Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
frame>24
addikt
robyeger:
pü. (ford.) -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal
üzenetére
Akkor nyomj egy reinstall-cheat-et... tudom, unalmas, fárasztó, hülye windows-önajnározás a telepítés alatt, de talán sok a változtatás miatt win. úgy érzi, hirtelen tök más konfig került alá...(bizonyos értelemben ez még igaz is...
)
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal
üzenetére
Lehet, a tuning kicsit megfeküdte az alaplapot?

Talán kéne 1 alapos bios kisütés?
Possible cause:
A tuning emel(heti) a többi busz (PCI, AGP) frekvenciáit is, ha tuning előtt nem tudtad fix értékre állítani...és ez nem jó.
Pl. nálam sajna biosban nem is lehet pci-t fixálni, ezért, bár teszt szerint stabilan menne a cucc, én nem merem tuningon hagyni, (egyenlőre nem is igazán indokolt), visszamentem alapértékekre, amíg lehet.
(Feszt én sem emeltem, nem kellett...) -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal
üzenetére
NA, akkor van 1 kérdésem:
200-->240-re húztam fsb-t, szorzó maradt (15), így proc. (p4 - 531) 3600-on megy és még mindig max. 47C -os a gyári hűtővel, mindez prime95 ''maximum heat'' torture test-je alatt. Ventit szoftveresen stabil 2500rpm-re állítottam...(nem speedfan, hanem telepítős CD-s fox-one progi).
Szerintem ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen...
Talán foxconn lapomban szar a hőérzékelő dióda??
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal
üzenetére
...hmmm tanulságos!
bár egyet nem értek: ''Ha ezt disabled be rakod, akkor csak simán nem indul el.''
De akkor ezek szerint mégis elindult...(vagy mire vonatkozott itt a nem-indulás?...)
Mind1, jó hír, h a celeronok sok PH!-nagyúr és egyéb rang-ember szerint igen jól húzhatók:[link]
Lényeg, h stabil legyen, de ha mán tuningolsz, ezt biztos tudod.
Mellesleg, látom 4 konfigod van, így én is bátrabban mernék kísérletezni
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal
üzenetére
Az intel termékinfoja alapján csak a celeron D sorozat támogatja tm2-t. Az 1.8ghz-es viszont tuti nem a D széria tagja, (azok 2.13 ghz.nél indulnak) 'szal úgytűnik, nem...
-
frame>24
addikt
válasz
RealJackal
üzenetére
olvasd el ezen topic nyitó hsz-ének (#1) 7. pontját (esetleg az egészet - Rez_Grof írásai)!
egyébként úgyemléxem, összes p4 szorzózáras...
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
kösz!
Remek, látom pont ilyen procid van.
'gyébként valóban, pl. cpu toplistán sok p4 van 4G fölött. Az alaplapom hivatalos tesztje szerint 280-ig emelhetném (stabilan) fsb-t, akkor már proc 4200-nél tartana, de szeretném, ha 2 évig még kihúzná (vadiúj vétel). 20% os tuning már decens, és tán nem is gyilkos a vasra, ezért céloztam meg 240-es fsb-t, 266-on járó ram-mal szemben, ami még mindig jobb, mint mostani 200:400...
''és náluk van a világ összes punc|ja'' -

[Szerkesztve] -
-
frame>24
addikt
hello
P4 531 3000mhz-es procit húztam 965p foxconn lapban
Csak óvatos ''tuning'' volt, fsb200-->220 mhz-re, ram visszavéve 266@4-4-4-12 (kingmax512/800), vagyis így eff. alap.533-on megy (ill. húzás miatt persze magasabban).
A gond: biosban fan-ek pwm-mód kontrollja kikapcsol (magától..). visszaállítva és újraindulva szintén.
Ez elvileg nem lenne baj, mert amúgyis pl. Tom's hw guide tanácsa:
Disable any smart fan speed settings,
EIST, C1E Enhanced Halt State should be disabled...
De emiatt cpu fan folyton 4000 körül forog, néha visszamegy (terh. nélkül) 2700-3300 közé.
Szerintem ez túl magas (és hangos), proci hőfok 28-32 C között van alapban.
Kéne-e ilyenkor futni pwm-módos fan-controllnak, v fentebb írtak szükségszerű következmének?
Egyébként hibamentes, (prime95), fsb-t 240-ig akarom húzni, csak szorzó be nem állíthatósága miatt (x15 default), ekkor 3600-on menne a proc...túl sok ez p4-nek?
Hűtés? még gyári van...
THX
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)