- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
InfiniteReality #9618 üzenetére
Igen, arra gondoltam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
InfiniteReality #9603 üzenetére
Próbáltam már rajta drupal-t, wp-t, yii-t. Eddig nem volt vele egyszer sem gond.
Service nevek alatt mit értesz? -
Speeedfire
félisten
válasz
InfiniteReality #9307 üzenetére
Ezeket tudja a netbeans is, csak épp ingyenes.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
InfiniteReality #9260 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy működött.
Az utóbbi kérdésről itt egy link:
http://stackoverflow.com/a/6472150/517705"After using session_destroy(), the session cookie is removed and the session is no longer stored on the server. The values in $_SESSION may still be available, but they will not be on the next page load."
A másik:
If you need to clear the values of $_SESSION, set the array equal to an empty array:
$_SESSION = array(); -
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #9260 üzenetére
#9260-ra valaki? Nagyon köszi
Nagy segítség volt ez a session-ös dolog, én is utáltam hogy @ jellel kellett elnyomni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
InfiniteReality #9249 üzenetére
PazsitZ előttem már szépen elmondta, vannak alternatív módszerek annak elkerülésére, hogy több fájlban is kelljen sessionöket küldözgetni. Meg lehet template-ezni is, stb. Alapvetően a keretrendszerek, CMS-ek felhasználásakor nem kell ilyesmivel szívnod.
De hogy lehetséges megoldást mondjak arra is, amiről Te beszélsz, lehet ellenőrzéseket is végezni:
1.) headers_sent() függvény segítségével megtudhatod, a HTTP fejlécek el vannak-e már küldve - azt is meg lehet vele tudni, konkrétan hol.Ilyen módon nem használtam még, de ez működhet:
if(!headers_sent && !isset($_SESSION)){
session_start();
}2.) AJAX problémára:
a jQuery pl. beállít egy fejlécet az XMLHTTPRequest-kérésekre (lásd [link]), így a jQuery-s AJAX-függvények használata esetén ez is teljes biztonsággal ellenőrizhető (sokszor tesztelve, valóban működik):define('IS_AJAX', ( isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) == 'xmlhttprequest' ) );
if(IS_AJAX){
session_start();
}Valószínűleg más JS-library-k, frameworkök is beállítanak valami plusz headert, hogy konkrétan mit, az könnyen kideríthető.
Mivel elsősorban AJAX-os problémáról beszéltél Te is, utóbbi megoldás lehet a jobb a kettő közül. De alapvetően inkább egyik sem - jobb adni egy "keretet" a programjaidnak, amiben bizonyos szabályok szerint működnek a dolgok, mindennek megvan a helye, és nem mindenféle fájlban indítgat az ember sessiont - valami olyasmi a megoldás, amit előttem PazsitZ leírt.Alapvetően a hibák elnyomása a @ karakterrel egy nagyon rossz szokásra ösztönöz.
Az elnyomott hibák felderítése pedig egy kódban maga a pokol.
NEM képzelhető el olyan eset, amikor a hibák elnyomását ne lehetne elkerülni valami előzetes vizsgálattal. Ha pedig van rá lehetőség, akkor azt kell alkalmazni. -
PazsitZ
addikt
válasz
InfiniteReality #9251 üzenetére
Szóval legyenek controllerként viselkedő fájlok, ők küldjenek session, theadert.
Legyenek modul/komponens fájljaid, amik adatot szolgáltatnak.
Ez lehet akár csak DB adatprovider, de kész html tartalmat is adhat, ha úgy jobb neked.
Ezeket, azután akár mindkét controller fájlban használhatod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
InfiniteReality #9246 üzenetére
"Továbbá ha egyéb php file-okat is include-álsz amiben szintén szükség van a session-re akkor @session_start(); és nem okoz E_NOTIFY üziket a php error logban."
Na ezt NE!!!Főleg ne egy viszonylag kezdőnek...
Mi értelme van annak, hogy van egy ordas nagy hiba, de inkább úgy csinálsz, mintha nem tudnál róla/nem lenne?
Tudom, van egy olyan mondás, hogy "amiről az ember nem tud, az nem is fáj", de ez sajnos a programozásnál nagyon nem igaz.A hibajelzéseket nem elrejteni kell, hanem megszüntetni a hiba okát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest