- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
-
-KP-
addikt
válasz
Panthera #4429 üzenetére
1.4, de közbe megoldódott. driver beállítást kellett módosítani, így már megy a 3d. ellenben nem vagyok elégedett, rengetegszer van szellemkép effektus, aurája az embereknek, homályos elmosódott kép 3d-ben. haver samu h6400-án meg tökéletes volt ugyanez a film. az érzésem az, hogy pl. a mélységi információkat nem korrekten jeleníti meg. sokszor az van a kép "elején" aminek leges legmeszebb kellene lennie. (50gigás terminator genisys és 50 gigás avatar 3d-vel próbáltam). valami nem kóser.
ráadásul most ahogy nézem, mintha a tévé két szélétől 7-8 centire függőlegesen lenne egy sáv mindkét oldalt, ami sötétebb kb. két ujjnyi szélesen. eddig nem tűnt fel, csak tegnap focimeccs alatt. olyan mintha lenne két csík, ami sötétebb, mint a kép többi része. filmeknél, mozgókép esetén észrevehetetlen. de pl. focimeccs alatt kapásból feltűnt és végig látható / érezhető. vagy ha mondjuk kiteszem a tévére a total commandert, vagy bármit ami full fehér, olyan mintha lenne két szürke csík a képernyőn.
egyelőre totál csalódás ez a tévé.
-
blakey
titán
válasz
Panthera #2861 üzenetére
Nem vagyok a Zoom híve, de a megoldás, Aspect/Oldallevágás zoom - azt hiszem ez a neve (alsó opció), ez eltűnteti a fekete sávokat (alul/felül) cserébe az oldalakból is hiányzik némi info.
A hang próblémád valószínűleg abból adódik, hogy DD, bben az esetben nem működik a funkció, nincs hatással a hangkiegyenlítés a DD hangokra. -
Osynho
addikt
-
rsf
senior tag
-
ht42
senior tag
válasz
Panthera #1682 üzenetére
AS640-es (bocsi)
Optikai kiesik, mert nincs olyan erősítőm, sőt semmilyen házimozierősítőm nincs. a fejhellgatókimenet csak végszügség esetén, a tévére mindenféle szirszar kapcsolódik, műholdvevő, HTPC, DVD lejátszó, szóval a hangot a tévéből kéne kivezetni egy Quad 405-ös erősítőre, ergo elég a sztereo. -
spidersoft
senior tag
válasz
Panthera #1596 üzenetére
pendrive-ról csinálja. HDD-ről még nem próbáltam... megosztott mappára meg még mindig nem tudok vele csatlakozni
Vagy fícsör, vagy bug
Most sorozatot nézek, eddig akármelyik részben pauzáltam vagy tekertem bele 10-ből 9-szer csinálta, más fájlokkal lehet nem fogja, majd kiderül.
-
Technoman
őstag
válasz
Panthera #1531 üzenetére
Csak az a gond, hogy amit te belinkeltél, az nem az a hemű. Én az SSG-P51002-esről írtam neked. Lévén, hogy nem vagyok akkora nagy Samus fan (legalábbis TV-ben nem), nem tudom megmondani, hogy a 0-ás hemű miben tér el. Ez a típus (mmit a 2-esre végződő) csak az RF kompatibilis TV-khez jó (azaz a Bluetooth TV-khez, ez Pana nyelvre lefordítva 2011-től frissebb plazma/LED-re értendő)
Hogy hogy tudom pároztatni őket? Megfogtam a heműt (addig még nem találkozott azzal a 640-es TV-vel) megnyomtam a gombot -ha jól emlékszem úgy 5 mp-ig-, utána az addig pirosan világító/villogó LED zöldre váltott a hemű bekapcsolója mellett. Ennyi volt. Nekem nem írt/jelenített meg semmit a TV-n. -
Z10N
veterán
válasz
Panthera #1465 üzenetére
Kellemesebb a szemnek, illetve szerintem a kepminosegre is hatassal van. Igy nem latni annyira kekes/szurkenek a feketet, emellett hangulatos es kimelo is nezni. Mar evek ota csak igy nezek minden kijelzot.
HT42: Ez engem is erdekelne, a FreeBSD-t meg nem nagyon lattam, hogy valaki hackelte volna.
-
ht42
senior tag
válasz
Panthera #1465 üzenetére
A szemnek mindenképpen kedves dolog ez, a képernyő peremén a durva átmenet a világító tv és a sötét háttér között nem használ a szemnek. A képnek is jót tesz: szubjektíve növekszik a fekete mélysége. Hogy a háttér zöld, vagy fehér, vagy bármilyen színű az ízlés kérdése, de valójában dingókutyavesét sem számít, mert az agyunk igen gyorsan alkalmazkodik az ilyen "alapszínhez" és egy idő múlva észre sem vesszük (ha nem túl erősen világít). Nekem barackszínű tapéta van mögötte, halvány fehér lámpával.
-
huszoli
csendes tag
válasz
Panthera #1451 üzenetére
Béres Alexandra videót néznék max. oda-vissza oldalazva.
Rossz poént félretéve, tény, hogy így nem teszteltem a színeket, de az is tény, hogy minden beállítást finomhangolgattam. Pl. a dinamikus képmód nekem túl vakító, azon visszavettem, a true cinema mód jön be a legjobban, de néha az IFC-t kikapcsolom, ha nem foci megy és filmet nézek. Szóval, mindent elállítottam. -
huszoli
csendes tag
-
beci43
senior tag
válasz
Panthera #1442 üzenetére
Oldalról sem torzít.Egyébként ki az,aki féloldalasan ülve néz tévét?Én mindig is szemben ültem vele.A betekintési szögeit meg tudod tekinteni a termék honlapján is!176 fok egyébként.Itt a link.
Bocs,tulajdonképpen nem is Neked szántam a választ...Dawefnek.
-
Gombibá
újonc
válasz
Panthera #1434 üzenetére
Még a tévé megvásárlása előtt megkérdeztem a Panasonic Magyarországot, hogy melyik szemüveg jó a 640-es modellhez, melyre az alábbiakat válaszolták:
"Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt, és a kérdésével az Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
Az AS640-es készülékhez a TY-ER3D4 vagy TY-ER3D5 aktív 3D szemüvegek használhatóak.
A TY-ER3D5 szemüveg megrendelhető/megvásárolható az alábbi márkaboltjainkban:"
-
ht42
senior tag
válasz
Panthera #1402 üzenetére
Igen. Mármint egyre gondolunk, a sorozatot nem nézem, de pl. tegnap egy Nascar verseny röhejesen nézett ki.
Mi a képforrásod? Nekem egy Kaon HD műholdas beltéri. Érdekes, hogy csatornafüggő a dolog, van ahol elég a min IFC, de én már közepesre állítottam, jobb a békesség. -
Tsunami73
tag
válasz
Panthera #1338 üzenetére
Konkrétan az Adivstore garanciára ezt írta a Panasonic.
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük a Panasonic márka iránti érdeklődését, valamint azt, hogy a kérdésével az Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
A TV készülék abban az esetben regisztrálható az 5 év jótállás promócióra, amennyiben a készülékhez „PAN EUROPEN GUARANTEE” feliratú jótállási jegyet, vagy a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep által kiállított jótállási jegyet ad az említett kereskedő.
Üdvözlettel,
Vevőszolgálat
Panasonic Marketing Europe GmbH
South-East Europe Branch Office -
Tsunami73
tag
válasz
Panthera #1336 üzenetére
Miért lenne gond?
Ebben az időszakban vette.Viera Tv-re kiterjesztett 5 éves garancia!
Vásároljon Viera Tv-t 2014. november 1-e és 2015. február 19 között.Ha regisztrálja új Tv-jét a vásárlást követő 30 napon belül, meghosszabbítjuk a 2 éves teljeskörű garanciáját 5 évre. 5 évre!
-
Technoman
őstag
válasz
Panthera #1297 üzenetére
Kvardlipot
Nagyon egyszerű a dolog, a 640-esnél ugyi 3 HDMi van. Nálam a Dune a HDMI1, a Lapitopi a HDMI2. És akkor még nem beszéltünk az olyan emberkékről, akinél van egy DVD lejátszó/DVD-író, nem beszélve a set top boxos ügyfelekről..... És akkor még nem is említettem a HD kamkorderemet vagy fényképezőgépemet......
Ugye, hogy ennek függvényében már nem is olyan sok az a 3 bemenet? -
Technoman
őstag
válasz
Panthera #1289 üzenetére
Kvardlipot
Én így használom. Optoval jövök ki a TV-ből és megyek be a z erőlködőbe (cca 10 éves a Yamaha-m, de nem vagyok képes/hajlandó valami HDMI-s szar erősítőre ezért lecserélni, ne legyünk már ennyire konzumrabszolgák, nem?)Íme 3 érv ami miatt akkor is az optikait választanám, ha lenne HDMI-s erősítőm:
1. Mivel a TV proc. hiányában nem dekódolja a hangot, így az nyersen megy tovább. Amit -esetembe- a Yamaha dekódol. Szerint ezért nem lehet nagy különbség a 2 forma (Optikai vs HDMI) között
2. Feleslegesen lefoglalnám a HDMI 2-est a kierősítés miatt (ugye csak ott van meg az ARC) - 1 kimenet
3. Esztétikai szempontból is, inkább a "hajszálvékony" optikait választanám, nem a vastagabb HDMI kábelt.A másik dolog, -ami szervesen nem ide tartozik- hogy nekem mindig is fenntartásaim voltak, hogy a video jelet miért visszük be egy audio egységbe (alaptörvény: Minden, ami feleslegesen a jel útjába kerül csak ront/ronthat a jelen) Vigyük csak be direktbe.
-
TCr
veterán
válasz
Panthera #1203 üzenetére
W605-ből nincs 50", a W705B meg alig olcsóbb a W805B-nél.
Nem igazán érdekel a tévék közötti "felszereltségbeli" különbség, csak a HD képminőség érdekel.Nem tudom mit értesz a "direkt ledes" alatt (nem igazán értek hozzá), de ma azt olvastam itt, hogy az AS600 az VA paneles, Edge LED.
Szerk: azért köszönöm a linket.
-
Frontiner
aktív tag
-
Captor
tag
válasz
Panthera #1019 üzenetére
Az én NTFS-re formázott 500GB-os WD Elements winyómat simán kezeli a AS640.
Azt meg mindenkitől kérdezném, hogy a TV ugye tud Viera Linken kezelni házimozi rendszert (be/ki kapcs., hangerő fel/le). Márkafüggetlen AV erősítővel is össze tud dolgozni HDMI CEC-n vagy felejtős?
Az én LG egybe szettemre szarik rá, de Yamaha, Denon, Onkyo, Pioneer, HK stb.-vel mi a helyzet?
Működik, hogy a TV bekapcsolja autómatkusan induláskor a házimozit, vezérli a hangerőt, és ki is kapcsolja ha kikapcsolom a TV-t? -
Technoman
őstag
válasz
Panthera #1017 üzenetére
Kvardlipot
Persze hogy kezel (mindegyik vinyóm NTFS) lehet, hogy nálad a két partíció hülyítette meg a TV média lejátszóját. Azért ne felejtsük el, hogy ez nem egy PC.
Amit biztos hogy nem kezel, nem lát, az általam már említett 4 Tb-s vinyó (azt is csak azért mert GPT-s)borist
Megnéztem a feliratot, külsőt is kezeli (srt) -
Technoman
őstag
válasz
Panthera #969 üzenetére
Kvardlipot
Igen, a Component az csak bemenet. Újabban a piktogram dívik a gyártóknál. Régebben az "In" vagy az "Out" szót használták a ki/bemenet megkülönböztetésre. Manapság a "Tell Vilmos" féle karika és nyilacska a nemzetközi (bemenet mellet)
Soundbar-hangprojektor:Hidd el, van létjogosultsága.
- amikor anya nem tűri el, hogy apa körbebástyázza a szobát hangfalakkal (ilyenkor jön a házaspár vita, aminek jobbik vége a békülős szex, rosszabb esetben, anyának is vásárolni kell pár rucit
- dizájn őrültek, akik a "Lakáskultúrában" található Bradt Pitt féle álomnappalit akarják így felépíteni.
- azok, akik nem akarnak 5.1-et a szobába letelepíteni (ha elkezdünk számolgatni, még olcsóbban is kijössz, mint amennyibe egy komplett házimozi szett kerül)
Egyébként létrehoztak egy új eszközt, amit úgy is el lehet adni. Egyszer hallottam egy profibb soundbart, a hangja isteni volt -akinek mond valamit a JMlab márka- csak az árán zokogtam el magam.virkir
Örülök, hogy megoldódott a probléma. Erősítőben meg (követve a ktsg hatékonyságot) szétnéznék a piacon, hátha még olcsóbban is tudnék venni.Ha meg mégsem ott van a vatera. -
Picturemaker
őstag
válasz
Panthera #883 üzenetére
Üdv!
Én most próbáltam ki. A fekete négyzeteknél és a fekete csíkoknál van egy kb. 3 centis után húzás.
Amúgy nem tudom, hogy minek vagy minek nem kellene történnie a "teszt" közben.Szerk.: EIZO monitoron nincs után húzás. PC-n sok függ a médialejátszó programtól. Nálam a MP-en jó, a VLC-n katasztrofális.
-
ht42
senior tag
válasz
Panthera #883 üzenetére
Ja.
A 640-esen a vízszintes rövid csíkoknál van egy kis motion blur, de egyébként rendben van.
A fiam plazma Pana VT20-asán pici szineződés, de a kép tűéles.
A munkahelyi Philips 19 collos crt-n katasztrófa van, pl. a függőleges vonalak cikcakkosak lesznek (nagyon).
Egy VA paneles méregdrága Dell monitoron brutális motion blur. -
ht42
senior tag
-
Technoman
őstag
válasz
Panthera #862 üzenetére
A számlán szereplő dátum a fontos! Mivel a regisztráció a dátum, a típus és a gyári szám alapján történik. (nem tudsz beütni 2015 jan 19.-ét, mert legördülő sávba írod be a fenti hármas adatot) + fel kell töltened a kapott számlát (amin ugyi ott virít a vásárlási dátum)
A cserénél -egy érdekes dolog- folyamatosságot veszi a cég figyelembe (neked ugyebár van egy számlád a hibás készülékről, ergo te bizonyítani tudod a vásárlásodat) -
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Panthera #862 üzenetére
[5 év garancia szabályai és feltételei]
részlet:1.7. Az Akcióban részvételre jogosító Televíziók értékesítésére 2014.11.01 és 2015.02.18
közötti időtartam alatt kerül sor.2.1. Az Akcióban történő részvétel érdekében Önnek teljesítenie kell az alábbi feltételeket:
a) az 1.7. pontban jelzett időtartamon belül vásárolnia kell legalább egy új (nem
használt) Televíziót valamely hivatalos Panasonic márkakereskedő Területen található üzletében, és meg kell őriznie az eredeti vásárlási bizonylatot (nyugtát vagy számlát), mely tartalmazza a Televízió modellszámát és a vásárlás időpontját is, és
b) a 2014.11.01. és 2015.01.18 közötti időtartam alatt és legfeljebb a
vásárlás időpontjától számított 30 napon belül regisztrálnia kell a megvásárolt
Televíziót a következő honlapon: www.panasonic5Y.com (a továbbiakban:
„Akciós Honlap”).Én úgy értelmezem, hogy 01.18. számlát, 30napon belül regisztrálhatsz.
-
Panthera
őstag
válasz
Panthera #715 üzenetére
Ma megnéztem egy üzletben a dirty screen effektet. A 2. videón nem láttam semmi különöset. Az első viszont érdekes felhősödési hibákat mutatott. Leginkább középen látszódott egy vízszintes csíkban és kis méretűek voltak. Normál használatnál nem tűnne szerintem fel.
Más nézte már ezt 640-en? -
-
superg
senior tag
válasz
Panthera #643 üzenetére
A rosszabb anyagok feldolgozási képessége az inkább elektronika kérdése szerintem - ebből a szempontból valószínűleg nem számít a panel típusa.
Szerintem is.Ha SD adásra gondolsz akkor szerintem a Sony ebben egy kicsit jobban áll mint a többi de az is igaz hogy gyenge minőségű jelből egyik se tud sokkal szebbet kihozni.
(#651) csalafinta65 Lehet téged nem lehet meggyőzni de a 640-esnek jobb a feketéje,eleve min 3x akkora a mért kontraszt ezt már észre lehet venni.Én csak a kis 40-est láttam otthoni körülmények között és tényleg jó volt a fekete,lcd viszonylatban mindenképp a legjobbak között volt.Színekről meg már leírtam mit gondolok:beállítás, kalibrálás,szemből nézés.
BUÉK -
válasz
Panthera #543 üzenetére
Nekem ugyan 650E van, de nálam jók az SD anyagok is.
(Akár DIGI SD adókrók beszélek, akár egy SD felbontású AVI-ról)
Nem tudom van-e valami képjavító algoritumus, ami rá van eresztve az SD adásokra, de egész értelmes képe van.
Ettől féltem én is a vásárlás előtt, hogy pixeles lesz a viszonylag nagy képernyőn, de szerencsére nem...Mondjuk ha biztosra akarsz menni, akkor pendrive-ra fel kell dobni pár SD filmet, irány egy Mediamakt vagy hasonló, és ott ki kell próbálni
-
Technoman
őstag
válasz
Panthera #543 üzenetére
Nem nézek SD-t, csak HD-t (mozizásra vettem, TV műsort nem nézek) Jelen pillanatban 2,5 m-ről nézem a TV-t.
SD-ről azért pár szót ejtenék. Ezek a TV-k HD-re lettek gyártva, ezt ne felejtsd el, ha mégis SD adásokat akarsz nézni -lévén, hogy Magyarországon vagyunk, ahol a szolgáltatók a mennyiséget mindig előbbre tartják a minőségnél- javaslom, (ha még nincs) hogy rögtön válts digitális szolgáltatásra. Bár ebbena z esetben is lesznek csalódások.Ja, ha valakinek 2 TB-nél nagyobb vinyón vannak a filmjei, meg lehet kerülni a szabályt (lévén hogy pld a 4 terkások már ezzel az elk@rt GPTparticióval vannak, amit a Windows-on kívül semmi se lát egyben
Szóval hálózatban téve -én egy laptopra tettem rá, azt meg HDMI-vel kötöttem össze a Panával és a TV "média lejátszója" röhögve felismeri.lovi8: A 640 vs 650: A 640-es jobb, mert VAN FEKETÉJE, ellenben a szürkésfekete, IPS paneles 650-el szemben. A 650 eggyel tud többet a 640-esnél, hogy passzív 3D van benne.
Persze a fenti vélemény erősen szubjektív. -
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Panthera #498 üzenetére
Ez biztos? Én úgy tudom AS640-től felfelé mind backlight-os. [Itt is azt írják!]
Hang témához (42AS650): Nekem kb. 30-35cm-re van a faltól, átlagos TV nézéshez elviselhető kategória, mély hang nem sok van, régi Pana CRT jobb volt. Filmnézéshez stereo erősítőt használok.
-
superg
senior tag
válasz
Panthera #473 üzenetére
AVVA panel= Vertical Alignment(#467) Stafni bár én csak F6500 és F7000-es Samut láttam és kicsi AS640-et(a panel gyátója ugyanaz és valószínű azelektronika ugyanaz mint a nagyban) de nekem tetszett a pana.Képminőségben én legalábbis a Samu 6 szériához közel vagy fölé raknám,szerény tapasztalataim alapján,okosságban azért a samu a jobb
-
rsf
senior tag
válasz
Panthera #452 üzenetére
Nekem 650-esem van.
Teljesen elégedett vagyok a média lejátszójával. Én még nem találkoztam olyan 2D-s anyaggal amit ne játszott volna le. Az LG 1080p-s 3D demó szaggat de talán azért, mert ott egymás mellett vannak a képek nem egymás felett, de ez csak ötlet. Pedig én 4 éve NAS-t és média lejátszót használok. A NAS-ról a külső feliratot is DLNA-n lejátsza míg a WDTV streaming-em nem. Ilyenkor át kell kapcsolnom a WD-t, hogy hálózati hozzáférés módban érje el a NAS-t. Mióta megvan ez a TV nem is használtam a média lejátszómat.
Üdv. -
|AP|
veterán
válasz
Panthera #405 üzenetére
hát, annál többet nem tudok tenni, mint hogy végigcsinálom a regisztrációt, lementem a gépemre ezt az oldalt és ha 4 és fél év múlva kiderül, hogy átverés volt, akkor megpróbálom jobb belátásra bírni a MM-t.
Ettől persze még elhajthatnak jó messzireSőt, semmi sem garantálja, hogy akkor lesz még egyáltalán MM
-
törölt tag
válasz
Panthera #358 üzenetére
Pont, hogy Full HD van a passzív 3D-nél, tessék: LG has answered one of the criticisms of passive 3D – that it's not full HD – with the announcement that Frankfurt-based VDE, one of the largest testing and standards organisations in Europe, has certified its Cinema 3D TV as full HD in 3D mode. [link].
-
rsf
senior tag
válasz
Panthera #358 üzenetére
Bocsi, pontatlan voltam. HD felbontást szoktak mondani tegyük hozzá pontatlanul azoknál a felbontásoknál ahol az effektív képpontszám 1milla felett van. Lásd HD Ready TV-k meg mobiltelefon, táblagép kijelzők stb.
Ezen belül a fullHD egy kitüntetett felbontás ami 1920x1080-at takar.
Szóval akinek nem elég az 1920x540 vagy 960x1080 3D-ben az ne vegyen passziv 3D-s TV-t.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest