- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Kisebb regexp-es problémám támadt. Adott egy ilyen sor, ami az ékezetes karaktereket nem veszi be...
if (!preg_match("^http(s)?:\/\/(\w|[0-9-])+(\.(\w|[0-9-])+)?(\.[a-z]{2,4}){1,2}(\/)?$", $_POST['url'])) {
//blablablaaaa
}Sima angol karakterekkel okés, de ékezetessel már nem. Pedig ha jól tudok akkor a w lenne a betű.
Regexp coach alatt okésnak mutatja.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
DerStauner #8385 üzenetére
Csak tipp:
Tehát 2 / jel a d: után.D://apache/php5/php5apache2.dll
Bár én még mindig azt mondom, használj valami összetett cuccot. Max nem használod belőle az sql-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DerStauner #8381 üzenetére
Apache, gondolom a későbbiekben webre megy, ahol nagy többségben apache szerverek vannak.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DerStauner #8378 üzenetére
Win alatt elég lehet akármelyik szerver is. pl wampserver, nekem nagy kedvencem.
Könyvekben pedig az 1. hsz ad neked segítséget. De talán a bevezetés a php5... ez a legjobb amit olvastam. Minden benne van ami kell, nem mai darab de igen jó. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #8346 üzenetére
Solved!
-
Speeedfire
félisten
Valaki megmondaná nekem, hogy mi a baja a date() funkcióval?
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8318 üzenetére
Van win és linux alkalmazás is hozzá? Vagy össze lehet kötni a netbeans-el?
-
Speeedfire
félisten
Programot/protokollt keresnék olyanra, hogy lehessen linux szerveren, linuxos/windowsos programokkal szinronizálni mappákat/projekteket.
Az rsyncet már néztem, de win alatt elég gyatra a támogatása. Netbeans-es beépülő is okés lenne. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7868 üzenetére
Na. Ma volt időm vele kicsit dolgozni. A 2. verzió tökéletes.
-
Speeedfire
félisten
Kis gondom akadt. Általában a híreket tinymce segítségével szoktam feltölteni, majd php segítségével levágom az elejét és abból csinálok bevezetőt. Eddig semmi gond sem volt, most viszont a sok stílus miatt van ahol a <div <p stb jeleknél elvágja és elcsúszik az oldal stílusa.
Ezzel csinálom a bevezetőt:
function intro($string, $maxLength = 150, $template = '%1$s')
{
if (preg_match(sprintf('/\A(.{0,%d})\b/siu', $maxLength), $string, $result)) {
return sprintf($template, rtrim($result[0]));
}
return '';
} -
Speeedfire
félisten
válasz
.:GoliBali:. #7854 üzenetére
3 fizetős tárhelyet ismerek "személyesen", mindegyiknél php5.x van fent.
-
Speeedfire
félisten
válasz
.:GoliBali:. #7852 üzenetére
Szinte mind php5-össel fut, még az ingyenesek is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7813 üzenetére
Igen, csak én anno nem itt találtam meg.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7811 üzenetére
Előre megírt kód, egy sima mappalistázó.
Ez az. [link] -
Speeedfire
félisten
Köszi mindkettőtök segítségét.
-
Speeedfire
félisten
Na, kicsit kemény fába fogom vágni azt a bizonyos fejszét lehetséges....
Ma voltam egy leendő ügyfélnél (ingatlanközvetítő, kölcsönző) és olyan oldal kellene nekik, ahol az adott épületnek a tervrajzát fel lehetne darabolni mondjuk emeletenként és az adott emeleteken mutatná a helységeket, hogy xyz helység mekkora, kivan-e már adva vagy sem.
Nos ezt meglehet oldani dinamikusan valahogy vagy minden egyes ilyen esetben fel kellene darabolnom a tervrajzot, majd egyesével ezeket kitölteni?
Ez csak egy része lenne az oldalnak...Ilyesmi kellene nekik. -> [link] virtuális kereső, majd egy adott épületen belül valamelyik emelet...
Egyelőre csak manuálisan tudom ezt elképzelni.Illetve, mennyit nem pofátlanság egy ilyen oldalért kérni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7763 üzenetére
Ezek a top-ok csak seo miatt születnek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7759 üzenetére
Pedig ezt már egyszer linkelted is nekem, de csak felületesen futottam át rajta.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7707 üzenetére
Nem lehet, hogy a dns frissült lassan?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7657 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7655 üzenetére
Valóban ez a hiba oka. Hogy lehet visszaállítani 0-ra?
-
Speeedfire
félisten
Miért van az, hogy ha a mysql alatt futtatok egy sql parancsot akkor 4-et ad vissza, php alatt meg 3-at? Ilyet még nem láttam...
<?php
include_once 'config.php';
include_once 'db.php';
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
$SqlQuery = mysql_query("select * from diagrammok where tipus=1 order by szoveg asc limit 0 , 30");
$SqlQuery2 = mysql_query("select * from diagrammok where tipus=2");
?>
<h3>Üzemanyag árak</h3>
<table cellpadding="0px" cellspacing="0px" class="uzemanyag">
<tbody>
<tr><th colspan="2"><?php echo mysql_result($SqlQuery, 0, 'datum'); ?></th></tr>
<?php
while ($row = mysql_fetch_assoc($SqlQuery)) {
echo '
<tr><td class="tdleft">'.$row['szoveg'].'</td><td class="tdright">'.$row['szam'].' ft/l</td></tr>
';
}
?>
</tbody>
</table>
<h3>Jegybanki alapkamat</h3>
<table cellpadding="0px" cellspacing="0px" class="jegybank">
<tbody>
<tr><th><?php echo mysql_result($SqlQuery2, 0, 'datum'); ?></th></tr>
<tr><td><?php echo mysql_result($SqlQuery2, 0, 'szam'); ?>%</td></tr>
</tbody>
</table> -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7650 üzenetére
Nem baj, így marad.
Minden másra ott az analytics. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7641 üzenetére
Igen, leka....uom.
A 100 tábla kicsi túlzás volt, de ismerlek benneteket. Ip, ország, böngésző, url, ahonnan jött url stbstb. A vége egy mini google analytics lenne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7639 üzenetére
Nem nézem az ip-t pont a fix ip miatt, csak session-t nézek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7636 üzenetére
Lassan írom, hogy a gyengébbek is megértsék.
Szóval, statisztika.
Ha valaki ide oda kattintgat az oldalon akkor az 1 ember. Ha kilép a böngészőből és 20 perc múlva megint felmegy akkor az már még 1, még ha az ip ugyan az is.
Így oldottam meg, szerintem így a korrekt. Nem akarok több 100 táblát egy sima statisztika miatt.
-
Speeedfire
félisten
Igen, de ha 5x megy fel akkor azt csak 1nek számolja majd. Szerintem (erre írtam, hogy nem tudom hogy működik pontosan) ha 5x megy fel akkor 5x kellene bekerülnie a táblába. Viszont ha csak kattintgat ide-oda az oldalon akkor az 1nek számítsa.
Session lesz a megoldás szerintem, de kövezzetek meg ha hülyeséget írok. -
Speeedfire
félisten
Az a baj, hogy én nem a lapletöltést akarnák számolni, hanem hogy mennyiszer mennek erre a lapra.
Ha valakinek fix ip-je van és egy nap felmegy 5x az oldalra akkor is csak 1x lesz benne az adatbázisban. Cookie-kat meg nem akarok. Lehet érdemes lenne a session-t és az ip-t kombinálni.
Nem tudom, hogy szokták ezt csinálni.
Nagyon bonyolult statisztikát nem szeretnék csinálni. Csak annyit, hogy a lap alján mutassa. -
Speeedfire
félisten
Az egyik megrendelőmnél felmerül a nemrég emlegetett statisztika.
Egyelőre minden lapletöltéskor növekedik a számláló. Hogy lenne érdemes ezt megcsinálni?
Nyitni egy session-t és aszerint növelni a látogatottságot vagy ip alapján? Nagyon a session felé húzok. -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #7613 üzenetére
Igen, de hol a hvg-nél?
Nem teljesen értem... -
Speeedfire
félisten
RSS-ből szeretnék egy oldalt dom-olni, de valami nem kerek...
Ezt dobja:Error: [2] DOMDocument::load() [domdocument.load]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0Error: [2] DOMDocument::load(http://hvg.hu/rss/gazdasag) [domdocument.load]: failed to open stream: no suitable wrapper could be foundError: [2] DOMDocument::load() [domdocument.load]: I/O warning : failed to load external entity "http://hvg.hu/rss/gazdasag
Ötletek?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7609 üzenetére
Van amit én is megcsinálok sql alatt, de én is inkább azok közé tartozok akik inkább csak tárolásra használják.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7596 üzenetére
Igen, ez csak egy szemléltető, hogy miket is tud az sql, de nem hinném, hogy sokan használnak ilyen lekérdezéseket. Biztos gyorsabb mintha az adatokat átadnám php-nak majd azzal gondoznám fel, de...
Ennyire nem akarok pro lenni sql-ben.Nem is rossz ötlet.
Belőled kinézem, hogy megcsináltatnád vele. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7593 üzenetére
Tény, hogy nem sok idő, de ha nem fogja kihasználni?
Mert akkor ezek után most ajánlani fogjuk, hogy mentse el az ip-ket és egyéb infókat, majd egy admin felületen csináljon szép grafikonokat belőle js-el.
Más:
Az ilyen jellegű lekérdezések mennyire mindennaposak az adatbázis világában?Főleg ékezetekkel...
with Nemek(FKod, OKod, Nok, Ferfiak) as
(select FKod, OKod,
SUM(case DNemKod when 'N' then 1 end) as Nok,
SUM(case DNemKod when 'F' then 1 end) as Fefriak
from Dolgozók
group by FKod,OKod)
select FKod as Főosztály, OKod as Osztály,
case
when Nok is null then 0
else Nok
end Nők,
case
when Ferfiak is null then 0
else Ferfiak
end Férfiak
from Nemek
order by 1,2
select DAzon, DNev, FKod, OKod, DAlapFiz
from Dolgzók d1
where DAlapfiz < (select AVG(DAlapfiz)
from Dolgzók d2
where d1.FKod = d2.FKod and d1.OKod = d2.OKod)
Order by 3,4 -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7587 üzenetére
De ő csak egy összetett statisztikát szeretne, semmi extra. Egy számot cserélgetne csak, ha meg van már id akkor ahogy írtad lehet érdemes lenne mellé egy dátum mező és a végén csak szummázni kellene az adatokat. Csakhogy ezt a google sokkal szebben megcsinálja.
-
Speeedfire
félisten
Akkor pedig marad az amit fentebb írtak. Sql.
Csinálsz egy táblát statisztika szerint. Lesz benne egy oszlop amiben el lesznek tárolva a számok, mondjuk szamok néven, int tipussal, szerintem itt felesleges lenne egy id.
Majd írni az oldalra egy olyan kódot ami lekéri ennek a számnak az értékét és vissza ír egyet. Bár lehet, hogy egy parancsban is meglehet oldani, ebben nem vagyok biztos.
De szerintem vannak előre megírt scriptek is erre, ha nincs akkor meg segítünk ezt megírni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
BullZeye #7556 üzenetére
Na meg ez, ha jól sejtem olyan, hogy megnyitja a TXT-t online, és ott szerkeszthetem, és nem olyan, hogy rákattolok, és elszíneződik.
Pont ez a lényege, hogy a php megnyitja neked a fájlt és át is írja az adatokat.
Pl van egy olyan sor, hogy láttam, ahol 0 v. 1-es szerepel és kész. -
Speeedfire
félisten
Elvileg sok adat nem lesz neki. 10 sorozat kb, meg ritkán fogja megnézni, de egy ingyenes tárhelyen is van már adatbázis, ami meggyorsítja a munkafolyamatokat. Főleg ha esetleg később még bővíteni is szeretné, mert akkor ahogy írtad, egy néhány mb-os fájllal már megnőhet a lekérdezés ideje.
-
Speeedfire
félisten
Hogy lehet úgy generálni "kódot", a pastebin és a youtube is szokott?
Generálok egy kódot x karakter hosszút, majd megnézem, hogy van-e már az adatbázisban? Ha van akkor addig generálok amíg nem lesz visszatérési értéke. Viszont ha már több millió ilyen kód van akkor gondolom eléggé nagy lehet már a lekérdezés, ami időben...
Ilyesmikre gondolok(url).
http://pastebin.com/bevsM8aS
http://www.youtu.be/OIh3nO6-V_A -
Speeedfire
félisten
Az sem rossz!
D@ni88:
Valami ilyesmi kell neked szerintem. Itt ha nem a saját url-ről nézik a képet/fájlt akkor hibát dob.RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?mydomain.com/.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg)$ http://www.mydomain.com/notallowed.gif [R,L] -
Speeedfire
félisten
A 404 jó dolog.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7492 üzenetére
Érdekes megvalósítás, biztos működik, de ilyet még nem láttam gyakorlatban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest