Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Üdv!
Megszüntettem a banknál a folyószámlám (ezzel kapcsolatos infókat köszönöm!), de a hitelkártyát megtartottam, és az volna a kérdésem, hogy tudom megnézni az egyenleget? Mert hogy a netbankon már nem tudok belépni folyószámlám híján.
-
F.E.K..
senior tag
Reggel újabb otp app frissítés... ezek után kevésbé van kedvem rányomni hogy mehet...
-
Sziasztok,
Otp smart csomagra valtottam, tranzakcios csomagot szeretnek aktivalni, azt mondtak, az internetbankban tudom ezeket magamnak is beallitani.
A kedvezmenyek menupont van egyedul, ami erre utalna, de ott meg penzvisszateritest irnak csak, nem talalom sehol a csomag opciokat.
Rossz helyen keresem, a fiokban mondtak hulyeseget ketszer is?
Köszi
-
Peter.70
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
Várni, majd a curve jóvá írja 10 nap múlva max. A másik topic tele van ilyenekkel
-
hard74
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Sajnos nem nagyon van mit tenni, esetleg egy Revolut számla, amit töltögetsznaz Otp-s kártyával, és ezt használod a Gpay-hez.Én így használom a telót, watch-ot fizetésre.
-
hard74
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ilyenkor a Curve-nál van gond.
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Google pay-t használok curve-on át, eddig nem volt gond vele, viszont mostanában 2x is sikerült úgy fizetni, hogy az első próbálkozást a terminál elutasította, viszont nálam levonta az összeget, majd újra kellett próbálni. Az első alkalom a Spárban volt, utána visszakaptam jóváírva az összeget, a 2. alkalom tegnap a Rossmann-ban, viszont most azt mondja az ügyintéző, hogy nincs zárolva az 1. tranzakció, nálatok nincsenek ilyen hibák mostanában?
-
F.E.K..
senior tag
Android 11, BL8800.
Nincs. semmi. módosítás rajta, se nyitott bl, se root, sose volt (igen, sok root-olt készülékem volt a múltban, ezt szándékosan hagytam gyári állapotban, ezért különösen bosszantó)
újraregisztráció után ismét működik, de azért ez így nem az igazi.. (pláne, hogy ezek szerint még saját maga szerint sem volt igaz az az üzenet...)
-
F.E.K..
senior tag
Éljen az otp app frissítése... reggel rányomtam, frissült, most használnám... erre: a készüléke nem felel meg a safety net státusznak, szerinte root-olt.
Hát nem. Ez a készülék sose volt piszkákva (direkt).
A google play szerint: Play Protect-tanúsítvány: Az eszköz tanúsított.Gratulálok, kedves app fejlesztők... persze az alkalmazás instant ki is léptett a fiókból, mert miért ne... kellett nekem frissíteni...
-
Asycid
tag
Írtam fentebb, jelzaloghitelem van náluk, így magukhoz lancoltak sok évig. Eszem ágában nincs belemenni ilyen "szüntessük meg-csinaljuk újra, de más fajta számlát dologba", mert oda kapom a fizut ahonnan vonják a jelzálog hitelt, így nem kell atutalgatnom számláról számlára. Viszont látom,hogy iszonyat díjak vannak, kb. mindenért vonnak le valamit, de ez van, le kell nyelnem. Viszont végigcsináltam most a Curve-ös regisztrációt, és tényleg van még sima Curve kártya, szoval így rendben leszek.
Egyébként Google Walletet nem kell fizeteskor megnyitni, igaz? Elég,ha az NFC be van kapcsolva, és fel van oldva a képernyő?
(nem akarok első próbánál ott benázni, azért kérdem
) -
Asycid
tag
válasz
emeritus
üzenetére
Néztem, el is kezdtem beregelni curve-be, de aztán félúton olvastam, és havidíjas lesz az is, na annyit nem ér nekem. Plusz meg kell venni egy Curve kártyát (tudom, ingyenes, de a posta plusz ktsg megint csak), ami megint csak felesleges, kár hogy nincs csak virtuális kartya...
-
Asycid
tag
válasz
GabN73
üzenetére
Végbe megy az ellenőrzés, kétszer is próbáltam (töröltem a kártyát és újra felvettem, hogy újra próbáljam az első kudarc után). Először terheléses ellenőrzés volt, az simán ment, másodszorra SMS az is simán ment... csak amikor beirom az ellenőrző kódot, rögtön utána irja, hogy sikeres, majd ok-zva azt, jön a fentebbi hiba. Írtam nekik, hátha, de igazából nem is látok sem az OTP netbankban, sem a Simple-ben a kártyához kapcsolódó ilyesmi beállítást.
-
tatararpad
őstag
válasz
Asycid
üzenetére
Ez amúgy nem opció? Minimum Számla ajánlat
-
Asycid
tag
válasz
papi77
üzenetére
Hogy húzza le magát a wc-n az egész OTP... ha nem lenne náluk hitelem már rég léptem volna. Eleve felháborító szerintem, hogy a Google Walletet sem tamogatja a szerencsétlen rendszerük... Direkt ez volt az egyik feltételem most, hogy vettem új telefont, hogy legyen benne NFC, hogy fizethessek vele. Erre az OTP szivat ahol ér...
A választ köszönöm! -
Asycid
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne segítségre,mert már kezdek kiborulni az OTP-tol...
Problémám adódott egy OTP Visa debit kártya érintéses mobilfizetés aktiválásakor. Az SMS-es megerősítés után Simple Plus azt írja, hogy "bankkártyádra sajnos nem lehet érintéses mobilfizetést igényelni". Ennek ellenére a kártya előnézeti képén ott van, hogy elérhető az érintéses mobilfizetés... Akárhányszor próbálom, rögtön visszadobja.
Elvileg a kártya alkalmas rá, nem? -
válasz
Speeedfire
üzenetére
A megtakarításos számla nem tartozik bele az azonnali átutalásos rendszerbe, szóval "van ilyen", csak fizetési számlák esetében működik.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
nem úgy van hogy netbankon 0-24 azonnali átutalás van? Megtakarítási számláról akartam a fő számlámra utalni, és azt írta hogy hétfőn fog csak megjönni.
Van ilyen? -
GabN73
addikt
Hívd őket te, de szánj rá egy napot legalább, beszélj 20 ügyintézővel. Aztán kamuzd be hogy neked van igazad :)
Az ApplePay-t pedig leirtam hogy MDES-t használnak, gondoltam legalább annak a működésével tisztában vagy, és azon keresztül egyszerűbb elmagyarázni, de még azt a szintet sem sikerült megugranod.
Iratkozz fel valahova, tiltsd le a kártyád, aztán nézd meg hogy fognak e terhelni....
Spórolok neked időt: nem, nem fogják tudni levonni.
Tényleg ennyire nem megy, hogy a bank magától nem adja hozzá bárhová is a kártyádat, és van protokoll rá?
Ha banknál dolgozol írd már le hogy melyiknél, mert ott biztos nem akarok bankolni....
-
SzGee
aktív tag
válasz
GabN73
üzenetére
nem vitatkozom hülyeségeket írsz, hívj fel egy bankot és kérdezz rá
már írtam előbb is, ha a bank kitörli a MC rendszerből a tokent, akkor megszűnik, ha nem törli ki, akkor nem, automatikusan ez nem történik meg
nem kerül autamikusan elutasításra még fraud vagy inactiv státusznál sem
nem is értem hogy jön ide az apple pay, most egy recurring havi díjas szolgáltatásról beszélünk
igen új kártya új tokent kap, nem erről van szó, hanem arról, hogy a régi token haználható az új kártyával külön reg nélkül, ha az nem volt kitörölve korábban
többet nem reagálok már így is lefárasztottál kora reggel -
GabN73
addikt
Kezdjük ott hogy először a banki folyamatokkal kéne tisztában lenned.
Bármiféle tokenhez legyen az MDES vagy bármi szeretnéd hozzáadni a kártyád, akkor ACS/3DS-en keresztül mindig meg kell erősíteni.
Nos, ha te új kártyát kapsz, pót kártyát rendelsz, akkor ugye új cvc kód, és kartyászám, teljesen új kártya esetében pedig új lejárati dátum is tartozik hozzá. Ha tiltod a kártyád, akkor ACS-ben még beérkezhet rá tranzakció kérelem, de tekintettel arra, hogy tiltott státuszú a kártya, így automatikusan elutasításra kerül, főleg olyan vposon ami a legújabb követelményeknek is megfelel. USA, EU-n kívüli tranzakcioknál előfordulhat hogy utána kaphatsz értesítést a tranzakcióról, hiába tiltottad le.
DE! Mivel letiltottad a kártyád, ezért rendelsz pótkártyát, vagy lejár a kártyád így a banki rendszerben nem csak letiltott lesz a kártyád, hanem MEGSZÜNTETETT/TÖRÖLT státuszú, így az ACS-ből is ki fog kerülni, tehát véglegesen megszűnik létezni.Amit leírnak hogy az új kártyádat kérdés nélkül használhatod, az nettó fszság már bocsánat. Ahogy előző kommentbe leírtam, ha benézel egy visszaélést, ahol más ApplePay rendszerébe aktiválod a kártyád (Ami továbbra is MDES-t használ), akkor nincs értelme az új kártyádnak mert más bármikor tudná azt is használni.
Ha nagyon szeretnéd, küldök képet az MC MDES aktiválós oldaláról, MINDEN új kártya ÚJ tokent fog kapni...
-
looser
addikt
DS39 & SzGee: köszönöm a válaszaitokat! Szóval ezt sehol sem tudom ellenőrizni, letiltani, átállítani? Pár évvel ezelőtt az egy szervezetnek, akit támogattam, felemeltem a limitet 1000 Ft-tal. Fogalmam sincs, hol sikerült, de felhívtak, hogy már az emelt összeget tudják vonni, biztosan ezt akartam? Szóval valahol kellene léteznie, de... :-)
-
atirag
őstag
Üdv. Tudja valaki, hogy változik e csomagonként, hogy mennyiért váltják nekem az eurot vásárlásonként?
Mert most legutóbb ahogy számoltam 452ft-ért váltptták. Azért ez nem túl jó
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Ha az OTP Bank app-ba elrontom a 6 jegyű pin kódom belépéskor 3*, csak ez van állítva, mi fog történni a fiókommal, adataimmal ?
Suta mozdulat miatt már csak 1 lehetőségem van, jelezte az app. -
SzGee
aktív tag
válasz
GabN73
üzenetére
igen tudják terhelni a tiltott kártyaszámot, hidd el nekem, de ott van a leírásban is vitatkozni meg nincs se időm se kedvem
ezért kell a tokeneket manuálisan törölni a MC oldalán, amit a banki alkalmazottak tudnak megtenni
az OTP-nél nyilván azért van így, mert a kártyatiltást olyan ügyintéző végzi, aki tisztában van azzal, hogy a virtuális tokeneket is törölni kell, de alapból nem törlődnek, teljesen mindegy az új kártyaszám és CVV kód
de le is van írva:
If your card details ever change, the new details are automatically mapped to the Mastercard token. This reduces preventable declined transactions and ensures continuity of your payments.
de abba is fejeztem már nem akarok senkit meggyőzni csak ne legyen aztán meglepődés -
GabN73
addikt
Őhm, ez nagyon nem így működik. Az MDES egyfajta titkosítás/maszkolás, hogy ne a kártyaszámod kerüljön ki elsődlegesen, illetve a saját fizetési rendszerekhez használják, ilyen például az ApplePay is.
Az OTP pedig mindig más kártyaszámot és CVC kódot ad új kártya esetén és azt mindig meg kell erősíteni ha hozzá akarod adni olyan szolgáltatáshoz ami ilyet használ - tehát letiltod a kártyád, hiába van Netflix előizetésed, addig nem tudják terhelni az új kártyád amíg nem ahhoz a rendszerhez adod hozzá, ami az MDES-t használja.
A kellemetlen része az tud lenni, ha pl veszel ruhát, ApplePayel fizetsz, de visszaviszed. A kasszás meg kapásból elkéri a kártyád az áruvisszavéthez, aztán nem megy, mert más a kártyaszám... :)
Ha pedig direktben adod meg a kártyaszámod egy előfizetéses szolgáltatónál, akkor pedig teljesen más rendszerben történik a hitelesítés, az egész egyszerűen más.
Gondolj bele, van egy visszaélési forma, kapsz egy jóváhagyást, megerősíted amivel más ember telefonjára hagyod jóvá az ApplePayt (azaz MDES). Letiltod a kártyád, kapsz egy újat akkor ugyan úgy tudnák terhelni? ..
Hívd már fel az ügyfélszolgálatot, mondd ezt be a kiégett ügyintézőnek, kíváncsi vagyok hányszor kapcsolnak át, meg hány percig fogják a türelmed kérni
-
Joshi
titán
Sziasztok. A Google Play áruházba be volt állítva bankkártyás fizetésként az OTP Webkártyám. Időközben lejárt a kártya amit meg akartam újítani, viszont nem engedi hozzáadni azzal az ürüggyel, hogy a kártyakibocsátója elutasította a kérelmet. Ha rámegyek a további információra, akkor a Google Pay vagy Google Walletre irányít, de tudtommal az OTP ezt nem támogatja. De eddig is működött ez, nem értem mi a gond.
-
alex devil
senior tag
Másodszorra átment, nem tudom mi lehetett a probléma. Köszönöm a válaszokat!
-
luciferk
senior tag
válasz
alex devil
üzenetére
Nekem egyből teljesült a fő számlámról-webszámlámra az utalás.
-
válasz
alex devil
üzenetére
Holnap reggel fog teljesülni.
A webkártyaszámla nem fizetési számla, ezért nincs azonnali utalás rá. -
alex devil
senior tag
Szevasztok,
A saját számlák közötti utalás másnál sem működik? A virtuális kártyámra tettem volna pénzt de egy órája feldolgozás alatt van a tranzakció
-
DS39
nagyúr
szerintem nem off, köszönöm, hogy leírtad, így már érthető számomra is, hogy miért így használják.
kapcsolódva az eredeti kérdéshez (#12527), azzal lehetne javítani a dolgon, ha ez a netbankban is ellenőrizhető lenne, hogy hány ilyen aktív token van, és mely kereskedőkhöz tartozik. -
SzGee
aktív tag
miért lenne kevésbé biztonságos? pont az a lényege, hogy a kártyaszámodat egyáltalán nem tárolja a rendszer, hanem a kártyaszámod és a kereskedő kulcsa alapján generál egy másik 16 jegyű kódót, amit csak a kereskedő tud használni, ezért adatszivárgás esetén senki nem tud kezdeni vele semmit, nem visszavezethető az eredeti kártyaszámra (befejeztem az OFF-ot
) -
SzGee
aktív tag
miért ne lenne jó? az előfizetés egy szerződéses jogviszony közted és a szolgáltató között, ami attól nem szűnik meg, hogy neked változik a kártyaszámod, ezt minden esetben neked kell kezdeményezned, lemondanod
szerintem ez pont egy jó kezdeményezés, így a cégnek sem kell futnia a pénze után és neked sem kell egyesével a kártyaadatokat update-elned mindenhol -
DS39
nagyúr
ohh, tehát ha előfizetnék a Netflixre, és 3 év múlva új kártyát kapok (a régi érvényét veszti), és nem írom át a bankkártya adatokat a netflixen, akkor is tudják vonni a havidíjat? hát ez így nem túl jó...
ezt viszont tényleg jó lenne, ha le lehetne kérdezni a netbankban, hogy hány ilyen virtuális kártya (token) létezik a számlához. -
SzGee
aktív tag
dehogynem tud, max nem köti az orrodra

ezek az oldalak virtuális kártyákat hoznak létre, és azt terhelik, így meg tudják oldani hogyha megújul a kártyád (vagy megváltozik a kártya száma) akkor is tudják terhelni a havi előfizetést vagy díjakat
ezért nagyon figyelni kell, hogy nem elég tiltani a kártyát egy visszaélés esetén, hanem kérni kell a bankot arra is (ha maguktól nem jut eszükbe, egy mezei ügyintézőnek nem biztos, hogy eszébe jut) hogy a virtuális kártyákat (token) is törölje
több infó -
DS39
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
arról a bank nem tud, hogy te mely cégnek adod ki a bankkártya adataidat, amit ők felhasználva le tudnak venni pénzt a számládról. (közvetve)
a csoportos beszedésnél közvetlenül a bankszámlához adsz hozzáférést egy cégnek, hogy adott limitig vonhatnak. (pl. közüzemi számlák díját)
az átutalás megint más tészta, hiszen azt te kezdeményezed, a másik fél felé.
a számlatörténetben fogod látni a bankkártyás tranzakciókat (vásárlás kártyával), amiket ezek a cégek végrehajtanak. érdemes beállítani egy napi limitet az online vásárláshoz, nehogy visszaéljenek vele.
(vagy kell egy webkártya, revolut kártya erre) -
looser
addikt
Helló!
Nem tudjátok, a weboldalom (de akár az appban) hol találom azokat a tranzakciókat, amelyekhez megadtam a banki adatokat és rendszeresen vonják (adomány), de sem a csoportos beszedéseknél, sem az átutalásoknál nem találom. Pl. egy civil szervezet a fundraising oldalán keresztül van támogatva, ahol megadtam a bankkártya adatokat, de sehol sem találom az otpdirekt oldalán. Sem folyószámla, sem webkártya számla...
Köszi & üdv

-
-
HaZsolt
őstag
Ha forint számlám van, és euróban kell utalnom mondjuk az egyszerűség kedvéért 1000 eurót. Milyen költsége van kb? Jelenleg 417,65 Ft 1 euro. Az OTP oldalán 422,28 Ft a deviza eladási árfolyam. Akkor jól számolok 422800 Ft-ba + az utalás díjába kerülne ez nekem? Van valami olyan csomag, vagy kedvezmény amivel 417,65 Ft-os árfolyammal vagy leginkább ahhoz közel eső árfolyammal meg tudom úszni? Minél kevesebbet akarok bukni a váltáson.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Az új internetbankban / mobilbankban a kártya tiltás, aktíválás, limit módosítás ingyenes? -
Zsee75
tag
válasz
tatararpad
üzenetére
Na most próbáld meg... Nekem sikerült belépnem 2 nap után. Úgy néz ki meghegesztették
-
GabN73
addikt
válasz
tatararpad
üzenetére
Smart számlával rendelkezőknél jött elő, elviekben épp most* heggesztik...
-
fess
őstag
válasz
tatararpad
üzenetére
A telefonos app nálam is gond nélkül megy
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Saját számládról utalást nem veszik figyelembe

Másodlagos kártyának nem lenne jobb az ingyenes revolut? -
Zsee75
tag
válasz
tatararpad
üzenetére
Tegnap óta küzdök velük, nem írnak ki semmit, hazudoznak. Tegnap este telefonon elmondta egy hölgy hogy nem tudják mi a baj de nagyon sokan panaszt tettek hogy nem megy. A webes felületen a régi bejelentkezéssel be tudsz jelentkezni.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
tatararpad
üzenetére
Mobilapp nálam megy, iOS alatt.
-
tatararpad
őstag
Se a mobilbankba se az internetbankba nem lehet bejelentkezni, de a honlapon semmi kiírást nem látok. Ti tudtok valamilyen rendszerhibáról?
-
leslieke
Jómunkásember
OTP toppon van. Ma jött az SMS, hogy postára adták az új kártyát a mai napon. A kártya 2 napja nálam.
-
Agostino
addikt
-
Zsee75
tag
Nekem tegnap óta nem megy az OTP mobil app. nem lehet belépni. regisztáció végén kiírja hogy hiba van próbálkozz később.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- VR topik
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- További aktív témák...
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Újszerű Sony PS4 konzol + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)