Új hozzászólás Aktív témák
-
p-viktor
csendes tag
válasz
MasterMark #153 üzenetére
Köszönöm a tippet. Ez a csoportházirendes "okosság" egyik gépen sem volt bekapcsolva. Fura, hogy az egyik irányban működMasterMarkött, visszafelé nem. Most, hogy mindkettőn átállítottam, így már oda-vissza műküdik. Szuper. Köszi MasterMark
-
p-viktor
csendes tag
válasz
MasterMark #151 üzenetére
Kivettem a két laptopot a hálózatból. Bedugtam őket egy buta switchbe, beállítottam kézzel a ét IP címet aztán hajrá. De, így se semmi. Pingek mennek mindkét irányba, de ennyi.
Sokat próbálkoztam vele, hogy A-ból B-be be tudjak menni egy mappába, majd pillanatnyi elmeháborodásomban megpróbáltam visszafelé B-ből A-ba. Vissza irányba elsőre működik. Oda irányba semmi. -
p-viktor
csendes tag
Viszont, így, hogy mindkét kijáraton van switch, rájuk dugtam 1-1 laptopot és pofára estem. Ugyanabban a tartományban dolgozik a két hálókártya, mégsem tudom ping-elni egyikből sem a másikat.
-
p-viktor
csendes tag
Úgy tűnik ez a probléma megoldódott, ne kérdezzétek hogyan, nem tudom. Annyi történt, hoztam egy másik ugyanilyen switch-et és rádugtam a második kijáratára a PfSense-nek. Fix IP-vel elsőre működött. Aztán csak arra figyeltem fel, hogy a másik is működik és átmegy rajta a DHCP. Nem tudom, nem is értem mi történt, mitől javult meg?
-
p-viktor
csendes tag
Akkor pontosan:
OPT1:
- IPv4 address : 10.10.1.1/25
- static mapping : 10.10.1.2 - 10.10.1.49
- DHCP range : 10.10.1.50 - 10.10.1.126
OPT2:
- IPv4 address : 10.10.1.129/25
- static mapping : 10.10.1.130 - 10.10.1.149
- DHCP range : 10.10.1.150 - 10.10.1.254A switch az 1-es kijáraton 10.10.1.3 fix IP-vel menne, de nem viszi tovább a DHCP-t. Ha kiveszem a static mapping-ből azonnal működni kezd.
??? -
p-viktor
csendes tag
Sziasztok
A következőt szeretném kérdezni. Egy menedzselhető switch-et akasztok a PfSense kimenetére. A switchnek MAC cím alapján fix IP-t állítok be (pl 10.10.1.3), hogy könnyen elérjem távolról. Viszont, azon a PfSense kimeneten a dhcp tartomány 10.10.1.50 - 10.10.1.126 között van. Jól sejtem, hogy a switch kimenetein nem kapok a fenti tartományból DHCP címeket? Úgy tudom, a szoftver nem szereti, ha a DHCP tartományon belülről osztunk ki fix IP-t. -
p-viktor
csendes tag
Sziasztok
Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra. Köszönet érte a topik nyitónak.
Szeretnénk kis céges környezetben használni a pfSense-et, de kevéske linuxos ismeretem miatt elakadtam az elején.
Hardveres kérdésekben tudna e valaki segíteni?
Arról lenne szó, hogy a belső hálózatunkat szeretnénk felgyorsítani, oly módon, hogy a routerként szolgáló gépbe beletettünk egy Mellanox Connectx-3 mcx311-A NIC-et és egy Mellanox Connectx-3 x535-A NIC-et. Az egyik optikán a másik InfiniBand-en kommunikálna. Az optikára csatlakozna a szerverünk, az InfiniBand-re switch-eken keresztül a felhasználói gépek. Csakhogy a pfSense-ből egy ideje kivették a Connectx-3-as sorozat támogatását. Odáig eljutottam hogy vért izzadva (mint írtam nem vagyok linux mágus) rengeteget guglizva az optikás kártya driverjét belevarázsoltam a programba és működött is. Azonban amikor a másik InfiniBand drivert próbáltam feltenni összeborult a dolog, és onnantól már az optika sem működött. (Van még egy mentőötletem, ha feltelepíteném a régi 2.2-es változatot, amiben még van támogatás ezekhez a kártyákhoz, és utána frissíteném a neten keresztül a jelenlegi friss változatra, a kártyák működőképesek mardnának, ez vajon működhet?)
Minden jótanácsnak örülök, és köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest