Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- MIUI / HyperOS topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem tudom, mitől szebb. Ha arra van szükséged, hogy 2 query-t lefuttass egymás után, akkor azt le kell futtatni egymás után, miért csúnya ez?"
Hát nem tom, szerintem jobban mutat.
Pl. adott a következő:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n";
$query = @mysql_query($query)
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = ""DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");Ehelyett lehet így is:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
if ($mysqli->multi_query($query)) {
do { /* ... */ }while ($mysqli->next_result());Számomra utóbbi áttekinthetőbb...
Szerinted? 
"Annak idején az első munkámat úgy kaptam meg, hogy lóf*szt se értettem az egészhez. Konkrétan javascript-et az első, beugró feladatomnál írtam először
."
Én is az első munkámnál tanultam meg a(z) (X)HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL alapjait, haverom faterjának csináltam egy honlapot baráti alapon (nem fizetős), kutyatenyészetről volt szó, és meg kellett csinálni hozzá a szép, felhasználóbarát (és egyben foolproof) admin felületet is, hogy tudjanak képet hozzáadni, a kutyához törzskönyvet kitölteni, meg minden egyéb adatot, törlés, módosítás, a honlap szerkesztése és minden egyéb finomság belekerült, szoptam vele elég sokat. Szerencsére nem tűztek ki szoros határidőt (főleg mivel tisztában voltak vele, hogy ingyé' csinálom, meg csak most tanulom az egészet), szóval eltökölhettem vele egy pár hónapot, mire nagyjából fullos lett. A dizájnon mondjuk lenne mit csiszolni, de valahogy a dizájn egyáltalán nem érdekel.
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott... 
Most utólag javítgatom a kódot, és röhögök a saját hibáimon. És még mindig érzem, hogy az igazán komoly webfejlesztéstől elég messze vagyok, de folyamatosan tanulok.
"Senki sem fog fizetni azért, mert megspóroltál 0.3% processzoridőt, vagy hogy 0.2 másodperc helyett 0.13 alatt jön be a weboldal."
Ez igaz, de saját kíváncsiságom kielégítésére jó móka ilyenekkel szórakozni.
Persze ha már komoly munkánál szoros határidő lesz, akkor valszeg nem apróságokkal fogok tökölni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Linux kezdőknek
- Samsung kuponkunyeráló
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- További aktív témák...
- 16GB DDR4 PC MEMORIA MODUL(4X4GB, 2X8GB) RAM / SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL
- Szép Kis játékos HP,Core i7 10510u(8X4,9Ghz)MX 2/4GB DDR5 VGA,FullHD IPS,16-32GB RAM/256-512SSD
- Megkímélt ThinkPad Ryzen 5 Pro(12x4,0Ghz)16-32RAM/256-512SSD,100% akku,vil.bilI.
- Lenovo Thinkpad P50 15,6" FHD IPS kijelző, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, 4GB Quadro VGA,
- HP 15,6",Core i7 1165G7(8x4,8Ghz)IRIS XE VGA,FullHD IPS,16-48GB RAM/256-512SSD,szép állapot
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pl. adott a következő:
Szerinted?
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott...