Hirdetés
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
bejmuller
aktív tag
Üdv

Habár a archív topikokban már láttam felétve a kérdést, a válasz még nem tiszta számomra.
Kezdő vagyok php-ben. Összeszedtem netről egy működő login script-et. Nagyjából értelmeztem hogy mi miért van benne
Szépen működik. Ezzel nincs gond. Van a "www" mappában nekem egy "docs" mappa amit htaccess-el védek.
Azt hogy tudnám megoldani, hogy amint bejelentkeztem az oldalra, tudjam elérni a "docs"-ban levő fájlokat? Mert értelemszerűen így bejelentkezés után is bejön az apache ablakja hogy adjam meg a felhasználónevet és a jelszót.
Gondolom nem kell minden mysql-ben meglevő usernek külön jelszót generálni a htpasswd állományba. Elég nekem egy univerzális user és jelszó, mivel kintől ugysem látható.
De nem tudom hogy kellene megírni. Próbálkoztam úgy hogy http://user:passwd@localhost/docs/allomany.kit úton érem el az adott fájlt, de ez így eléggé favágónak tűnik, és úgy vettem észre, hogy a böngésző megtartja magának valahol ezt a logint, mivel ha nem jelentkezek ki, akkor utána akarhányszor hozzá tudtam férni a "docs"-ban levő adatokhoz, mindaddig míg nem üritettem az előzményeket.Valakinek valami tippje?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szépen működik. Ezzel nincs gond. Van a "www" mappában nekem egy "docs" mappa amit htaccess-el védek.