Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
Hali!
A következőt szeretném megoldani (röviden
):
Hirdetéseket listázok ki adatbázisból, 10 kerül egy oldalra, ha több, akkor megjelenik oldalszámozás és lehet lapozni.(ez ok) Szeretnék olyat csinálni, hogy lehessen ár szerint rendezni.Részletesen:
Ha több, mint 10 elem van, akkor megjelenik egy link: "... keres.php?page=" . $i ..."
$i az nyilván az oldal száma.Én a következőképp oldottam meg:
Van egy gombom: <input class='order_by_price_asc' type='submit' name='price_asc' value=' ' />Majd vizsgálom, hogy ha megnyomják a gombot, akkor felülírja az eddigi SQL lekérdezést.
if ( $_POST['ar_nov'] )
{
sql="SELECT ... ORDER BY price asc LIMIT $start_from, 10"; /* LIMIT-es rész a lapozás miatt van */
}Ez így azt csinálja, amit kell, az 1. oldalon rendezi szépen. Azonban, ha lapozok másik oldalra ez nem jó, mert ez így nyilván nem tartja meg a beállítást, mert gombot le kell nyomni, hogy rendezze.
Próbálkoztam úgy, hogy gombnyomásnál egy változó kap egy értéket, pl. $order='price_asc', aztán a gombnyomási feltétel után betettem egy: if (isset($_GET['order'])) {} részt, amibe a módosított sql kerül és ezt az order változót átviszem lapozásnál: "... keres.php?order=" . $order . "&page=" . $i ..."
De így sem mindig jó megoldás született, meg szerintem kell, hogy legyen ennek jobb módja is, de egyelőre nem jöttem még rá.
Valaki tudna erre egy jobb módszert?
köszi,

Csabi
Új hozzászólás Aktív témák
- Monitorkalibráló eszközök
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Diablo IV
- Próba
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új Arctic Liquid Freezer III. 360 Pro A-RGB eladó ventik nélkül, 6 év garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
):