Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
médialejátszós/komponens házimozis emberektől kérdezném: volt már problémátok S/PDIF-en PCM hanggal? (torz hang)
-
Johnny Cage
addikt
válasz
GeneraL_XTX #42782 üzenetére
mert elég érzékeny vagyok a plazmák képmegjelenítési "hibáira"
konkrétabban?
-
Johnny Cage
addikt
panákon a "takarékos üzemmód" mit állít? fényerőt?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
GeneraL_XTX #42200 üzenetére
"Az nagyon komoly lenne
De a körítése szerintem így is ezerszer jobb lenne mint a retekklubbon"
már írtam feljebb, hogy az mtva beígérte a HD-t, amennyiben megnyerik a közvetítés jogát. a körítést hagyjuk.. sokféle külföldi F1 közvetítést néztem/hallottam már, de ilyen amatőrt, mint amit az RTL-klub csinál, még sehol máshol. a stúdió "díszletek", a vetített háttér évek óta ugyanaz, a stáb ugyanaz az amatőr banda; az unott képpel "szakértő" vendégekről (az arcukra van írva, hogy halálosan unják ezt az egészet) ordít, hogy csak egy dolog miatt ülnek be hétvégente a stúdióba: a gázsiért. a kommentátor meg a nagy betűs nonszensz.. ideges, hebeg-habog, motyog, kiabál, jujjog.. soha nem láttam még semmilyen sporteseményt ilyen elképesztően összeszedetlenül közvetíteni. fél percek telnek el, mire észrevesznek valamit, amit már a néző is réges-régen lát (mert kiírták a képernyőre vagy mert nyilvánvaló), nem értik a rádiós broadcast 80%-át ("fú, ezt most nem nagyon értettem") vagy adásról adásra nyilvánvalóvá teszik, hogy nem tudnak angolul (a czollner gyula fél éve azon pörög, hogy mit érthet vajon a Vettel nevű versenyző a "that's what i'm talkin' about!" című felkiáltás alatt.. jó lenne ha legalább a kollégái szólnának neki, hogy ez csak egy örömujjongás és kb. annyit tesz, hogy "ezaz!", "na erről van szó!")... bízzunk benne, hogy az m1 visszakapja a forma1-et.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
TheCsabszi #39853 üzenetére
ez egy monitor ára. ha jó TV kell ehhez egy százast még legalább hozzá kéne csapnod.
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
válasz
junior11 #39685 üzenetére
"2. zöld szinek megjelenése az arcbőr színeiben"
létező probléma. false contour-nak hívják a jelenséget, gyengébb minőségű TV adásokkal jelenthet gondot. adott esetben nagyon zavaró tud lenni, ezért feltétlenül nézd meg, mielőtt megveszed a tévét. jó minőségű release-ekkel, blu-ray-el, játékokkal nem lesz gond.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
dchard #39158 üzenetére
"korábban gyönyörű, részletgazdag (pl.: Planet Earth BD) képeknél banding figyelhető meg"
mielőtt visszaviszed, próbáld ki 60hz-en is és figyeld meg, hogy azokon a pontokon, ahol korábban tapasztaltad megszűnt e a sávosodás. ismert problémája ez a panasonic plazmáknak, az AVS fórumon topikok vannak ezzel teleírva. janos666 szerint a dithereléssel és az alképpont frissítéssel állhat kapcsolatban. az új samsung plazmák ilyen szempontból (is) jobbak. érdemes lenne megnézned azokon is
-
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #35487 üzenetére
abban eddig is egyetértettünk, hogy az LCD nem alternatíva, egyrészt a brutális túlárazottsága, másrészt a panelok iszonyatos szórása miatt. pontosan tudom, hogy ott is megvannak az idegesítő "bug"-ok. de pont ezért bosszant, hogy egy nagyon jó TV-t csinálhatna a panasonic, de a cél előtt egy banánhéjon mindig elcsúszik. a képminőség bagatellnek tűnő dolgokon bukik el, pl. normális ditherelés, "50hz bug", floating black, a felhasználói visszajelzésekre meg cinikusan reagálnak ("it's not a bug, it's a feature!")...
de ha leírsz egy problémát és neked támadnak azzal, hogy "add el", "hülye vagy", "nálam nincs ilyen", "csak rosszul lett fotózva" meg "komolytalan", akkor azt érzed egy idő után, hogy te vagy a hülye. aminek az lesz a vége, hogy 1.) túlreagálod 2.) "fikázod a plazmát". nem fikázom, csak a túl lelkes fórumközösség és tesztek túlzott elvárásokat ébresztenek az emberben.
-
Johnny Cage
addikt
ti nem csúsztattok ezzel a dumával, hogy "nincs tökéletes TV", "kompromisszumokat kell kötni", amikor valaki meg mer jegyezni bármi olyat, ami a plazmákat nem emeli piedesztálra? mert zsigerből ezzel jöttök. janos666 egy spektrofotometerrel kalibrált be két G20-ast és rögtön le lett hurrogva a feje, mert azt merte mondani, hogy csalódott. felesleges személyeskedő, támadó dumát meg lehet befejezni.
-
Johnny Cage
addikt
"De az a meglátásom, hogy kár elriasztani azokat a fórumozókat ezekkel a dörgedelmekkel, akik régi TV-jüket akarnák lecserélni egy újabb, nagyobb és szebb képű készülékre és éppen valamilyen rejtélyes oknál fogva a plazmát nézték ki maguknak."
akkor szóljatok, hogy ez egy plazma-promó topik, mert akkor szedem a sátorfámat és megyek máshova.
bár nem ez volt a célom, te hoztad fel, de annak, hogy nem hívod fel egy vásárló figyelmét egy technológia vagy egy gyártó termékeinek ISMERT hibájára, annak reményében, hogy az nem veszi észre, az nem félrevezetés? akkor a ghosting-ról minek beszélünk? a flouting black-ről kinek sír a szája állandóan? nekem?
egy dolgot nem tudok elviselni, a szemellenzősséget. meg azt, ha alaptalanul belekényszerítenek egy olyan vitába, ahol magamat kell megvédenem a fórumtársak haragjától, totál alaptalanul.
-
Johnny Cage
addikt
"Most is maradhattál volna a linkelésnél"
nem hiszem, hogy ha elsőre nem vette a fáradságot, másodszorra rákattint.
"Szerintem senki nem hurrogott le, pedig baromi unalmas az állandó plazma-fikázásod"
ismerem az index fórumos ténykedésedet, ahol a plazma istenítésén kívül mást nem tűrsz el. maradjunk ennyiben.
-
Johnny Cage
addikt
úgy minősíted "nevetségesnek" és "komolytalannak", hogy azt sem tudod, miről van szó. ugyanolyan TV-m van, mint a fotók készítőjének és abszolút hitelesen adják vissza a képek, amit adott szituációkban (közepes sebességű, oldalirányú kamera-panning) a saját szememmel is látok.
egyébként egyszer már linkeltem, szöveggel együtt:
"I took these today. I tried to get shots that best reproduce the artefacts as I see them with my eyes. IFC is off on these shots. IFC is unusable most of the time because it either makes things look like they're speeded up or causes unpleasant blocky artefacts.
In the first shot, the football match, the problem is blindingly obvious. The camera is actually panning from left to right, such that the centre line on the pitch is moving from the right of the screen to the left.
Then to the photos of the Cameron speech. The first of these you see a mans face who Cameron is walking past - the camera tracking Cameron. You can see a light blue halo of the man's face quite a way to the left of him, followed by a red ghost, followed by his face proper. The final shot, shows the ghosting really well (look to the left of the people cameron is walking past). It also shows the banding / exaggerated reds you often see on moving fleshtones on this set. Ignore the moire effect around Cameron - that's just an effect of photographing the panel in perfect focus on a high MP DSLR. These images were all taken at 1/100th shutter speed."
-
Johnny Cage
addikt
válasz
GeneraL_XTX #35466 üzenetére
nézd, erre csak azt tudom mondani, hogy a legtöbb ember az LCD fasságaiból se vesz észre semmit. de akkor meg minek veszünk plazmát, ha minden hibáját kimagyarázzuk, de az LCD-t bezzeg kíméletlenül ostorozzuk és szembeállítjuk a plazma zseniális képével? minek beszélünk arról, hogy a plazma SD-ben jó képet ad, ha utána meg arra hivatkozunk, hogy csak jó minőségű anyaggal mutat jó képet?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #35464 üzenetére
egy jó tévének a szar adást is kutya kötelessége a képességeihez mérten megfelelőnek mutatni, de nem szarabbnak, mint amilyen. márpedig a panasonic plazma olyan artifaktolást mutat be, ami nem a forrásból ered, hanem a TV sajátosságából.
arról meg hadd ne én tehessek, hogy a szolgáltatóm ennyit tud. szerintem az egész világon problémás a digitális műsorszórás a sávszéllel való spórolás miatt, ez talán majd egy új kodekkel lesz kikerülhető, de ez még nem magyarázat arra, hogy az LCD vagy a CRT miért nem hibázik ott, ahol a panasonic plazma meg durván artifaktol. másnál is ezek szerint, nem csak nálam. kár azzal elmismásolni az egészet, hogy "nálam nincs ilyen, te vagy a hülye!".
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #35458 üzenetére
ezek nem a saját képeim, AVforum-ról loptam, mert nincs olyan fényképezőm amivel el tudom kapni mozgás közben (próbáltam, de elmosódik). a GT30 teszt alatt a kommentekben is tárgyalják a problémát és jól, pontosan körülírják a jelenséget (echte ugyanez, gyors mozgás közben beliluló arcok, piros csóva a kontrasztos alakzatok körül stb.). a képek egyébként nagyon jól szemléltetik, hogy mit látok, nálam pontosan ugyanígy néz ki, amikor gyorsan elmozdul a kép! komplex gradienseket, pl. emberi arcokat érdemes figyelni! természetfilmben szavannát vagy homogén színeket pásztázó kamera nem fog semmilyen hibát előhozni, mert ott egyszerűek a színátmenetek.
az AVforum amúgy rogyásig van a "false contouring" nevezetű topikokkal és halálra szidják a panasonic-ot. érdekes ez is, hogy semmilyen más márka neve nem merül fel, mindig csak a pana. több száz, több ezer kommentet végigolvastam és a külföldi G20 tulajok halál pontosan ugyanezt írják le, amit a képeken látsz. LCD-n, CRT-n sose láttam még ilyet, még gyenge adás esetén sem! a plazmámon viszont állandóan észreveszem és ha egyszer kiszúrod, utána nagyon fog zavarni.
-
Johnny Cage
addikt
"Floating blackről pl. egy szót sem írtak és elég sokakat ez érdekel leginkább szóval komoly tesztnek nem nevezném"
a TV legkevésbé érzékelhető képhibáján aggályoskodtok folyamatosan. posterization? én annak örülnék, ha végre egy értelmes dither-t építenének be a tévéikbe a panáék meg megoldanák valahogy az 50hz bugot. vagy legalább csökkentenék azt a förtelmes false conturing-ot, amit a pana tévék mozgás közben produkálnak:
-
Johnny Cage
addikt
válasz
janos666 #35428 üzenetére
"Elsőre csak annyi tippem van, hogy a sub-field-drive-hoz is lehet köze"
igazad lehet: "Purple snake or false contouring is caused by subfield combination drive scheme, but it mostly goes away with quality processing and enough number of subfields." [link]
liluló arcokat nézted?
-
Johnny Cage
addikt
LG tulajoknak: láttatok már a plazmátokon ilyesmit?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #35415 üzenetére
érdekesség még ehhez => részlet a VT20 tesztjéből:
"If I set the output to 1080p 60Hz or 1080p24 the circular target moving around the screen was accurately and smoothly reproduced but as soon as I set the output to 1080p 50Hz there was obvious red, green and blue ringing around the circles in the target."
60Hz:
50Hz:
link a teszthez: VT20 teszt
-
Johnny Cage
addikt
válasz
janos666 #35392 üzenetére
ha neoPDP panasonic plazmára fáj a fogad, számolj ezzel: [link]
"During the company’s London convention, we were able to speak with a Panasonic engineer regarding this mild annoyance, and from what we gather, it is the result of a motion-adaptive dithering algorithm built into the TV. Our understanding is that the TV’s video processor adds dither noise to areas of fast motion, in an attempt to conceal posterization, while keeping more sedate areas of the picture clean. The “fuzzy double images” effect occurs because the noise is only added to moving areas. As we understand it, the only alternative would be to drive the panel in a way which resulted in the entire screen being covered in a uniform amount of dither noise, which would result in a rougher-looking image (remember Pioneer’s Plasmas?), albeit without the sudden transition from smooth to rough around moving areas. Given the choice, we would probably keep things the way they are now, because there’s a lot to like about Panasonic’s (mostly) clean Plasma images."
privátodra mindjárt válaszolok, mert nem vettem észre, hogy írtál (nem jelezte fórum motor).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Narancs81 #34846 üzenetére
ATI CCC-ben az asztal színbeállításainál emeld a gammát, amíg meg nem szűnik a black-crush (vagy MPC-HC-ben video átalakító beállítások / kimeneti tartomány és 0-255-ről 16-235-re állítod, csak akkor ugyanott vagy, mint ha limited RGB-n használnád, úgyhogy az első megoldás az ideális).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #34731 üzenetére
hát akit nem zavar a világosszürke (!) panel meg hogy önmagát nézegeti az üveglapon.. tőlem vehet plazmát, én nem szívesen használom kihúzott függönnyel. amikor a plazmán alig látom a képet a beszűrődő naptól, addig az Eizo-m a matt fekete paneljével majdnem olyan jó képet ad, mint egy besötétített szobában (az LCD kontrasztja fényes helyiségben egyébként is jobb).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
killer_666 #34706 üzenetére
a kérdés az, hogy sárgás utánhúzást látsz (mint a videón) vagy (jellemzően) arcokon, bőrfelületeken látod ezt a bizonyos "bezöldülést"? ez utóbbi nem foszfor lag, hanem sávosodás. de mindegy végül is, mert mindkettő tipikus plazma jelenség.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #34507 üzenetére
de a színtérrel kapcsolatos limitáltságát a plazmának te is elismered... nálam ez látható artifaktolást okoz (lehet, hogy nálad jobb minőségben jön a digitális TV vagy nem tudom, miért nem látod), amiben igaza volt janos666-nak. elvárná az ember hogy egy 2010-es TV ne szenvedjen ilyesmitől. ha a 6bites TN paneles hulladék LCD-monitorokba is sikerül egy viszonylag értelmes dither-t beépíteni, akkor nem értem, hogy a G20-ba miért nem..
-
Johnny Cage
addikt
"We saw some “bands” in the darker areas of our smooth gradient, which means that the TV has trouble reproducing all of the darker shades.
This is mostly due to the fact that plasma TVs still use dithering to create some colors and it’s a tough issue to overcome for manufacturers. It also means that you once in a while see some banding in practical use in for example movies. It’s not critical but it’s there and it’s definitely something Panasonic needs to work on in the future. Banding has not been reduced compared to the 2010 models such as the VT20/VT25."
-
Johnny Cage
addikt
válasz
fokukac #34459 üzenetére
"Azért vettél plazmatévét, hogy paprikatévét nézz rajta?"
van 60 csatornám... azért vettem plazma tévét, mert nem gyártanak már képcsövest. különben gondolkodás nélkül azt vettem volna (van még kettő, a harmadiknak kezdett szétesni a képe, ahelyett vettem a plazmát). LCD monitort se vettem volna soha, ha nem megy tropára a régi crt.. mondjuk ezzel az Eizo-val azért nem vagyok boldogtalan, de vannak hibái... akárcsak a panának.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
HUTCHDB #34455 üzenetére
tegnap kérdezted, hogy mit érdemes megnézni a colour banding-hez. van paprika tévéd? nálam ott nagyon gyorsan tetten lehet érni, mert a legtöbb azon futó főzős műsort ide-oda rángatózó kézi kamerákkal veszik fel, nálam még a szürke fal is pirosas sávokat húz maga után.. lesd meg majd ha tudod.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
zippofcy #34411 üzenetére
"Ezek után csak az vegyen Samsung terméket aki abszolút megbízik a boltban ahol veszi"
bocsánat, de ezt én módosítanám annyival, hogy nagy értékű árút, legyen akármilyen márkáról vagy fogyasztási cikkről szó, csak megbízható helyen vegyél. rendelgetitek a több százezer forintos tévéket a neten, ilyen-olyan webshopokból (az extreme digital már ott gyanús lett nekem, hogy a helyi üzletüket nem lehet felhívni! csak a központtal tudsz beszélni, tehát semmire nem lehet rákérdezni a boltnál. ez már eleve nonszensz), azt se tudjátok honnan jön vagy kitől... aztán ha baj van, megy a fejhez kapkodás, inkorrekt az üzlet, csak telefonon lehet velük beszélni, ott meg hülyének néznek stb.
ha nem ismersz megbízható üzletet, én azt mondom menj be a legnagyobb áruházlánc legközelebbi boltjába, vedd meg ott és hozd el személyesen. legalább látod, hogy kitől veszed meg és nem látatlanban hozatod valamilyen szürkeimporter webshop istenhátamögötti telephelyéről.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Reignman #34398 üzenetére
a beégést nem lehet gyógyítani, a ghosting-ot igen. az ún. "beégésvédelem"-nek nem sok gyakorlati haszna van, csak a vásárlók megnyugtatására találták ki. a legokosabb, amit tehetsz, hogy használod és megpróbálsz minél több filmet, műsort megnézni rajta lehetőleg úgy, hogy kitöltsék a képernyőt és lehetőleg a disney channel-re nem kapcsolsz oda (már ha van ilyen adód, mert ha jól értem, ez a logó még az előző tulajnál maradt ott). ha szerencséd van csak ghosting és eltűnik vagy elhalványul, ha nincs szerencséd, akkor az beégés és ott marad az idők végezetéig. át kellett volna nézni a tévét, tudtad, hogy használt..
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #34387 üzenetére
pedig m1 HD-n nálam is jó a kép, éles, nem pixelesedik, semmi arra utaló nyomát nem látom, hogy túl alacsony lenne a bitráta. ez a zöldeskés sávosodás is csak akkor látszik, ha hirtelen oldalirányba rángatják a kamerát - jellemzően az emberek arcán. olyan, mint ha a gyors mozgástól szétkenődne a kép (elmosódik egy pillanatra) és ez okozná a színek "szétesését", ami jellemzően plazma jelenség (komolyabb forrásnál is megfigyeltem, hogy a plazma nehezen boldogul az elmosott képekkel, ahol komplexebbek a gradiensek és elkezd sávosodni).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
HUTCHDB #34384 üzenetére
az a baj, hogy most nincs kamera mozgás (stúdióban ülnek és beszélgetnek), most nem fogsz észrevenni semmit. akkor figyeld, amikor egy bejátszásban vagy riportban a kamera oldalirányban közepesen gyorsan pásztáz. na olyankor teljesen szétesnek a színek, leginkább az emberek arcán, kezén, bőrén látszik. zöldeskés, színes sávok lesznek a bőrszín helyén. amint a kamera lassít vagy megáll a sávosodás teljesen megszűnik.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
PonPon #34382 üzenetére
én +7 brightness-t adtam neki THX módban, mással nem nagyon sikerült (sem gammával, sem fehéregyensúllyal) nézhetővé tennem. azzal vigyázz, hogy a G20 néha "elfelejti", hogy full RGB módban van, ha elkapcsolsz, majd vissza. (nem mindig sikerül reprodukálnom a hibát, de már számtalanszor előjött). ilyenkor a WD menüjében újra belövöd az RGB-t és visszaáll.
-
Johnny Cage
addikt
közvélemény-kutatás: nálatok is sávosodik az m1 HD? híradós bejátszások közben érdemes megfigyelni, amikor a kamera oldalirányban pásztáz és az arcokon színes, zöldeskés sávok jelennek meg. amíg a kép mozdulatlan, addig pompásan néz ki. de csak addig. az előbb a kék-fényt néztem és állandóan megzavart a durva sávosodás. nem csak hogy sávosak a színátmenetek, de zöldeskés-pirosas csóvát is hagynak maguk után a tárgyak, kontúrok stb. amint a kamera megnyugszik, a sávosság megszűnik.
arra vagyok kiváncsi, hogy ezt csak a pana csinálja e vagy az mpeg4 is okozhatja.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
real_davidka #34084 üzenetére
az "új" áemdésített catalyst-ben elég jól el van dugva minden... asztalkezelésen belül lesz azt hiszem az átméretezés (alap nézetben én könnyebben megtaláltam).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
real_davidka #34079 üzenetére
16:9 túlpásztázást próbáltad? a laptop márkája helyett többet segítene, hogy milyen GPU van benne. ha ATI, akkor catalyst-ban a "saját digitális síkképernyőm" címszó alatt megkeresed az "átméretezést", fogod és széthúzod a csúszkával a képet, ennyi. ha intel vezérlős a laptopod, azon is kell lenni ilyesminek. tedd fel a legújabb driver-t, ha még nem tetted.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
soliddreams #33978 üzenetére
"Két napja viszont a SAT-ról 4:3-ban érkező adásokat a nem tudom full képernyőre kitenni csak a "4:3 teljes" opcióval"
ez akkor van, amikor 16:9-es aspect ratio-ban sugároz a csatorna 4:3-as műsort. olyankor jelenik meg a 4:3 FULL opció (ami ugyanaz, mint ha automatikusban széthúzná), bár az nem igaz, hogy nem tudod másképp kitenni teljes képernyőre, zoom2 és zoom3 kiteszi, csak olyankor le is vág. széles képarányú csatornák átkapcsolás után mindig alapra ugranak vissza (16:9), akkor is, ha 4:3-ast sugároznak.
-
Johnny Cage
addikt
bandridge HDMI kábelekről van valakinek tapasztalata, véleménye? milyen minőséget képvisel, az érdekel
-
Johnny Cage
addikt
válasz
janos666 #33953 üzenetére
"főleg hogy azok a panelek ditherelnek is, ami viszont szétzuhan az elkenődő mozgás közben"
ez, ahogy a csillag után írtad, a plazmára is igaz. a gyengébb SD adások a ditherelés miatt hajlamosak mozgás közben sávosodni (főleg a bőrszín), jobb minőségű adóknál vagy HD anyagoknál ez egy alig észrevehető szintre csökken, de ott is megvan sajnos.
-
Johnny Cage
addikt
tévézéshez mindig ajánlott besötétíteni, a szemednek se tesz jót, ha tökig kivilágosított szobában lesed a tévét, tök mindegy milyen tévéről beszélünk. egyébként meg a panákon erre van kitalálva az eco szenzor, bekapcsolod és egy fényes szobában kb. olyan fényerőre állítja a plazmát, mint ha LCD-t néznél. tükröződés ellen mondjuk csak a megfelelő elhelyezéssel tudsz védekezni (vagy oldalt vagy háttal az ablaknak).
-
Johnny Cage
addikt
na, nem érdekel senkit? csak le kéne szedetni azt a 60-as kontrasztot a G20 tesztből.
-
Johnny Cage
addikt
off: milyen kábel kéne a WD Live-emhez, hogy optikain össze tudjam kötni az erősítőmmel, amelyiken egy négyzet alakú kisebb s/pdif bemenet van, a médialejátszón viszont egy nagyobb, hosszúkás?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
snefftamas #33665 üzenetére
nem is erről vitatkozunk (egyébként már elkértem egyszer a fórumtárs beállításait). hanem hogy ha 16-235-ben masterelik a blu-ray / dvd filmeket, akkor van-e értelme a full RGB-nek, ami alapvetően PC-s szabvány?
"külföldi fórumok full RGB-t ajánlanak"
konkrétan melyik?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #33654 üzenetére
hát, nem vagyok meggyőzve:
"The key thing to understand is that broadcast TV, DVDs, HD-DVDs and BluRay are mastered with black at 16 and White at 235 (whether RGB or YCrCb representation are used - and Cr Cb are 16-240 centred around 127)."
"In FULL mode the source - which is 16-235 - is remapped to 0-255 - so blacks which are encoded on the BluRay source at level 16, are not output at 16 and instead reduced to 0. Whites which are encoded on the BluRay source at level 235 are scaled to hit 255. Anything below 16 or above 235 (so called Blacker than Black and Whiter than White information) is clipped in FULL mode - it is NOT passed."
"...if you send a display that is expecting the limited range (most televisions) the full 0-255 range, you will see a big increase in image contrast, but all of your shadow and highlight detail will become pure black and pure white. As you are overdriving the display (sending 255 when it is expecting to only receive 235) you may also see colour shifts with white objects. (they might be tinted red, for example)
Many people perceive this as "better blacks" however the black level itself will not change. If you have a full black screen up it will look identical."
-
Johnny Cage
addikt
válasz
DM-Fan #33654 üzenetére
WD Live-et használok, de laptoppal ugyanez volt a helyzet. brightness-t full RGB-n +7-ig fel kell húzni, hogy látszódjanak a szürke árnyalatai a THX teszt lemezen (és/vagy a DVE-n). gamma állogatása nem nagyon változtat a helyzeten (nincs is értelme elállítani). azt mondod, hogy a fényerőt megemelhetem, nem lesz gond?
-
Johnny Cage
addikt
-
-
Johnny Cage
addikt
válasz
snefftamas #33626 üzenetére
"az összes tesztbem full range RGBt állítanak be mikor kalibralnak"
kizárt dolog. a tesztekben szinte mindig THX profilból indulnak ki és csak minimális változtatásokat eszközölnek. Full Range RGB-n a THX egy nagy sötét katyvasz (középső képhez hasonló):
-
Johnny Cage
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest