ft körül vannak
most vaterafutar alternativákat ne nézzük... ami a tapasztalat!vagyis de vaterafutár esetén is ugyebár mindenképpen érdemes ott rendelni még ha nem is vaterás eladás, mert posta esetén most:
950 / 1090 Ft (állhatsz sorba a postán, vagy hogy ha háznál vegyék fel +1.090 Ft 1db csomag esetén)
DPD futár (várhatod a futárt otthon, van akinek jó ez van akinek nem):
890 / 1040
foxpost:
400-500 / 800 most, de emelnek, így lesz: 600 (automata) / 900 (házig)
http://www.foxpost.hu/2018/szal tényleg nem egyszerű a helyzet!
mondjuk a webox-ot nem értem, én már korábban írtam hogy olvastam felvásárolta a foxpost és sajnos elég gyér a lefedettsége (pedig jobb, mert kültéri és 0-24) és egységesen minden 600 Ft (0-25kg és utánvétel is)
JA igen utánvétel... ugyebár az emberek nagyszázeléka csak így "mer" vásárolni neten... mely megint egy plusz felár +300 Ft körül általában... plusz ezt lehet sokan nem tudják, de ha a kedves vevő nem veszi át a csomagot, kifizetsz rá: ~1.500 Ft-ot és pluszban ~1.000 Ft-ot kell fizetned, hogy visszakapd!
Ergó 2.500 Ft bukó / csomag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest