Hirdetés
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Korai iOS árulkodik arról, milyen eszközök várhatók az Apple-től a közeljövőben
- Névlegesen nyer üzemidőcsatát a Honor új szériája
- Decembertől kapható itthon a Baseus Inspire szériája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem tudom, mitől szebb. Ha arra van szükséged, hogy 2 query-t lefuttass egymás után, akkor azt le kell futtatni egymás után, miért csúnya ez?"
Hát nem tom, szerintem jobban mutat.
Pl. adott a következő:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n";
$query = @mysql_query($query)
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");
$query = ""DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ": ". mysql_error() ."<br />");Ehelyett lehet így is:
$query = "DELETE FROM `adatb`.`tbl_egyik` WHERE `tbl_egyik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_masik` WHERE `tbl_masik`.`id` = 1 LIMIT 1;\n"
. "DELETE FROM `adatb`.`tbl_harmadik` WHERE `tbl_harmadik`.`id` = 1 LIMIT 1;";
if ($mysqli->multi_query($query)) {
do { /* ... */ }while ($mysqli->next_result());Számomra utóbbi áttekinthetőbb...
Szerinted? 
"Annak idején az első munkámat úgy kaptam meg, hogy lóf*szt se értettem az egészhez. Konkrétan javascript-et az első, beugró feladatomnál írtam először
."
Én is az első munkámnál tanultam meg a(z) (X)HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL alapjait, haverom faterjának csináltam egy honlapot baráti alapon (nem fizetős), kutyatenyészetről volt szó, és meg kellett csinálni hozzá a szép, felhasználóbarát (és egyben foolproof) admin felületet is, hogy tudjanak képet hozzáadni, a kutyához törzskönyvet kitölteni, meg minden egyéb adatot, törlés, módosítás, a honlap szerkesztése és minden egyéb finomság belekerült, szoptam vele elég sokat. Szerencsére nem tűztek ki szoros határidőt (főleg mivel tisztában voltak vele, hogy ingyé' csinálom, meg csak most tanulom az egészet), szóval eltökölhettem vele egy pár hónapot, mire nagyjából fullos lett. A dizájnon mondjuk lenne mit csiszolni, de valahogy a dizájn egyáltalán nem érdekel.
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott... 
Most utólag javítgatom a kódot, és röhögök a saját hibáimon. És még mindig érzem, hogy az igazán komoly webfejlesztéstől elég messze vagyok, de folyamatosan tanulok.
"Senki sem fog fizetni azért, mert megspóroltál 0.3% processzoridőt, vagy hogy 0.2 másodperc helyett 0.13 alatt jön be a weboldal."
Ez igaz, de saját kíváncsiságom kielégítésére jó móka ilyenekkel szórakozni.
Persze ha már komoly munkánál szoros határidő lesz, akkor valszeg nem apróságokkal fogok tökölni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Építő/felújító topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Marathon (2025)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÚJ bontatlan S9 41mm Midnight / éjfekete Cellular Azonnal átvehető Deák térnél
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series S9 41mm Pink és Mid Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garancia
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO Kozmosznarancs 256-512GGB Független 1év Apple Gar. Azonnal átvehető.Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max szinte új, teljes csomag, karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Pl. adott a következő:
Szerinted?
De majd ráérő időben ráfekszem arra is. Egyedül azért mindent megcsinálni kicsit sokáig tartott...