- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy email alapú megrendelő formom, ehhez kéne egy véletlen szerű rendelési számot generálnom, adatbázis nincsen a form mögött.
A prog.hu-n találtam a következőket, de ez nekem eléggé overkill megoldásnak tűnik, valamint nem is tudom, hogy hogyan kezdjek neki:
Ha pl. felhasználod a dátumot, az időt és a rendelés (egyenként növekvő ID-ját, akkor sose lesz egyforma.
Pl. nekem "véletlen kellett"
összeraktam az időt, a dátumot és az ID-t, egy számmá:3. rendelés pl:
082731 20070111 003
ez kiadott egy szép nagy számot.
felvettem egy stringet:
$kulcs="1qw2ertz3uio4pas5df6gh7jkl8yx9vb0nm";
és ez mint "számrendszer jegyek" funkcionáltak.
A "számot" elsoztottam a a hosszal, a maradéknak megfelelő jegyet kivettem. Az eredmény egészrészével tovább dolgoztam.Így a véletlen kódból bármikor ellenőrizhettam az adatokat, hiszen visszakódolható volt.
Persze számsorozatnál szűkebb a lehetőség, de a "generált" dátum kulcs jegyeit össze is keverheted valamilyen szabállyal.
Az ötlet nagyon tetszik, viszont ezzel a kulccsal való "kódolás" elég bonyolultnak tűnik nekem.
Azt viszont jónak találom, hogy a megrendelés pontos időpontjainak számjegyeit véletlenszerűen összekeverem, szerintem ennyi elég. Vagy nem árt bonyolítani rajta?
A számsor karaktereinek összekeverését melyik functionnel, vagy milyen metódussal tudom elvégezni?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold - Garancia 2033.05.04
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest