Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dezsi82

tag

válasz 01101010111 #2762 üzenetére

Szia!
    Interlock: Jól értelmezed, az interlockos utasítások csak az interlock teljesülésekor teljesülnek.
    Supervision: A lépést nem szakítja meg, de addig nem engedi tovább, és a lépés aktiv idő megáll, és folytatja a számlálást ha a supervision hamis lesz. Ez akkor érdekes, ha mondjuk egy folyamatot kell egy órán keresztül csinálni. Nyomnak egy szünet gombot fél óra múlva, emberke bemegy, tesz vesz, ezalatt a folyamat nem megy. Újraindítja rendszert, és nem kezdi előről a folyamat időzítését, és nem is ment a ténykedés ideje alatt, így már csak fél óráig fog menni.
    A TV (transition valid) akkor igaz, ha az az aktív, tehát ezt figyeli a szekvencer, vagyis ahogy írtad, az előtte lévő step aktív.
    A TT (transition satisfied) akkor igaz, ha a benne lévő programozott logika eredménye igaz.
    A TS (transition switches) akkor igaz, amikor a szekvencer átlépi a következő lépésre.
    Tehát ha pl programozol supervisiont, és az igaz lesz egy ektív lépésnél, akkor annak ellenére, hogy mondjuk a tranzíció eredménye igaz (TT=1) a TS csak akkor lesz igaz, amikor a supervision hamis lesz.
    Hogy mire lehet használni, azt nem tudom, de ha jól sejtem ezeket leginkább a szekvencer használja.

Soros port: Nekem National Instrumentes USB-soros átalakítóm van. Sehol sem hagyott még cserben, pedig sok helyen használtam, és strapabíró is

Új hozzászólás Aktív témák