Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló!
Nos szerintem is elképzelhető, hogy a laptop soros portja nem szabványos +/-12V-os jelszintekkel működik. Én is jártam már így egy IBM laptoppal.
Viszont határozottan állítom, hogy ez nem az Omron PLC problémája, hanem a laptop gyártójának a hibája, amiért költségtakarékos megfontolásból eltért az amúgy végtelenül egyszerő szabványtól, ami a közönsége s RS232 soros portra vonatkozik.
Persze az rajtad nyilván nem segít.
Szabványos porttal rendelkező laptopokkal problémamentesen programozható bármelyik Omron PLC. Én olyan problémákba szoktam belefutni, hogy az újabb laptopokon vagy egyáltalán nincsen már se soros port, se LPT port, vagy ha van is, akkor az nincs szabványos DB9/25 csatlakozóra kivezetve. Ilyen pl. az ASUS Travelmate egyik fajtája is. Úgyhogy vagy venni kell hozzá egy port replikátort (jó drágán) és agy plusz koloncot használni terepen, vagy marad az USB-RS232 átalakító (ami persze DOS alapú programokkal egyáltalán nem használható). Cégnél két ilyne átalakítóval próbálkoztam, az egyik működik, a másik nem
Sajnos az van, hogy a laptopokat utazó, öltönyös managereknek gyártják, akik a repülőn DVD-t néznek vagy quake-el játszanak (különben mi a búbánatos jófrancnak bele csúcstecnológiájú videokártya?).
No mind1, ez már csak mérgelődés
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest