- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
A képbeállításokon belül javított - motion vagy magyarul mozgás menüpontot keress, sokan a film beállítást preferálják, de ki is kapcsolhatod ha neked az eredeti "darabosabb" mozgás jön be. A tévék ezt próbálják alapból javítani több kevesebb sikerrel, de persze ez nem mindenkinek tetszik, pedig szerintem a philips féle javítás nem rossz.
Az a baj amúgy, hogy ez a "szappanopera hatás" (amit az 50Hz tévés tartalmak miatt az agyunk a barátok közt-höz társít) közelebb áll a valósághoz mint a filmeknél megszokott 24p, ami mint tudjuk nem azért lett kitalálva annak idején mert annyira jó, hanem azért mert az volt a minimum, amit már elfogadhatónak lát az ember. Ma is leginkább csak a költséghatékonyság meg a megszokás miatt van ez, pedig lenne fantázia a nagyobb képfrissitésben. Egy két rendező próbálkozott már 48-60-120fps-el, de a nézők többsége sajnos elutasítja, mert annyira hozzászokott az agyunk a 24p-hez. Én moziban láttam 120fps-el a gemini man-t, meg 60fps-el itthon a billy lynn-t, nekem bejött de tény hogy szokni kell. Nekem nagyon fárasztja a szememet a 24p, én szeretem a motion javítást, szerintem érdemes keresni egy olyan beállítást ami megfelel és adni neki egy esélyt.
-
JiM
tag
Sziasztok. Megvettem múltkor az akciós 58PUS8505-öt, megjött pár napja, nagyon tetszik!! Féltem, hogy 12 év Pana plazma után hogy fogom este a feketét lehányni, de közel nem így lett. Persze koromfekete sötétségben nem is néztem, nem is akarom, a háttérvilágítás ügyesen palástolja az LCD hátrányokat, rettentő élvezetes és szép a kép, a szutyok normál tv adások is szebbek. Hát fejlődött a világ 12 alatt.
Egy dolog nem tetszik és szeretném kérni a segítségeteket, lehet-e ezen állítani: a filmeket/sorozatokat nézve elveszett a filmes képi hatás. Olyan túl éles, túl tökéletesek a mozgások, olyan, mintha egy barátok köztet néznék :S Ez nagyon nem jön be. 60Hz lehet az oka? Semmi beállítást nem találtam, amivel ezt lehetne állítani. Mondjátok, hogy van valami erre, mert nagyon zavaró. Persze mások mondták erre engedjem el, majd megszokom, de ez...gáz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest