- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Nos, két dolgot csináltam. Először is a
System: Settings: Logging
alatt kikapcsoltam a log fájlok írását a lemezre, és alaphelyzetbe állítottam őket, ezzel kapásból lement a lemezhasználat 12 százalékra.Majd a System: Settings: Miscellaneous alatt bekapcsoltam a
/var/log RAM disk
opciót, ha jól értem, így mégis lesznek log fájlok, de csak a következő újraindításig, egyelőre jó lesz így. -
ViZion
félisten
opnsense-ben nem szeretek bridgelni, több helyen kell átállítani dolgokat.
Mivel PVE a host-od Neked is, egyszerűbb ott bridgelni, mert a beállításokat csak a végén változtatja meg, amikor már mindent átállítottál.
Utána ezt az OVS bridge-t kell Opnsense LAN-nak adni.SW vs HW switch: nálam nem okozott semmit a váltás, de ez nyilván a tereheléstől is függ. Ki kell próbálni, ha nagyon terheli, akkor még lehet HW swicth-re váltani.
-
A három portot,, amit LAN-ként szeretnél használni kapcsold össze bridgbe, és ezt nevezd LAN-nak. Különben, ha mindhármat külön-külön LAN-ra állítod, akkor hiába lesznek egy hálózaton, nem fgják látni egymást az eszközök.
Szerintem egyszerűbb lett volna kétportos kártyát használni, és a LAN-ra kötni egy swichet. -
ViZion
félisten
jujj...
Ne, inkább ne így! A tűzfalad a hálózatod alapja, ne üss rá réseket...
Proxmoxod van, nem? Akkor fel egy debian lxc és mehet rá a torrent és a samba.PiHole-t nem tudom és pfsense-ben sem vagyok otthon, de opnsense alá/mellé lehet rakni pl. AdGuardHome-t, de itt is azt ajánlom, h rakd külön LXC-be az AGH-t, ezt állítsd be DNS servernek az eszközökön. Az AGH-ban pedig a pfsense-t add meg upstream-nek.
Következő lépcső, hogy minden DNS kérést a pfsense az AGH-ra irányít, ba-dumm-tsss... a teljes hálózatod reklám (és bármi más) mentes. Kicsi tűzfal szabály mókolás kell ezekhez, de megéri.
-
Multibit
nagyúr
-
paler
aktív tag
Ahogy utána olvasgatok, én is azt látom. Max annyi értelme lenne, ha valami ú dolgot akarok kipróbálni a OPNsensen, akkor egy második testOPNsenset indítva tudnék kísérletezgetni úgy, hogy az éles rendszert nem cseszem szét. Bár arra meg ott van a rendszervisszaállítás, ha valami nagyon nem sikerülne.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Összeállt a vas a pfsense alá (Dell 5050 sff, I5 7500, 16 giga ddr4 ram, 512GB ssd, Intel I350-T2 gigabit adapter).
Proxmox fut rajta, erre szeretném feltenni az oprendszert virtuális gépként. Találtam is hozzá egy leírást, ez alapján el lehet indulni? Amit nem teljesen értek, hogy mit kell csinálni a mostani routerrel, ha kikapcsolom, nyilván nem érem el a pve hostot.
-
rgqjx
aktív tag
Itt van pár link régebbi keresgélésemből, talán hasznos lehet:
Ez segít felismerni a kamu I350-es kártyákat
A vezérlők tudásának összehasonlítása
Itt pedig a brand verziók listájaMint sejthető, nálam az i350 volt a cél.
-
rgqjx
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
Ha elég az, hogy a “működik” internet elérést jelent, akkor működik. Biztos bennem van a hiba, de nekem fontos a két fizikai interfész. Még az USB-s ethernet adapteres megoldást sem szeretem. Tapasztalatszerzésnek jó, de nem használnám végleges setup-ként.
Ha megcsináltad, számolj be, kérlek, az eredményről! Különös tekintettel a WAN->LAN és LAN->WAN sebességekre, miután kialakítottad a tűzfalban a szabályokat a WAN, LAN interfészekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest