Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
yogibear
üzenetére
az nem kevés kiadásmegtakarítás Demjén
RózsinakSándornak...
Demján az a Sándor, illetve csak volt. Meghalt 5 éve. Még életében eladta a Gránitot. Azóta már a második fő tulajdonosa van. Őt pedig Pistának hívják, Tibor Pistának. Bár lehet, hogy a nevéből egy betűt kifelejtettem ...
-
yogibear
addikt
válasz
üzenetére
Akkor egy fintech miért tudja ingyen adni 5 évre?
Mert benyeli a kártyatársaságnak fizetendő éves tagsági díjat, meg sok minden más költséget, amiket, ha életben marad, majd szép óvatosan bevezet... nem véletlen, hogy kb majdnem mind veszteséges és a befektetők pénzéből csinálja egyelőre, abból terjeszkedik...
Persze, hogy van a banknak profitja minden egyes kártya éves díjából, ez kétségtelen...
Más hazai banknál is lecserélték a Mc-t Visa-ra. Amikor kérdeztem annyi volt a válasz ez most jobb ajánlat volt valószínűleg ezért.
Ezt mondtam én is... főleg mert a userek nagy része idehaza használja csak, arra meg a Visa is jó... ha meg külföldi webshopból akar vásárolni, és netán a Visát ott nem épp nem fogadnák el, a webkártya az továbbra is MC maradt az Otp-nél...
De Gránitnál pl most is MC van, és olcsobb mint több más bank éves díja az alap MC.
+ még számlavezetési díj sincs a legtöbb csomagnál (elektronikus esetén).Idézem:
"GRÁNIT Bank - a DigitálisBank | Online magyar bank"Se fiőkja, se automatája, az nem kevés kiadásmegtakarítás Demjén
RózsinakSándornak...
Van kb 70ezer ügyfele, az Otp-nek meg saccra 1,5 millió, vagy több...
Csak az informatikát kell fenntartania, mert pár biodroidot a telefon mellett...Ps.: még eonokkal ezelőtt az Otp is Visa-t adott mindenkinek, aztán tértént valami, ami miatt áttértek a MC-ra és most kb 2019 óta osztogatnak megint Visa-t...
-
flash-
veterán
otp appal akart ismerősöm utalni és ez a dilettáns cib úgy írja nekem az abban a bankszámlámat hogy ibannal együtt. én copy pastéztam a havernak hogy utaljon mi lett?
hát megrpóbált utalni és ugye megváltozott a bankszámlaszám mert a vége lemaradt az elején lévő 30 pedig belekerült. most azt írja neki hogy függőben...
ez meddig marad nála függőben? és most azt az összeget levette neki ideiglenesen a kártyáról? -
törölt tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Egyrészt adózik a kártyák után, másrészt bevételi forrás... hülye lenne elengedni csak úgy...
#13293 yogibear
Akkor egy fintech miért tudja ingyen adni 5 évre?
Persze helyi adók nincsenek... de kártyatársaságokkal ugyan úgy meg kell állapodni stb.
Kell lennie a hazai bankoknál ezen profitnak, mint ahogy a számlavezetési díjakon is.Más hazai banknál is lecserélték a Mc-t Visa-ra. Amikor kérdeztem annyi volt a válasz ez most jobb ajánlat volt valószínűleg ezért.
Revolutnál pl van olyan megállapodás, hogy a kártyák hány százalékának kell Visa-nak lennie vagy MC-nek világ és Európa szinten.
De Gránitnál pl most is MC van, és olcsobb mint több más bank éves díja az alap MC.
+ még számlavezetési díj sincs a legtöbb csomagnál (elektronikus esetén). -
yogibear
addikt
válasz
bexinho23
üzenetére
Olyan opcióra gondoltam, ahol a kártyát használók ugyanúgy használhatnák a kártyát éves kártyadíj kíséretében, de aki lemondana a plasztik kártyáról, annál eltekintenének az éves kártyadíjtól.
A bankoknak a kártyatársaságok felé nem csak a userek kártyás fizetései után kell X százalékot fizetni, hanem maga a kártya után is bizonyos összeget évente, vagy éves tagsági díjat, hogy használhatják a kártyáikat, a logójukat, a rendszerüket. Az éves kártyadíjban ez is benne van, nem csak a 3 évente legyártott fizikai plasztik elkészíttetése...
Az teljesen mindegy, hogy az adott kártya megfogható plasztik, vagy mondjuk virtuális webkártya, vagy amire te gondolsz, ami szintén virtuális lenne...
Te hiába mondanád, hogy kösz, de plasztik nem kell, elég a virtuális, az után is tejelnie kell a banknak a kártyatársaság felé...
Az más kérdés, hogy ez az összeg mekkora azt nem kötik az orrunkra, de pl ez a dinóbank sem véletlenül szórja vagy 3 éve a MC-ok helyett a VISA-kat, mert oda kevesebbet kell tejelnie, mint a MC felé...
A kp felvételt meg már elmondták: kevés nfc-s automata van és az is legtöbb esetben nem működik, csak fizikai kártyával chip @ pinnel... -
bexinho23
őstag
válasz
Peter.70
üzenetére
Olyan opcióra gondoltam, ahol a kártyát használók ugyanúgy használhatnák a kártyát éves kártyadíj kíséretében, de aki lemondana a plasztik kártyáról, annál eltekintenének az éves kártyadíjtól. Tehát nem lenne kötelező. "Hasonló" felállású kedvezmény már most is van. Kérheted a számlakivonatot papíralapon vagy elektronikusan (így díjmentes). Gondolom ez is csak azért opció, mert ez a banknak előnyös (nem kell havonta x-százezer ügyfélnek papír alapon postázni), viszont a kártyát elég csak pár évente legyártani, majd minden évben a semmire lehúzni az ügyfelet. Na mindegy. Bízok benne, hogy ezt a smart díjat majd feltételhez kötik, nem pedig alapdíjként kezelik.
-
törölt tag
válasz
namenlos
üzenetére
itt is a részletek a lényeg... nem lehet csak úgy ukmukfuk igényelni

#13287 Terentius
Biztos, hogy van költsége.
Annyit tudsz még csinálni hogy megnézed esetleg idegen atm-ből felvéve olcsóbb-e.Vagy ha van Revolut, Wise, Curve kártyád azzal is tudsz felvenni még (ajánlott ingyenes keretig).
#13288 AssAssynn
ez is igaz lehet. Valóban van ilyen gyakorlat. -
AssAssynn
addikt
válasz
Terentius
üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy ezt csak fiókban lehet felvenni, és általában oda is kérik, hogy szóljon oda előre az ügyfél néhány nappal, hogy úgy készüljenek rá. De azért valószínű, hogy lesz náluk elég pénz. Más banknál, ha nem szólsz oda előre, akkor több pénzt vonnak le a felvételért, de itt nem tudom hogy megy. Reméljük addig érkezik egy hozzáértő válasz is.
-
Terentius
őstag
Sziasztok! Holnap fel kéne vennem 1,4 tízmillió forintot kp-ba. Az otp app szerint max napi 300.000 vehető fel atmből. Jól gondolom, hogy ezért az összegért be kell mennem egy bankfiókba? Van ennek valami költsége?
-
yogibear
addikt
válasz
bexinho23
üzenetére
Nem járható út...
Neked mondjuk van NFC-s telefonod, sokaknak nincs, mert a legolcsóbb is 60ezer felett van most [link]
Te hozzá vagy nőve, amit lehet azon intézel, másnak meg elég egy 20ezres készülék is telefonálni, meg hogy elérhető legyen, azokban nincs nfc...
Ezért marad mindenkinek a plasztik is minden banknál...
Hidd el, akármerre megyek, az emberek legalább 60%-a kp-zik most is.
A maradék az, aki kártyázik, de a 85-90%-a plasztikkal és a maradék 10-15% fizet csak nfc telefonnal, közülük elvétve nfc karpereccel... -
namenlos
tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Van ilyen opció, csak annyira nem reklámozzák: Mastercard Prémium betéti kártya
Nem számítjuk fel az éves díjat, ha a díjterhelést megelőző 12 hónapban a kártyás vásárlásainak összege eléri vagy meghaladja a 600 000 forintot. -
-
bexinho23
őstag
válasz
yogibear
üzenetére
Köszi az infót
, a hirdetmény eszembe se jutott...
Viszont ha már ennyire digitálisan gondolkodik az OTP, igazán adhatna opciót a jövőben arra, hogy ne keljen éves kártyadíjat fizetni a semmiért. Ugyanis azon kívül, hogy a fizikai kártyán lévő adatokat a simple-ben megadom, semmire nem használom. A bankkártyán lévő adatokat a Smart bankban is közölhetnék az ügyféllel, mint pl. a számlaszámot. Így ha kártyaadatot kéne valahol megadni a weben, akkor ez is megoldott lenne. -
yogibear
addikt
válasz
bexinho23
üzenetére
Igen, tudja, aki elolvassa az épp aktuális hirdetményt...
V. A szolgáltatások díjai
4. Díjtételek
13) Havidíj
Digitális szolgáltatások havidíja 499 Ft
Akciós havidíj mértéke 0Ft (1)VIII. Hivatkozások
(1.) Az akciós havidíjat a Bank 2023. március 31-ig biztosítja azzal, hogy az akció időtartamát annak lejártát megelőzően jogosult jelen Hirdetmény útján bármikor meghosszabbítani.Nem engedte el csak hosszabbítgatja az akciót, míg elegen rá nem szoknak, hogy megérje nekik bevezetni a díjat...
Vagy míg rá nem kényszerít mindenkit az újra, ha a régi netbankot bezárja, amit nem kéne nekik, mert sokaknak pont elég a régi is megnézni az egyenleget, vagy pár apróságot elintézni és nem akarnak manapság divatos kifejezéssel élve "bankolási élményt"... -
bexinho23
őstag
Valaki tudja, hogy mi a helyzet a Smart App használati díjjal? (500 Ft/hó) Be lesz vezetve, vagy szépen elengedte az OTP a bevezetésének a gondolatát?
-
-
vnorbi
aktív tag
Akinek volt 2022-ben lezárt tőzsdei ügylete, az kapott már igazolást?
Nálam az OTPdirektben a "Kimutatás ellenőrzött tőkepiaci ügyletről" résznél nem választható ki a 2022-es adóév, az "ETÜ Igazolás"-nál meg ugyan ki lehet választani, de azt mondja rá, hogy a lekérdezés nem adott találatot.
Ha adóoptimalizáló riportot generáltatok 2022-re, abban benne van az egy darab eladásom, de ebben nincs benne a kapott osztalék, és a riport egyébként is csak segítség, az adóbevalláshoz a nem elérhető igazolás kellene.
-
Noxy
veterán
Mennyivel érthetőbb egy a hsz-ban a transzferáltatni, transzferálási, transzfernalni, transzfermaljak szó, az egyszerű magyar utalás szó helyett?
Ezzel szakértőbbnek tűnik valaki?
-
Beni2360
félisten
válasz
Thomas181
üzenetére
A fiokban kell a megnyitott allamkincstari szamlara át transzfernalni. Előtte bemesz egy allam kincstar fiokban, nyitsz egy számlát es arra transzfermaljak, ősszel 2600 ft volt osszegtol fuggetlenul. Aztan majd ott torod föl es fekteted az uj papirokba. Nekem az OTP evi 40 e ft vont le erre a befektetesekre evente. Az allam kincstar ingyen csinalja.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Állampapíronként összeghatártól függetlenül 1189 forint (március 1-től várhatóan 1361 forint).
-
vnorbi
aktív tag
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Thomas181
üzenetére
Az Értékpapír oldal listázza a tartott értékpapírjaidat (ehhez nem kell csinálni semmit, így tölt be az oldal). Arra az állampapírra kattintasz, amit el akarsz adni, amire betölt egy Másodpiaci tranzakciók oldal, ahol ott van az Eladás gomb. Beírod az eladandó névértéket, és jóváhagyod az eladást.
Összeg nagyságától függően megérheti transzferrel átküldeni a Kincstárba fix 1189 forintért, ott eladni jobb árfolyamon, mint amit az OTP adna érte, és visszautalni a pénzt ingyen. Vagy ha eleve a MÁK a cél, akkor el sem kell adni, csak átvinni oda.
-
bexinho23
őstag
-
Thomas181
csendes tag
Köszönöm szépen, mindenkinek, igen a MÁK a terv és igen valószínűleg ez a visszavásárlás tényleg nem megy Direkten keresztül, marad a fiók.
-
Noxy
veterán
válasz
Thomas181
üzenetére
Ebben sajnos nem tudok, de sztm nem az OTP kellene jutalékokkal támogatni + az idődet náluk tölteni.
Saját magad is intézhetett a MÁK papírokat, bárhonnan bármikor jutalék mentesen.
- [MÁP - ÉRTÉKPAPÍR ijNYILVÁNTARTÁSI-SZÁMLA NYITÁS A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁRBAN
- [MobilKincstár] -
Thomas181
csendes tag
Sziasztok!
Aki használta már az OTP direktet állampapír visszavásárlásra, az le tudná nekem lépésről-lépésre írni, hogy hová kell pontosan ehhez kattintani az értékpapír számla fülön?
Eddig minden ilyet fiókban intéztem, de a munka miatt esélytelen, hogy most bemenjek, az ügyfélszolgálat szerint ez interneten is intézhető, viszont a sok lehetőség között elakadtam.
Előre is köszönöm, ha valaki segít.
-
yogibear
addikt
(69) Az új és cserekártya bankfiókban történő átvétele során rendelkezni kell arról, hogy az aktuális kártya majdani cserekártyáját milyen módon kívánja átvenni. Amennyiben a Kártyabirtokos elmulasztja a rendelkezést a bankfióki kártyaátvétel során, és a kártya lejárata előtt legalább 50 nappal nem rendelkezik arról, hogy cserekártyáját bankfiókban kívánja átvenni, az adott kártya cserekártyája a kártyapostázási címére kerül kiküldésre.
-
bexinho23
őstag
Kaptam sms értesítést az OTP-től, hogy ellenőrizzem az adatimat, érkezik a csere kártyám (lejár az aktuális). Hol tudom beállítani, hogy bankfiókban szeretném átvenni?
-
yogibear
addikt
válasz
üzenetére
Google a barátod...
A 2014/92/EU irányelv előírja a tagállamok számára annak biztosítását, hogy a pénzforgalmi szolgáltatók (bankok) évente legalább egyszer díjmentesen kimutatást bocsássanak a fogyasztók rendelkezésére a fizetési számlához kapcsolódó szolgáltatások igénybevételével kapcsolatosan felmerült valamennyi díjról, a kamatlábakról és számlacsomagok tartalmáról .
-
mokus18
tag
Bázis számlához, sem érkezett még..
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Tényleg nincs még meg a díjkimutatás vagy csak én nem találom? -
-
blg
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
nem kell, hogy a SIM abban a telefonban legyen, amire éppen frissen telepítettük az appot, és szeretnénk belépni.
nekem SIM-mentes tableten is rendben fut az app -
donbig
tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Újratelepíteném az appot, kezdeném előröl. Ha jól értem már van fiókod, új reg sztem nem kell, csak e-mail cím, jelszó, legalábbis én így értelmezem. Ha félreértettem ignoráld.
Ha máshogy nem megy:
informacio@otpbank.hu
Neved Digitális Szolgáltatási Szerződésben megadott e-mail címed A kapott hibaüzenet vagy a tapasztaltak minél pontosabb leírása A hiba reprodukálásához szükséges lépések, képernyőképek. -
donjohnson
addikt
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
tedd át a sim kártyát egy másik telefonba ideiglenesen. lépj be wifi-n a jelenlegi telefonoddal a másik telefonra kapott kóddal (persze ha megérkezik). aztán tedd vissza a sim kártyát az eredeti telefonodba. ez így működhet?
-
yogibear
addikt
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Érdemes ellenőrizned, hogy milyen telefonszámodra küldjük a SMS megerősítő kódot a regisztrációs folyamatban. Amennyiben nem egyezik meg a jelenlegi telefonszámoddal, bankfiókban vagy telefonos ügyintézői szolgáltatáson keresztül módosíthatod.
[link] -
chungee
addikt
Napot!
Befizető automatánál 500-as címletet is elfogadja
15.500ft-ról lenne szó
-
GabN73
addikt
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Spam/kéretlen üzenetek mappát csekkold a telón, illetve hogy nem blokkolta/tiltotta a telefon a telefonszámot
-
zsoltzsolt
addikt
Új telefon vásárlás miatt ugyebár regisztrálni kell a telefont a Mobilbankban. Beírjuk az emailcímet, jelszót, majd a következő lépésnél az SMS-ban kapott kódot kéne beírni, amit nem küld a rendszer. Ilyenkor hogyan tovább?
-
törölt tag
válasz
bepken
üzenetére
Ezt vagy megkérdezed fiókban, vagy megkeresed a hirdetményt, rá vonatkozó dokumentumot... arhiv vagy hasonló menüpontok alatt meg kellene legyen. Több órás keresés után és is megtaláltam - igaz ott több banki átalakulás is volt... de még azok is fellelhetőek, ne afsz-t keress, hanem hirdetményt keretszerződést...
De egyszerűbb ha bemész vagy felhívod őket
-
Peter.70
addikt
válasz
alex devil
üzenetére
Szerintem mindenképpen személyesen kell. Mert lesz hozzá hitelkártya szerződés
-
alex devil
senior tag
Szevasztok,
hitelkártyát szeretnék igényelni. A netbankban nem találtam, ott nem lehet vagy csak nem találtam meg? -
bepken
veterán
válasz
vnorbi
üzenetére
természetesen a módozat (csomag) feltételei érdekelnének: egész konkrétan.... amennyiben ez egyáltalán lehetséges, milyen hátrányom származna abból, ha 10 év lejárat előtt szeretnék hozzájutni az összeghez?....de ezek szerint pont ez nincs benne az ÁSZF-ben
azt hittem, hasonlóan működik, mint mondjuk egy biztosítási szerződés, ahol a kötéskor érvényes szerződési feltételek maradnak érvényben, amíg nem kötik újra pl
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bepken
üzenetére
Különösebb jelentősége nincs, hogy 2015-ben mi volt az ÁSZF-ben, hacsak nem az a hobbid, hogy ilyeneket olvass

Amikor kiadnak egy új ÁSZF-et, akkor az automatikusan érvényessé válik minden korábban kötött szerződésre is. Ha nem értesz egyet a módosítással, talán van valami időablak, ami alatt panaszt tehetsz, de ha ezt elmulasztod, akkor azt úgy tekintik, hogy elfogadtad az új feltételeket.
Az ÁSZF egyébként nem rendelkezik a módozatokról, azok egyéb dokumentumokban vannak részletezve (a régiek is benn vannak a jelenleg érvényes dokumentumokban). Például:
Lakáskölcsön THM hirdetmény 2020.04.01-től
Hirdetmény a nem forgalmazott termékek egységesített betéti kamat mutatójáról 2022.09.08-tólNekem egyébként vannak 2010 környékéről LTP ÁSZF-jeim mentve, lehet, hogy 2015-ös is van. Ha még így is fontosnak érzed, este megnézem.
-
bepken
veterán
sziasztok!
2015. novemberi LTP Start 10 (0) csomaghoz nem találok sehol archív ÁSZF-et....nincs ilyesmi véletlenül valakinek?
tudom, hogy legegyszerűbb valószínűleg az lesz, ha bemegyek egy fiókba, de hátha találnék válaszokat a felmerülő kérdésekre.
-
MasterMark
titán
válasz
freeknight
üzenetére
Azért mert ott nincs más. Ott nem kap ilyen hozzáférést más app az NFC-hez. Szóval vagy ez vagy semmi. Így nem tudják nyomni a saját hülyeségüket.
-
Peter.70
addikt
válasz
freeknight
üzenetére
Biztos a fejlesztőnek almás telefonja van
-
freeknight
őstag
válasz
Peter.70
üzenetére
Most rákerestem megint, otp.RO

Jaa, így már világos, persze odakint nem erőltetik ezt a fostalicska simple-t, nem piacvezetőek a vidéki fiókhálózatuknak köszönhetően.
Kicsit megzavart hogy az oldal teljesen magyarnyelvű és a dizájn is egyezik.De azt továbbra sem tudom felfogni hogy az Apple tárcájával miért működik.
-
Peter.70
addikt
válasz
freeknight
üzenetére
Ezt az infót hol találtad meg az otp oldalán?
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Unokatesómmal beszélgettem és szóba került hogy simán használ OTP-s kártyát az Apple Pay-el. Kíváncsiságból megnéztem és már Google Wallet is támogatott az OTP oldala szerint. De ahogy visszaolvastam a topikban még mindig kell ez a Curve kártyával való bohóckodás.
Akkor most mi az igazság? A Simple használhatatlan sajnos, mindig magamnál tartani a kártyát biztonság kedvéért mert vagy működik vagy nem, sok értelme nincs így. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Szerintem a számlakivonatot nem lehetett korábban sem exportálni, csak pdf-ben lehet letölteni. Viszont ha számlatörténetet kérdezel le, amire beállítod ugyanazt a kezdő és záró dátumot, amiről a számlakivonat szól, akkor azt lehet exportálni Excelbe most is.
Annyi korlátja van ennek, hogy a számlatörténet egy évre visszamenőleg nézhető vissza (a számlakivonatok meg jóval régebbi időszakra is), és legfeljebb 31 naptári napnyi történet kérdezhető le egy lekérdezéssel, ami akkor lehet problémás, ha a kivonatkészítés megcsúszott, és ettől több napot fed le.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Sziasztok!
Erre valakinek van tippje?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, a hirdetmény eszembe se jutott...