Új hozzászólás Aktív témák
-
Doink
aktív tag
válasz
PowerBuldog #19255 üzenetére
Ja kicsit kell rajta faragnod mert a $response nálam egy string, aminek a megfelelője nálad a $result->GetCikkekAuthResult->any. Ettől függetlenül először nézd meg hogy a $result->GetCikkekAuthResult milyen formában adja vissza az eredményt és ha az valamilyen struktúrált adatszerkezetben akkor még parse-olnod sem kell hanem egyől mehetsz végig azon.
-
Doink
aktív tag
válasz
PowerBuldog #19253 üzenetére
Be kell tölteni az xml-t és átírni az értékeket. [példa]
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #19211 üzenetére
A php short_open_tag direktívája ki van kapcsolva, ezért ez a kódrész olyan, mintha nem is php kódrész lenne:
<? } else { ?>
Ez kell:
<?php } else { ?>
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PowerBuldog #18505 üzenetére
Amúgy meg nem a verzió miatt kell az újabb technológiát használni hanem, hogy ne lopják el az összes adatbázisba mentett adatodat.
-
sztanozs
veterán
válasz
PowerBuldog #18505 üzenetére
Ez oké, de ha valami problémájuk lesz és majd mégis szeretnének php verziót váltani, akkor majd pont emiatt nem fogják tudni. Akkor persze majd téged szidnak, hogy miattad nem lehet változtatni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PowerBuldog #18501 üzenetére
Azt még tegyük hozzá, hogy a
mysql_
függvények deprecated státuszúak PHP 5.5 óta, és el is tűnnek PHP 7.0 és felette. Az ebből előbb-utóbb biztosan adódó problémákat érdemes lenne megelőzni mysqli, vagy pdo használatával. -
sztanozs
veterán
válasz
PowerBuldog #18501 üzenetére
Nem. még nem jó teljesen:
has already been taken
-
SUPREME7
őstag
válasz
PowerBuldog #18499 üzenetére
Ennek semmi értelme.
$checkorder=mysql_num_rows($order_id);
helyett:
$checkorder=mysql_num_rows($queryorder);
-
SUPREME7
őstag
válasz
PowerBuldog #18497 üzenetére
De azt hogyan kéred le? Lehet abban van a hiba.
Mert ha csak azt csinálod mint az insert_user-nél, hogy:
$checkordder = mysql_query("SELECT * FROM ...
és utána csak szimplán betolod, hogy:
if($checkordder != 0)
Akkor az mindig 1-et fog dobni, mert csak magát a query-t ellenőrzi, hogy lefutott-e hiba nélkül, az nem adja vissza, hogy van-e találat.
Oda kell akkor egy mysql_num_rows:
$checkordder = mysql_num_rows($checkordder);
-
válasz
PowerBuldog #18495 üzenetére
Mi lehet az értéke a checkordernek? Valami szerintem ott rossz. Succesfull helyett inkább successful.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PowerBuldog #17903 üzenetére
Hát ez aztán rettentően értelmes feladat, ha tényleg azt kellett csinálni, hogy be kell olvasni egy XML-fájl tartalmát DOMDocumenttel, aztán úgy, hogy SEMMIT nem csináltál vele, csak simán kiíratni a tartalmat...
Remélem, csak Te értettél félre valamit, és nem ilyen retardált feladatot kaptál.
Mellesleg ez szinte semmiben nem különbözik a korábbitól, mi a frász értelme van ennek, hogy most csak annyit változtattál, hogy másképpen olvasod be, és beállítasz egy fejlécet is (mellesleg helyes, hogy beállítod)?Amúgy korábban nem véletlenül tanácsolta neked fordfairlane, hogy ellenőrizd már azt a nyomorult query stringet, hogy azonbelül az elvárt bemeneti paramétert megkapod-e egyáltalán...
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17898 üzenetére
Tehát a meglévő xml-t beolvassa, és kiírja abban a struktúrában amit másoltam.
Ha jól értem, akkor a feladatkiírásban (már amennyi látszik belőle) az szerepel, hogy kiírni, generálni kell XML-t, és van egy példa, hogy mi a megfelelő formátum.
-
cidalain
veterán
válasz
PowerBuldog #17898 üzenetére
Mondjuk ha konkrét megoldás kell, akkor az a minimum hogy konkrét alapot adj.
Tehát kellene a "meglévő XML".Másrészt az a struktúra "amit másoltál" az eleve egy normál XML struktúra.
Nem értem hol a feladat akkor, nem kell alakítani semmit sehova.update: "az XML már készen van". Készen kapod vagy te csinálod?
Ha te csinálod, akkor nem lenne egyszerűbb már eleve úgy csinálni ahogy kérik hogy kinézzen?
Tényelg nem hiszem el, hogy kell egy XML output akkor csinálsz egy másfajta XML outputot, majd csinálsz egy XML átalakítót. Mindezt úgy hogy nem értesz a PHP-hoz? Tényleg a legbonyolultabb megoldás kell?(úgy látom már megint szegény egyetemistáknak olyat kell csinálni amihez halovány lila dunsztjuk nincsen.
még jóhogy nem orvosi topic, mert ott gondolom olyan kérdések mennek, hogy hogyan kel vakbelet operálni egyszerűen úgy hogy nem akarjuk megtanulni az alapokat...) -
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17895 üzenetére
-
válasz
PowerBuldog #17895 üzenetére
[link] ?
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17886 üzenetére
Na, megy ez.
Ennyit még légyszi tegyél bele:
if(empty($_GET['order_id']) or !is_numeric($_GET['order_id'])) {
exit;
}Az elejére.
-
Zedz
addikt
válasz
PowerBuldog #17884 üzenetére
Az nem baj, úgy a legizgalmasabb.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17882 üzenetére
Mi a fenét keresnek azok a printek egy metódus hívásában? Azok az egyesek a printek visszatérési értékei.
-
spammer
veterán
válasz
PowerBuldog #13745 üzenetére
A nyitó és a záró PHP csak véletlenül maradt le?
<?php
.....
?>Mert nálad csak ennyi van az elején:
?php
-
Orb1337
tag
válasz
PowerBuldog #4952 üzenetére
ATW-nél létre kell hozni a szerver gyökérkönyvtárában - talán wwwdir? - egy tmp nevű könyvtárat
(#4921) Tele von Zsinór megoldottam közben, egyszerű szintaktikai hiba volt
-
DeltaPower
addikt
válasz
PowerBuldog #4522 üzenetére
ha nincs register_globals, akkor a $_POST['acc'] és a $acc nem ugyanaz, az előbbiben ott lesz az adat, de az utóbbiban nem.
továbbá az első feltétel fölöslegessé teszi a másodikat, amennyiben nem akarsz mezőfüggő hibaüzenetet kiíratni
<?phprequire_once("install.php");
if ( trim($_POST['acc']) == "" || trim($_POST['jelszo']) == "" ) {
header('Location: reglap.php');
}
elseif (isset($_POST['acc']) && isset($_POST['jelszo'])) {require_once("muveletek.php");
}
?>
-
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #4521 üzenetére
Ez a rész jó? Mert csak a muveletek.php nem fut le, pedig szerintem jónak kéne lennie.
<?php
require_once("install.php");
if ( trim($_POST['acc']) == "" || trim($_POST['jelszo']) == "" ) {
header('Location: reglap.php');
} elseif (isset($acc) && !isset($jelszo)) {
require_once("reglap.php");
}
elseif (isset($acc) && isset($jelszo)) {
require_once("muveletek.php");
}
?> -
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #4520 üzenetére
Sajnos így sem működik. Beszúrtam egy "asdf" nevet és jelszót, de ha beírom nem dob át a login success oldalra, és ha mást írok be azt pedig nem szúrja be a táblába.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PowerBuldog #4518 üzenetére
Mélyebb belenézés nélkül: az acc_check.php-d szintaktikailab hibás volt, nem panaszkodott az értelmező? Fejlesztői gépen a php.ini-ben az error_reporting értéke legyen E_ALL.
Átformáztam, hogy átláthatóbb legyen, megtalálod itt: http://pastebin.com/zita5U2e
Vegyesen használtál php4-es és php5-ös dolgokat - a private, public kulcsszavak php5-ben jelentek meg, de a php4-féle konstruktort használtad (osztályneve függvény), ezt átírtam __construct-ra.
Nem szép osztályon belül hozzányúlni a $_POST-hoz, azokat beraktam inkább az ellenoriz() függvénybe paraméternek, és ezt csak most vettem észre: itt $acc és $pass változókat használtál, $this->acc és $this->pass helyett.
Raktam bele némi SQL injection védelmet is (lásd a mysql_real_escape_string függvényhívások).
Nézz rá, megoldódott-e a problémád. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PowerBuldog #4516 üzenetére
Mi az, hogy mit csinál?
Ide bemásolhatod copy-paste módszerrel a forráskódodat, a "Syntax highlighting" résznél meg bejelölöd, hogy PHP-kódot szeretnél kiemeltetni, címet is adhatsz neki, elküldhetheted a linkjét magadnak. Arra jó, hogy ilyenkor egy fórumra csak bedobod a linkjét a forráskódnak, és ott már szépen kiemelgetve látják a kódot, nem kell máshova bemásolnod az egész cuccot. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PowerBuldog #4514 üzenetére
Ilyen esetben jön jól a pastebin.com
-
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #4492 üzenetére
Sikerült.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
PowerBuldog #4488 üzenetére
ha az ifed elott nincs kiiratas akkor jo lesz. kiiratasnak az szamit amit a kliens fog latni, tehat tipikusan a html kod.
a linken amit adtam ilyen pelda van:
<html>
<?php
/* This will give an error. Note the output
* above, which is before the header() call */
header('Location: http://www.example.com/');
?>
ez nem megy, mert ott a <html> az elejen, igy menne:<?php
?>
<html> -
Coyot
őstag
válasz
PowerBuldog #4488 üzenetére
ne írass ki semmit header() előtt, naggyából és egyszerűen ennyit tesz
nah kicsit pontosabban: a header kell hogy legyen az első információ amit a szerver elküld a böngészőnek, tehát sem hibaüzi sem echo, print nem lehet előtte.
-
Coyot
őstag
válasz
PowerBuldog #4485 üzenetére
Ez lesz a te embered, de arra figyelj, hogy csak akkor ha még semmi output nem volt előtte.
Megelőztek
-
Gyuri16
senior tag
válasz
PowerBuldog #4485 üzenetére
header fuggveny kuld egy http headert amivel atiranyithatod a klienst. nem szabad elotte semmi outputnak lenni oldalra (nem lehet elotte semmi html kod)
masik megoldas hogy csak includolod a megfelelo oldalt, attol fugg mit akarsz elerni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged