- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Fotók, videók mobillal
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
-
4100 - 4001
4829 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-09-29 17:55 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
2023.Q4 update, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint, a szokásos összetevőkkel.
Xiaomi Mi Router 3G..: MI-R3G_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipASUS RT-AC57U........: RT-AC57U_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipASUS RT-AC1200GU.....: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipTP-LINK Archer C5v4..: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-18558a226a.zipRedmi AC2100.........: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipUpdate 2023-11-13
Ezt az összeállítást töröltem, mert ma vettem észre, hogy a samba nem működik. -
attires
tag
Szia!
igen tudom (tapasztalat)...
Köszönöm, kipróbálom.
A többi routerrel nincs ilyen gond. Azokra én kapcsolódok VPN nel, és úgy működik a "webes" frissítés. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy van e valakinek ötlete hogy hogyan lehetne távolról frissíteni a MI3G firmware-jét.
A router mobil interneten "lóg" és "ő" tárcsázik be "hozzám" (openvpn). Sajnos ilyen "konfigurációnál" a router webes felülete korlátozva van. Pl. nem működik a firmware frissítés, Custom User Scripts vagy a Crontab, stb. A router 200 km re van tőlem...
Előre is köszönöm az ötleteket.
Szia!
Pl. ssh tunnel-en keresztül, a böngészőben socks proxy-t beállítva, eléred helyi ip címmel a routert. Nem azt mondom, hogy én sosem csináltam ilyet, de azért az ilyen frissítésnek van kockázata, bár gondolom ezt tudod.
-
attires
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy van e valakinek ötlete hogy hogyan lehetne távolról frissíteni a MI3G firmware-jét.
A router mobil interneten "lóg" és "ő" tárcsázik be "hozzám" (openvpn). Sajnos ilyen "konfigurációnál" a router webes felülete korlátozva van. Pl. nem működik a firmware frissítés, Custom User Scripts vagy a Crontab, stb. A router 200 km re van tőlem...
Előre is köszönöm az ötleteket.
-
lopertpeter
tag
-
temppro
tag
ac 1200gu/ ac57u - Sergey Hadzhioglu
Bocs ez kimaradtSzia,
ebben ez van?
"Akit érint, azt használja: transmission: updated to 4.0.4" -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Akit érint, azt használja: transmission: updated to 4.0.4
-
lopertpeter
tag
-
lopertpeter
tag
Rég jártam erre, gondoltam beköszönök.
[link] -
Intruder2k5
MODERÁTOR
OpenWrt-t még régen, TP-LINK 1043ND-n használtam rövid ideig, de nem lettünk barátok.
-
szabeska
addikt
Ez ugye úgy működik, hogy vannak repók, aktívabbak, vagy kevésbé aktívabbak, és azokból lehet fordítani bármilyen támogatott routerre, vagyis a forrás az közös. Ami jelenleg aktív, az Sergey Hadzhioglu repója, ez elég dinamikusan frissül mostanában, szóval lehetne friss fw ASUS-ra is, csak fordítani kéne. Hogy valahol van-e kész friss fw, nekem arról nincs tudomásom.
A fordítás kicsit összetett így elsőre, keresek majd valami leírást. Láttam attila2 mappájában van egy hónapos fw, feltettem azt
. Volt fent openwrt is az eszközön, de az nem jött be nekem (5g wifi pl lassú volt), ezért keresgélek alternatívát. -
klrt
tag
Azt írja, hogy "badauth", vagyis a hitelesítéssel van valami gondja. Rossz név, jelszó, vagy host.
Jelszónál volt a probléma!
Megváltoztattam az oldalon és a kódban is, és működik!
Csináltam reconnectet is és működik!
Remélem így is marad!
Köszönöm a segítséget és a türelmed!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
klrt
tag
Akár oda, akár PUTTY-ba. Ezt:
/opt/bin/curl -s http://1111111-gmail-com:xxxx@update.ipdns.h/update?hostname=yyyy&myip=[IP]
A routerba próbáltam de, nem frissült szerintem. Mobilról még mindig nem jó.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
klrt
tag
És ez már működött így, csak most romlott el? Nekem amúgy az 1-esek helyén felhasználónév (nem email cím) van, az x-ek helyén a jelszó, az y-ok helyén pedig a hoszt neve.
Ha konzolon lefuttatod ezt a parancsot, akkor frissül az ipdns?
Nálam is úgy van, csak rosszul írtam!
Az administration-consoleba kellene bemásolni és refresh?
Az egészet, vagy melyik részét? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ugye jól emlékszem, hogy neked is van, vagy volt ipdns-ed?
Mit tegyek, hogy működjön? Lassan 1 óra is eltelt és semmi.
Ez van a Run After WAN Up/Down Events ben:
Az 1 esek helyén az emailcím, az x helyén a jelszó van, y nél meg a falhasználó név.#!/bin/sh
### Custom user script
### Called after internal WAN up/down action
### $1 - WAN action (up/down)
### $2 - WAN interface name (e.g. eth3 or ppp0)
### $3 - WAN IPv4 address
if [ "$1" == "up" ]; then
sleep 15
/opt/bin/curl -s http://1111111-gmail-com:xxxx@update.ipdns.hu/update?hostname=yyyy&myip=[IP]
fiÉs ez már működött így, csak most romlott el? Nekem amúgy az 1-esek helyén felhasználónév (nem email cím) van, az x-ek helyén a jelszó, az y-ok helyén pedig a hoszt neve.
Ha konzolon lefuttatod ezt a parancsot, akkor frissül az ipdns?
-
klrt
tag
Szia!
Nekem 1-2 perc elteltével már frissül, de igazából ez sem a router "sara", hanem a DNS szervereknek kell frissülni némi idő, mert a bejelentés az 10-15mp-el azután megy, ahogy létrejön a WAN kapcsolat.
Ugye jól emlékszem, hogy neked is van, vagy volt ipdns-ed?
Mit tegyek, hogy működjön? Lassan 1 óra is eltelt és semmi.
Ez van a Run After WAN Up/Down Events ben:
Az 1 esek helyén az emailcím, az x helyén a jelszó van, y nél meg a falhasználó név.#!/bin/sh
### Custom user script
### Called after internal WAN up/down action
### $1 - WAN action (up/down)
### $2 - WAN interface name (e.g. eth3 or ppp0)
### $3 - WAN IPv4 address
if [ "$1" == "up" ]; then
sleep 15
/opt/bin/curl -s http://1111111-gmail-com:xxxx@update.ipdns.hu/update?hostname=yyyy&myip=[IP]
fi -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Nekem 1-2 perc elteltével már frissül, de igazából ez sem a router "sara", hanem a DNS szervereknek kell frissülni némi idő, mert a bejelentés az 10-15mp-el azután megy, ahogy létrejön a WAN kapcsolat.
-
klrt
tag
Sziasztok!
RT-AC57U_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC + ipdnsIP cím változás után mennyi idővel kellene, hogy frissüljön a ipdns-ben az ip cím, hogy távolról is elérjem a dolgaim? kb 15 perce frissült az ip, azóta semmi.
-
attires
tag
Sziasztok!
Sikerüt beleforgatnom a VirtualUSBhere szervert a MIR3G firmwarebe. Amennyiben valakit érdekel szívesen megosztom. A próba verzióval egyszerre csak egy eszközt tudunk használni.Kérdés: Meg tudja valaki mondani, hogy hova kell a firmwareba "beleírni/forgatni" pl, a hálózati beállításokat hogyha valaki megnyomja a reset gombot akkor úgy induljon el a router hogy már "be van programozva",
Előre is köszönöm!
-
kutga
félisten
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ez ugye úgy működik, hogy vannak repók, aktívabbak, vagy kevésbé aktívabbak, és azokból lehet fordítani bármilyen támogatott routerre, vagyis a forrás az közös. Ami jelenleg aktív, az Sergey Hadzhioglu repója, ez elég dinamikusan frissül mostanában, szóval lehetne friss fw ASUS-ra is, csak fordítani kéne. Hogy valahol van-e kész friss fw, nekem arról nincs tudomásom.
-
szabeska
addikt
Örülök, és szívesen! Bár mostanában időhiány miatt egy jó ideje már csak Mi-R3G-re forgattam, azt is ritkábban.
Van egyébként valamilyen oldal/közösség, akik rendszeresen frissítik ezt a routert (is)? 4PDA, vagy hasonló, és érdemes meglátogatni?

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Örülök, és szívesen! Bár mostanában időhiány miatt egy jó ideje már csak Mi-R3G-re forgattam, azt is ritkábban.
-
szabeska
addikt
Üdv Mindenkinek!
Mivel ebben a melegben úgysem lehet kimenni, fordítottam néhány friss firmware-t. Az összeállítás minden routerre a szokásos, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint. Tesztelni csak a Xiaomi Mi-R3G verziót tudtam, szóval ha valaki felteszi, a visszajelzésnek a többi esetében különösen örülök.
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: MI-R3G_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipXiaomi Redmi AC2100
Letöltés: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipASUS RT-AC57U
Letöltés: RT-AC57U_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipASUS RT-AC1200GU
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipTP-LINK Archer C5 v4
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zipKöszönöm a munkádat, most próbáltam ki először ASUS RT-AC57U-n az általad linkelt fw-t (és a padavan-t is életemben először
), tökéletesen működik! Remélem érkeznek még frissítések hozzá, jó kis vas ez
-
jan herz
tag
https://protonvpn.com/support/linux-openvpn/
Ezt vajon padavan alatt is be lehet állítani? Semmilyen tapasztalatom nincs az openvpn-nel, csak olvasásból ismerem...
-
csixy
addikt
-
woodworm
veterán
Nekem az a tippem, olyasmit olvastam, hogy az M$ ki kívánja egyes KMS szerver szolgáltatásait vezetni. Ez tulajdonképpen egyfajta küzdelem az illegális szoftverek ellen. Ha a sejtésem igaz és a router firmwareben megjelenő KMS szolgáltatás ezt az M$ intézkedést szeretné kompenzálni azzal, hogy saját KMS szervered lehet, akkor ez egy nagyon jó dolog lehet sokaknak.
Nevezzük nevén, ez egy kényelmes crack otthonra. Gyakorlatilag az MS által nyilvánosan közzétett kulcsokat használja aktiválásra.
-
kikinda2
tag
Sajnos nincs, de gondolom ez inkább céges felhasználásra lehet kitalálva, és nem kimondottan routerre, sokkal inkább egy igazi szerverre, hogy a nagy géppark ne intézze ezt mind külön-külön az MS szervereivel, hanem helyi hálón történjen az aktiválás. Na ilyen nálunk nincs a cégnél, de pl. van saját Symantec update szerver, így a több száz kliens nem a netről tölti a frissítéseket, csak a céges kiszolgálóról.
Nekem az a tippem, olyasmit olvastam, hogy az M$ ki kívánja egyes KMS szerver szolgáltatásait vezetni. Ez tulajdonképpen egyfajta küzdelem az illegális szoftverek ellen. Ha a sejtésem igaz és a router firmwareben megjelenő KMS szolgáltatás ezt az M$ intézkedést szeretné kompenzálni azzal, hogy saját KMS szervered lehet, akkor ez egy nagyon jó dolog lehet sokaknak.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sajnos nincs, de gondolom ez inkább céges felhasználásra lehet kitalálva, és nem kimondottan routerre, sokkal inkább egy igazi szerverre, hogy a nagy géppark ne intézze ezt mind külön-külön az MS szervereivel, hanem helyi hálón történjen az aktiválás. Na ilyen nálunk nincs a cégnél, de pl. van saját Symantec update szerver, így a több száz kliens nem a netről tölti a frissítéseket, csak a céges kiszolgálóról.
-
rErEaT
senior tag
Valami Windows aktivációs szerver.
Nem így gondoltam
Hanem, hogy vajon routeren mi haszna lehet egy Key Management Service-nek.De akkor gondolom neked sincs infod erről, mindegy kíváncsi voltam csak

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
rErEaT
senior tag
Ugyanaz mint a múltkori, tehát a toolchain-t nem forgattam újra, de van benne kms.
MI-R3G_3.4.3.9L-102-0b722151be_with_MC.zip
Mit jelent a Routeren a KMS?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ugyanaz mint a múltkori, tehát a toolchain-t nem forgattam újra, de van benne kms.
MI-R3G_3.4.3.9L-102-0b722151be_with_MC.zip
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ha szeretnék az egyik régi routeremen vendég wifit beállítani, azt router vagy AP módban kell? Az lenne a cél, hogy legyen egy venség wifi hálózat hitelesítés nélkül, de az erre csatlakoztatott eszközök ne lássák a saját belső hálózaton lévő eszközöket.
-
kikinda2
tag
Ha nem érzed idegennek, érdemes kipróbálni az Openwrt-t is, úgy látom az N56U A1 és B1 is támogatott, és bár magam részéről jobban szeretem a Padavan felhasználói felületét, az Openwrt-hez jobb a support, és sokkal több leírást találni a beállításához. Otthon most vegyesen használok Padavan és Openwrt routereket is.
Köszönöm a javaslatot. Ha lesz alkalmam kipróbálom az Openwrt-t.
-
kutga
félisten
Ha nem érzed idegennek, érdemes kipróbálni az Openwrt-t is, úgy látom az N56U A1 és B1 is támogatott, és bár magam részéről jobban szeretem a Padavan felhasználói felületét, az Openwrt-hez jobb a support, és sokkal több leírást találni a beállításához. Otthon most vegyesen használok Padavan és Openwrt routereket is.
-
kikinda2
tag
A minap volt egy commit ami az RT-N56U konfigot érintette, pont jutott erről eszembe, hogy akkor talán érdemes lenne megpróbálni újra, hátha így lefordul a friss fw.
Kár, hogy a RT-N56U nem fordul. Nagyon jó kis gigabites router. Nekem három van belőle és nagyon szépen dolgoznak még mindig (kondenzátorcserét követően). -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
törölt tag
Xiaomi Mi Router 3G / Sergey Hadzhioglu repo mai állása alapján + Entware
Van kms server - vlmcsd f43ac333 commits, bele raktad?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Alapból nem szoktam reset-elni, én feltolom mindig a friss verziót a régire. Úgy vagyok vele, majd ha esetleg valami nem kerek, jönnek az anomáliák, megtehetem utólag is. Ettől persze, ha van kedved és időd, nyilván az a biztos, ha reset-elsz is.
-
Alarikman
senior tag
A legutolsó 101-es FW-re simán lehet "dirty flash"-elni az új 102-est? Ajánlott a reset?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
törölt tag
A minap volt egy commit ami az RT-N56U konfigot érintette, pont jutott erről eszembe, hogy akkor talán érdemes lenne megpróbálni újra, hátha így lefordul a friss fw.
RT-N56U nem fordul.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Xiaomi Mi Router 3G / Sergey Hadzhioglu repo mai állása alapján + Entware
-
attires
tag
-
kikinda2
tag
Lehet, én ezekre nem szoktam forgatni. Bár ha jól rémlik egyszer régen az RT-N10 C1-re forgattam neked fw-t, de mivel 4MB flash van benne, az már csak kínlódás.
Nekem is forgattál RT-N56U-ra, az óta is nagyon szépen muzsikál, köszönöm.
-
kutga
félisten
Lehet, én ezekre nem szoktam forgatni. Bár ha jól rémlik egyszer régen az RT-N10 C1-re forgattam neked fw-t, de mivel 4MB flash van benne, az már csak kínlódás.
Arra forgattam legutóbb én is egyet, de még a Prometheus scripttel, a régi Alexey repoból.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kutga
félisten
Ilyesmi, csak én nem használok konténert se. Klónozom a repot, buildelem a toolchaint, szerkesztem a konfigot, és fordítom a firmware-t.
Ja úgy. Akkor ugyanúgy csináljuk. Mondjuk nekem két Asusra leállt a fordítás, talán pont ebben a topikban linkeltem a hibát.
MOD
Igen, itt.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kutga
félisten
Lehet azzal is, bár mivel az alapból nem tartalmazza a Hadzhioglu repo-t, előbb azt is bele kell szerkeszteni. De én nem használom már a prometheus scriptet jó ideje, "natívan" fordítok a repo-ból.
Van hozzá valami leírás?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
törölt tag
Lehet azzal is, bár mivel az alapból nem tartalmazza a Hadzhioglu repo-t, előbb azt is bele kell szerkeszteni. De én nem használom már a prometheus scriptet jó ideje, "natívan" fordítok a repo-ból.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kutga
félisten
Mármint minek mi a módja?
A frissítés összedobásának.
Prometheus script? -
attires
tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kutga
félisten
Mivel a közelmúltban frissült az entware, így én is összedobtam egy frissítést a Hadzhioglu repo aktuális állása szerint.
Ennek mi a módja?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mivel a közelmúltban frissült az entware, így én is összedobtam egy frissítést a Hadzhioglu repo aktuális állása szerint.
-
kutga
félisten
Kíváncsiságból megpróbáltam Debian alól, ugyanez a helyzet. Inkább a Prometheus scriptből forgattam egyet a régi Alexey repóból, az végigment.
-
törölt tag
Hölgyek/Urak!
Egy régi Asus N10 C1 routerhez próbálnék friss fw-t fordítani Ubuntu 18.04 VM alól, az alábbi leírás szerint.
Korábban ezzel a módszerrel már sikeresen fordítottam MIR3G és Tplink C5v4 routerekre, az Asus viszont hibára fut, és nekem ez sajnos kínai.
Bemásolom a kimenetet, nem tudom ez valakinek mond-e valamit.
net/ipv6/netfilter/../../netfilter/xt_repldata.h:14:10: note: in definition of macro 'xt_alloc_initial_table'struct type##_standard entries[nhooks]; \^~~~CC net/ipv6/netfilter/ip6table_filter.oCC net/ipv6/sit.oCC net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_l3proto_ipv6.oCC net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_proto_icmpv6.oCC net/ipv6/netfilter/nf_defrag_ipv6_hooks.oCC net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_reasm.oCC net/ipv6/netfilter/ip6t_REJECT.oCC net/ipv6/addrconf_core.oCC net/ipv6/exthdrs_core.oCC [M] net/ipv6/netfilter/ip6table_mangle.oCC net/ipv6/output_core.oCC [M] net/ipv6/netfilter/ip6table_raw.oCC net/ipv6/inet6_hashtables.oLD net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_ipv6.oLD net/ipv6/netfilter/nf_defrag_ipv6.oLD net/ipv6/netfilter/built-in.oLD net/ipv6/ipv6.oLD net/ipv6/built-in.oMakefile:1000: recipe for target 'net' failedmake[1]: *** [net] Error 2make[1]: Leaving directory '/home/test/padavan-ng/trunk/linux-3.4.x'Makefile:134: recipe for target 'linux' failedmake: *** [linux] Error 1Ezen a ponton mindig megáll, a configot alapbeállításokkal hagytam, nem írtam át benne semmit, korábban 22.04 alatt is ugyanez volt. Próbaképpen megpróbáltam lefuttatni egy másik Asust, de az is hasonló hibára fut, mit rontok el?
Február végén raktam fel ezzel hibajegyet, igaz én ASUS RT-N56U -ra próbáltam készíteni, azóta sincs javítva.
Én elengedtem, tedd te is. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Egy régi Asus N10 C1 routerhez próbálnék friss fw-t fordítani Ubuntu 18.04 VM alól, az alábbi leírás szerint.
Korábban ezzel a módszerrel már sikeresen fordítottam MIR3G és Tplink C5v4 routerekre, az Asus viszont hibára fut, és nekem ez sajnos kínai.
Bemásolom a kimenetet, nem tudom ez valakinek mond-e valamit.
net/ipv6/netfilter/../../netfilter/xt_repldata.h:14:10: note: in definition of macro 'xt_alloc_initial_table'struct type##_standard entries[nhooks]; \^~~~CC net/ipv6/netfilter/ip6table_filter.oCC net/ipv6/sit.oCC net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_l3proto_ipv6.oCC net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_proto_icmpv6.oCC net/ipv6/netfilter/nf_defrag_ipv6_hooks.oCC net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_reasm.oCC net/ipv6/netfilter/ip6t_REJECT.oCC net/ipv6/addrconf_core.oCC net/ipv6/exthdrs_core.oCC [M] net/ipv6/netfilter/ip6table_mangle.oCC net/ipv6/output_core.oCC [M] net/ipv6/netfilter/ip6table_raw.oCC net/ipv6/inet6_hashtables.oLD net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_ipv6.oLD net/ipv6/netfilter/nf_defrag_ipv6.oLD net/ipv6/netfilter/built-in.oLD net/ipv6/ipv6.oLD net/ipv6/built-in.oMakefile:1000: recipe for target 'net' failedmake[1]: *** [net] Error 2make[1]: Leaving directory '/home/test/padavan-ng/trunk/linux-3.4.x'Makefile:134: recipe for target 'linux' failedmake: *** [linux] Error 1Ezen a ponton mindig megáll, a configot alapbeállításokkal hagytam, nem írtam át benne semmit, korábban 22.04 alatt is ugyanez volt. Próbaképpen megpróbáltam lefuttatni egy másik Asust, de az is hasonló hibára fut, mit rontok el?
-
klrt
tag
Nem értek hozzá, de ez optika és nem IP tv, meg gondolom a tv is lefele szedi az adatokat nem felfelé tölti.
Ahogy írtam is, az ő eszközükkel nyélen megy este le és fel is.Szerk: Közben kiderült, hogy az ő eszközüknek van valami baja(a 4 lanból csak az 1 es működik). Cserélni fogják, de nem hiszem, hogy ettől megjavul az asuson a feltöltés.
-
kikinda2
tag
A környékeden mindenki bekapcsolja az IP TV-t és nézi a műsorokat. Bedugul a kábel és visszaesik a sávszélesség, mert a TV adáshoz elég sok adat kell, neked kevesebb sávszélesség marad. Reggel kevesebben néznek TV-t.
-
klrt
tag
Üdv!
Az mit jelent, hogy estére leesik a feltöltési sebesség? Reggel kapcsolod be a routert? És ha újraindítod délután, vagy este, akkor is rossz marad? Vagy ha nem indítod újra, reggelre megjavul magától?
Folyamatosan működik a router.
Reggel mérek akkor meg van a 900 körüli feltöltés, du 4 környékén 600 körül, este 9 körül meg már csak ez a 250 körüli. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
RT-AC57U 3.4.3.9L-102_6f23f5c Padavannal.
Olyan tünetem van, hogy estére leesik a feltöltési sebességem a harmada alá(250Mbps környéke), a letöltés az jó (945Mbps ),(1000/1000 TARR net). Az ügyfélszolgálat kivetette az asust, hogy a saját eszközük legyen csak. Akkor viszont már jó volt a feltöltési sebesség is(930Mbps).
Lehet router, vagy padavan hiba?
üsz azt mondta használjam az asus nélkül, mert úgy jók a sebességek. Arra meg nem tudott mit mondani, hogy a tünet mitől lehet.Üdv!
Az mit jelent, hogy estére leesik a feltöltési sebesség? Reggel kapcsolod be a routert? És ha újraindítod délután, vagy este, akkor is rossz marad? Vagy ha nem indítod újra, reggelre megjavul magától?
-
klrt
tag
Sziasztok!
RT-AC57U 3.4.3.9L-102_6f23f5c Padavannal.
Olyan tünetem van, hogy estére leesik a feltöltési sebességem a harmada alá(250Mbps környéke), a letöltés az jó (945Mbps ),(1000/1000 TARR net). Az ügyfélszolgálat kivetette az asust, hogy a saját eszközük legyen csak. Akkor viszont már jó volt a feltöltési sebesség is(930Mbps).
Lehet router, vagy padavan hiba?
üsz azt mondta használjam az asus nélkül, mert úgy jók a sebességek. Arra meg nem tudott mit mondani, hogy a tünet mitől lehet. -
kenand
veterán
Mi 3g-hez és AC1200-as ASUShoz melyik a legjobb fw wifi tekintetében? Időnkent eltűnnek a 2.4-es eszközeim, majd újra kapcsolódnak, pedig nincsenek túl távol. (Tény sok okos konnektor, sonoff kapcsoló van). 2 ap módban megy +1 router mind padawan (2db mi 3g 1 asus)
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Padavan routerben próbálom beállítani a pihole dns szolgáltatását, az itt található 2. 'Advertise Pi-hole's IP address via
dnsmasqin the router (if supported)' módszerrel.dhcp-option=6,IP_of_Pi-holeEzt be is írtam a webes felületen a
dnsmasqkonfig résznél, ezen felül kell még valamit tenni, hogy a pihole dns-t használják az eszközök? Az ip címet természetesen átírtam a pihole-ra.MOD
Persze be is írhatom kézzel a dhcp résznél, de ez elegánsabbnak tűnik.
-
kutga
félisten
Nos, jelentem szombat óta probléma nélkül üzemel a routeren a dlna és a transmission, a nas-t egyelőre félre is tettem, ha hosszú távon is stabil, akkor igazából felesleges.
-
kutga
félisten
Ezt sajnos nem tudom megmondani, mert nem tudom mekkora áramot képes leadni a Mi-R3G gyári tápja. De amúgy nem hiszem, általában nem szokták ezeket annyira túlméretezni a router igényei fölé, hogy még egy HDD-t is el tudjon látni pluszban. Az csak szerencsés véletlen ha valakinél mégis megy, de a matek szerint vsz. a legtöbbször nem kéne.
Feltettem a friss fw-t, adtam neki egy resetet, és újra megpróbálom. Most elsőre felismerte a hdd-t, és a webes felület is fürgébb, teszek vele egy próbát.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ezt sajnos nem tudom megmondani, mert nem tudom mekkora áramot képes leadni a Mi-R3G gyári tápja. De amúgy nem hiszem, általában nem szokták ezeket annyira túlméretezni a router igényei fölé, hogy még egy HDD-t is el tudjon látni pluszban. Az csak szerencsés véletlen ha valakinél mégis megy, de a matek szerint vsz. a legtöbbször nem kéne.
-
kutga
félisten
Esetleg nézd meg a log-ban leszakadás után, hogy nem látsz-e valamit. Nekem a legújabb fw-m itt van, a többiek nem tudom mikor frissítettek, de az összefoglalóban ott vannak a linkek az ő tárhelyeikhez is.
Jó ötlet, megnézem. A hardvernek egyébként bírnia kellene? Van mellette egy HP vékony kliens, egyelőre az látja el a nas feladatokat.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Esetleg nézd meg a log-ban leszakadás után, hogy nem látsz-e valamit. Nekem a legújabb fw-m itt van, a többiek nem tudom mikor frissítettek, de az összefoglalóban ott vannak a linkek az ő tárhelyeikhez is.
-
mikitot
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Mivel ebben a melegben úgysem lehet kimenni, fordítottam néhány friss firmware-t. Az összeállítás minden routerre a szokásos, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint. Tesztelni csak a Xiaomi Mi-R3G verziót tudtam, szóval ha valaki felteszi, a visszajelzésnek a többi esetében különösen örülök.
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zip
-
kutga
félisten
Az egy dolog, de én akkor is a kevés tápra tippelek, mint a hiba okára.
Tápos rackem sajnos nincs most itthon hogy kipróbáljam. A fw-t érdemes frissíteni? Mi most a legutóbbi, amit menüből is lehet telepíteni úgy hogy lehetőleg a beállítások is maradjanak meg?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kutga
félisten
Gondolom nincs saját tápja a HDD-nek, csak az USB portról veszi az áramot.
Nincs neki saját tápja, egy axagon usb3-as rackben van. A nasban is így üzemel.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hölgyek/urak!
3.4.3.9L-101_d39fd1f fw üzemel a MI-R3G routeremen itthon, ebben van dlna és transmission is, gondoltam rádugok egy terás 2,5 collos hdd-t usb házban. Fel is csatoltam a lemezt, elindítottam és beállítottam a szolgáltatásokat, feltöltöttem pár torrent fájlt, egy darabig szépen ment, aztán elkezdte ledobálni a vinyót, látszólag csatlakoztatva volt a lemez, de a tartalmát nem értem el, se ssh, se samba, se dlna, se transmission alól nem látszott semmi. Újraindítás, ismételt csatlakozás megoldotta egy ideig, aztán megint ez jött, mit rontok el?
Régi a fw, vagy kevés a hardver? Ha ezt el tudná látni a router akkor nem lenne szükségem a nasra.
Gondolom nincs saját tápja a HDD-nek, csak az USB portról veszi az áramot.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
3.4.3.9L-101_d39fd1f fw üzemel a MI-R3G routeremen itthon, ebben van dlna és transmission is, gondoltam rádugok egy terás 2,5 collos hdd-t usb házban. Fel is csatoltam a lemezt, elindítottam és beállítottam a szolgáltatásokat, feltöltöttem pár torrent fájlt, egy darabig szépen ment, aztán elkezdte ledobálni a vinyót, látszólag csatlakoztatva volt a lemez, de a tartalmát nem értem el, se ssh, se samba, se dlna, se transmission alól nem látszott semmi. Újraindítás, ismételt csatlakozás megoldotta egy ideig, aztán megint ez jött, mit rontok el?
Régi a fw, vagy kevés a hardver? Ha ezt el tudná látni a router akkor nem lenne szükségem a nasra.
-
bagoly71.
tag
-
AcCEsS
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zipNagyon köszönöm (Xiaomi Redmi AC2100)! Tesztelem az egyik routeremen...
-
golya87
őstag
Ez a Redmi AC-2100 ha jól gondolom egy fel turbózott mi r3g vagy még inkább egy mi r4(abban volt ennyi RAM).
Van aki össze hasonlította őket? Miben jobb? Leírás szerint 5G-s wifi lefedettségben(4x4 MIMO Vs. 2X2). Más?
Alin most 15k körül mennek. Szerintetek annyit megér? Én főleg az 5G-t használom. Nézek egy második routert a ház másik végébe a mi r3g mellé.Nekem R3G után volt, azzal voltak wifi lefedettségi gondjaim a lakásban, AC2100-zal már nem. Mai napig megy stabilan. Több ismerősömnek is adtam, megelégedéssel használják. Sajnos sem méréseim, se konkrét számaim nincsenek.
-
Alarikman
senior tag
Ez a Redmi AC-2100 ha jól gondolom egy fel turbózott mi r3g vagy még inkább egy mi r4(abban volt ennyi RAM).
Van aki össze hasonlította őket? Miben jobb? Leírás szerint 5G-s wifi lefedettségben(4x4 MIMO Vs. 2X2). Más?
Alin most 15k körül mennek. Szerintetek annyit megér? Én főleg az 5G-t használom. Nézek egy második routert a ház másik végébe a mi r3g mellé. -
rErEaT
senior tag
-
kikinda2
tag
Üdv Mindenkinek!
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zipNagyon köszönöm.
-
bagoly71.
tag
Üdv Mindenkinek!
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zipKöszi (AC57U)
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Üdv Mindenkinek!
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zip -
attires
tag
Megérkezett a tartalék Redmi AC2100 router. A Wi-Fi roaming tényleg (jobban) működik (MI3G-hez képest), de az Airport Express (2012, 802.11a/b/g/n) és az Airport Extreme/Time Capsule (2013, 802.11ac) Wi-Fi -je mérföldekkel jobb/gyorsabb, stabilabb.
Windows 10, IOS, MAC OS-en tesztelve. Tehát ez egy "elfogult" teszt részemről.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
4829 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Black - 2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5596
- Apple iPhone 16 128GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch Series 11 46mm Space Gray Új 100% akkumulátor - 27% Áfa
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Volt fent openwrt is az eszközön, de az nem jött be nekem (5g wifi pl lassú volt), ezért keresgélek alternatívát.

Kár, hogy a RT-N56U nem fordul. Nagyon jó kis gigabites router. Nekem három van belőle és nagyon szépen dolgoznak még mindig (kondenzátorcserét követően).