Hirdetés
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Ultrásodik a Redmi K80 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
T 1000
aktív tag
válasz
MasterMark #54798 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
T 1000 #54797 üzenetére
Nem, de rosszul is csinálod.
Kattints rá kétszer a Routervinyó mappára, utána a címsorból másold ki az elérési útját...
De egyébként ennyiből már én is összerakom, hogy:
ftp://192.168.0.1/Routervinyo
vagy
\\192.168.0.1\RoutervinyoInkább a másodikat használnám (SMB), mint az FTP-t, de attól függ a router melyiket tudja gyorsabban.
-
T 1000
aktív tag
válasz
MasterMark #54796 üzenetére
-
T 1000
aktív tag
válasz
MasterMark #54784 üzenetére
Nincs elérési útvonala, csak ip címe! Ez alapján nem tudja csatolni csak hálózati helyként.
-
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Powerlinet tervezek be szerezni Telekom IPTV-hez. Sajnos kábelt mert nem lehet el vezetni az adott helyre így marad a Powerline.
Ezt a két típust néztem ki:
D-LINK DHP-P601AV
TP-Link TL-PA4010P
D-link nagyobb sebesség viszont TP-Link kelendőbb ahogy nézem. Mivel IPTV fog csak menni rajta semmi komoly elvárás nincs.
Én a D-Linkre szavazok de kíváncsi vagyok mit gondoltok ti
A két szoba 1 fázison van szóval nem a ház másik felén
Előre is köszönöm. -
inf3rno
nagyúr
Egy Ubiquiti AP tudja azt, mint egy UPC Connect Box wifiben?
-
válasz
Gubek-Einste #54788 üzenetére
Köszönöm!
dhcp kilőve, innentől a wifi csatlakozás is műxik.
-
-
válasz
Gubek-Einste #54786 üzenetére
Gyakorlatilag így történt, de a dhcp bekapcsolva maradt. Jelenleg működik a vezetékes rész (ami a legfontosabb volt)
(wifi és wds használatakor ezt a dhcp kikapcsolást megcsináltam, különben összeakadás volt - khm... lehet, hogy most is ez miatt nem megy?)
Lehet, hogyha kikapcsolnám a dhcp-t, akkor akár a wifi is működne?
-
Sziasztok!
Elég alacsony szintű hálózati ismereteim vannak.
Tény, hogy egy működő otthoni hálózatot tudtam alkotni.A kérdésem az, hogy ha egy rútert switch módban üzemeltetek (ha jól fogalmazok... tehát wan port üres, és csak lan portok használatosak; úgy tűnik működik).
192.168.1.7 (konyha, itt van a bejövő net) ebből megy egy 20m-es kábel a nappaliba, ahol egy tplink wr841-et a már említett switch módban használok.Ekkor viszont hiába csatlakozok mobilról a 841-re wifi-n, nem ad netet.
Nagyon nem zavar (mert a 192.168.1.7 rendben műxik), de itt jön a kérdés:
kellene, hogy ilyen módban adjon netet a 841?
mert ha nem, akkor minek is várnám, hogy adjon. -
T 1000
aktív tag
válasz
MasterMark #54779 üzenetére
Ha ip alapján kiválasztom, akkor beteszi a "Rendszer" alá, itt látható, a "hálózati helyek" alatt (routervinyo néven), de nem látható a hálózaton. Mindegy, nem fontos, majd másolgatom a cuccokat a vinyóra és átdugom. Látom a mappát is, tudok rá másolni, csak valamiért iszonyat lassan....
És ha nincs a hálózaton a qtorrentben sem tudom kiválasztani, mint letöltési helyet, pedig az lett volna a lényeg...
-
-
zseko
veterán
válasz
T 1000 #54778 üzenetére
Azt írtad, hogy ip alapján megtalálod. Ha azt írod be ide, nem pedig keresni próbálod? Valahogy ahogy a példában van pl. \\kiszolgáló\megosztás
Nem emlékszem már pontosan, kipróbálni meg már nem tudom, mert a Telekom lecserélte egy rosszabbra a routert amit először adtak, az tudott ilyet, de mintha így állítottam volna be. Abban nem vagyok biztos, hogy jelszóval vagy jelszó nélkül.
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Ma kötötték be a telekomos 2 gigabites netet, egyenlőre csak Gigabites routerem van, viszont nem tudom hogy kellene összelőnöm az Asus routeremmel, van net a routeren keresztül wifin is meg kábelen,viszont az xbox nem hajlandó kábelról menni, csak wifin keresztül
Asus Ac1200 plus routerem van, illetve ki lehet rajta kapcsolni valahogy a wifit? Vagy vegyek egy switchet helyette?
Illetve ha van itt még telekomos 2 gigás nettel rendelkező, az megtudná mondani, hogy pl egy speedtesttel mennyit kellene mérnem? nekem kábelen és wifin is max 120 mega letöltést mért
-
T 1000
aktív tag
válasz
MasterMark #54774 üzenetére
Az egy másik számítógép. Ip alapján megtalálom, de a qtorrentnél nem tudom kijelölni, mert ott csak meghajtót, vagy hálózaton lévő meghajtót, mappát lehet kijelölni. Pont ez a gondom...
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Tp-Link Archer c7-es routerem, rádugtam egy vinyót, ezt szeretném a hálózaton megosztani és szeretném a torrent cuccokat egyből ide letölteni és ezt a tv-n megnézni, ami szintén a hálózathoz csatlakozik. Mindent beállítottam, a tv látja is a Tp Linka Share-t, de a számítógépen nincs a hálózatok között a meghajtó. A beállítások így néznek ki:Vagyis a hálózaton csak a másik gépem látom, de a megosztott vinyót nem és fogalmam sincs mit kell még beállítani.
-
zseko
veterán
válasz
MasterMark #54769 üzenetére
Köszi!
Igen, igen, tudom, hogy ezek közül lehet (bár a 172-re nem emlékeztem, csak a 10-re és a 192-re), azért kérdeztem úgy, hogy '~bármi', és írtam a példát. A fix '192.168.' kezdésre emlékeztem, csak az utolsó két számjegyben voltam bizonytalan.Más, van ez a mondat:
"Például amíg a 10.0.0.0/8 egy egyszerű A osztályú hálózat volt, gyakori, hogy a szervezetek számára kisebb /16 vagy /24 hálózatokra osztják."Ebből nem értem a /8, /16, /24 jelentését. Tudom, hogy ide nekem most lényegtelen, csak kíváncsi vagyok.
-
mák
tag
Sziasztok!
Van egy házunk, ami téglából készült és 130m2. A kivitelezéskor minden helységbe be lett húzva az utp kábel a TV és internet csatlakozás miatt. Jelenleg a Tkomos router látná el a készülékeket nettel és itt a feltételes módon van a hangsúly, mert ezt több kevesebb sikerrel teszi. Az eredeti tervnek megfelelően szeretnék javítani a WIFI lefedettségen. Egy központi részen a kamrába van a router. Ide szerelnék egy rack szekrényt bele egy TL-SG1016 switch-et, a két gardrób, ahol szintén "lóg" a kábel pedig kapna 1-1 EAP 225-öt. Akábelezés azért is lett így előkészítve, mert egy loxone vezérlést is kapna a ház. Azt mondják ez a vezetékes és wifi hálózat elegendő csatlakozási lehetőséget és kellő sávszélességet tud biztosítani. Ez igaz? Jelenleg egy 100-as netünk van, de tavasszal adják át a faluban az optikai rendszert, amire szeretnék én is benevezni.
Aztán van egy másik gondolatom is, mégpedig ezek a mesh-es deco termékek, amik a TP-Linknek is vannak. Árban egyikkel sem járnék jobban, szerintem, de most az a cél, hogy egy ideig megoldjuk a sávszélt a lefedettséget a jelenlegi kb 5-10 és a jövőbeni kb plussz 10-12 eszközhöz.
Én sajnos csak, talán picit több, de felhasználói tudással rendelkezem.
Ezért szeretnék ebben a formában segítséget kérni. Mit javasoltok?Köszönöm!
-
MasterMark
titán
Bármi nem lehet, csak a kiosztott privát címtartományok közül választhatsz.
Amit írtál példa, az jó.
-
zseko
veterán
Üdv, egy hülye kérdésem lesz, mert elbizonytalanodtam. Mobil wifi hotspot-ot akarok beállítani (két kamerát kellene majd elérni neten keresztül, nem ott lakunk), ezért nem szeretném hogy az alap 192.168.1.1-en elérhető legyen, az ip címe ~bármi lehet, ugye? Pl. mondjuk 192.168.19.32, hogy ezen érjem el az eszközt, ezzel is nehezítve kicsit, és akkor a dhcp meg lenne 192.168.19.100-150. Egy Alcatel MW40V lenne az alany hozzá, így leginkább csak wifin keresztül lehet hozzácsatlakozni a felületéhez és a beállításokhoz.
-
Zuglói
tag
válasz
MasterMark #54766 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
User12 - Neked is (ip cím alapján)
-
Zuglói
tag
Sziasztok,
Windows 10, androidos telefon, nas itthoni hálózaton keresztül látják egymást. De ha távolról, telefonon a routerre telepített openvpn szerveren keresztül szeretném elérni a windows megosztott mappáját, hálozati hibát ír.(A nast látom). Ha kikapcsolom a defendert, akkor a windowst is elérem. (De ilyen bátor nem vagyok) A tűzfal logjában meg tudom nézni, hogy melyik portot kellene kinyitni?
Köszönettel -
mezis
félisten
Vásárlás előtt körbe kell szimatolni az étert, lehet csupán az elektroszmog nőtt meg és csak az 5GHz-es sávval érdemes foglalkozni, a WDR3600-nak meg kutya baja.
-
Dusee
őstag
Igaz, rossz típust írtam: TP-Link WRD3600 N600
Több lakásos, emeletes, körgangos ház.
Lehet egy próbát megérne a táp, köszi a tippet. -
mezis
félisten
TP-Link AC600: Ez lenne a router?
Többlakásos házban van a lakás?
Néha egy tápegység csere csodát tesz.
-
Dusee
őstag
Nagyon úgy néz ki.
1-2 típust ismerek Én is ami leszerelhető antennás (pl. Linksys WRT1900ACS), de az más árfekvés.
Most az ASUS RT-AC66U-t találtam, 33-34k körül, de ott is van kavarás sima, és B1 típussal, videó alapján a sima leszerelhető/cserélhető antennás, a B1 fix.
Kipróbáljuk, hátha jó lesz.
Jelzek majd azért, hátha hasznos infó lesz másnak is.MaCS_70: Pontosan ennyit tudok róluk, amennyit leírtam.
2db kábel jön a routerhez, az előző lakók rakatták fel, és elvileg jól működött így.
Nem saját lakásról van szó, megkértek, hogy szerezzek be egy routert erre a célra.
Jelenleg egy TP-Link AC600 van üzemben, csak sajnos már véres a torka, ezért kell új, egyébként a jel erősséggel nincs probléma jelenleg sem, a router hal le időnként. -
Pontosan mit tudsz azokról az antennákról? Mennyi antennakábel vezetne hozzájuk? Mennyire vannak pontosan elhelyezve, pozicionálva?
Az álmennyezet és mennyezet közötti légrés egyébként sem éppen ideális hely antennáknak.
Őszintén szólva elég elvetélt ötletnek tartom...
MaCS
-
Dusee
őstag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy nagy (~140nm2) régi tégla lakás, amibe valamikori felújítás alkalmával be lett építve 2db antenna az álmennyezetbe, így nem bajlódnék AP-k felszerelésével.
Ehhez keresnék jelenleg, újonnan elérhető routert, aminek van legalább 2db leszerelhető antennája (RP-SMA), AC-s, és nem kerül vagyonokba (50k alatt jó lenne).Köszi!
-
user12
őstag
válasz
tammmy #54755 üzenetére
Vagy natolt IP címed van.
A https://whatismyipaddress.com/ oldalon amit kiír IP cím, megegyezik azzal, ami a modem WAN státusz oldalán látható?
Esetleg a Firewall settings-ben nem kell hozzáadni, mint kivétel? Vagy a client IP filter lapokon nincs tiltva minden bejövő kapcsolat? -
tammmy
tag
válasz
Doky586 #54749 üzenetére
Úgy néz ki a kábelmodemnél van a probléma. A 2. routert teljesen kiiktattam, de így sem lehet sem 80-as sem 8080-as portot nyitni.
Hiába pipálom be, sehol sincs egy gomb amivel engedélyezhetném, csak törölni lehet...
Arris TG2482B modemmel volt már valakinek ilyen tapasztalata? Vagy a szolgáltató oldaláról lehet valami lekorlátozva? -
user12
őstag
A házba bejövő (réz vagy üvegszálas) kábel egy HGW nevű eszközbe megy bele, ide csatlakozik a "házba bejövő kábel"-nek nevezett kábeled.
Ha rádugod a routered wan portjára, a multicast csomagok elvesznek a routolás következtében (a valóság ennél természetesen bonyolultabb, de ez most részletkérdés). Ha viszont a lan portba csatlakoztatod, akkor a router gyakorlatilag switch-ként fog működni (de ez technikailag nem túl jó megoldás, mert két dhcp szerver lesz a hálózatodon).
STB-t csak a szolgáltatóit tudod használni. Esetleg ha veszel valami androidos cuccot, a TVGO alkalmazást talán tudja futtatni és azon keresztül fogsz tudni TV-t nézni. -
t256
őstag
Sziasztok,
Újabb kérdések merültek fel nálam.
A házba bejövő kábelnek a router WAN (narancssárga) portjába kéne csatlakozni, igaz?
Nálunk a LAN2 portban van. Ha át dugom a WAN-ba, akkor van internet, de nincs TV. Az STB IPTV csatlakozást hiányol. Ezek szerint IPTV előfizetésünk van.
Na ez mitől lehet?A másik dolog az STB. A szolgáltató elég gagyi boxokat ad. Az egyik gyakorlatilag üzemképtelenné vált két hét alatt.
Ha veszek minőségi STB-t azt tudom használni vagy csak a szolgáltatóé fog működni?A választ előre is köszönöm!
-
-
kusza80
tag
Szia!
Próbáltam lerajzolni neked és odaírtam mi hol van. A routerek mind ellátják a feladatukat (értem én azt alatta, hogy lehet mindegyikre csatlakozni wifin és utp vel is.)Gubek-Einste
Az eredeti kérdés és válasz
Ajánlott a szolgáltatói eszközt PPPoE Passthrough módba tenni és minden router-i feladatot a saját eszközre bízni.
(Ezt ha megkérhetlek el tudod magyarázni akár privátba is, mert nem nagyon értem).
Az IPTV box-ok ha megoldhatóak azok maradjanak a szolgáltatói eszközön.
(Igen ennek külön kábelezést csinálok).
Ide egyetlen eszköz biztosan nem lesz elég ha most is három eszközzel van megoldva lefedés. (igen ugyan ennyivel gondoltam, hogy ezeket kicserélem).
Milyen típusúak a jelenlegiek?
(Két Tp link 100 illetve 300-as már vagy 6 évesek. Illetve van egy Tenda router ami 300-as illetve van beiktatva egy TP Switch az sem mai gyerek kb 5 éves lehet). -
tammmy
tag
válasz
Doky586 #54741 üzenetére
Így van bekötve, de valami nem stimmel. Próbáltam ahogy írtad, de úgy sem jó.
Próbaképp a ..1.3 címre próbáltam portot nyitni (ez a kábelmodemhez csatlakozik wifin), de ez sem működik. A nyitást itt ellenőriztem: [link]
A modem típusa Arris TG2482B, a beállítás pedig az alábbi:Valamit nem jól csinálok?
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Port forwardinggal kapcsolatban van problémám.
Az internethez csatlakozik a kábelmodemem, ennek belső ip-je 192.168.1.1, ennek a lan porjára van kötve egy másik router (vagyis swith-ként funkcionál, DHCP kikapcsolva), ennek fix ip-je 192.168.1.2. A 2. router lan portjára csatlakozik egy PLC, ennek fix ip-je 192.168.1.77.
A PLC-hez szeretnék nyitni egy portot, de sehogy sem sikerül.
A kábelmodemen beállítottam port forwardingot a 192.168.1.2 ip-hez, a 2. routerben pedig a 192.168.1.77 ip-hez. Sajnos így nem működik.
Hogyan tudnám tesztelni hol lehet a probléma? -
RAiN91
őstag
válasz
Alex91 #54736 üzenetére
Ilyenkor nem kap IP-t, amint kikapcsolom a DHCP-t, csak azt írja a hálózatra a laptop: azonosítás...
(külön felmegyek az R1 Wifi-re, akkor természetesen van internet, és megkapom az R1 DHCP által kiosztott IP-t, pl. 192.168.0.100, de ugye így megkerültem a rendszert).
R1 nem is látja R2-t a webes felülete szerint
Öszefoglalom röviden:
R1: 192.168.0.100-199 DHCP kiosztás, WAN portba a bejövő netkábel, LAN portba az R2-be menő kábel
R2: IP-je 192.168.0.2, DHCP kikapcsolva, LAN portba az R1-ből jövő kábel, másik LAN port pedig a laptopra megy
-
RAiN91
őstag
Köszönöm a leírást, most megpróbáltam e szerint.
R1-en az IP címkiosztás ugyan így volt, nem kellett hozzányúlnom.
R2-n átírtam az elérési utat 192.168.0.2-re, majd restart, még elértem a felületet.
R2-n kikapcsoltam a DHCP-t, majd restart, innentől kezdve egyáltalán nem értem el a felületet.(és itt még egyáltalán nem látta egymást a két router).
Előfordulhat, hogy rossz a router?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy TP Link archer routerem van, most viszont szobán belül több UTP kábelt is szeretnék, de nem akarok fúrni, ezért egy switch-et szeretnék.Adott egy régi Dlink 524 router, gondoltam ebből kéne varázsolni egy LAN switchet, neten csak annyit írnak, hogy nagyon egyszerű, DHCP-t kapcsoljam ki, és mindent a LAN portokba dugjak. De ez nem működik.
Először csak összedugtam a laptopomat a Dlink-el, kikapcsoltam a DHCP-t, majd a Dlink másik lan portjába bedugtam a TP Linkből jövőt, és onnantól kezdve már a Dlink-et sem értem el, illetve net továbbra sem volt.
A Tplink ilyen IP-ket oszt ki: 192.168.0.100 ...101...
A Dlink alap elérési útja: 192.168.0.1; de ezt átírtam 192.168.2.1-re, úgy sem volt jó.
Hol a gond?
-
Alex91
félisten
válasz
Deathunter79 #54727 üzenetére
Elviekben megkaphatja, gyakorlatilag ez nem mindig jon ossze.
-
MasterMark
titán
válasz
Deathunter79 #54727 üzenetére
Nem csak a felét kapja meg, egy 300-as linken át kéne férnia a 94 körülinek ami a 100-as kábelen átfér.
-
válasz
MasterMark #54724 üzenetére
Router-t lehet kliensként is használni, nem csak szervernek.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kérni, azon töröm a fejem, vajon meg lehet e és ha igen hogy csinálni azt, hogy pl a youtube azt érzékelje hogy én amerikából(IP-ről) léptem fel az oldalára? (jól gondolom hogy VPN-el ezt meg tudom csinálni? )
Van NAS-om Synology, arra tudok tenni VPN, de van a routeremen is, vagy erre valami másik külső szolgáltatótól kellene VPN- előfizetnem?
Előre is köszönöm. -
vacs
veterán
válasz
Gubek-Einste #54721 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
-
-
-
válasz
bbsofficial #54699 üzenetére
Tervezek routert a házba, ez a modem állítható bridge módba, hogy routert köthessek rá?
Igen, van lehetőség PPPoE Passthrough módba tenni a szolgáltatói eszközt.A jelenlegi helyzetben csak az emeleti LAN portnál nagyon gyenge/nincs jel
csak egy routerünk lesz, ezt az egyet is nehéz elfogadtatni
Hova kellene azt helyezni?
Elég egyértelmű ebben az esetben, hogy az emeletre kell kerülnie.Egy Asus Blue Cave-t rendeltem a design miatt.
Sokkal jobban járnál ha helyette vennél két darab Asus AC1200GU-t vagy AC65P-t és a akkor minkét szinten lenne egy-egy normál wifi router.
Az Asus AC57Uv3-mal is jól járnál mert akkor a két eszköz AiMesh-be is be tudnád kötni így lenne egységes hálózat kezelés is.Tudna valaki segíteni a modem beallitásban, PPPoe passtrough-al működik a direktbe rákötött iptv és a modem wifit is szór így?
Mivel csak egy router lesz beszerezve és az is fentre elhelyezve így a PPPoE Passthrough módba tétel sem lesz mivel a szolgáltatói eszköznek router módba kell működnie.
Az Asus IGMP kompatibilis így megy rajta keresztül is az IPTV forgalom gond nélkül. -
válasz
kusza80 #54698 üzenetére
Ezt ha megkérhetlek el tudod magyarázni akár privátba is, mert nem nagyon értem
A szolgáltatói eszköz csak modem lesz, minden más feladatot a saját router végez.igen ugyan ennyivel gondoltam, hogy ezeket kicserélem
Szintenként 1-1 eszköz megfelelő lehet.Két Tp link 100 illetve 300-as már vagy 6 évesek. Illetve van egy Tenda router ami 300-as illetve van beiktatva egy TP Switch az sem mai gyerek kb 5 éves lehet
Pontos típusuk?
Jó lett volna ha ide rakod be a képet!20k környékén csak a TP-Link Archer AX10 van mint ajánlott AX-es eszköz.
Inkább Archer C5v4 mint a C6 mert az már CFW kompatibilis.
Másik ajánlott eszköz 20k alatt az Asus Asus AC57U lenne, többet tud a gyári firmware-ben de nincsen rá custom firmware, a v3 már AiMesh képes is, picit felette (22k) az Asus AC1200GU volna ami sokkal jobb válasz volna. -
Alex91
félisten
válasz
bbsofficial #54714 üzenetére
Azt siman, ha megfeleloek az eszkozok.
-
mezis
félisten
válasz
bbsofficial #54714 üzenetére
A WiFi sebesség környezetfüggő. Amit a dobozra írnak, annak kb a fele igaz. Zavarhatnak más, az AP-k között nem látható vezeték nélküli eszközök (egér, füles,...).
Jósolni lehet csak.
Van rá remény, nem egy óriási sebesség napjainkban a 90Mbps. -
vacs
veterán
Sziasztok.
CAT5E kábelem megsérült, a switch utáni részt cserélnem kell!
Kérdésem, hogy most is cat5e legyen, vagy cat6 (esetleg más), ezek együtt tudnak működni?
Lényeg hogy a gigabites sebesség meglegyen! -
Alex91
félisten
válasz
Deathunter79 #54708 üzenetére
100-as lan-nal mit varsz, annak a felet megkapod wifin, gyakorlatilag rendben van, ezzel a felallassal kb. ez a maximum.
-
-
mezis
félisten
válasz
Deathunter79 #54708 üzenetére
Üdv.!
Igen.
Tud ennél többet is az okosod?
-
Deathunter79
tag
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem:
Van otthon egy Dlink DIR-605L routerem, ami 10/100-as lan és 300 Mbit/s wifit tud.
A bejövő netem T-com optika, 270mbps az asztali gépemen mérve ookla speedtest-el. Viszont ha mobil telefonon mérek egy tesztet a wifire akkor "csak" 48mbps a sebesség. Ez persze tök elég, de normális, hogy "csak" ennyi jön? -
inf3rno
nagyúr
-
Sziasztok! Most kabelezem be a házat és ahol lenne a rack szekrény oda viszonylag kevés cat6a kábelt tudok behúzni.
mukodhet a dolog így?:Router -> rack szekrényben levő switch -> be az egyik szobába a switchbe -> onnan a másik szobába egy újabb switchbe?
igy minden szobában lenne 4-8 portos switch, de nem a rack szekrényből menne már a második szoba, hanem az első szobában levő switchbol?!
Ez így életképes?
hany darab switchet lehet egymás után kötni így? Ugyanúgy megmarad az 1gbit?
koszonom
-
mezis
félisten
válasz
bbsofficial #54699 üzenetére
-
t256
őstag
Sziasztok,
Felmerült egy újabb kérdés.
A nappaliban lévő switchből felvinnék egy UTP kábelt az emeletre. Azt tudom csatlakoztatni egy másik switchbe? Ugyanis az emeleten értelemszerűen még gyengébb a wifi. A barátnőm Home Office-ban dolgozik lent. Ha engem is HO-ra ítélnek, akkor tudnék dolgozni az emeleten. Mindketten rengeteget egyeztetünk telefonon, ezért zavarnánk egymást.
Ezért szeretnék az emeleten is kábeles netet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Satechi 200W 6 portos USB C hálózati töltő /// Bontatlan // Számla+Garancia
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest