Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #25699 üzenetére
Légy szíves nézz be az Összefoglalóba, ott a leírás a kártya hozzáadásról, direkt azért csináltam, hogy ne kelljen minden 50-ik hsz-ben ezzel foglalkozni.
Igen, legalább 800 Ft, 1$-nak megfelelő 280-300 Ft a kártya aktiválásra a Paypal fiókhoz és 400 Ft ha a pénzküldési limit eltörlése miatt konfirmálod is a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
nagy@gmx.com
tag
Amennyiben hozzáadom az új bankkártyám a számlámhoz, kell rajta lenni valamennyi összegnek?
-
Topikgazda
válasz joe-ker #25697 üzenetére
Mivel forintos a befogadó számlád ezért ami nem forintban van az egyenlegen azt konvertálni kell, az egy másik programrész a Paypal főprogramban, ezért külön-külön kell kiküldeni, ha ez probléma, akkor az egyenlegen konvertáld forintra és így a 2*20 mp helyett 20 mp + 15 mp konvertálás lesz az idő.
[ Szerkesztve ]
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: egyszerre hogy tudok kiutalni €-t és forintot?
Tehát van a számlámon Ft és € de egyszerre nem engedi.
Külön külön kell?
Köszi a helpet! -
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni....
Kb.10 hónapja rendeltem egy telefont Kínából a barátomnak.Barát kórházban,telefon vissza Kínába.Hosszú-hosszú levelezgetés után (közben pár hete lett Paypal-om) eljutottunk oda,hogy ha megadom a paypal számlaszámomat akkor visszaküldik a pénzt.Ennek mi a pontos menete?
Előre is köszönöm...[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Nem, a preapprovement nem volt beállítva ennél az esetnél, az utolsó (tegnapi) webes vásárlásnál volt ez nekem beállítva illetve itt hivták fel rá a figyelmem, ezért kérdeztem hogy hol törölhetem.
Az ominózus eset még tavaj történt, akkor ismerős javasolta hogy nézzem meg be van e állítva (még a régi felületes pp-on), de nem volt, épp ezért rejtélyes az egész hogy kétszer vonta le ugyanazt, de akkor elképzelhető hogy a bolt kliense vonatta le mégegyszer? Telefonon keresztül először a rendszergazdát emlegette akivel beszéltem hogy valamit nem jól állított be, de pl. a webshop 4x küldte ki hogy a megrendelésem státusza szállítás alatt, és ezt már azután hetekkel hogy rendeztük a dolgot, azóta is messzire kerülöm azt a webshopot.
A biztonság kedvéért jelszót is váltottam, de szerencsére azóta semmi ilyen nem történt....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Topikgazda
válasz snake1977 #25692 üzenetére
Értem, de a tied sajnálatosan olyan egyedi eset, amit ez sem véd ki, mert az automatikus levonásra ez nem lenne beállítva. Meg más volt az oka.
Ez olyan amikor a banknak rendszeres átutalásra adsz megbízást és csak számlaőr szolgáltatás esetén kapsz róla értesítést egyébként meg nem, ekkor két féle sms értesítésre vagy előfizetve, vásárlási és számla figyelési. Némelyik bank ezt nem ingyen biztosítja.
Nálad a bolt Paypal kliensét máshogy állították be az adatok tárolására és a bolt "tévedésből" újból levonatta, főleg az a gyanús hogy a preapproved lehetőségre ők hívták fel a figyelmet. -
snake1977
őstag
Egy alkalommal volt rá példa hogy magyar webshopból vásároltam (e-cigis dolgokat, tehát nem megújuló szolgáltatást), nem volt beállítva az automatikus fizetés (sőt addig a napig nem is tudtam hogy létezik ilyen), mégis 2 hétre rá levont forintra pontosan ugyanakkora összeget a kártyámról mint az előző rendelés összege, a cég 3 napos levelezés és telefonálás után visszautalta az összeget miután paypal ticket inditással fenyegetőztem már, de a mai napig rejtély számomra az egész, hogy hogyan történhetett, akkor javasolták és ellenőriztem is nem volt beállítva ez az automatikus fizetés, virus és egyéb kizárva többszörösen ellenőriztem, azóta nem fordult elő ilyen, de ezen okból merült fel bennem ez a lehetőség.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Topikgazda
Forintosról forintosra és egyenlegről, nem bankkártyáról akkor 0, írják is
Send money
Free when the money comes from PayPal balance.
3.4% + 90 HUF
when the money comes from a debit or credit card
(the sender decides who pays this fee).
Ha vásárlás kiegyenlítésére küldöd akkor az eladó fizet jutalékot.[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Ha 100000 Ft-ot szeretnék küldeni paypalról paypal-ra mennyi tranzakciós díjat vonnak le?
Köszi! -
Topikgazda
válasz snake1977 #25687 üzenetére
Csak belépés, általában ez is elegendő. Amaz nagyon megbonyolítaná a vásárlást, mert akkor bejönne egy + bizonytalansági tényező a rendszerbe, illetve sokan a bankjuknál már igénylik az sms jóváhagyást, ez akkor dupla lenne, no az meg tudja kavarni a dolgokat.
Mondjuk eBay-n vásárolsz.
Az eBay fizetéskor aktiválja a Paypal klienst, átlépsz, belépés igényled az sms kódot beírod, belépsz létrejön a kapcsolat az eBay és a Paypal közt, fizetsz,
A te opciód: kéred a Paypal vásárlási megerősítő kódot, megkapod beírod, megy a kérés a banknak, jön a banktól az sms, beírod ekkor lesz kifizetve. Ennek szerintem nincs értelme.
Ha idegen nem tud belépni a Paypal-re az sms védelem miatt, akkor már nem opció a fizetés megerősítés a Paypal-n, a saját életedet meg minek komplikálnád túl?[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Köszönöm! sajnos telefonról nekem a kereső nem szokott működni. Mostmár gép előtt vagyok.
Lenne még egy kérdésem létezik olyan opció hogy minden kifizetést mondjuk sms kóddal lehet csak engedélyezni, vagy csak a beléptetéshez lehet ilyen opciót választani?...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Topikgazda
Persze azért halljuk naponta a hírekbe hogy feltörték a bankszámláinkat, a levelező fiókjainkat, a telefonjainkat -az enyémet most töri fel a gyerek kalapáccsal- mert ezek napi problémák
De lásd azt is, hogy van aminek a feltörésére nem igazán érdemes időt fordítani, pl magyar csórók bármilyen forintos fiókját.
Most nem erről írtam. Ha nem bízol egy világméretű pénzügyi -banki- cég biztonsági rendszerében, akkor ne nyiss ott fiókot, kérd a pénzt a bankszámládra, bár azt is feltörik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem tudják feltörni a Paypal fiókot.
A fogalmaim szerint ha megszerzik kamu levelekkel, a böngésző tárolt adatinak megszerzésével, a számítógéped feltörésével az azonosítódat és a jelszavadat, majd azzal belépnek a Paypal fiókodba, az nem a PP fiók feltörése.
Beállíthatod a PP fiók SMS-s belépési védelmét, akkor még a megszerzett adatokkal sem tudnak belépni, mert ahhoz a mobilodat is fel kell törni vagy meg kell szerezni.
Ugyanazon kártya oda-vissza pakolgatást nem "szereti" a rendszer, de persze most hozzáadod, a limit felszabadul, leveszed a pénzt és eltávolítod, megoldható.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyurkikrisz #25679 üzenetére
Ha €-ban vásárolsz akkor elfogja használni. De a bankodnál mennyi a deviza vételi? Az pontos %-os eltérés miatt, ha más is kérdezi.
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Sziasztok, ezen az új paypal felületen hogy tudom ellenőrizni hogy be van e állítva bárhova az automatikus fizetés? A régi felületen sem volt egyszerü megkeresni, de ezen nem találtam eddig sehol.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
titán
-
Topikgazda
válasz gyurkikrisz #25675 üzenetére
hogy a Paypal euróban utalja ki, és a bank végzi az átváltást forintra?
Nem.
Mert ha egyszerűen ki akarom utalni, akkor automatikusan átváltja forintra, amin pedig vesztek egy keveset.
Ha belegondolsz semmit sem vesztesz, mivel csak a Paypal-re kaptad az €-ot, nincs devizaszámlád, nem a bankszámládra küldték az €-t így nem is tudod összevetni még az árfolyamot se.
1. A bank a devizában jövő pénzekre konvertálási költséget is kérhet,
2. az árfolyam általában a vételi árfolyam,
3.a devizaszámlának is vannak költségei,
így ezeket figyelembe véve a Paypal a legjobb árfolyamon számolja neked.
Ha jól nézem akkor a Paypal 318 Ft-t ad egy €-ért, de ha az összesítőig elmész akkor kiírja a pontos árfolyamot[ Szerkesztve ]
-
gyurkikrisz
őstag
Bankszámlára utaltatnám ki a pénzem, ami jelenleg Euróban van Paypalon. Lehetséges úgy kihozni forintszámlára a pénzt, hogy a Paypal euróban utalja ki, és a bank végzi az átváltást forintra? Mert ha egyszerűen ki akarom utalni, akkor automatikusan átváltja forintra, amin pedig vesztek egy keveset.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
Topikgazda
Nem a kártyára megy, a havi 21000 Ft-os pénzkiküldési limit felszabadítására kell a kártyahozzáadás, azután majd a bankszámládra megy.
Amikor vásárolsz és a boltokban a pin kódot megadod nem gondolsz arra hogy lemásolják, eltárolják a kártyainformációkat? Múlt évben több magyar emberke lebukott ilyennel.
Ugyertem nem veszelyes ezt kiadni? 188 millió felhasználója van a PP-nek ők nem gondolják ezt.
De akkor 5 hónap.
Felesleges a paranoia.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
titán
Oksi, a szamlaval majd elbibelodok, csak az a lenyeg, hogy ra tudjak tenni a penzt a paypal szamlara.
akkor vegulis megadtam az email cimem es kesz is?
Erste bankos szamlat probaltam hozzaadni, de nem fogadta el.
Beirtam, hogy: Erste Bank Zrt. , alulra pedig a szamot egyben a 24 szamot. Elvileg igy jonak kellene lenni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Szia!
Koszi a segitseget!
Kozben sikerult az acc nyitas! Ma tennenek penzt a paypal szamlara, 100 ezer koruli osszeg. Ezt kellene majd levennem rola. Adjak hozza bankszamlat es ugy meg tudom oldani?
Azt az azonositot hol talalom, amit meg kell adnom a masik felnek, aki utalni fog jnekem?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Régi de lényegében megfelelő.
A regisztrációs képernyőt így javaslom kitölteni:Van ennek koltsege? Nincs
A penzt en hogy tudom onnan levenni? At kell utalni sajat bankszamlara?
Némileg függ a pénz összegtől is. Ha havonta több mint 21000 Ft-ot akarsz leemelni akkor bankkártyát is kell a fiókhoz hozzáadni, ha alatta van az összeg és elég havonta ennyi akkor nem kell.
Az Összefoglalóban leírás a kártya hozzáadásról.Alap a következő:
A pénz kiküldés a P egyenlegről csak a saját neveden lévő bankszámlára -pénzforgalmi- küldhető ki. Ezt a számlaszámot megadhatod előre is vagy akkor amikor ki akarod küldeni a pénzt.
A pénzkiküldésről az Összefoglalóban leírásEgy kitétel van a PP lastname és a bankszámla tulajdonos vezetéknevének egyezni kell. A minta szerint megadva ez nem lesz gond.
A számla hozzáadásról az Összefoglalóban leírás[ Szerkesztve ]
-
titán
Sziasztok!
Szuksegem lenne egy paypal accountra, hogy tudjanak nekem utalni penzt belfoldon. Tudnatok ebben segiteni? Erste banknal van szamlam.
Talaltam egy leirast a szamlanyitasrol: [link]
Igy kell? A penzt en hogy tudom onnan levenni? At kell utalni sajat bankszamlara? Van ennek koltsege?
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
V/
Ma megjött a pp-ről a pénz, köszönöm a segítségetMár csak az új accra kellene a telefonszámos beléptető kódot beüzemelni.
Egy telefonszámhoz tartozhat két pp fiók?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #25662 üzenetére
Nem valami adathalász baromságot kaptatok?
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #25662 üzenetére
Félreolvastad, kártya hozzácsatolást nem kérnek, felsorolják az általános levélben hogy milyen igazolást kérnek, köztük van a közüzemi számla, bank és kártya számla stb.
Gondolom a szig-el nincs gond, betöltötte már a 18-at.
Tőled nem ilyeneket kértek múltkor, illetve nem te használod a fiókot?[ Szerkesztve ]
-
nagy@gmx.com
tag
A húgom fiókját felfüggesztették, és kérik a személyit, plusz a bankkártya hozzákapcsolást.
De mivel a húgomnak nincs bankszámlája, ergo a kártyát sem tudja hozzákapcsolni.
Ebben az esetben nem oldják fel a korlátozást?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz maj-viktor #25660 üzenetére
Ezt is többször írtam, hogy csak az adott termékért kért devizának megfelelő egyenlegről szedi a pénzt, ha van olyan az egyenlegen. Lehet hogy $-od van rajta, de fontot kell kiadni, a $ marad.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz maj-viktor #25658 üzenetére
Asszem meg is van a megoldás... ha nincs elég pénz a paypal-on, akkor nem tud olyat, hogy 2deviza + bankkártya, csak 1deviza + bankkártya
Pontosan, teljesen logikus, azokból az információkból, amit itt megkaptál már rég rájöttél erre.
-
maj-viktor
őstag
Adott egy 24$-os termék
paypal-omon jelenleg van:
16 286 HUF
Available
Currencies
0 HUF
48,98 EUR
6,04 USDHa 24$-os terméket €-ként akarom kifizetni, akkor:
21,75€ leszEngedi is mindkét deviza esetén használni mind2-t
De ha próbálok egy drágább terméket, akkor csak 1devizát von le a paypal egyenlegemről
60,38$ vagy 54,71€-osat
EZ miért van!?
(mármint már régebben is észrevettem, de csak most kezdett el foglalkoztatni)
Mert eddig kb. úgy tudtam, hogy ha $-ba fizetek és nincs elég $-om a paypalon, akkor a maradékot az összevont kártyáról szívja le
vagy most ez akkor valami hiba!?(gondolom esetleg kis árfolyam veszteséggel, ha egy devizanembe vonnám a paypal egyenlegemet, akkor jó lenne, de akkor az első rendelés esetén miért engedné mind2 devizát használni!?)
Bár ez csak withdraw kifizetésnél van, nem, hogy "összekell vonni egyféle devizába"... én legalábbis úgy emlékszem! (bár az utóbbi években, kb. mindig elköltöm, ha esetleg kis pénz csorog a paypal-om)
Ha erre valami okos tudna válaszolni, azt megköszönném!
Esetleg, hogy a Mastercard €-s elszámolású (VISA $-os), és ha nincs elég dollárom, akkor euróba vonja le!? Vagymi!? már hülyeséget beszélek, ennek sincs értelme!
/szerk
Asszem meg is van a megoldás... ha nincs elég pénz a paypal-on, akkor nem tud olyat, hogy 2deviza + bankkártya, csak 1deviza + bankkártya[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Topikgazda
válasz Surda- #25655 üzenetére
mennyi ideig van biztonságban a pénzem fizetésnél amíg ki nem fizeted.
180 nap a vásárlás napjától.
A két szó nem azt jelenti, hogy buktál valamit, talán ha elindítod a dispute-t akkor kiderül.
De a Payment az amikor egy webshop oldalán fizetsz, a Purchase pedig az eBay oldalán történő fizetés, a Summary oldalon a szavak után szerintem egyértelmű a megkülönböztetés.[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
Sziasztok!
Pontosan mennyi ideig van biztonságban a pénzem fizetésnél, meddig lehet caset, disputeot indítani?
Van egy Július 31i rendelésem, ami kicsit bonyolódott, a lényeg,hogy most kezdtem megunni őket.
Paypalon az áll a tranzakció alatt,hogy "Payment".
Az újabbaknál "Puchase", ebből jól gondolom,hogy buktam a vita lehetőségét,mert már ki lett nekik fizetve?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Topikgazda
válasz A texasi #25652 üzenetére
Összefoglaló
Köszönöm, hogy néha benéztek oda is.Kérdés: Paypal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 3-5 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés –refund- ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor a kártyához tartozó bankszámlára[ Szerkesztve ]
-
A texasi
aktív tag
Refund után kb. mennyi idővel jelenik meg az összeg a bankszámlámon?
-
Topikgazda
Igen visszarakható.
Az sms védelemnél a telefonszám megadás lehet a gond, lépj be a normál My Profilba ott ellenőrizd le a számot, 36-al kezdődve csak számok, ha egyezik, deaktiváld, újból belépve aktiváld.
De a telefonszámnak mint mobil számnak egyezni kell a regisztrációnál mobilként megadott számmal.
De nem megerősítés, hanem csak belépési kód adás.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Ahha, köszi.
Viszont azon gondolkoztam hogy lehet nem szüntetem meg a fake neves fiókot, mert a rendes nevesen nem működik az sms megerősítés.
Jó az a fake neves vásárlásra, nem hiszem hogy megint eladok valamit.
Ha leválasztom a rendes nevesről a bankkártyát és a bankszámlát akkor x idő múlva ugye vissza lehet csatolni?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Nem gáz, de akkor ne az egyenlegen várd a 400 Ft-ot, mert vissza sztornó lesz a kártyára.
Abból a szempontból jobb lett volna hogy megvárd, mert el van tárolva hogy 1 hónap múlva veheted fel a pénz következő adagját és lehet némi fennakadás a dátum limit felszabadításban. Függetlenül az üzenettől.
Tényleg megvárhattad volna, semmi sem múlik azon, hogy a pénzt csütörtökön vagy pénteken mented ki a bankszámládra.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Az mennyire gáz ha zárolt állapotban írtam be a kódot? Ha a banki zárolásra gondolsz, tegnap adtam hozzá a kártyát de még zárolva van az összeg a bank szerint.
De jött email Congratulations! Your withdrawal limit has now been lifted. You can now withdraw unlimited funds from your PayPal account."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
Topikgazda
válasz badabum #25643 üzenetére
Ha belegondolsz nem egészen világos, hogy mi váltotta ki nálad, én is folyamatosan használom, fizetek vele és semmi ilyen
és így nem világos, hogy nálam miért nem jelentkezik ez a "hiba".
Ez a rész automatikus, csak a kártya és fiók tulajdonos tudja szabályozni, a Paypal dolgozói nem férnek hozzá mert ez a rész ami privát szféra. -
Topikgazda
válasz badabum #25641 üzenetére
Én arra a következtetésre jutottam, hogy böngésző probléma -süti, tanúsítvány, új verzió-, a vírusvédelem valamit nem enged át, az oka néhány embernél.
De azt is figyelembe kell venni, hogy ilyen kártyás dolgoknál azért legyen a kártyán 1 $-nak megfelelő összeg, mert esetleg egy terhelés ellenőrzést végezhet és ha az sikertelen, nem fog minden rendben működni, de ez utóbbi csak egy megérzés.
Volt aki kihagyta hogy a a submit után nem nyomott a save-re, akkor ha módosul a kártya -lejárati idő, akkor is újból be kell állítani, vagy értelemszerűen a kártyaszáma változik, akkor is.
Nekem több éve két különböző kártya csatolva és sosem váltott vissza egyiknél sem.Vagy egyes felhasználóknál hibásan működik a Paypal.
[ Szerkesztve ]
-
badabum
tag
Már többször beállítottam hogy a bankom végezze el a konverziót,valamennyi ideig működik de előbb-utóbb vissza áll a paypal-es konverzióra, miért van ez?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz _stick_ #25634 üzenetére
Melyik az instant?
De az OTP számlád adataid, mintha az OTP netbankba lépnél be.De ki is van írva: Az Ön bejelentkezési adatait a Trustly fizetési platformja továbbítja, hogy biztonságos és titkosított csatlakozást hozzon létre a netbankhoz, és ezt a banki átutalást az Ön bankszámlájáról végezze el az Ön nevében, valamint az Ön azonosságának ellenőrzésére
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Srácok, az instant pénzfeltöltésnél, az azonosítókód, számla 117 és jelszó mezőkhöz milyen adatokat kell megadnom?
-
zoli121
aktív tag
Először ott indítottam de ez eladó természetesen nem válaszolt (ami várható volt). Ekkora vittem át PayPal-ra a dolgot. Nem ez volt első dispute amit nyitottam de ezt nem láttam. Legalább tanultam valamit
[ Szerkesztve ]
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
Topikgazda
válasz zoli121 #25629 üzenetére
Ezen már nem látszik mert ugye lejárt. Az e-mail sem olvastad el? A Response deadline: külön kiemelve.
Mivel az eBay ott hamarabb kifutott a vásárlói védelmed, ott is elutasították a vásárlói védelmed és azért mentél a PP-re? Vagy nem indítottál a törlés után csae-t?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz zoli121 #25627 üzenetére
Hol vásároltál?
Ha indítasz egy disputet akkor 20 nap áll rendelkezésre arra hogy követelésre emeld -claim-, ha az eladó nem reagál 10 napon belül -7 nap neki az előírt idő- akkor claim.
A Paypal nem válaszol, mert első körben az eladóval egyezkedsz, de az értesítő e-mail tartalmazza azt a dátumot amikor letelik a 20 napod.
Kérdés az hogy alul a képen látható pirossal bekeretezett részt használtad-e max 19. napon?[ Szerkesztve ]
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Sztori a következő. Volt egy terméket amit megvettem és kifizettem majd az eladó rá 2 nap törölte a terméket. Paypal-on nyitottam dispute-ot le is írtam a problémám de semmi válasz nem jött se az eladó részéről se a paypal részéről. Fogták és lezárták persze pénzt nem kaptam vissza.
Status
This dispute closed because it was open for more than 20 days
Ilyenkor mit lehet tenni?
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
Topikgazda
Igen, az a lényeg, de nem ennyire leegyszerűsítve, ezek vásárlási szerződések a megfelelő törvényi háttérrel és ezt a többség be is tartja.
De banánt így nem engednek ki egy országból sem, az élelmiszer biztonsági szabályok miatt, a súlyra hozott tégla jobb példa, de ne higgy a városi legendáknak, általában azért nem ez jellemző a netes vásárlásokra. Eddig engem ilyesmi módon nem csaptak be, amikor tévedésből mást küldött, szó nélkül visszaadta az eladó a pénzem.[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
Köszönöm, átolvastam! Igazából az nem világos, hogy ha rendelek egy fényképezőgépet de helyette egy banánt küldenek el, akkor elivleg a PayPal visszafizetné az árat. De ha az eladó nem ismeri el, hogy banánt küldött fényképezőgép helyett, akkor PayPal hogyan dönti el kinek van igaza? Gondolom pl. ha videóval felvesszük amikor kibontjuk a csomagot, az segíthet bizonyítékként.
Athens 2004
-
Topikgazda
Vásárlásnak minősül, érvényes a vásárlói védelem. Ha a felső menüsorban kattintasz a Send & Request Payments menüpontra a megjelenő kéoernyő ott a "pajzs" a védelemről és írják is. Covered by PayPal Buyer and Seller Protection. The receiver of the payment pays a fee.
A családtagnak, barátnak történő pénz küldés esetén nincs védelem, ott megbíztok egymásban.
Gondolok arra, ha pl. vissza szeretném küldeni az árut Ez azért attól is függ, hogy az eladó biztosít-e visszaküldési lehetőséget, nem minden esetben érvényesíthető a fogyasztóvédelmi szabály, hogy meggondoltam magam, mégsem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
Payment request opció ad bármilyen biztonságot mind eladóként és vevőként? Gondolok arra, ha pl. vissza szeretném küldeni az árut, akkor kapok olyankor támogatást ha az eladó nem akarja visszaküldeni a pénzt? Ez ügye az Ebay/PayPal kombónál jól működik
Athens 2004
-
Topikgazda
válasz St3ven #25621 üzenetére
Nem. Mert a kártya társaságok (Visa, Mastercard) nem azonos árfolyammal dolgoznak, így ha egyforma a szabály akkor sem azonos a levont pénz. Az Összefoglalóba ott az kártyatársaságok árfolyam számító oldalainak elérése.
Példák a kártya elszámolás szabályaira:
Erste, eltérő szabályok
OTP a 72a, azonos szabály de a végeredmény más lesz
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
Attól függ hogy a bankod miként számolja el a devizás kártyás vásárlásokat.
Pl. Ersté-nél van mindhárom, de a Visa elszámolása kedvezőbb mint a MC és Maestro.Ez hogy lehetséges? Nem egy adott deviza eladási árfolyamon számol a bankom a konverzió esetében?
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
Topikgazda
Attól függ mit értesz pénz forgalom alatt. Egy keresés a topic-ban is segített volna.
1. Vásárlás nincs korlátozva. Ha nem adsz hozzá bankkártyát akkor van éves limit pénz fogadásra és pénz küldésre, külön limit az egyenlegről való pénz kiküldésre a saját számládra lásd a képet.
Ezenkívül érvényes a pénzmosás elleni törvény előírása a Paypal-re is, nekik is "nevesíteni" kell és lejelenteni az adóhatóságnak az előírt összegek elérését.2. Csak USA viszonylatban van Paypal kártya, magyar regisztrációhoz nincs.
-
Topikgazda
Mindent leírtam már itt, meg a leírásban is.
Egy fiók egy kártya, másik fiókhoz nem rendelhető.
Én a következőt tenném a helyedbe. ( A feltörés nálad sem merülhet fel, ezért a kártya védve van)
Hozzáadom a normál kártyát, komfirmálom, megvárom hogy a bank elszámolja (nem zárolt állapotba írok kódot) beírom, megy az egyenlegre a 400 Ft.
Ezután már nincs havi limit. Másnap pénz ki. 2-3 nap múlva kártya lecsatolva. -
Belba
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem :
1./ Van-e a PayPal-nál korlátozás a pénzforgalomra?...
2./ Van-e a PayPal-nak saját bankkártyára (mint a Payza-nak)?...
Előre is köszönöm a segítséget!...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Met
nagyúr
Gondolom egy kártya csak egy accounthoz lehet hozzárendelve.
Mert akkor hozzá kell adnom a rendes kártyám, a netkártya a másik accon van de azon még fut egy rendelés.
Mert ha jól láttam a havi limit módosításához hozzá kell adni bankkártyát is."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Saját számlára pénz (USD) küldésnél a fogadó bank árfolyamán váltja vagy a PP-én?
A 248 dollárt csak 3 részletben tudom küldeni magamnak mert nem tudok havi limitet állítani, nincs kártya hozzárendelve az accounthoz.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #25609 üzenetére
A telefonszámról beszélsz? Mert abból 3-at lehet felvinni. mobil, munkahelyi és otthoni. Nekem a munkahelyi 30xxxxxxx, a mobil 003630xxxxxxx, az x-ek azonos számok, az otthonit meg nem adtam meg de mivel más a körzetszám azt is beírhatnám.
-
Topikgazda
Mivel sokan ezt kérdezik, ezért is lett beírva az Összefoglalóba, amit te is idéztél az eredeti hsz-d-ben, természetesen a Paypal-ra való megérkezés után kezdődik a napok számítása, szerint ennél egyértelműbben már nem tudom leírni, mivel Paypal a téma azzal nem foglalkozom, hogy számolgassam azt, hogy egy eladó mikor kezdeményezi a visszatérítést, miután kötelezték rá vagy önként vállalta. eBay esetén 7 napon belül kell indítania a refundot, ez elég képlékeny 1 perctől 7 nap.
[ Szerkesztve ]
-
apu1957
csendes tag
Köszi a gyors választ
Szerinted milyen pénznemben érdemes utalni HUF vagy USD
Köszi -
Met
nagyúr
válasz patex1983 #24947 üzenetére
Ezt sikerült megoldani valahogy?
Nekem is ez van az új accountal.
Rendesen van megadva a telefonszám, elsődleges, sütiket is töröltem, ellenőrző kódot is kértem rá de a Get security key után beírom kétszer a telefonszámot, visszadob a profil oldalra.Az első accounton be van állítva és elsőre sikerült.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Hmm, át tudtam küldeni.
Ami változott tegnap óta, átraktam elsődlegesre az USD-t a fogadó accon és most arra az ikonra kattintottam ami linkeltél, nem mint tegnap a felső menüből Send & Request Payments
Forintot és dollárt is átküldtem, egyikből sem vont le."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #25602 üzenetére
A klasszikus My profile személyes adatoknál is, de nekem az edit-re működik.
Új számot akarsz megadni vagy mi a gond?
A mobilnál előfordulhat hogy nem +36 hanem 0036-ot kell írni. És csak számok írhatóak.
Ha sms védelmet aktiváltál erre a számra akkor azt cancel.[ Szerkesztve ]
-
nagy@gmx.com
tag
Mobilszámot csak a fogaskerék alatt található profil menüben lehet megváltoztatni?
Mert ott valamiért nem engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest