Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #4105 üzenetére

"Nem tudom, mitől szebb. Ha arra van szükséged, hogy 2 query-t lefuttass egymás után, akkor azt le kell futtatni egymás után, miért csúnya ez?"
    Hát nem tom, szerintem jobban mutat. :D Pl. adott a következő:
    $query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n";
    $query = @mysql_query($query)
    or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
    $query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
    or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
    $query = ""DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";

Ehelyett lehet így is:
    $query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
    . "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
    . "DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
    if ($mysqli->multi_query($query)) {
    do { /* ... */ }while ($mysqli->next_result());

Számomra utóbbi áttekinthetőbb... :) Szerinted? :)

"Annak idején az első munkámat úgy kaptam meg, hogy lóf*szt se értettem az egészhez. Konkrétan javascript-et az első, beugró feladatomnál írtam először :D ."
    :D
    Én is az első munkámnál tanultam meg a(z) (X)HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL alapjait, haverom faterjának csináltam egy honlapot baráti alapon (nem fizetős), kutyatenyészetről volt szó, és meg kellett csinálni hozzá a szép, felhasználóbarát (és egyben foolproof) admin felületet is, hogy tudjanak képet hozzáadni, a kutyához törzskönyvet kitölteni, meg minden egyéb adatot, törlés, módosítás, a honlap szerkesztése és minden egyéb finomság belekerült, szoptam vele elég sokat. Szerencsére nem tűztek ki szoros határidőt (főleg mivel tisztában voltak vele, hogy ingyé' csinálom, meg csak most tanulom az egészet), szóval eltökölhettem vele egy pár hónapot, mire nagyjából fullos lett. A dizájnon mondjuk lenne mit csiszolni, de valahogy a dizájn egyáltalán nem érdekel. :DDD De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott... :D
    Most utólag javítgatom a kódot, és röhögök a saját hibáimon. És még mindig érzem, hogy az igazán komoly webfejlesztéstől elég messze vagyok, de folyamatosan tanulok. :D

"Senki sem fog fizetni azért, mert megspóroltál 0.3% processzoridőt, vagy hogy 0.2 másodperc helyett 0.13 alatt jön be a weboldal."
    Ez igaz, de saját kíváncsiságom kielégítésére jó móka ilyenekkel szórakozni. :D Persze ha már komoly munkánál szoros határidő lesz, akkor valszeg nem apróságokkal fogok tökölni. :)

Új hozzászólás Aktív témák