Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Nem Pfsense, hanem Opnsense, de hátha.
Egy sff pécében használom az Opnsense-t elsődleges routerként (I5 8400, 8 giga ram). Proxmox alatt fut, egy régi Intel 82571 Pro/1000 PT kétportos pcie kártya dolgozik a gépben, két bridge-elt portot adtam át neki, egyik a lan, másik a wan, szépen teszi a dolgát. A kérdésem az, hogy lenne-e valami előnye, ha a kártyát kicserélném valami újabbra, mondjuk erre: Intel I350-T2.
Találtam hozzájuk egy kis összefoglalót, de nekem ez kínai. A felhasználás átlagos otthoni, a leginkább erőforrás igényes talán a Tailscale lesz.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ismerkedek az Opnsense rendszerrel, pár dolgot szeretnék rajta beállítani. A hardver Fujitsu S920 mini pc, HP 331T 4 portos hálózati kártyával.
A telepítésnél 1 portot adtam meg a WAN interfésznek, 1 másikat a lan interfésznek, a többit optionalként adtam meg, ezeket hogy tudom beállítani szintén lan portként, tehát, hogy ugyanazon alhálózaton működjenek?
Ezen felül be kellene állítani egy port forwardot a letöltő szerver felé, illetve szeretnék használni tailscale és valamilyen reklám blokkolót, mondjuk adguard home-ot, ezeknek mi a legegyszerűbb módja?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Pfsense alá fel lehet tenni qbittorrentet és be lehet állítani samba megosztást egy külső meghajtóra? Esetleg valami reklám blokkoló is van rá, ami olyasmi mint a pihole?
-
kutga
nagyúr
Asszem megvan, köszi mindenkinek. Egyelőre nem élesben, csak a tartalék routerrel, de működik a dolog. Elsőre persze rosszul kötöttem be a kábeleket, de második nekifutásra sikerült. Holnap beállítom a fő routert is.
-
kutga
nagyúr
válasz
Multibit #1422 üzenetére
Megcsináltam a leírás alapján csak a végét nem értem. Van ugye három interfész, WAN, lan és a menedzsment. Nekem itthon viszont nincs switch vlanokkal, csak egy wifi router, ez lenne ha jól sejtem a switch és az AP. Ezen mit kell állítani? Openwrt fut rajta, dumb ap-ként állítottam be, mást nem csináltam vele.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Összeállt a vas a pfsense alá (Dell 5050 sff, I5 7500, 16 giga ddr4 ram, 512GB ssd, Intel I350-T2 gigabit adapter).
Proxmox fut rajta, erre szeretném feltenni az oprendszert virtuális gépként. Találtam is hozzá egy leírást, ez alapján el lehet indulni? Amit nem teljesen értek, hogy mit kell csinálni a mostani routerrel, ha kikapcsolom, nyilván nem érem el a pve hostot.
-
kutga
nagyúr
válasz
Multibit #1403 üzenetére
Az egyébként mindegy, hogy milyen ethernet kártyával bővítek? Van otthon sff pécé is, amin jelenleg a Proxmox szerver fut, abba pl. tudnék tenni pluszban kártyát, de valahol azt olvastam, hogy az Intel vezérlő az ajánlott, viszont ezek aranyárban vannak, van viszont már egész olcsó is. [link]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ha már itt tartunk van itthon a fiókban egy Fujitsu Futro S720, kétmagos proci, 32 giga ssd, 4 giga RAM. Ebben van valami fantázia? Nyilván ez a gép single nic, úgyhogy gondolom kell majd hozzá egy menedzselt switch két vlannal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest