- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
Képek védelmére egy egyszerű megoldás: Single File PHP Gallery
Különállóan (és egy régebbi változata oldalba beépítve) használható.
A képeket még levédtem egy rewrite rule-al (.jpg van az URL-ben akkor átirányit).
Emellett még hasznos lehet a képek fölé helyezni egy átlátszó png-vel kitöltött DIV-et.
Innentől kezdve csak printscreen-nel lehet lenyúlni a képeket (de egyrészt azok nem az eredetik, másrészt vízjelezhető, harmadrészt az már nem is érdekel mivel megakadályozhatatlan).
-
InfiniteReality
őstag
semmi
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Speeedfire #9615 üzenetére
hmailserver-t? Igen jó (ingyenes) levelezőszerver Windowsra, ha valaki normális (nem spamelő) szolgáltatást akar, és szeretné is megvédeni magát a spamtől.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Speeedfire #9607 üzenetére
Na igen, de a hmailservernek nem tetszett ez a WAMP-os dolog. Hiába mutattam rá a wampmysql service-re, adtam meg usernevet jelszót, nem működött. Érdekes módon AppServ-vel megy (az nem túr össze semmit, nem nevez át feleslegesen semmit, csak felteszi az Apache, php, mysql triumvirátust a gépre. Egyetlen hátránya, hogy úgytűnik 2010 óta discontinued
)
Elvileg az apache-ot (2.2 -> 2.2.22) és a php-t (5.2 -> 5.3) problémamentesen fel lehet frissiteni a VC6 helyett a VC9 verzióra, csupán a file-ok felülírásával). A Mysql-t nem szándékozom egyelőre bántani. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Speeedfire #9583 üzenetére
Ja, csak a programok egy része valahogy inkompatibilis vele. Pl a hmailserver-rel sehogy nem sikerült összehozni. Ennek ellenére a már nem folytatott AppServ cuccal simán megy. Úgyhogy az AppServ alapon fogom kézzel felfrissiteni a php-t és az apache-ot, de a WAMPServer nekem nagy csalódás.
Egyáltalán minek kell a service-ek neveit megváltoztatni?! -
InfiniteReality
őstag
Komodo Edit
Egy ideje ezt használom webszerkesztésre, mert a notepad++nál több lehetőséggel rendelkezik, ráadásul ügyel a kódhelyességre (menet közben ellenőrzi a szintaxist és nem csak szinez), figyeli a { } jeleket, tagek lezárását, egyszóval sokmindent.
Elkezdve gépelni felajánlja a parancsokat, változókat amik már korábban előfordultak.Szerintem hasznos tool.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #9260 üzenetére
#9260-ra valaki? Nagyon köszi
Nagy segítség volt ez a session-ös dolog, én is utáltam hogy @ jellel kellett elnyomni.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Sk8erPeter #9258 üzenetére
Köszönöm, ISTEN vagy! Ezt betettem az AJAX-szal és include-dal vegyesen meghívott file elejére és tökéletesen működik! Nincs e_notify, nincs hiba, megy a kilépés, belépés, minden.
Akkor már csak azt árulja el valaki,
session_unset();
session_destroy();Ez a két parancs miért nem zárja be a sessiont? Azaz ha ezt használom a kiléptetésre, nem léptet ki, de hiba sincs. Ellenben ha nullázom a session változókat $_SESSION['változónév']=''; formában akkor megtörténik a kiléptetés.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Sk8erPeter #9247 üzenetére
Az nem hiba, hogy a másik fileban is kell a session start. Viszont az kreténség, hogyha a másik filet includálod a php e notify cuccokkal teszi tele a logot. Ez egy olyan "hiba" ami elrejthető.
Az a headers already sent üzenet is megszüntethető "idióta" módon, de azt tényleg én sem szeretem, mert ott valóban átszervezéssel megoldható a dolog.
DE!
Vegyük az alábbi példát: az oldal 2 fileból áll
index.php
oldalak.phpAz oldalak.phpben van az összes oldal, az index.php pedig a "keret". Mindkettőbe kell session kezelés ha a menüket az index tartalmazza. Az oldalak.php-t pedig 2 féleképpen lehet megjeleníteni a keretben:
1. include (vagy get file contents de az csúnyább ha az oldalak.php-ben egyébként egy switch-el csapod szét hogy melyik aloldalt akarjuk látni).
2. ajax-szal bele egy divbeEbben az esetben mindkét file elejére kell a session start de értelemszerűen a második session startnál dob egy e_notify-t.
Megoldás? Ha nem @ akkor micsoda?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Tudományos Pandémia Klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest