- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Felhúztam a gépem 3@3,6GHz-re elkezdtem prime95 terhelni kb 15perc után 58-60C körűl volt nem mertem tovább járatni kikapcsoltam!
Ez soknak mondható?
igloo 4360pro van rajta. -
gogle
aktív tag
Nekem is egy 3-ghz presscottom van.
Ahol vettem beszerelték a procit de nem raktak rá pasztát.
82-c fokra ment fel.
A pasztával,megterhelve 72c-fok is volt.
Vettem bele egy zalman hűtöt-64-fok fölé nem ment bármit csinálok.
Az lehet,hogy csal egy kicsit az alaplap de szerintem max 5%-ot.
Volt olyan is akinek össze vissza mért de az egy gagyi alaplap volt.
Ja nekem egy Geil memóriám van azt alapbol úgy lehet kapni,hogy van rajta hűtés
nem drága de nem is olcsó.Viszont élet tartamos a gari.
Amúgy nagyon fasza kis cumó.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Hűtés nélkül a 3.0C 85 fok fölé nem megy ha 75%-on van a thermal throtling
Tapasztalat ja és 3750mhz-re volt húzva
-
7/6
csendes tag
A ház szellőzésén még javíthatsz. De az értékek normálisak.
-
HuBMatiK
csendes tag
Szevasztok!....
Van egy ABIT IS7-es lapom és benne egy Prescott magos P4 3Ghz-es proci...
Kérdések: 1. Az alaplap BIOS-ában lévő PC Health menüpontban a hőmérséklet értékek mérése hogyan, milyen szisztéma alapján történik és mennyire valós értékeket ad?
2. Mennyit bír el ez a prescott magos proci anélkül, hogy ne károsodjon, illetve mennyi az átlagos hőmérséklete ha dolgoztatom egy kicsit??? (zárt házban, gyári Intel Cooler-el + 1db Thermaltake 12cm-es házhűtővel + a tápon van két venti 1db 12cm-es és 1db 8cm-es)
3. Vannak ezek a passzív memóriamodul hűtők (http://www.computermode.hu/upload/items/186_rs010_rb.jpg)...érnek ezek valamit?...érdemes venni ilyet?
4. Milyen típusú...márkájú hűtőfolyadékot használjak procihoz??? -
hati
addikt
Szia!
Köszi, közben megtaláltam rá a magyarázatot az Abit honlapján egy FAQ-ban. A PWM az az IC, ami a tápból jövő feszkót, állítja be a CPU-nak pontosan, a BIOS-ban megadott értékre. Ebből kifolyólag, nagy mennyiségű áram megy keresztűl rajta, s nagyon melegszik. Az abit azt írta, hogy 120C-ra van méretezve a PWM, de jó lenne, ha 100C alatt maradna. Így nem kell félteni, bírja a melegedést. -
hati
addikt
Sziasztok!
Abit IS7-ben, egy Prescot Celeron 2.66 alapon a CPU 44C, a PWM 46C, SYS 35C
Terhelten a CPU 57-60C, SYS 43-45C, PWM 62-66C!!!
3.5GHz-re pörgetve CPU 64C, SYS 45C, PWM 73C!!!
A házban van plusz kiegészítő venti, a szellőzése jó.
Mitől van az, hogy a PWM mindig melegebb, mint a CPU?
Köszi, ha van 5letetek.
[Szerkesztve] -
G.A.
aktív tag
778pin? az meg milyen? 478/775 pentium vagy celeron 604 xeon és 75x körül vannak a centrinók meg az efféle intel szerzemények...
neked 2x256MB 2x512MB ram és dualban megy vagy neked nincs dual? -
Laci27
csendes tag
válasz
nokia3650365 #62 üzenetére
Köszi!
Akartam is kérdezni... -
nokia3650365
aktív tag
www.lord.hu én itt vettem 250ft-ért....
-
Laci27
csendes tag
válasz
nokia3650365 #58 üzenetére
Köszi a tippet! Holnap én is megyek vásárolni!!!
-
MCGaiwer
addikt
hi!
megnéztem a CPUBURN progival, 45 perc után leállítottam. 48 fokos volt, gyári hűtővel -
nokia3650365
aktív tag
Na én megoldottam a problémámat.
Vettem sima fehér hővezető pasztát (CA101P elvileg ez volt a zacsin) szépen felkentem vékonyan egyenletesen,keveset adtam a hűtővel érintkező felületnek is,hogy ő is jól érezze magát .Most alapon:34fok úgy hogy a ház oldala is rajta van.Előtte kb 44fok volt levett oldallal.
HOT CPU teszterrel kb 3perc után érte el a 65-70 fokot,most kb 45
Majd még megírom,hogy egy hosszabb tesztelés után mennyire megy fel de szerintem rendben lesz... -
Laci27
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam még én se venni másik pasztát eddig. De javult a helyzet! Lehet hogy az áldásos 70 foknak köszönhetően... (talán folyósabbá vált az a gumiszerű paszta és el tudott vékonyodni...)
Minden esetre alapon most már 'csak' 56-58fok (windows megy, nem fut semmi)
58-60 fok windowsban winamp, másolgatás, word, stb mellett..
Folyamatos underground 2 mellett viszont 70 fok...
Ja és mindez tuning nélkül, nyitott házzal... TÉLEN!!
Kicsit szánalmas a dolog, mert az előző 2 procimat tuningoltam rendesen és nem melegedtek... Szóval ez kicsit új nekem...
Minden esetre pasztát azért szerintem később még cserélek!
De másik hűtőt nincs kedvem venni rongyos 10rugóért...
Így látom most a helyzetet, aztán majd kiderül mi lesz...
[Szerkesztve] -
nokia3650365
aktív tag
Szóval Titan hütő TTC-W4TB hütő van a procin,elvileg tesztnél láttam hozzá pasztát,de nekem a dobozában nem volt,lehet mondjuk raktak rá,de akkor is még ha raktak akkor is nagyon light-osan,mert nem nagyon láttam rajta...
Megpróbálom a pasztázást,aztán majd kiderül. -
ArthurMiller
senior tag
Csak hogy indokoljam a hűtőcserét: 1 hónapja még codegen nagytorony + codegen 400w táp, semmi rendszerventillátor mert fontos a halk gép ( általában éjjel tudok netezni, asszony megölne
)
Most chieftec nagytorony, 2 db 12 cm halk rendszerventi, chieftec táp, gép nem hangosabb, csak a proci meleg(relatív) Ugyanilyen proci hasonló dobozban barátomnál terheletlenül 25C, 100% terhelve 30 perc elteltével 40-42 között, thermalright xp-120 hűtővel. Szóval, ha már kidobtam egy rakás pénzt mostanában gépre, jogosnak érzem az elvárásom.
Tehát hűtőcsere és xp-120 borda -
e.vid
senior tag
válasz
nokia3650365 #48 üzenetére
Artic Silver 5 nagyon jó Bővebben: link
-
nokia3650365
aktív tag
Na még nem sikerült vennem pasztát,mert nem jutottam el boltba.Szerintetek milyet vegyek?prescot p4 3.0ghz
-
Dilikutya
félisten
-
e.vid
senior tag
Itt találsz több fajta benchmark-ot Bővebben: link
-
-Hiena-
csendes tag
Üdv!
3.0E 227MHzx4 FSB gyári hűtővel, gyári ragaccsal alapon 35C, erősen hajtva 60-65C. -
gogle
aktív tag
válasz
ArthurMiller #42 üzenetére
Jó neked.
Végül is fel húztam a procimat 3,7-re stabil volt a hő fokom 62-64.
Szerintem hülyeség lecserélni a hűtöd,mert szerintem lejjebb már nem fog menni.
Sok sikert.
Bár csak nekem lenne ennyi.
Amúgy 2-hete szenvedek a hőmérsékletemmel,max eddig tudtam eljutni.
Az elején 77-fokosra is felcsúszott a higany szálam,meg az agyvizem!!
De komolyan!!!
Valami tanácsod nincsen,hogy hogy bírnám még lejjebb vinni??????
Mondjuk ha bárkinek van ötlete,ne habozzon!
Köszi,szeva!! -
gogle
aktív tag
válasz
ArthurMiller #40 üzenetére
Nézd meg cpu-teszten(fűtésen)-mennyit megy.
Nekem prescottom van az álltalában melegszik!!!
A hőfokom 10-perc mérés után sem ment fel 64c-fölé.
Szerintem ez még türhető.
Viszont az is lehet,hogy az Albatron alaplapom egy kicsit túl mér,mert a bordák nem voltak melegek,csak langyosak.
[Szerkesztve] -
ArthurMiller
senior tag
Hali!
Nekem egy pentium 3.0HT 800 fsb northwood megy alapon 38-40 között, maximális terheléssel 20 perc elteltével 48-50 között ingadozik, kézzel megfogva a hűtőborda max. testmelegnek mondható.
Egyébként egy IC-7 G a lap, Glacialtech igloo 4360 light a hűtő. A közeljövőben szeretném lecserélni, egy thermalright xp-120-ra gondoltam. Ezzel kapcsolatban szívesen vennék véleményeket, esetleg legyen más?
Ja és mindez egy Chieftec BA-02B-B-B nagytoronyban van + 2 db. Glacialtech silent blade 12 cm-es rendszerhűtő.
köszi az esetleges jótanácsokért! -
gogle
aktív tag
válasz
nokia3650365 #1 üzenetére
Ja ne felejtsd el a proci szellőztetőjét bekenés után kitisztitani...!!
Ez fontos,ez is lehet gáz ha televan trutyival. -
gogle
aktív tag
válasz
Szeva!
Nekem is ilyen problémám volt.
A megoldás?!!!
Vettem egy Zalman cnps7000b-réz hűtöt.
Bekentem a procit ezüst pasztával,felraktam!!
Alapon 53-c-fok.
3d mark 2005-1280-1224-felbontáson-70-c-fok.
Amugy meg a gyári hűtövel.
58-c-fok.(alapon)
Terhelve.-77-c-fok.
Megfogtam amit kaptam a Zalman-hűtöhöz(kis tubus-pasztát azt raktam rá.)
Eredmény:
Alapon:50-c-fok.
3d mark 2005-csont fullon.(64c-fok.)
És csak langyosak a bordák.,igaz 2200-fordulaton megy a venti... -
MCGaiwer
addikt
én épp most akarok megválni a konfigomtól. nekem is prescotom van, de a gyári hűtővel 30fokról indul, és ha nagyon terhelve van, akkor olyan 40-42 max a hőmérséklete......... nem kell vkinek?
a hardverpiacon van ''konfig beárazás....'' címen
(ez itt a reklám helye)
-
-Jackson-
őstag
válasz
gege71.hu #34 üzenetére
perszer hogy az
. 10k-ért vettem anno a 7000B-AlCu-s zalmant, 3.3-ra húzott procival is egy nfsu2 közben 56-7 fok 18dB. persze northwood
. nem bántam meg de ha mostvennék léghűtést nehezebb dolgom lenne. inkább víz. 20k itt a péhán a TT bigwater, ha éppen van. az eléglesz a prescottnak is
szerk.: és most olvasom hogy nem a hűtőről csak arról a matricáról van szó
egy hónapig volt kb gyári hűtő rajta azzal a ragaccsal, 10 fokkal volt magasabb a hőfok, persze az még háromszor olyan hangos is volt. olcsó húsnak híg a leve sajnos
[Szerkesztve] -
Laci27
csendes tag
Oppá... Úgy gondoltam, hogy az a gyári paszta rajta... Akkor ezt most elbarontottam...
Köszi szépen a figyelmeztetést!!! -
gege71.hu
addikt
A gyári intel borda aljáról nem húztad le azta a védőlapkát???
(rágószerűnek nevezted).
Azt le kell szedni hé!!! utána a procira paszta (nem 1mm hanem inkáb 0,1 mm..gondolom előző fiatalember elírta)
Majd hűtő fel. ha Prescott a proc akkor a terhelt hőnél 65-70C nem kétségbeejtő, viszont a 60-65 alapon annál inkább -
Laci27
csendes tag
Sziasztok! Nekem is egy 3.0GHz-s P4-em van szintén a fenti ''problémával''! Kicsit elkezdem terhelni és máris 70 fok, ráadásul alapon is 60-65 körül mozog! Dobozos proci, gyárihűtéssel! Kb 2 napja van meg... nekem is gyanús a paszta dolog, mert valami rágószerű, gumis, szilárd szürke izé volt a bordán... Holnap veszek valami pasztát, aztán megírom változott-e valami...
-
RedMan
tag
válasz
nokia3650365 #27 üzenetére
Vegyél pasztát, tényleg a fehéret ne az ezüstöt. Ne úgy kend fel, hogy tucsogjon benne, hanem egy kb 1mm-es réteget vigyél fel egyenletesen pl. az újjaddal szétkenve. De szerintem nevezz be egy Zalman 7000CU-ra nem nagy összeg, használtan már kapsz 6-7k-ért, és a tiedet is el tudod adni valamennyiért.
-
-Jackson-
őstag
válasz
nokia3650365 #25 üzenetére
ja, vegyél pasztát de ne vmi szutyok kamu-ezüstöt. vagy valami alap fehéret, vagy arctic alumina/ceramique/silver5-öt
-
nokia3650365
aktív tag
válasz
svédcsepp #24 üzenetére
hm szerintem b...tak alá rakni hővezető pasztát,úgyhogy lehet ha rakok alá akkor jó lesz....
[Szerkesztve]
sőt szinte biztos,hogy nem raktak rá,mert amikor leszedtem akkor full sima volt az érintkező felülete a borda és a proci érintkező felülete....
[Szerkesztve]
akkor most vegyek pasztát és jó lesz vszinűleg,vagy új hűtőt is szerintem elnéztem és mégiscsak rendben van a típus,mert amit néztem az nem az volt amilyen a titán hűtő az 3.0 ghz ig jó...
[Szerkesztve] -
Godfather
aktív tag
válasz
nokia3650365 #17 üzenetére
A prescott (s478-as) tényleg elég meleg proci, de azért egy rendes borda nem árt neki. Nekem volt egy 3,2-es, és az zalman 7000alcu val olyan 40°C körül volt terheletlenül, terhelve meg elindult masszívan 65-70-re. De mondjuk gyári intel bordával se ment sokkal magasabbra, max 73-ra...
Szóval azokon a procikon nem sok minden segit, viszont azt a titánt dobd ki a gépből, még akkor is, ha azt adták hozzá... Biztos nem azért adták hozzá, mert az jó is, hanem mert ez volt kéznél.
(Most egy 775-ős 3.0 prescotom van, ez ugyanazzal a zalmanal 28-32 közt van, terheletlenül, függ a szoba hömérsékletétől.
Terhelve meg olyan 53-55-re megy fel.) -
check
csendes tag
válasz
Szia.
Nekem is ilyen procim van, a ref hűtővel fullon volt 57-58 fok, most vettem rá egy Arctic Cooling Freezer 7 hűtőt, ezzel képtelen vagyok 51 fok fölé erőszakolni a procit, akármit csinálok vele. A hűő felszerelése nagy meló (kb 2 perc), és csendes mint állat. Nézd meg az Arctic Freezer 64-es totyikot.
-
Dilikutya
félisten
Amikor megláttam a topikot, éreztem hogy ez a proci egy Abit lapban pihen
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
nokia3650365 #17 üzenetére
szarul mér az alaplap.
ha a borda langyos,akkor a proci se tud 70 fokos lenni sztem,illetve lehet,de ahhoz az égiek együttállása is szükséges -
nokia3650365
aktív tag
felraktam az utolsó bios-t,de ugyanannyit ír ki.
de attól még mert elvileg 71,5 fokos a cpu lehet a hütőborda ami a cpu-n van kézmelegnél kissé melegebb? Mármint,hogy ''csak'' annyira melegszik fel 71,5 foknál? -
boylee
tag
Nekem gyári hütővel csinálta ezt, cserélj hütőt én vettem egy Zalman 7700 Cu-t most a maximum terhelésnél sem megy feljebb 52 foknál alapon meg 38-40 fok.
-
Flashy
veterán
legnagyobb terheléssel a 72 még nem sok. ennyi.
-
nokia3650365
aktív tag
www.sigmaline.hu
netto 99000-es confighoz.
kb 20 perce megy a hotcpu tester és max 71.5 fokot ír az abit eq
.Ennél tovább nem megy,visszahűti 69,5 re kb mennyire kell melegnek lennie a bordának,mert a videokárty melegebb fogásra,viszont nem tudom ,hogy ezek a nagy bordák mennyire rakják szét a hőt..
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
válasz
nokia3650365 #9 üzenetére
hol adták hozzá?...miért nem gyárit raktak rá?
Ez a hűtő tuti nem elég, főleg ahogy látom Prescottod van....
-
-Jackson-
őstag
válasz
nokia3650365 #9 üzenetére
uncsitesómnak is 3ghz-s prescottja van, dobozos, de nemhogy a gyári intel rézmagos hűtő, hanem még a zalman cnps7000-AlCu sem igen elég neki. nála igaz csak 66 fok körül van a maximum.
szal marad az új procihűtő beszerzése
most nézem, hogy ugyanolyan a lapod mint nekem. nálam egy 2.8-as nw van benne, alapon 37 fokos kb. ennek függvényében a te prescottod idle hőfoka nem is sok (rokonnál is7-e-ben 53fok idle). esetleg flashmenuvel frissíts egy biost, nálam 5-6 fokot lentebbment utána. de a lényeg hogy azt a titan-t cseréld le gyorsan
[Szerkesztve] -
nokia3650365
aktív tag
ezt adták hozzá
lehet félremér az alaplap????
lehet közben nem az a hűtő hanem a másik ami elvileg 3ghz ig jó.
közben megy a hotcpu 100%-osan terheli a procit 69 fok abit eq
megfogva nem melegszik tovább kérdés azt a 69 fokot ha valóban mennyi a bordák mennyire oszlatják szét...
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
válasz
nokia3650365 #7 üzenetére
háát,nem egy izmos hűtő...sőt
Intelekre elég jó hűtőt kell venni ,rendesen melegszenek
CPU Cooler , For Intel Pentium P4 Socket 478 upto 2.66GHz..ezt csak 2,66 GHz-esig ajánlják, kell venned egy új hűtőt -
nokia3650365
aktív tag
http://www.titan-cd.com/english/product.asp?model_no=TTC-W2TB
szerintem ez lesz,mert a hűtőn sincs semmi jelzés.leszedtem a hűtőt felraktam újra hátha nem volt jól felrakva...
Közben elindítottam egy hot cpu testert.elvileg abit eq 70 fokot ír ki,de ha megfogom a venti hűtőbordáját alig meleg,langyosnál kicsit melegebb csak nem égeti a kezem
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
válasz
nokia3650365 #5 üzenetére
ha már szétszeded a gépet....terheld meg a proct, és amikor 70 fokos, fogd me ga procihűtő bordáhját..ha megégeti a kezed,akkor elég nagy gáz van..ha nem annyira meleg,akkor félremér a lapod..(Abit félremér asszem)
-
nokia3650365
aktív tag
várj mindjárt megnézem,csak semmi típus jelzés nincs a dobozán... megnézem a gépben
-
MUŁĐER
addikt
válasz
nokia3650365 #3 üzenetére
Az oké hogy titan.com, de van ezerféle hűtő, mi a pontos neve
Vagy vessem be paranormális képességeimet és találjam ki?
-
nokia3650365
aktív tag
a másik zárható írtam is,hogy sorry amiért rossz helyre sikerült nyitnom....
Titan hűtő www.titan-cd.com
mennyi az az max érték ami még normáis? -
MUŁĐER
addikt
válasz
azért ennyire nem kell lelkesnek lenni, két topicot nyitsz meg még beírogatod más topicba....hátrább az agarakkal
Amúgy elég sok ja...jobb házszellőzés kéne imho
Milyen hűtő van a procin pontosan? -
nokia3650365
aktív tag
SziasztokA lent látható confignak mennyi lehet a normális maximum hőmérsékleti értéke,mert alapon olyan CPU:43fokos a SYS:32C PWM:36C körüli alapon viszont játéknál a proci fel szokott menni akár 72-ig a ház is olyan 50 körülire teheléstől függen,szerintetek nem sok ez? persze amikor kilépek windows-ba akkor egyből elindul lejebb.A procin titan hűtő van + raktam bele egy 8cm-es házhűtőt is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest