Hirdetés
- Megnyerné a Motorola a furcsa mobilnevek bajnokságát
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Hatalmas telepet és fizikai ventilátort kaptak az új Oppo-k
- Tizenegyes! A VAR helyett a CAD buktatta le a Google profi játékosát
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Megnyerné a Motorola a furcsa mobilnevek bajnokságát
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló!
Nos szerintem is elképzelhető, hogy a laptop soros portja nem szabványos +/-12V-os jelszintekkel működik. Én is jártam már így egy IBM laptoppal.
Viszont határozottan állítom, hogy ez nem az Omron PLC problémája, hanem a laptop gyártójának a hibája, amiért költségtakarékos megfontolásból eltért az amúgy végtelenül egyszerő szabványtól, ami a közönsége s RS232 soros portra vonatkozik.
Persze az rajtad nyilván nem segít.
Szabványos porttal rendelkező laptopokkal problémamentesen programozható bármelyik Omron PLC. Én olyan problémákba szoktam belefutni, hogy az újabb laptopokon vagy egyáltalán nincsen már se soros port, se LPT port, vagy ha van is, akkor az nincs szabványos DB9/25 csatlakozóra kivezetve. Ilyen pl. az ASUS Travelmate egyik fajtája is. Úgyhogy vagy venni kell hozzá egy port replikátort (jó drágán) és agy plusz koloncot használni terepen, vagy marad az USB-RS232 átalakító (ami persze DOS alapú programokkal egyáltalán nem használható). Cégnél két ilyne átalakítóval próbálkoztam, az egyik működik, a másik nem
Sajnos az van, hogy a laptopokat utazó, öltönyös managereknek gyártják, akik a repülőn DVD-t néznek vagy quake-el játszanak (különben mi a búbánatos jófrancnak bele csúcstecnológiájú videokártya?).
No mind1, ez már csak mérgelődés
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY 32GB (2x16GB KF560C36BBEK2-32) DDR5-6000 CL36 - Garanciális
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- XFX Radeon 7900GRE 16GB - garanciális
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Infinity SM 155 3-utas passzív hangszórópár /Pioneer A-656 Mark II/Pioneer F-447L
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest