- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
Véletlenül nem ezt a fegyvert használod ?
-
TrollBalint
addikt
Ez a játék akkor jött ki, mikor még a Diablo 3 nem létezett, csak a diablo 2. Attól picit jobb a loot rendszer, mert lehet állítani, azóta meg gondolom nem tértek át, mert eléggé nagy meló lenne. Public party van egyébként, minden városban van a hirdetőtábla, ott lehet csatlakozni.
-
TrollBalint
addikt
Itt máshogy működik a loot, mint a diablo 3-ban. Ugyanazt látja mindenki, de be lehet állítani, hogy közös legyen, és minden felvehet mindent, vagy legyen valami allokáció, ekkor a gép dönti el, hogy egyes lootokat ki kapjon (egyesek pedig maradnak közösek). Ennek az idejét is lehet állítani. Van a rövid, akkor 1-2 percig az csak az egyik veheti fel, és ha nem veszi fel, akkor megy a közösbe, vagy lehet permanent, és akkor amit egy valakihez allokált, azt csak Ő veheti fel.
-
Rizseslescó
aktív tag
Többféleképpen be lehet állítani a lootot, külön-külön is mutathatja, de meglátásom szerint úgy korrekt, ha felezve van. ne éld bele magad partizásba, de a magyar FB csopiban néha akarnak partizni. Te este tudsz játszani, én meg általában hajnalban, na ebből főzzél valamit..
-
BoneDragon
veterán
Tipikus esete vagy annak aki nem fog hosszu ideig jatszani ezzel, foleg ha tenyleg ez a helyzet amit leirtal. Nincs azzal gond hogy kerdezel, de lathatoan mivel semmi hajlandosag nincs benned magadtol rajonni vagy utana olvasni, hamar el fog ez halni. Minden tiszteletem annak akinek van turelme ehhez, de tenyleg. Nekem nem lenne soha.
-
Har_melin
addikt
azért hirdet, hogy eladja, de lehet, hogy mondjuk éppen egy Shaper runon van és nem akar elpocsékolni egy portált egy 1c-s jewel eladásáért. Vagy egy felturbózott mapon folyamatosan esnek a nyakába mobok és nem tud közben irkálni. (Mondjuk erre is jó a program, van rajta olyan üzenet opció is, hogy most nem, de visszajelzek. Utána meg rá lehet kérdezni a vevőre, hogy még mindig kell-e neki? Sajnos sokan nem használják.)
-
TrollBalint
addikt
Nagyon hasznos kis program (nem csak trade-hez) ajánlom én is.
Nem egyszerre kell ráírni, hanem ráírsz, nem válaszol, esetleg ráírsz még egyszer, aztán ha akkor se válaszol mész tovább, a következő emberre.
A leveling amúgy tényleg ajánlott, én megszívtam vele liga elején. Pathfinderem, valami T5 v. T6-os mapon érte el a 20-as szintet, a fő gemekkel és mentem is vissza mindet átváltani. Aztán esett le, hogy nem biztos, hogy jó ötlet volt az addig 20-40k sebzést néhány ezerre váltani -
Har_melin
addikt
Trade: használd a Mercury Trade kiegészítőt. Mutatja, hogy mennyi ideje írtál az illetőnek (1 percen belül nem illik újra ráírni), egy kattintással el tudod küldeni újra az üzenetet (a kis önmagába visszatérő kör-nyíl a panel jobb szélén), be tudsz állítani fix üzeneteket, hogy ne kelljen a játék közben gépelni, stb.
gem a cuccban: általában mindegy, de nem mindig. Amennyiben a cuccnak valamilyen "socketed gems....." módosítója van, akkor az csak azokra a gemekre érvényes, amelyek abban vannak. Ezért nem ér túl sokat az egykezes fegyvereken lévő +lvl mod, mert maximum két supportot tudsz egy aktív gem mellé tenni, ami általában kevés.
gem leveling: célszerű a fő gemekből az alternatív fegyver slotokban a háttérben nevelgetni egy plusz garnitúrát. Így amikor elérik a lvl20-at és egy gemcutter prism-mel lehet belőlük csinálni egy Q20/lvl1 darabot, akkor ki lehet cserélni azokkal, hogy ne egy kezdő szintű gemmel kelljen harcolnod. (lvl20-at olyan 87-88-as karakterszinten érnek el a gemek, annyi xp kell hozzá.)
-
TrollBalint
addikt
Eléggé kiesik, már csak azért se szoktam megcsinálni. Még akkor se, mikor Act 10 után visszamegyek, hogy az elmaradt questeket megcsináljam. Bemész Imperial Gardenbe és jellemzően Észak-Keleten egy ajtó, oda lemész, megkeresed a szellemet és elfogadod a küldetését, miután meg kell keresned egy titkos lejáratot és ott megkeresni neki a vackait.
Alapvetően nem nehéz, vagy bonyolult a trade, mert normal esetben, ráírsz, beinvel csapatba, elfogadod. Teleportálsz a Hideoutjába, vagy te, vagy Ő trade-t kezdeményez és kész. Amiért nem annyira szeretik, mert sokan nem válaszolnak egyáltalán és akkor csak vársz, vársz, Esetleg rá kell írni 5-10-20 emberre is, mire valaki méltoztat legalább válaszolni.
(#18409) saelin: Egy apró megjegyzés, láttam kiraktad a Pain Attunementet. Én azt feleslegesnek érzem, amíg nincsen meg az a Shavronne páncél, amit a guide is írt. És Ő is utána használta a blood magic gemet. (Ez a node akkor ad +30% spell damage-t, ha a life-od 40% alatt van. És addig adja, amig alatt van. Azt hiszem legalábbis, hogy 40% a határ, de lehet kevesebb)
-
Har_melin
addikt
nem tudom, mit értesz PM alatt, de nem külső üzenetet kell neki küldeni, hanem a trade oldalról generáltat!
Ha a játék saját trade oldalát használod, akkor ott nem a PM, hanem a whisper gombra kell kattintani, utána a játékban Enter és CtrlV-vel bemásolod a generált üzenetet.
Ha a poetrade-en keresgélsz, akkor szintén a whisperre kattintasz a kiválasztott eladónál és utána ugyanaz, mint az előbb.
A PM üzenetet akkor látja csak, ha a játék weboldalán megnézi a profilját - ez jellemzően nem játék közben történik, szóval pont tudsz majd vele tradelni.
A generált üzenetben viszont az adott cucc pontosan benne van, az is, hogy neki hol kell keresnie a ládájában.
-
TrollBalint
addikt
Ha nagyon szükségét érzed a gemeknek, Act 3-ban is meg lehet venni az összeset, a library-ban (azt hiszem így hívják). Az Imperial Gardenből nyílik és egy questet kell megcsinálni, utána meg lehet venni az összeset. Mivel ezen kívül nem ad semmi extrát a quest, és mindig kihagyom
Igen, PM-et kell neki írni, és annyira fogja látni mint mondjuk te. (Ha nagyon harcban van, lehet elkerüli a figyelmét, ha nincs a gépnél akkor meg nem valószínű, hogy látni fogja) Ha nagyon olcsó cuccról van szó, akkor lehet ki se lép a mapról és válaszra se méltat. Ez lesz a leggyakoribb
Egyébként ha a poe.trade-n nézelődsz, ott van egy whisper gomb, minden item alatt, ha arra rányomsz, akkor automatán kimásol egy szöveget a vágólapra és a játékban ütsz egy entert (a chat megnyitásához) és egy ctrl+v-t és már küldi is az illetőnek az üzenetet.
(Ha picit rutinosabb leszel, akkor meg használhatsz addonokat is trade-hez) Illetve, mikor már mapozol, érdemes a trade macrot felrakni, segít beárazni egy unique értékét. Sárgáknál picit trükközni kell, ahhoz kell némi rutin.
-
TrollBalint
addikt
Könnyen lehet, hogy nincsen semmilyen skined, alapból nincsen, és a játékban sem lehet szerezni. Vagy pénzért veszel, vagy nagyon néha adnak ingyen, de legutóbb valami alkalomból kapott mindenki egy ládát, amiben valami meglepi volt, illetve - ha van - race eventeknél lehet nyerni.
Act 6-tól lehet megvenni Lilly-nél a gemeket, A5-ben úgy emlékszem még nem. Lilly fog átvinni Act 6-ba és azonnal nem lesz a városba, de egyszer kimész, meg visszajössz és már ott lesz (addig a hajójánál lesz).
Ha még csak act 5-be vagy és első karakter, akkor igen, drága
Amúgy 1 chaos az kb. a semmi kategória. Mikor már tudod csinálni a chaos receptet, te is rájössz. Csak addig kell kibírni
szerk: ja igen, challenge-kért is jár, és jól írtad Har_melin, minden 12 után jár egy, és csak ligában. (Synthesis-ben sorrendben, egy fejdísz (ami nem is látszik nálam, eltakarja a sisak
), egy pet és végül egy szárny.
-
Har_melin
addikt
Lily: igazad van, én vagyok a hülye: A6 és nem A5. Bocsánat!
Microtransaction stash: lehet, hogy nincs még semmid, mert vagy venni kell őket, vagy bizonyos számú challenge (azt hiszem 12 az első határ) után kapsz, de ez utóbbiakat úgy rémlik, csak a ligában.
vásárlás: az 1c önmagában olcsó, hiszen A8 második felétől tudsz magadnak csinálni a vendor recepttel, nem kell a dropra hagyatkoznod. Ha A5-ben jársz és még egy sem esett, az pech, de ne aggódj, fog potyogni is pályákon, persze nem tömegével.
-
Rizseslescó
aktív tag
Nincs mit, szívesen segítek. Tudom milyen az, mikor belecsöppensz valamibe és nem tudod hova-merre.. Aztán jönnek a jó tanácsok, hogy nézd meg itt, meg itt, meg itt... Próbáltam kivesézni egy kicsit jobban a reciket, ha bármi kérdésed van szívesen segítek!!
Nem bírná a szaruhártyám ezt a buildet
Én az ED Contagion Trickster buildet csináltam, az egy nagyon egyszerű, kezdőbarát építés és az is tud fun lenni, ha érdekel itt van a link.
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1625254
Majd a kövi szezonban ha elkezdem és megfog, akkor majd szívesen segítek, de vannak itt a fórumon is akik feljárnak discordra és szívesen elmagyarázzák a dolgokat szóban. Van mikid vagy fejesed? mert ha kevés az időd ne írogatással menjen el a fele.. -
Rizseslescó
aktív tag
Szia Sith!
Közel sem én vagyok a legtapasztaltabb játékos a fórumon, de próbálok segíteni neked, bár nekem teljesen kimaradt ez a szezon. Egyáltalán meg van az elképzelésed milyen karit is szeretnél? Tudok ajánlani, de nem biztos hogy tetszene..Mivel friss husi vagy, csinálj meg minden küldit és fedezd fel és élvezd a játékot.
Leírom, hogy (én) hogy szoktam kezdeni:
Előszőr is nagyjából mindent sárgát felszedek miközben haladok, majd betöröm ha nem jó( eladom a kereskedőnek). Aztán ami reci esik:
3lyukas ,összekötött, különböző színű cucc = chromatic orb,
%s flaskák, (asszem 40%) = Bubi,
%s gemek= gemcutter prism (GCP),
Gavel, stone hammer Q20% + map = cartographer chisel, a baltákat blacksmith wheltstone-l húzod fel Q20ra lehetőleg fehéren. Később esik 6 lukas cucc is, azt simán törd be,kivéve, ha fegyó esik, mert akkor másodlagosként húzhatod benne a gemeket, ezért 7db jewellert kapsz ha eladod. Gyűjtögesd őket, ha semmid sincs akkor megéri. Állj meg majd A9 Blood aquaductban farmolni. Itt már esnek a lvl 60+ itemek, amiből tudsz chaos reciket gyártani és a Humility kártya, amiből 9db = Tabula Rasha 6linkes vért. A chaosokból már tudsz jó felszereléseket venni, amint előttem is megírták páran. Kicsit uncsi lesz,de felesleges rohannod kisgatyában mapozni, mert a sok halál miatt elmegy a kedved az egésztől.. Volt, hogy elmentem lvl70 ig ott és utána mentem csak labozni. -
San398
őstag
Ha a téma elején az összefoglalót elolvastad és van kérdésed akkor itt kérdezz nyugodtan ezért van a fórum!
Nekem közel tízezer órám van a játékban és még mindig van mit tanulniHajrá ne add fel!
Kezdő játékosnak a chaos recepthez a cuccokat Act8 The Harbour Bridge-től kezdődően már lehet szedegetni(ez az első lvl60-as hely a játékban)
Alap talált cuccokkal is jól lehet haladni akár ACT10-ig is, ott pedig ha nem addig nem esett jó cucc akkor muszáj beruházni hogy legalább a resistek jók legyenek + szedj össze amennyi life-ot csak tudsz. Ha van helyed akkor összeszeheted a gemeket is de ehhez tudni kell azt hogy akarsz e majd másik karit indítani és ahhoz passzoló gemeket felszedni. -
TrollBalint
addikt
-
Har_melin
addikt
Vendor receptek: ezeket nem kell megtalálni, alapból benne vannak a játékban. Odamégy bármelyik városban bármelyik kereskedőhöz a megfelelő cuccokkal, eladod neki és garantált, hogy mit kapsz cserébe. Itt van egy teljes lista.
Gemek: csak a qualitys darabokat érdemes felszedni, A5-től Lilynél pár kivétellel mindegyiket meg tudod venni, nem kell spájzolni. (Nem kaphatók nála: fehér gemek (Portal, mine trigger, stb.), a három teljesítmény növelő (Empower, Enhance, Enlighten) és a Chaos dmg)
Gear: nem, egy csomóan játszanak SSF karival, azzal is össze lehet hozni. Ehhez viszont nem árt elég jól ismerni a játékot. Nem minden buildből reális az SSF, tudni kell, milyen craft opciókat kin keresztül és mikor lehet elérni, célzottan farmolni kell dolgokat néha napokon át, stb.
-
TrollBalint
addikt
Én a qualitys armour és fegyvert nem szoktam felvenni, de a gemeket, és flaskeket mindig, plusz a chromatic és chaos recept. Mondjuk ez utóbbihoz level 60-as cuccok kellenek legalább, ezt majd Act 10-be találsz.
gemeket felesleges eltenni, meg tudod venni, és nem is kerülnek sokba. Én nem gyűjteném. Felszedni, ha mindent felszedsz, azzal nagyon megnöveled a "nem-hasznos" játékidőt. De ezzel én is küzdöttem, mert én is az a "minden-kell" fajta vagyoksaelin: Én is (és itt a fórumban nagyon sokan) Neversinket használnak. Ami szerintem hasznos belőle, az fejlődés közben a semi-strict (remélem konzolon is ilyen néven vannak
) azzal látod a chromatic és chaos recept hozzávalókat. Aztán később már jó a strict, ezzel nem látod a scroll és portal tekercseket se (én azokat amúgy is fejlődés közben gyűjtöm be, meg ahol kis helyen esik sok, pl. Nexus, Delve). Igaz a chaos recepteket se látod, de eddigre már szokott lenni ~100 chaosom.
-
BoneDragon
veterán
Az a baj nálad az alapoknál is gondok vannak. Inkább használd a googlet és olvass utána mit hogyan, mert a kérdéseidre a választ 3mp alatt meg lehet találni, azzal többre mész. Én is ezt csináltam meg magamtól jöttem rá dolgokra. Amit még érdemes valami jobb játékos streamét nézni, rengeteget lehet tanulni.
Mint emlitettem ez nem casual játék, szóval rengeteget kell vele foglalkozni. Benne van már lassan 1000 órám, de még mindig tanulok újat. -
TrollBalint
addikt
Anno én is így kezdtem. Gondoltam a több éves Diablos múltammal nem fogok kudarcot vallani. Hát de
Alapból idegenkedem a trade-től, magam akartam összeszedni a cuccaimat, és a skill fán is arra mentem, amerre kedvem tartotta. Level 70-ként végeztem Act 10-el, volt kb. 2,8-3k life-om és vagy 10-15 halállal (legalább) öltem meg Kitavat. Egy T1-s mapot nem tudtam végigvinni. Aztán néhány karakter múlva rájöttem mi a titka a játéknak...
Már fejlődés közben érdemes gyűjteni a currency-t, vannak erre vendor receptek (leginkább chromatic, illetve a játék vége felé már chaos receptet is lehet csinálni). Ezzel már meg lehet alapozni azt a vagyonkát, ami kezdéshez elég. És igen, nem árt a buildet minél pontosabban követni (aztán ha már kellő tapasztalattal rendelkezel, akkor lehet eltérni, ahogy neked jobban tetszik). Vagy azokat a cuccokat megvenni, vagy olyanokat, amin hasonló statok vannak.Viszont ez a fajta hozzáállás (a GGG részéről) "biztosítja", hogy nem lesz annyi vérpistike, mint a Diabloba
-
hokuszla
senior tag
-
Har_melin
addikt
Amire érdemes figyelni:
- a lab csapdái kizárólag fizikai sebzésűek, tehát egy basalt flaska hasznos ellenük.
- vannak totem szerű oszlopok, amelyek leverhetők, de pár másodperc múlva újra megjelennek. Általában nem érdemes külön foglalkozni velük, kivéve a temp chain (lila kör) darabokat, amelyek jellemzően pont a csapdák között vannak. Ha van totemed vagy bármilyen range támadásod, akkor ezek általában kilőhetők, mielőtt a nekiindulnál a csapdáknak.
- a totemek viszont ideális pihenők a csapdák között! közvetlenül melléjük be lehet állni, ott nem sebeznek a csapdák.
- ha nem egy zum-zum karid van, akkor inkább lassan, ésszel kell menni. Csak pár olyan szakasz szokott lenni, amin muszáj egyben átjutni, a legtöbbön van egy benyíló, totem hely, valami, ahol meg tudsz állni és felmérni, hogyan tovább.
- a csapdák fixen a HP bizonyos százalékát sebzik alapból (ezt csökkenti a basalt flaska), viszont van egy ronda DoT hatásuk is! ha sikerült túljutni egy szakaszon az utolsó pár élettel, akkor ÁLLJ MEG! Ne rohanj tovább boldogan, mert a DoT-ba még bele lehet pusztulni utána is. (Sajnos a bleeding flaska ezen nem segít). Próbálj takarékosan bánni a life flaskákkal, legyen legalább egy slukk mindig tartalékban.
- A life regen megfizethetetlen a labban, de ez sajnos buildtől függ, mennyi áll rendelkezésre.
- A minimap a legjobb barátod. van több cikkcakkos útvesztős szakasz is, ahol nagyon nagy segítség, ha előre megnézed, merre kell menned és nem akadsz el egy falban vagy kanyarban.
- a fire trap pályákon vannak pontok, ahol a szűk útvesztőket telepakolja csontikkal a játék. Ezek ilyen bojlerszerű tornyocskákból jönnek folyamatosan. Ezeket célszerű előbb szétverni és akár visszafutni a kiinduló pontra, mert teljesen el lehet akadni miattuk. -
Har_melin
addikt
A labnak (is, mint az összes nehezebb harcbak a játékban) egyetlen kulcsa van: rutin.
A nyolcvan-századik alkalom után (ez nem sok, ha nem csinálsz extra labrunokat a lootért, akkor 20-25 build) már tudja az ember, hogy nagyjából melyik pályaszakaszon mire kell figyelni, mi az a megoldási trükk, ami neked a legjobban bejön.
Ettől még szerintem idegen a játéktól ez a laracroftos ugribugri csapdakerülgetés, de hát ez van.
-
Har_melin
addikt
futva...
Viccen kívül, a lab csapdáit a legegyszerűbben egy baromi gyors karakterrel lehet elkerülni, mert az időzítésüket ki lehet játszani vele. A B) opció valamilyen áthidaló mozgás skill (leap slam, flame dash vagy lightning warp), amivel szó szerint át tudsz ugrálni felettük - persze ha látod, hogy hova kell.
Ráadásul a labban elég gyakori, hogy mondjuk egy hosszabb csapdás szakasz közepére még beraknak egy temp chain totemet is, ami pluszban lefog. Mindezt lehetőleg egy olyan részen, ahol időre kell két vagy három kapcsolót átállítanod, hogy kinyisd a következő ajtót...
Szerintem menj be, próbáld ki, ha könnyen átfutsz rajta, akkor én vagyok hozzá láma (nem kérdés, hogy az vagyok, gyűlölöm a labot), ha belehalsz, akkor átkozódd ki magad és próbálkozz majd újra. Sajnos ma már nincs olyan build, amihez legalább az első három fokozatot ne kellene megcsinálni, szóval nem lehet megúszni.
-
Har_melin
addikt
Ha A5 vége előtt csinálod meg, akkor csak az időt bukod, ha mégis meghalsz, nem veszítesz vele XP-t. Elsőre szerintem ritkán sikerül, és nem is elsősorban Izaro miatt. Én sokkal többször haltam meg a sötét tüskecsapdás szakaszokon, ahol egyszerűen nem látni, hogy hova kellene érkezned, meddig tart a csapda, stb.
-
TrollBalint
addikt
Így van, döntsd el te
Én mikor először mentem be, akkor az első Izaro fight-on nem jutottam túl, de az egy béna karakter volt
Mindenesetre, ha bemész, számolj vele, hogy nem érsz a végére, és amíg ott vagy, nem haladsz a progress-el. Amúgy, ha a szinted környékén mész be, még az is lehet, hogy jó cuccok esnek, amit tudsz használniÉn a helyedben biztos bemennék
Peace: item gomb, és ott ki tudod választani a lenyíló listában, hogy melyik socket helyre tegye. Viszont socket 1, socket 2 .... néven lesznek. ha kiválasztottad, utána a fán már látszik, hogy hova rakta be, és ha nem tetszik, akkor átrakhatod máshova.
-
-
Har_melin
addikt
ha első próbálkozás, akkor szerintem nyugodtan menj végig az A4-en is, még akár az A5 elején is és majd csak akkor csináld meg. Kezdőként a +5 szint szerintem is erősen ajánlott, főleg mert itt nincs portal.
Ha a pálya végén, a legutolsó harcban csap le, vagy az utolsó előtti teremben futsz bele egy lenullázó csapdába, akkor kezdheted elölről az egészet. (Velem volt már olyan régebben, hogy már őt is levertem, már kidobta a jutalmat is, de egy kósza segítő még bevitt egy ütést nekem, amitől megpusztultam... jiso raz.)
-
TrollBalint
addikt
Valóban, ha először jutottál el ide, akkor nem árt egy-két plusz szint, illetve, ha nagyon kíváncsi vagy, bemehetsz, de számolj rá, hogy nem jutsz el a végéig. Ez nem olyan, mint a trialok, itt már harcolni is kell és több terem van. Most hirtelen nem tudom hány van, de egy 4-5-6 biztos (plusz a 3 Izaro harc). És ha meghalsz, visszadob Sarn-ba és kezdheted előröl az egészet.
-
brunnehilde
senior tag
Mondja már meg valaki, hogy ez a reflection damage mi a jó édes.... van benne a játékban?
Minden ellen tudsz védekezni, de ez insta halál.
Csinálsz egy elder mapot, random bedobja a modokat, elfelejtesz a map elején ránézni és viszlát.
Vagy még jobb, ha corrupted unidentified a map, aztán imádkozhatsz.
-
-
TrollBalint
addikt
Akkor helyes, ha egyből elköltöd
én spóroltam vele mindig, de nem volt semmi értelme
Exa az az Exalted orb rövidítése, elég ritka, van aki hónapokig játszik és nem is lát olyat. Van akinek kiesik a 2. héten, de a játék elején még abszolút nem jellemző. De hogy picit jobb rálátást kapj, alapvetően az adás - vétel, az chaos orb- ban történik, és egy exa az 100+ chaos orbot szokott érni. Már az 1-2 chaos-ba kerülő cuccok is olcsónak mondhatóak (mire a mapozáshoz jutsz, lesz neked is chaosod ne aggódj)
la_cc: Most hogy mondod, nekem is ezt tűnt fel, bár én betudom a rutinom növekedésének, de szerintem elhanyagolható azon skillek száma, amik nerfet kaptak, a legtöbb, valami boostot kapott. Ennek, szerintem nem lesz jó vége hosszú távon, de majd kiderül. Persze az új játékosoknak így lesz sikerélmény, de számomra a PoE az nem a vérpistikék játéka, hanem a keményebb, rutinosabb játékosoké. Ha olyan kell, megyek és játszok a Diablo 3-mal
-
TrollBalint
addikt
A prophecy-k elég változatosak, van ami tényleg nem ad semmit, van ami viszont nagyon értékes. Ha valamelyiket később szeretnéd használni, vagy el akarnád adni, tudod "seal"-elni is. Pl. a Queen Sacrifice prophecy (ami jelenleg a legdrágább) majdnem 17 exa-ba kerül.
Érdemes egyébként mindig 5-6 prophecy-vel szaladgálni, ha van annyi slivered.
-
Har_melin
addikt
- prophecy: van, amiben egy fix unique esik, van, amivel a cuccokat lehet turbózni, van, ami csak plusz monsztákat ad be és van pár több részből álló sorozat is, a végén valami spéci jutalommal
- jewel: csak drop, de a kék/sárga darabokat utána ugyanúgy lehet craftolni, mint a többi cuccot, csak ezeken max három mod lehet.
- lab trial: nézd meg az összefoglalóban az Ascendancy és Labirynth pontok alatt.
- support gem: ami össze van kötve a cuccban az mind hat az aktív skillre (feltéve persze, ha használható vele), ezért olyan drágák a 6L cuccok.
-
Har_melin
addikt
A corrupted cuccok a vaal mellékpályákon esnek és nem módosíthatók. (a foglalaltok színe később igen, de csak nagyon drágán, szóval igazából nem éri meg.) Ettől eltekintve természetesen használhatók.
Az a másik lap a látványelemeké, ezeket részben ingyen kapod, ha megcsinálsz bizonyos számú challenge feladatot (H-ra jön fel, hogy hol tartasz), de főleg pénzért vehető mtx-ek.
-
Har_melin
addikt
nem akarok belevau, de ha ennyire az elején vagy, akkor még akár csak a quicksilver miatt is érdemes újra kezdeni.
Az, hogy gyorsabban tudsz haladni vele két mob csoport között már a következő act kezdetéig visszahozza azt az időt, ami az újra kezdéssel elmegy. ráadásul most már tudod, mit érdemes felvenni, kevesebbszer kell visszamenni a városba, márpedig ez az igazán időrabló.
A Mud Flats pályán is ki lehet hagyni a mellékküldetést a barlangban a necróval, ráérsz visszamenni majd akkor ha (ha!) kelleni fog a jutalmul kapott két respec pont. Az eddig összeszedett cuccaid megmaradnak a ládában, amint az új karival beérsz a városba magadra húzhatod, és mehetsz tovább.
szerk: küldtem pm-et, nézd meg.
-
TrollBalint
addikt
Ha viszont most játszol először tényleg a játékkal, akkor a filter ráér nyugodtan. Menj és ismerkedj a játékkal, ami megtetszik felveszed, ha nem jó eladod.
A játékban nincs pénz, hanem a cuccokat különféle Orb-okért lehet eladni, és ezzel fizetsz te is (akár vendornál veszel valamit, akár más játékostól). Plusz, vannak úgynevezett vendor receptek, ha bizonyos cuccokat adsz el, vagy több bizonyos cuccot adsz el, akkor jobb "áron" veszi meg. Pl. Az olyan tárgyon, amin a 3 különböző socket linkelve van, ad egy chromatik orbot. Itt egy elég bő leírás róluk: Vendor recipe system
De ezzel se kell görcsösen foglalkozni, én anno mindig kinéztem egy-két dolgot és arra álltam rá, aztán így szép lassan elég sokat megtanul az ember.
De ez is olyan dolog, hogy abszolút nem kötelező még az első játékokkor, ha úgy érzed nagyon belassítják ezek a játékod, akkor csak menj.
(Quicksilver flaskád kell, hogy legyen, mert emlékeim szerint elég hamar megkaphatod, mint quest jutalom. Bár lehet, hogy csak választható, erre nem emlékszem)(#17807) brunnehilde: Ha ligában játszol, mostanában szoktam látni globalon hirdetik, hogy XP leechereket keresnek (igaz, főleg T6 Burial Chamberre). Nem hiszem, hogy túl izgalmas, de ha csak a 100 a cél, akkor még opció is lehet, illetve máshova is hátha keresnek leechereket. És ahogy írták, party, minél nagyobb.
-
Har_melin
addikt
Ha még csak most ölted meg Brutust, akkor kezdj nyugodtan egy új karaktert - így legalább már lesz hozzá egy pár currencyd, flaskád.
Loot: a játék legelején kék cuccokból érdemes felvenni a 3-4 slotot foglaló darabokat, illetve az összes kék cipőt. Az előbbieket beazonosítás nélkül eladni (kivéve, ha ott még üres a felszerelésed), a cipőket megnézni, hogy van-e rajtuk movement speed. Sárga cuccokat felvenni, beazonosítani, általában eladni, hogy legyen currency.
Itemfilter: a legtöbben ezt használják, a download menüpont alól lehet letölteni. Be kell menteni a játék gyökérkönyvtárába és utána az Opciók/UI menüpont alján kiválasztani
Zöld ajtó: az a Labirintus első próbája. Nem olyan bonyolult, az első szakaszon odafelé végig kell rohanni a Quicksilver flaska segítségével, visszafelé pedig megvárni amíg éppen eltűnnek előled a nyársak és beugrótól beugróig szakaszonként visszamenni. A második szakasznál pedig váltakozva jönnek fel, négyzetről négyzetre kell haladni kivárva a váltást.
-
TrollBalint
addikt
Igazából itemfilter, de itt van róla egy kis leírás: itemfilter Az oldal alján ráaádásul van egy kis összesítő táblázat, hogy melyik fajta filtert mihez ajánlják / nem ajánlják.
A lényege ezeknek, hogy a földre eső lootot szűri meg (mármint csak a láthatóságot). Az érdekteleneket elrejti, az értékesebbeket pedig mutatja, különböző formákban. (Akár külön hangot is lehet beállítani)Én Neversink filterét használom, abból is a semi-strict, vagy strict verziót (az előbbi némileg több cuccot mutat, a játék elején jól jön, de később már átváltok a strict-re). Itt lehet letölteni: FilterBlade
alul a filter overview-nál lehet szerkeszteni, átállítani, ha valamit még is máshogy szeretnél -
Genji
őstag
Jezus, dehogy. Ne vegyél fel minden szemetet.
Haladj, csak orbokat szedd, abból is csak a jobbakat. Map filter ajánlott. Később lehet rare-eket szedni chaos receptre, de azt is csak ideig óráig.
Act10-ig csak át kell rohanni mindenen, minél később tartasz annál jobb cuccok esnek.
-
Har_melin
addikt
A summoner buildek mostanában eléggé elhanyagoltak, kevés buffot kaptak. Ha mindenképpen olyant keresel, ahol nem neked kell rohangálnod az ellenfelek után (akár ranged, akár melée módban), hanem egy kis távolságot tudsz tartani akkor inkább egy totemes vagy egy trapper buildet ajánlanék.
Totemből a lejjebb már említett warchief totem, trapperből korábban nagyon erős volt és még mindig jó a Lightning trap, illetve most erős buffot kapott az Ice trap. Ez utóbbi ráadásul eleve lassítja az ellenfeleket a chill/freeze effekttel, kezdőnek nem hátrány. A clearspeed első buildnél érdektelen, sokkal több időt el fogsz tölteni az ismerkedéssel, mint amennyit a buildek közti sebesség számít.
-
Rizseslescó
aktív tag
Szia bocsánat, itt egy link itt sok minden le van írva. Sok sikert hozzá:
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1625254
A lényeg,hogy eltolod a Contagion skillt és rálősz egy essence drain skillt, az egymás mellett álló mobok megdöglenek, mert terjed, mint a pestis.. -
Rizseslescó
aktív tag
Én ED contagion Trickstert indítottam, nagyon faca kari, sima liba volt minden, az első nap esett egy ex aztán meglett a tabula is, de passzolom én is ezt a ligát, ha gondolod próbáld ki nem fogsz csalódni, teszel mellé wither totemet, allelopathy kesztyű és brutál lesz kezdésnek a blighttal...
-
-
Har_melin
addikt
- ha azt mondom, hogy nem, akkor azzal gondolom nem mondok újat. Viszont azt, hogy mit érdemes felszedni, csak tapasztalatból tudod megtanulni, függ a játékstílusodtól, a buildtől, attól, hogy hol vannak lyukak a cuccodon, stb. Van a játékban itemfilter, a leggyakrabban használt Neversink-é, ez ahogy haladsz előre elkezdni nem mutatni az értéktelen cuccokat. Be lehet állítani, hogy mennyire szűrjön (normál= sokat mutat, very strict = csak a potenciálisan leghasználhatóbbakat)
- az inventoryd fix, nem bővíthető, cserébe a ládád igen
- az a "valaki" Alva, a mostani liga kulcs NPC-je. Az összefoglaló végén elég alaposan leírtam, hogy mit csinál, mire kell figyelni, mi a menete a dolognak.
-
Har_melin
addikt
Ha egy kész buildet követsz, akkor abban jó eséllyel gondolnak arra, hogy kell HP, kell resist, kell valamilyen AoE skill a tömegekhez és valami hatásos a bossok ellen, legfeljebb az szintezés során kell rá figyelni külön, amíg még nem a videó által ajánlott gearben mégy.
Én nem játszottam nekróval, de itt a fórumon is többen vittek ilyen karaktert. Ha a saját karidra vonatkozó kérdésed, problémád van, akkor először a játék oldalán a karakterlapodon (baloldalt felül az accountnevedre kattintva jön föl) a privacy settingsnél szedd ki a pipát a "set profile as private" elől. Így utána be tudod linkelni a fórumba a karaktered (characters és kiválasztod), máskülönben nem látható, hogy milyen cuccal mégy és mit raktál ki a passzív fán.
A poetrade használatával azért célszerű kezdőként minél hamarabb megismerkedni, mert a build kiválasztásánál is célszerű ott ellenőrizni, hogy kb. mennyibe fog fájni, legalább a unique cuccok. A trade távolról sem kötelező, de kezdőnek SSF karit indítani szerintem komoly mazochizmust jelent.
-
kristof123
őstag
Ezen ne aggódj, az elején még nagyon kevésnek tűnik, de ha belejössz és fogod tudni mit csinálsz, akkor 3 hónap bőven elegendő, hogy kijátszd a játékot (end game bossok leölése, challange-ek és stb..) és több karaktert magas szintre tudj levelezni.
Persze számít a beleölt idő, de szvsz kivitelezhető.(#13976) Delávégá:
Én nemrég indítottam egy 2. karaktert, de már az is 80+. Ha még kezdő vagy, akkor ha nincs ismerősöd, haverod akivel tudj játszani, nehéz lesz partyt találnod. A régebbi játékosok nagyrésze eléggé gyorsan haladnak.Szerk.: Körülbelül +-3 szint az a különbség amin belül lennetek kell partyban, különben a kisebb szintű xp büntetést fog kapni.
-
-
TrollBalint
addikt
-
rumkola
nagyúr
-
vvega30
senior tag
2-3 éve POEzok de kezdőnek tekintem megam (szigorúcasual!). Szerintem a legfontosabb, hogy keress egyb buildet ami szimpatikus és kövesd azt szóról szóra
Az első pár kari így is kuka lesz
A többi meg jönni fog ahogy játszol. Szépen lassan meg fogsz tanulni mindent.
Hajrá hajrá és üdv a klubban! -
-
Üdv. Az az Arcane Surge Support, a másodig gem amit találsz a ládában. A Fireball spammelés triggereli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest