- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyzoli27
kezdő
Szia,
Azaz igazság ,hogy nem nagyon értek a PHP-hoz, csak kíváncsi lennék, hogy a webshopok, hogy tudnak behúzni tömegesen képeket. Szeretnék az egyik webshopomba feltölteni képeket tömegesen és fel figyeltem hogy azonosak az alt attribútumban lévő nevek az én termékeim azonosítójával. Jelenleg a UNAS webshopot használom.
-
törölt tag
Van FB-n dev csoport, de fogalmam sincs, mennyi idő, mire visszaigazolják a csatlakozásomat, és addig nem tudok ott kérdezni
A user_id + photo_id még oké, de mindkettőhöz védelmi beállítások is tatoznak, és tudni kellene monitorozni, hogy az adott fénykép publikusan hozzáférhető-e? Eddig ami csúnya megoldást találtam, hogy nem egy alkalmazást regisztrálok, hanem legalább 2-t, megosztom közöttük a user_id-kat, és a másodlagos alkalmazással lelistázom az adott user_id alatt elérhető fényképeket. Lévén azt az alkalmazást a user nem fogja engedélyezni (fel sem kínálom), a publikus fényképeken kívül mást nem kapok meg a listában. Viszont ez nagyon csúnya és teljesítménypocsékoló "megoldás". Az FB-n minden alkalmazás engedélyköteles, az FB meg is tilthatja, hogy ilyet csináljak.
Egy másik kérdés, amin filozok, hogy azok a photo_id-k vajon mindörökké unique szigorúan monoton növekvő értékek? Vagy előfordulhat a jövőben, hogy letöröl az egyik user valami fényképet, aztán feltölt egy másikat, és az új fénykép megkapja a régi id-ját? Mert akkor más fénykép került uzgyan arra a user_id + photo_id-ra, és az problémát tud jelenteni az alkalmazás tisztaságának megőrzésében. Egy profil képet lecserélhetnek egy önkényuralmi jelképre, és azt fogja az app-om a népek orra elé tolni. Ki kellene azt védeni 101%-osan. Erre valószínűleg az FB "hivatalos" állásfoglalására lesz szükségem. De ha írták is konkrétan valahol, akkor azt a levelet megspórolhatom.
-
ezt az xdebug-t nem ismertem, köszönöm, mindjárt meglesem.
vardumpra pedig ezt kapom.array(2) { ["ID"]=> string(1) "1" ["comment"]=> string(21) "tetszoleges szöveg 1" }
array(2) { ["ID"]=> string(1) "2" ["comment"]=> string(21) "tetszoleges szöveg 2" }
array(2) { ["ID"]=> string(1) "3" ["comment"]=> string(21) "tetszoleges szöveg 3" } -
radi8tor
MODERÁTOR
-
sketchifun
senior tag
Céges szintű választ adni egy olyan feladatra, mely nem a főprofilja egy cégnek, továbbá jelenlegi ügyvitelét egy Excel ellátja, gyakorlatilag nem lehet.
Ennek a projektnek nem célja nagyra nőni, nem az SAP ellenfele lesz, nekem is csak szabadidős tevékenység, juttatás nélkül, és a végső cél az, hogy ezáltal jobbak legyünk, mint amilyenek most vagyunk. Ebbe a felépítésbe, úgy gondolom, sem szakértőket, sem egyedi ötleteket nem kell belevinni. Egyelőre elég az, ha ugyan azt tudja, amit az Excel. Na, az meg nem sok.
Lacc:
Ha ez számít, találtam egy viszonylag konyhanyelvű OOP olvasnivalót, remélem, hasznomra válik. Azt is kezdem gyanítani, hogy egy linuxra is szükségem lesz, dehát bánja fene, legyen. Linuxból esetleg ajánlás? CentOS-ra vagy Ubuntu-ra gondoltam.
-
sketchifun
senior tag
Php alapjai megvannak, OOP annyira azért nem, még az OOP elterjedése előtt foglalkoztam utoljára ezzel.
Az alapvető cél, hogy a saját kis vállalkozásunk ügyviteli szoftverét létrehozzam, azért ezen a nyelven, mert nincs mindig nálunk egy laptop, hogy azonnal bevihessünk vagy kinyerjünk egy adatot. Nyilván azt szeretnék, ha ez a rendszer megcsinálna helyettünk sok mindent.
Alapvetően megtudnám csinálni. Meg is tudom. Sok idő, de biztos hogy megy. Viszont annyi helyről hallom, hogy egy keretrendszer mennyire nagyon sok időt megspórol egy programozónak, hogy mindenképp ki szeretném próbálni. Mostmár van is min kipróbálni, illetve ha minden igaz, időm is marad rá.
Ez a kis rendszer egyébként nem bonyolult, egyszerű, két felhasználós, jogosultsági szintek sincsenek tervben. Mert egyelőre nincsen értelme. De adatbázist építeni kiváló, szóval na. Vannak érvek amellett, hogy miért ez legyen.
Olvasgattam ezt a Laravelt. A dokumentációját is, nem tűnik bonyolultnak, amit látok, akár példákon keresztül, úgy gondolom, értem. Az a baj, ezek alapján, hogy az OOP maradt ki nekem, és ahhoz ez hiányzik.
Lehetséges, hogy később is foglalkoznék a dologgal, akár a programozás, webfejlesztés, akár a mi kis rendszerünk bővítése a cél. Szóval maradnék a Laravel-nél.
Az alapokat, úgy gondolom, nem nehezebb elsajátítani, a messzemenő részleteket pedig van idő akkor magamra szedni, ha szükség is van rá.
-
sketchifun
senior tag
Szia.
Köszönöm a segítséget. Tulajdonképpen megoldottam a hibát azelőtt, hogy válaszoltál volna. Istenverte relatív hivatkozások.
Viszont a függvény, pontosabban a __DIR__ ismeretlen volt számomra, szóval köszönöm.
A keretrendszer érdekes lehet, viszont nem vagyok egy nagy guru. Valamennyire konyítok a dologhoz, de közel sem mesterszinten. Viszont egy ilyen keretrendszer érdekelne, akár a Laravel is.
Mi az ajánlott ezek közül? Van értelme egy kisebb keretrendszert tanulgatni, vagy érdemes rögtön a Laravel-be belevágni?
Értékelhető tananyagot tudsz esetleg javasolni, az alapoktól? Google-t ismerem, keresgéltem is, de említésre méltó, alapoktól kezdődő, megfelelő tematikájú how-to/tutorial/make it like me bastard tartalmat még nem igazán találtam, vagy nem sikerült ezt megállapítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest