- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- One mobilszolgáltatások
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Yettel topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23249 üzenetére
A tesztelésről, pontosabban azok hiányáról szóló rész meg egy ilyen vállalatnál tényleg megdöbbentő (még ha érezhető is volt, hogy valami nagyon nem stimmel, azért kevésbé kaotikusnak gondoltam volna a helyzetet).
Egy pillanatig sem fordult volna meg a fejemben, hogy 2009-ben egy böngészőmotort, amire kiválóan írhatók automatizált tesztek, bármiféle unit testing nélkül fejlesztenek. Így a sok kijavított-újra megjelent-kijavított hiba mindjárt más megvilágításba került. Egy garázscégnek nem illik így saját libraryt fejleszteni, nemhogy egy ennyire komplex valamit. Ami történt a hozzászólás alapján az Operánál, az teljesen menedzsmenthiba, mind a tervezés, mind a vezetés terén.Az ilyenek miatt már bennem is erősen felmerült a Chrome bojkottálásának gondolata, mert elég sok döntésükkel húzogatják ki a szőnyeget a tudatosabb felhasználó lába alól a szokásos átlagfelhasználós bullshittel megtámogatva a döntést. Meg így akkor kevésbé anyázzák őket, hogy valami "csak úgy" felmászott a gépükre. Nem lehetne ám alternatív megoldást kitalálni... Remélem, azért ezt a f@szságot az Opera NEM fogja átvenni.
Én nem lennék annyira biztos a helyedben: emlékszel a módosíthatatlan alapértelmezett keresők magyarázatára?Persze egyébként igazad van, hogy zavaró tud lenni a hosszas animáció, remélem, hogy bőven csiszolnak azért rajta.
Kicsit csiszoltak rajta a mai buildben, de még mindig nem vagyok kibékülve vele, túl sokszor láttam ma is az animációt. Az mindenesetre pozitívum, hogy Ctrl+Tab-bal lépkedve az Entert lenyomva meg lehet szakítani a fülváltást.Penge_4: Ez a része ott sántít, hogy ha tényleg ennyire elhanyagolt volt, hogy fizetett fejlesztőkkel sem lehetett volna gatyába rázni, akkor miért is nem adták ki a forráskódot unatkozó kockáknak játszani? Talán csak nem fostak tőle, hogy az unatkozó kockák mégis gatyába rázzák?
Már korábban is kifejtettem, hogy egy ilyen komplex projekt nyílt forráskódúvá tétele nagyon nem csak egy döntésből áll, rengeteg munka van vele. Több erőforrást igényel, mint amennyi az Otter Browserbe eddig belement, és bele fog menni hasonló méretű csapattal az elkövetkezendő 3-4 évben (persze ezek nem pontos adatok, de a nagyságrend szemléltetésére alkalmasak). Ha nekem olyan problémám lenne egy belsős projekten egy konkrét funkció megvalósításával, hogy csak a Stack Overflow jelentené a megoldást, akkor a tényleges kérdés megírása előtt legalább 10-60 percet venne igénybe a linkelt forrásban található belső osztálynevek, SQL lekérdezések, címkék, kommentek átírása-eltávolítása.Ez az állítás pedig ott vérzik el, hogy 10 főverzióval később (egyáltalán ez a verziószámos faszság is minek kellett, mikor még a régi fejlesztők is ekézték?) miket kaptunk? ... Egy semmi komoly dologra nem alkalmas buta böngésző maradt a mai napig, ami sok szempontból még a Chrome-tól is elmarad ...
Én is ekéztem a fejlesztési tempót és ahogyan kinéz, még fogom is. Ezzel együtt jelenleg számomra jelenleg az Opera a legjobb böngésző még ilyen ezer sebből vérző formában is. Innentől kezdve lehet, hogy másik böngésző fejlesztése gyorsabbnak tűnik, de ha azok hiányosságai-hátrányai máshol jelentkeznek.Ezt a funkciót én is megtaláltam, gondolkoztam is, hogy bekapcsoljam-e, de aztán eszembe jutott, hogy nem lenne jó, ha véletlenül olyan lapot is hibernálna, ahol szöveget írok egy szövegdobozba.
Ahogyan brd is írja, ez csak felfüggeszti a háttérben lévő fülhöz tartozó folyamat futását. Az előtérben lévővel nem történik semmi, csak a háttérben lévővel, és ez a felfüggesztés is OS szintjén történik. Windows alatt ezzel, Linux alatt ezzel, OSX-hez nem értek (tippre az is pthread alapú).És most fogom dicsérni az általad ekézett többfolyamatos felépítést: igaz, hogy némileg több memóriát foglal, de pont az ilyen finomságok miatt mégis egy gyorsabb, használhatóbb böngésző készíthető ilyen módon, nem véletlenül mozdul el mindenki ebbe az irányba. Ha O12 alatt kevés a memória, akkor az OS nekiáll kilapozni adatokat, aztán ha nem jön össze, akkor jönnek két aktívan használt fül közötti váltáskor a mikrofagyások vagy súlyosabb esetben a 2-3 másodpercre megálló böngésző, mert az OS nem rendelkezik elegendő információval a saját memóriamenedzsmentet megvalósító böngésző belső szokásairól, hogy melyik page lapozható ki fájdalommentesen, és melyik nem. Ezzel szemben egy ilyen felfüggesztett folyamat meghívó keringőre, az OS nyugodt szívvel kivágja a memóriáját lemezre, és neked sem fog fájni, mert a háttérben van, és a többi fül még reszponzív marad. Szóval attól, hogy valami több memóriát foglal összességében, még nem biztos, hogy rosszabbul bánik a rendszer erőforrásaival. Ha megkérdeznél, mi az új Opera legjobb tulajdonsága, akkor részemről a többfolyamatos architektúra lenne a válasz. Lehet felhördülni
És ez a programra nézve mit jelent? Ha mondjuk 1-2 év múlva olyan állapotban lesz a Blink és még akkor is élni fog a projekt, akkor egyszerűen ki lehet majd cserélni a WebKitet Blinkre, vagy ugyanaz lesz a helyzet, mint a Presto-nál, ami keresztül-kasul volt drótozva?
Nem mélyedtem el ennyire a QtWebKit és QtWebEngine különbségeiben, mert az utóbbi API-ja még nem stabil. Valószínűleg az Otter Browser fejlesztői nem lesznek túl boldogok a portolás során, akármennyire is közel lesz egymáshoz a két API.Flash szerintem NPAPI-t használ, mert nagyon akadozós, lassú YouTube-on és nincs környezeti menüje a Flashnek (emiatt azt hittem, hogy WebM, de Inspectorral láttam, hogy nem.) De érdekes, hogy pl.
Amíg WebKit van a háttérben, NPAPI lesz csak.A motorról: Gyors és nem nagyon tapasztaltam problémát. Élsimítás nincs a betűkön (ez a hardvergyorsított böngészők terjedésével egyre feltűnőbb), a képeken sincs bucubic interpolation, cserébe viszont olyan gyors a zoom, mint Opera 12-ben.
Fogsz, egyre többet, ahogyan a WebKit a Google háttere nélkül egyre jobban lemarad a Blink mögött. A hardveres gyorsítás hiánya az első jel, és ez még csak nőni fog.bluobluo75: bocsi, de az angol szerintem emberi nyelv. Magyarul válaszolok a kérdésekre, magyarul fogalmazom meg a véleményemet, és angolul linkelt, érdekes szövegeknél általában leírom magyarul is a lényeget, azonban mivel nem vagyok fordítógép, így itt vannak kivételek. Egy olyan hozzászólást linkeltem, amelynél a hátteret és a mondanivalót csak egy fejlesztő fogja megérteni és átérezni, így a fordítástól eltekintettem, a lényeget is angolul emeltem ki. Pár nagyon speciális területet kivéve az a fejlesztő, aki nem képes az informatikai angolt a magyarral megegyező sebességgel olvasni, az jobb, ha másik szakmát keres magának, mert már a múltban él.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Építő/felújító topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest