- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
..azt mondod, h nyugodtan vigyem el és frissíttessem? Egy kicsit, vagy talán nagyon szkeptikus vagyok. Ha csak tényleg ennyi a történet akkor mi a francnak ment bele a VAG csoport ebbe a bődületes nagy botrányba. Ami, valljuk be őszintén, nem kis törés a cég történetében, főleg ahogy ezt az USA lereagálta.
(#144010) DZs : sok esélyed már nincs szerintem, meg kellene nézetni, h hány százalékos az eltömődöttség, mennyi korom van benne, és a szerint lépni. Vannak hókusz-pókuszok, tisztítók, spray-k, de az mint vak lónak a kontaktlencse, szerintem. Vagy valami korrekt céggel kitisztíttatod, (Mági a múltkor belinkelt egy ilyet) és a csere.
-
-
BUZZLGHTYR
senior tag
értem én.. most megy vezérlés cserére. aztán ha úgy is nagyon enné az olajat(mármint nem a vezérlés csere miatt),hanem az 5w40-el, akkor 1 motorfelújítás lesz.. szerintem ennek már ez lesz a megoldás, nem a hibakeresés, vagy nemtudom
vagy másik motor, de lehet jobban járnék a felújítással, biztosabb sokkal -
daniel2121
őstag
Alapból cascóra is van avulás ha csak nem olyat köt valaki amiben benne van hogy az új árát térítik meg, de az minden bizonnyal többe is kerül.
Geli neked nem lett cserére véve a motorháztetőd csak javításra, az első lökhárítót írta ki cserére. Allianzos kárfelvétel volt, elég xarrágóak.
-
lenko
aktív tag
Lehúzós banda, én kértem az enyémre tőlük ajánlatot kíváncsiságból. Volt ehhez kapcsolódó kérdőív az oldalukon, kitöltöttem, szerepelt benne olyan kérdés, hogy kérdeztem e máshol mennyiért csinálják és mennyiért. MMC 60e-t írtam. Erre jött tőlük is egy 60e-s ajánlat. Másvalaki itt megkérdezte tőlük az 1.6 8v-re 100e-t mondtak neki.
(#143546) Qru
Egy kicsit nagyobb, és designosabb B8...
-
Mágus2
Közösségépítő
Versenypálya megmondja. Menni kell mind a kettővel 3 csapatós kört, majd a stopper megmondja. Ha rajtprogram nélkül, alapjáratról indulsz, akkor fej-fej mellett lesz. Ha 4000-ről indulsz a bubuval, akkor már kijön a 4x4 előnye. Kormi nehezebb elég sokkal, és csak elsőkerekes. Bármi megtörténhet, ha nem leszel nyuszi a kanyarban a passattal.
Ha PD lenne kormi, akkor megegenné reggelire azt a japán talicskát.
-
lenko
aktív tag
-
Mágus2
Közösségépítő
Mert ahhoz vagy szokva, hogy a fordulattal a szívó erósödik. Megszokás kérdése, én bármilyen szívóba ülök be 3 liter alatt, az érzetre nem megy...
lenko Tévedsz, nem fogy el rajta a turbó, végig azonos a turbó nyomás, nem esik a fordulat növekedésével. Ha láttál volna logot a nyomásból, nem írnál ilyeneket.
-
morfondőr
addikt
Ma beszéltem a szakszervízzel, azt mondták, hogy a lendkerék cseréhez nem kell leengedni a váltóból az olajat. Remélem nincs baja a váltónak, úgy olvastam, apróbb anomáliákat okozhat a nem megfelelő olaj, de majd meglátom utána mit produkál. Tényleg csak néha veszem észre, hogy vált, normális, egyenletes gyorsítás/lassítás nem érezhető. Hidegen jobban érzem a kapcsolásokat.
-
Kiskokó
veterán
Az se rossz ötlet de nem.
Ezeknek a passatoknak típushibája hogy tönkre megy a kormányzár vagy a gyújtáskapcsoló (reléje?) és nem ad be gyújtást a kocsi, ott maradsz ahol vagy.
Ezt a problémát régen csak komplett kormány oszlop cserével lehetett megoldani jó pár száz ezerért mert a VW csak egyben árulta a hibás alkatrész a kormányoszloppal.
Ez indítási jogosultságot használó alkatrész ezért csak márka szervizben lehet megcsinálni DE ma már így 10-12 év után eljutottak oda hogy cirka 40-50ezerért már rendelhető külön is az alkatrész
De ez általában 400ezer km körül szokott előjönni. -
Kiskokó
veterán
Jaaa hogy jaaaaaaaaaaa
oké.
Kormányzárral nem volt még problémád abban a passatban? meg porlasztókkal ?
?
Na majd utána nézek ennek a lámpa fóliának nem tudom jó e polír után azt rakni rá...
egy sráccal beszéltem neki van gyári audis UV védős cucca de azt mondta, hogy lehetetlen szerezni neki is csak úgy hozták...
Olyan kéne nekem is. Simán lelakkozni nem nagyon akarnám a lámpát. -
Kiskokó
veterán
Az fasza hát akkor ez a Subaru se nagy biznisz... most épp azon röhögtem itt helyben, egy csávó vett valami Jaguart persze 2.0 Dízel... egy Jaguár... ránéztem neten 3Milla körül lehet kapni már. A csórikám úgy feszít benne mint ha valami 60milliós luxus verdába ülne...
Tudtátok hogy a Jaguár jó rég óta TATA tulajdon ?
Lenko : egy jó V2,5-ös motor milyen pöpec lenne már
Focvis : Na az király, rendben van a vas akkor. Nálam is most már a lehető legtöbb dolog rendbe van téve remélem random hibát nem dob.
-
-
SztiviVander
addikt
talán mert mindenki ki akarja próbálni milyen lepattani róla
pláne mikor kiderül hogy az ezer funkciójából igazából csak 5-re lenne szüksége... az ágyúval verébre esete. de bocs hogy beleugattam a topikba, csak gondoltam a vcds mellé segítek némi alternatívát adni az eredeti a kérdezőnek. aztán eldönteni hogy neki igazából mire van szüksége és melyik elégíti ki az igényeit azt szerintem már segítség nélkül is el tudja
-
SztiviVander
addikt
köszi, de mint mondtam hozzáférek vele a 2010es skoda össze moduljához. nem mondanám ha nem így lenne.
-
Magus2:
persze hogy nem ugyanaz mint a vcds vagy a többi, de ilyet nem is mondtamviszont nem is lehet ilyenekkel úgy elb.ni mint egy vcds-el. de minden attól függ kinek mire van szüksége és mire akarja használni.
-
SztiviVander
addikt
ha az 1-2e ft-ost hívjuk olcsónak akkor igazad van. de egy ilyen 4e ft-os se a drága kategória és ezzel már hozzá lehet férni, hibákat is pont ugyanúgy kiolvassa az összes modulból mint a vcds. persze nem torque-al hanem "dtc fault memory erase for vag" app-al. a "carista"-val (meg van még jópár hasonló app) pedig egész sok dolgot lehet vele állítgatni a komfort modulban egy gombnyomással.
-
zsolt19900
őstag
pont most találtam rá erre és itt azt írja hogy a vezető az aszfér és az anyós a sík
miért érdemes a színes? Lupomban színezett volt és az annyira nem volt patika sötétben, hogy kék volt a tükörlap színe, de meghallgatlak kíváncsi lennék rá, hogy miben lenne jobb a színezett
jobb ill. balt is színessel vennéd? vagy csak a balt? mert nekem csak a bal volt színes a Luponban azt hiszem
-
Kiskokó
veterán
Minden Audiban Torsen a quattro hajtás egészen nagyjából 2012-13-ig onnantól a hülyék átálltak az elektromos difire...mint a fostos X-Drive.
(kivéve a kisebb Audik A3-ból a quattro például nem Torsen)Ja fentebb kihagytam.
A vezérlés csere ára nagyjából 450ezer Ft gyári alkatrésszel munkadíjjal.
Lehet keverni az alkatrészeket Febi szett + pár gyári akkor 50-100ezerrel olcsóbb -
VR6-Fan
veterán
nem megbántásból de kicsit zavart érzek az erőteredben
eleve maradjunk annyiban, hogy olyan olaj ami bele fér a 0W-s hideg viszkozitási osztályba, jobban ken (és könnyebben szivatyúzható) mint egy 5w/10w stb.
és mi az, hogy utcai körülmények közt nem ken rendesen?!
ez a fullos vw szabványnak megfelelő olaj, ez se 10centistoke 100fokon ha jól látommeg, hogy egy adott sikló csapágyazásnak mi az ideális viszkozítása, így kijelenteni, hogy 10centistoke, oltári baromság szerintem!
Miért is? mert mondjuk amikor a csap és az ágy így is mondjuk 0 fokos, jóval nagyobb a hézag mint mondjuk 150 fokon (meghasaltam, kb egy üzemi hőfokot) és a "giga" méretű hézagon a nagyon folyós (alacsony viszkozítási olaj), inkább elszalad kínyomodik stb, aztán jön a vegyes súrlódás pillangós kopás stb.
a hideg kopás amire Te gondolsz még nem azért alakul ki mert az olaj nem ken mert túl vastag (közvetve de!!), hanem azért mert van olyan üzem állapot az indítás során mikor vegyes vagy száraz súrlódás van, mert egyszerűen a nyomás alatt lévő olaj nem ért még oda ahova kell, (ezt pl az un. "nanananananana" indítással elég jól kivédhető), viszont az adott csapágyazás már felvesz a termikus terhelésből adódó erőket."A 0W30-asának is 100 fokon 11,5 ami szintén túl sűrű az ideális 10-es értékhez képest."
Tehát akkor szerinted kb 0w20as olaj kellene a motorba, hol ott a gyártó pl 5w40et ír elő?
jelen pillanatba ezt az olajat használom, és ezt szerettem volna erre a hidegen (0w50) és melegen is hígabbra cserélni, ami viszont a gyártó szerint sokkal jobb a nyírási stabilítása , stb...
szóval várom, hogy meg magyarázd, miért nem jó a gyártó álltal ajánlott 5w40 vagy a nagyobb hőterhelésű felhasználásra az 5w50, esetleg 0w50es viszkozítás.
(u.i.: én is abban látom az utcai felhasználással kapcsolatba a problémát, amit Feri és Tomcsi is pedzegetett, hogy nincs benne vagy minimális a korrózió és a hamu képződést gátló adalék, amugy eleve oltári faszság lenne egy hidegen sűrő olajat tenni race autóba amit simán nyélen használnak már fél melegen vagy akár szinte hidegen is, ha a rajt épp úgy kívánja, aki meg azt hiszi, hogy egy pilóta ha a helyzet úgy kívánja nem nyomja ki a vas szemét hidegen, az menjen ki pár verseny napra :-) )
Mágus2:azt hiszem pont Focivis-nél néztük hogy simán elment a gti éjszaka 20-25fokon 135fokos olajig, és mondjuk nem a Pilisbe vagy valami rendes hegyen voltunk, csak lámpától lámpáig bohockodás, úgy hogy az utolsó 100m-ken motor fékkel gurultunk 2000 rpm felett....
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- PS Plus előfizetések
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest