- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Azt kell eldönteni hogy elfogadja-e az ember az online jelszókezelést. Én ilyen szinten paranoiás vagyok és nem hiszek a rózsaszín ígéreteknek és parasztvakító nagy szavaknak. Addig érzem jól magam amíg a jelszavaim nem kerülnek ki ( legjobb tudomásom szerint, és szándékosan) a gépemről.
Ezért kellet olyan jelszókezelő ami offline, és hordozható az adatbázisa egyszerűen. Erre csak és kizárólag a roboformot tudtam használni, mást nem találtam. ( ahogy írtam, a jelszókezelésen kívül semmi más szempont - könyvjelző, stb - nem érdekelt, mert USB módban telepítem régóta az operát, azt időnként elmentem pár helyre, így bárhová vihetem egyben, jelszavakkal, roboformmal, könyvjelzőkkel. Így teljesen mobilis is, nekem így megfelel )Félreértés ne essék, semmi közöm a roboformhoz és annak a reklámozásához, csak azoknak akarok segíteni akik a jelszókezelés ilyen problémáival küzdenek. Talán így nem kell nekik is végigküzdeni minden lépcsőt hogy találjanak valamit Az biztos, hogy sok mindent át kell álítani a roboform-ban hogy egyszerűen és jól kezelhetően lehessen használni a jelszókezelést és űrlapkitöltés. Így kb úgy tud működni mint a régi Opera 12 kezelője, hogy szinte csak egy gombnyomás, 1 jelszó esetén pedig csak egy gombnyomás vagy annyi sem ( beállítás kérdése) a belépés bárhová.
Nagyon kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
Azt kell eldönteni hogy elfogadja-e az ember az online jelszókezelést.
A határozott igen és határozott nem mellett én szeretnék egy harmadik lehetőséget is választani, ami a feltételekkel igen. Csak az a problémám, hogy egy pár hónapja végzett gyors kutatásom azt hozta, hogy kivétel nélkül az összes megnézett online megoldás elbukott a feltétellistámon, pedig az rém egyszerűen néz ki:1. megfelelően dokumentált működés
Ez alatt a jelszavak kezelését értem, pontosan leírva mi, hogyan és merre megy. Érdemes körülnézni a játékosok térfelén, a végeredmény lesújtó. A LastPass szót sem érdemel, RoboForm szintén vicc, a győztes Stick Password egy alapszintű architektúraleírást tartalmaz kevés konkrétummal és sok porhintéssel. A 1Password készítői ilyen úri huncutsággal nem foglalkoztak (ha én nem találtam csak meg, akkor mea culpa), nekik az a mentségük lehet csak, hogy nem saját hálózatba szinkronizálnak, hanem más felhős tárhelyszolgáltatókhoz.Én itt egy korrekt leírást vártam a a jelszó titkosításának módszeréről, lokálisan tárolt adatok formátumáról, a szerveren tárolt adatok védelméről, a kulcsokhoz használt véletlenszám-generátor minősítéséről, valamint a kliens-szerver kommunikációról. Bilibe lógatva a kezemet egy nyilvános, dokumentált API-t vagy SDK-t is vizionálnék a szerverrel. Valami ilyesmire gondoltam, hogy egy kereskedelmi biztonsági programot hozzak fel példaként, ahol a biztonsággal kapcsolatos kritikus részeket (kulcsgenerálás, titkosítás) kiadták nyílt forrás formájában.
2. minősített rendszer
Na, itt végképp a bilibe ért a kezem. Naivan azt hittem, hogy egynevesismert biztonsági program/rendszer rendelkezik már CC EAL minősítéssel (level 3 vagy 4), hiszen ez pusztán csak a marketing szemszögéből nézve is a saját érdeke lenne, hogy a biztonságosságát hangoztatva kiemelje magát a többiek közül azzal, hogy egy független, elismert szervezet auditálta a fejlesztését. Nos, az eredmény számomra megdöbbentő volt, az imént pozitív példaként felhozott BestCrypt is elhasalt, egyszerűen nem találtam egyetlen szoftvert sem az általam ismert "nagyobb" nevek között lemeztitkosítás és jelszó-szinkronizálás témakörben, amelyik minősítve lett volna. Sokaknál a megbízhatóság igazolására a testimonials szekció idézetei szolgálnak ...Szóval ahogyan te is látod, az offline jelszótárolás jelenleg az egyetlen opció, nem szabad szinkronizálni, mert nem tudhatod, hogy biztonságban vannak-e az adataid. Valószínűleg igen, de semmi garancia nincsen erre, hiszen a fenti két pontom pontosan ezt a garanciát jelentette volna. Így a valószínűleg nekem kevés, hinni pedig az adatbiztonságban nem szokás, így marad számomra az offline módszer vagy a memorizálás (amelyik jelszó pénzzel kapcsolatos, az offline sincsen elmentve).
Hasonlóan aggasztó számomra az Opera 25-ben bevezetendő könyvjelző-szinkronizálás (igen, a korábbi hírekkel ellentétben ezzel kezdik a Szinkronizálás című szappanopera újabb fejezetét) megvalósítása. Mint az a rövidre sikerült és kevés konkrétumot tartalmazó megoldásból kiderül, a könyvjelzők az Opera szerverein titkosítás nélkül kerülnek tárolásra, így céges felhasználás esetén vagy nem könyvjelzőzöd a belső oldalakat, vagy a szinkronizálásnak mondasz könnyes búcsút. Ráadásul nem írják, mit kezdhetnek ezzel az adattal, milyen policy szerint kezelik, milyen módon használhatják fel/adhatják el, földrajzilag hol helyezkednek el ezek a szerverek (most belenéztem a hozzászólásokba, nem vagyok egyedül a kérdéseimmel, és az Opera alkalmazottai részéről néma csend a reakció ezekre a felettébb kellemetlen kérdésekre).
Popes: A LastPass valóban jól működik. (reméljük elég biztonságos is )
Igen, a remény eléggé találó szó a LastPass biztonságosságának meghatározására.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
AtHoS
nagyúr
1-2 tipp jól jönne a régebb óta webkites Operát használóktól az alábbiakkal kapcsolatban:
- tab-okon hogyan lehet kikapcsolni a bezáró X-et
- szövegként szereplő linket hogyan lehet új fülön esetleg a háttérben megnyitni, anélkül, hogy kézzel nyitnánk új fület neki
- későbbi olvasásra hogyan, mivel raktok el füleket, fülcsoportokat úgy, hogy tudjátok is ránézésből melyik link mögött milyen tartalom van? (pl. To-read Site, de ennél nem lehet "címkét" hozzáírni mit is tartalmaz az adott link)
- jegyzeteket, weboldalról kimásolt szövegrészeket mivel, miben tároltok?
- kiegészítők ikonsorrendjét a címsor jobb oldalán hogyan lehet manuálisan változtatni?Egyelőre ezekre keresnék megoldásokat/alternatívákat
read-only mode on the forum
-
dqdb
Topikgazda
A számítógépes biztonság egy érdekes terület , itt egy termék jóságát a műszaki jellemzői mellett a bizalom is meghatározza. Hiába használod a matematika jelenlegi álláspontja szerint megfelelő titkosítási módszert megfelelő kulcshosszokkal, hiába használod ezt úgy, ahogyan kell*, ha nincsen meg a felhasználók részéről a bizalom.
A bizalom egyik eleme a dokumentációs nyíltság, a másik eleme a minősítés (ez utóbbi megköveteli az előbbit, legalábbis a minősítő felé). Ha ma kifejlesztesz egy kriptografikus képességekkel rendelkező chipkártyát vagy HSM-et, és nincsen rá megfelelő szintű FIPS 140 minősítésed rá, akkor kiröhög a piac. Ha elindítasz egy nyilvános CA-t, és nincsen legalább EAL3 minősítésed rá, akkor kiröhög a piac. Ha ma kijössz egy olyan megoldással, ami felhasználók százezreinek a jelszavát kezeli online, és nincsen rá minősítésed, csak buzzwordök és csillámpónik, akkor sajnos ez senkit sem érdekel. Nagy review oldalak tapsolnak, hogy milyen kényelmes, de a konkrét biztonságossága szinte senki sem érdekel, és ez szerintem nagyon nincsen jól. És úgy veszem észre, akit igen, az számít inkább különcnek ...
Szóval a kérdésedre a válasz a következő: biztonságos lesz (akkor is ha 7z + AES256 páros használod bármelyik felhős tárhelyre erős, 20+ karakteres jelszóval), de egyáltalán nem biztos, hogy biztonságosabb lesz a LastPassnál, de kényelmetlenebbnek kényelmetlenebb biztosan. Simán lehetséges, hogy a LastPass az architektúráját, üzemeltetését és működését tekintve a piac legbiztonságosabb megoldása, csak a bizalom nincsen meg a részemről velük szemben (ahogyan a RoboForm online változatával szemben sem). Az okot illetően lásd ezen hozzászólásom eddigi részét és előző hozzászólásomat, így addig nem fogom használni, amíg nem változtatnak. Az offline RoboForm ellenben elgondolkoztatott (természetesen csak úgy, hogy hosts fájlból tiltom a szervereiket), az már beleférhet nekem is.
* ez nem annyira egyértelmű, mint amilyennek tűnik, sokaknak sikerült már a felhasznált titkosítási algoritmust jelentősen meggyengíteniük hibás felhasználással, a kriptoanalízis nem ismer kegyelmet A legjobb példa erre a DVD-k másolásvédelmére szánt CSS, ahol tervezési hibájából kifolyólag a szándékuk szerint 40 bites kulcs valójában csak 16 bitnyi védelmet nyújtott, azaz az eredeti 1/4194304 részére csökkent a brute force időigénye. Másik tervezési probléma, amikor egy algoritmus matematikai jellegzetességei miatt egy biztonságosabbnak szánt megoldás valójában gyengébb lesz, mint gondolná az ember, erre jól példa a 2DES: az 56 bites DES-hez képest a 112 bites kulccsal sokadik pillantásra is sokkal-sokkal erősebbnek tűnik, de valójában szinte ugyanannyi erőforrás szükséges a megtöréséhez.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
AtHoS
nagyúr
Értem az álláspontodat és valóban, minőségbiztosítási szempontból teljesen jogos a kételkedés felmerülése a "biztonsági" szolgáltatásokkal kapcsolatban.
Lényegében ez lenne az előbbiek ismeretében válasz a kérdésemre:
"Egy kódolt online szinkronizálási megoldásban nagyobb biztonsági bizalma lehet a felhasználónak, mint "gyári" dokumentálatlan megoldásokban, bár ez kényelmi szinten alatta maradhat a "gyári" megoldásokénak"read-only mode on the forum
-
spammer
veterán
Most frissült nálam a stabil 25-ösre. A könyvjelzősáv bal oldaláról nem lehet kipusztítani a "+" jelet? Gondolom esélytelen, hogy új tab megnyitásakor a bookmarks oldalt mutassa? Betűket is jól elkúrta, de szerencsére már egy ideje olvasom a Chrome topikot, sejtettem, hogy a Directwrite-téma lesz, engedélyeznem kellett, így állt vissza a régi.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
NoSkill
csendes tag
Sziasztok bocsánatot kérek ha nem jó helyre írom de nem találtam megfelelő topikot.
A mai napon felajánlott egy lehetőséget az Opera hogy megnézhetem az új kinézetét és én ... rákattintottam.a Régi kinézete nálam kb így festett: Link
És ilyen lett : LinkMáshogy néznek ki az oldalablakok és jött egy sáv bal oldalra. Ezért szeretném megkérdezni hogy valamilyen módon vissza lehet állítani a régire? Próbáltam újratelepíteni de semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat és bocsánat ha rossz helyre írtam.Sikerült megoldani köszi a választ
[ Szerkesztve ]
RULE#32 Enjoy The Little Things
-
Dumi86
senior tag
Üdv. 25ös operában a szinkronizálás még nem müködik vagy csak nálam nem oké valami?
Hiába csináltam magamnak nevet az opera linken. Alapból nálam a bal alsó sarokban nálam nincs az a felhő amiről be lehetne kapcsolni.[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
válasz LonGleY #23813 üzenetére
Itt olvastam: [link] Csináltam felh.nevet aztán beléptem. Csak hát az ott leírtakból semmi nincs a 25ösben. Elég érdekes.
Szerk.: Jobb alsó sarokba vissza lehet hozni a régi gyorshivót,ha arra gondolsz.
[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
Egy dolgot nem értek. Miért lehet regisztrálni az opera link oldalra ha igazából ott semmit nem lehet csinálni? Ennyire hülye csak nem vagyok hozzá .
-
mexel
veterán
Mi a francnak ültették be az operához a microsofttól kirúgott csempefejű barmokat?
Még el sem készült ez a nyamvadt opera, de már elb@szták. Idióták.
Hogy lehet ilyen ocsmány kinézetet adni valaminek? 5 percig nézegettem az új kezdőlapon azokat a csúf csempéket amíg megtaláltam a prohardvert, piros színnel. Kinek jó ez? Miért nem lehet az oldal előnézete az ikon mint eddig? Arról rögtön megismerni és sokkal szebb is, így átláthatatlan. ( ezzel ekézték a win8-at amióta megjelent, ott már kezdenek visszakozni, az operások meg beteszik ide. Talán leárazás volt csempékből? )
Talán szerencsére a gyűjtőlap megfelel a besorolatlan könyvjelzőknek, mert csak az van ott ami a gyűjtőlapon volt (kérdés meddig lesz ott?). Ami a könyvjelzősávon volt azt máshová tette.
A kérdés hogy meddig lehet még használni majd a régi felületet? Ha mindig választható marad akkor semmi baj, de ha ez a nagy fejlesztés, akkor kár volt fáradni vele. A könyvjelzők közül nem lehet törölni pl a "vásárlás" "utazás" és "videók" mappákat? Miért nem? Miért akarnak mindenhol rámerőltetni olyat amit nem kérek? Majd ha kell videó mappa akkor csinálok magamnak.
Miért külön mappában van pl a könyvjelzősáv? Én oda tettem a mappákat és azokaban vannak tematikusan a könyvjelzők. Azokat miért nem teszi ki a könyvjelzők oldalra például, legalábbis miért nem engedi? Semmi szerkesztési lehetőség nincs a felülethez, húzással sem tuom odatenni. Vagy csináljam meg újból ugyanazt ami a könyvjelzősávban van? Így dupla lesz minden. Eléggé elcseszettnek tűnik elsőre.
Azt hiszem lenne még sok száz dolog amit előbb meg kellene csinálni és csak utána okoskodni a csudaszép dizájnnal.
Egyszerűen nem értem, hogy manapság csak elrontani tudnak valamit?Kezdek bedühödni, mert a XXI.-ik században, az internet fénykorának kezdetén nincs egy tökéletes böngésző. Kb 3-4-ből lehet választani, de egyik sem tökéletes. Ennyire nehéz lenne csinálni egy jót? Nyamvadt audió-videó vagy képszerkesztőkből, tervezőprogramokból annyiféle van, és olyan sokirányú tudással hogy nem lehet nyomon követni, de egy épeszűen megcsinált, vagy testreszabható böngészőt ami használható iis, nem képesek csinálni. Mi az oka?
Már kezdtem örülni az új operának mert gyors, és bíztam abban ha csak lassan is egyelőre de fejlesztenek és újra nagyon jó lesz. Ezt a 25-öst látva rájöttem hogy tévedtem, zsákutca lesz ez is. Időt és energiár pazarolnak olyasmire ami nem fontos, úgy látszik a fejlesztőgárda nem pont az akinek ott kellene ülni.
Na bocs a mérgelődésért de ennek ki kellett jönnie.
Szerk:
Próbáltam hozzáadni a gyorshívóhoz és könyvjelzőkhöz, az eddigi egy kattintás most jóval több lett. ( talán ott ki lehet választani a csempe kinézetét így utólag próbálgatva)[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
Részemről az opera link nem müködésén kivül sokkal jobban bejön a 25ös. Szép lett(az alapértelmezett szinek nyugtatják a szemet is),gyors is,minden álítható még a könyvjelző menü is(és kellőképpen testreszabható),ami nem kell mappa az törölhető onnan. Szerintem jó irányba halad az opera.
-
mexel
veterán
Lejárt az idő...
Visszavonok egy dolgot: a "gyárilag" hozzáadott mappák, "videók" stb, törölhetőek szerencsére.
Azt viszont nem találom, hogy ha a gyorshívóról átegyek a könyvjelzőkre, akkor hogyan lehet visszamenni a gyorshívóra? Csak a visszanyíllal? Jobb lett volna ugyanúgy 3 fül mint eddig.
Más: a felfedezés nevű csodába ország és nyelvi részen magyar választást miért nem tesznek? Nem mintha hiányozna vagy használnám, de van vietnámi, meg bengáli nyelv is, talán a magyar is elférne.Dumi86: akkor sajnos úgy látszik én vagyok rosszul összerakva, de kinek a pap, kinek a paplan.
Nem azt mondom hogy baj hogy van ilyen, csak maradhasson a régi is választhatóan, és talán nem ez lett volna a legfontosabb, hogy csempéket készítsenek.
Mindenesetre nekem sok gyorshívó ikon van, és sokkal könnyebben felismerhető volt pl hogy a grafikonokat tartalmazó kis ikon a tőzsdéé, a barnás árnyalat a PH-é, a f@szöld a HWSW, az időképen a hőmérséklet látszik, stb. Nem kellett elolvasni mi van odaírva, pillanatok alatt lehetett nyomni a dolgot. Én pedig a gép előtt egyet utálok: várni és eflesleges egér és billenytűmozdulatokat csinálni. Kb 60 gyorshívó ikon van kint, lekicsinyítve és így csak színeket látok soknál ugyanolyan felirattal, mert az alcím csak akkor látszik ha fölé viszem az egeret.
De ettől függetlenül elismerem, hogy lehet hogy bennem van a hiba és a többség nem ilyen mint én. Én a tipikusan régi user vagyok aki nem szereti a modernizált csicsákat, nem nézni hanem használni akarom a gépet.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #23808 üzenetére
A könyvjelzősáv bal oldaláról nem lehet kipusztítani a "+" jelet?
Talált, süllyedt.Gondolom esélytelen, hogy új tab megnyitásakor a bookmarks oldalt mutassa?
[nex] [forrás]Betűket is jól elkúrta, de szerencsére már egy ideje olvasom a Chrome topikot, sejtettem, hogy a Directwrite-téma lesz, engedélyeznem kellett, így állt vissza a régi.
Érdekes, nekem ezzel semmi problémám nincsen, ellenben amikor nemrég Ubuntu alatt kellett fejlesztenem, akkor hülyét kaptam az ottani rendereléstől.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
gmx9
aktív tag
Nekem így elsőre tetszik a könyvjelzős újítás, már ideje volt őszintén szólva. Nagyon fapados volt az előző. A kezdőlapot viszont hagytam a régin. Már megszoktam, hogy a fülek fent vannak, de idővel csak átszoknék erre.
A nagyobb gondom, hogy csak színekkel választja el a honlapokat, nem mutatja a látogatáskor készített képét. Nem is tudom, ez olyan zavaró, túlságosan egybeolvad csupán a színekkel, szóval ott marad a régi verzió nálam.
- Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!
-
LonGleY
veterán
Atya ég... ott van egy kezdőlap, 3 fő funkcióval, de a bookmark-ot kinyitva eltűnik a váltási lehetőség a másik kettőre. Eddig nem gondoltam, de ezek tényleg nem normálisak. Még egy gyerek is tudná, hogy hogy lenne értelme ezt az UI-t összerakni...
És mégis hogy a frászban törlöm az alapértelmezett és az általam létrehozott mappákat a könyvjelzőknél?
Upd.: át kellett kattintani a saját mappák nézetre... Ehh... Nem csodálom, hogy lehet váltogatni a régi és az új Speed Dial között, ezt ők sem gondolhatták komolyan jelen állapotában!
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23821 üzenetére
Az új Opera is küldözget statisztikát a használt funkciókról? Ha igen lehet beimportálom a közel 8k könyvjelzőt a 12-es Operából (bár úgysem fogom használni a jelenlegi kialakítással a könyvjelzőkezelőt), had lássák nem csak 40 könyvjelzős felhasználók vannak, akiknek elég az egy szintig mappázható gyorshívó.
Egyébként teljesen egyetértek veled.
Én csak azt nem értem, hogy ilyen "fejlesztésekért" még fizetnek is valakinek?
Komolyan mondom elgondolkodtam a jelentkezésen hozzájuk. 10 sec alatt legalább 3 értelmesebb kialakítást ki tudtam ötölni ezek helyett és ahogy olvasom ezzel nem vagyok egyedülread-only mode on the forum
-
lck
senior tag
Hali !
Azzal lehet kezdeni valamit hogy ha átállítom a kezdőlapot úgy hogy ne az előzővel induljon, hanem mondjuk üres lappal, akkor a következő indításkor nem teljes képernyős módban indul el. -
bluobluo75
őstag
Üdv!
Nem tudja vakaki miért nem jeleníti meg a 12.17-es opera a google képtáramat?
Mit kell ezen beállítani?
Köszönöm előre is! -
dqdb
Topikgazda
Az új Opera is küldözget statisztikát a használt funkciókról?
Igen, küldözget, így néz ki:{
"Extensions": {
"ActiveWebstoreExtensionsInfo": {
"aobdicepooefnbaeokijohmhjlleamfj": "2.9.4"
},
"TotalCount": 8
},
"PageViews": {
"AddressBar": 6,
"ForwardBack": 1,
"Reload": 37,
"StartPage": 1,
"WebPage": 73
},
"Searches": {
"https://www.google.com/search?client=opera&q={searchTerms}&sourceid=opera&ie={inputEncoding}&oe={outputEncoding}": {
"AddressBar;PreinstalledSearch": 6
}
},
"SystemInfo": {
"ScreenResolution": "1920x1080"
},
"UI": {
"Impressions": {
"SpeedDial": 14
},
"SpeedDial": {
"PartnerCount": 0,
"TotalCount": 9
},
"StartPage": {
"ExperimentalStartPageEnabled": false
},
"Stash": {
"TotalCount": 0
},
"TabAverageCount": 49
}
}Mint látható, a könyvjelzők nincsenek benne, de ez szerintem csak idő kérdése. Nem túl sok infót küld, de ahhoz eléggé sokat, hogy szép statisztikákat lehessen gyártani, és következtetéseket levonni, mint például a Stash megszüntetése.
LonGleY: nyugi, Opera 26-ban sem fogsz tudni a könyvjelzőkről visszaváltani, ott is hiányzik egy link.
És mégis hogy a frászban törlöm az alapértelmezett és az általam létrehozott mappákat a könyvjelzőknél?
És csak egyenként tudod őket törölni. Többes kijelölés van, de sem mozgatásnál, sem törlésnél nem működik, szóval értelme nulla. Billentyűzetről kezelhetetlen az egész. Nincsen kuka, és könyvjelző törlésénél sem kér megerősítést, így amit véletlenül törölsz egy mellékattintással (ugyebár a szerkesztés pont a törlés mellett van), annak azonnal búcsút is inthetsz. Ezer sebből vérzik még az egész, megígért feature-ök (nickname, last visited) hiányoznak, mások szinte használhatatlanok (rendezés, mozgatás), de legalább az irány jónak tűnik. Az összevonás szerintem idő kérdése, csak ehhez repülni fog az O15-ben bevezetett stílusú gyorshívó (és akkor lesz igazán sírás).Az Opera 15 kiadása után a felhasználók azonnal a Speed Dial thumbnailek mérete és oszlopszáma miatt reklamáltak, hosszú idő után nagy kegyesen megvalósították, erre kijönnek egy szintén fix kinézettel, ahol ráadásul sokkal-sokkal kisebbek a képek. A tab preview óriási méretét azzal indokolták, hogy úgy könnyű különbséget tenni azonos oldalak között, erre az új gyorshívón egy oldal összes linkje ugyanúgy néz ki. Ráadásul sokszor téved, így nálam a az IT Cafének Logout logója van, a Logoutnak PH logója Nincsen időzített újratöltés, a Speed Dial bővítményeknek egy laza mozdulattal tettek keresztbe, törlésnél semmi megerősítés, mappát létrehozni kínszenvedés. Egy katasztrófa, de szerintem maximum 2 főverzió, és a réginek búcsút inthetünk. Ekkor valószínűleg áttérek arra, hogy a könyvjelzők oldallal helyettesítem a Speed Dialt. De ezek ellenére azt mondom, hogy most legalább látom az előzetes koncepciót és a tervezést, ami elmaradt az előző körben. Csak az átmenet tart sokáig, és addig félkész, közel használhatatlan funkciók között találja magát a felhasználó.
bluobluo75:Nem tudja vakaki miért nem jeleníti meg a 12.17-es opera a google képtáramat?
A Google nem támogatja már az Opera 12-t. Amint módosítják valamelyik oldalukat, a támogatás nagy valószínűséggel repül. Az Internet Explorernek maszkolás még hellyel-közzel működik, de amint az IE8 támogatását is kukázza, onnantól kezdve az Opera 12-nek is annyi lesz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
M3oH
addikt
-
dqdb
Topikgazda
Különböznek az emberek, máshogyan gondolkodnak, máshogyan böngésznek munka esetén és kikapcsolódás gyanánt, ezt el kell fogadni, ennyire egyszerű a megfejtés.
Nézd meg az előző hozzászólásomban a telemetriát, átlagosan 49 fül van nálam nyitva a böngészőben. Én átlátom, tudom, mi hol van, tudom, mi és miért van megnyitva, de többször kaptam már meg a kérdést, hogyan igazodok ki rajta (ez munkára használt gép, a másikon jóval alacsonyabb ez a szám).
Amúgy ilyen sok könyvjelző esetén nem az a lényeg, hogy emlékezel mindre, hanem az, hogy a címsorba beírva a keresési találatokban ezek is szerepelnek, lényegében egy garantáltan releváns találatokat adó "előkeresést" valósítanak meg neked. Munkához, fejlesztéshez lazán strukturált (= minden fejlesztéssel kapcsolatos könyvjelző egyetlen mappába kerül), de megfelelően elnevezett könyvjelzőket használok (500+ darab), és rendkívül megkönnyítik a dolgomat (az Opera is megkönnyítené, ha nem a címet kellene kulcsszavakkal felturbózni, mert lenne metaadatnak helye). Általában ide nem akkor kerülnek be dolgok, amikor rájuk keresek, hanem amikor véletlenül belefutok mást kutatva érdekességekbe, hasznos oldalakba (például az egyetlen egyszerű Google kereséssel megtalálható Stack Overflow cikk nem kerül könyvjelzőzésre nálam, de egy adott cikk hozzászólásainál szereplő hasznos linkek annál sűrűbben). Ezzel szemben a másik gépemen 40 könyvjelzőm van összesen.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Látom megy a panaszkodás a 25-ös verzióval kapcsolatosan, én is beszállnék. Ezt az undorító, és olvashatatlan új betűtípust hogyan lehet visszaváltoztatni az előzőre?Az új gyorshívó oldal nekem tetszik, bár az előző ízlésesebb volt, de ezen több minden elfér. Már csak az kéne, hogy az ikonok színét lehessen változtatni. Viszont az új könyvjelző oldal... szerintem ugyanolyan szar, mint a régi kedvencek, de a legjobb, hogy oldalt a könyvjelzőkre kattintva eltűnik az egész oldalsó sáv! Vicc az egész, ezt egy óvodás is jobban össze tudta volna rakni. Nem baj, akkor továbbra se használok könyvjelzőket az operában... Pedig nagyon csúnyán jó lenne már.
-
spammer
veterán
válasz freeknight #23832 üzenetére
Címsorba: opera://flags
Disable DirectWrite
Enable (engedélyezés gomb)
szerk: amúgy jó idiótán van megfogalmazva az opció: a tiltást kell engedélyezni, a bekapcsolás pedig a tiltás tiltása.
szerk2:: és tudták jól, hogy sok mindenkivel kibasznak, nem hogy rákérdeztek volna indulásnál az új betűkre, vagy még inkább lett volna egy azonnali teszt oldal, ami bemutatta volna az új rendert, és ott rögtön rákérdeztek volna, hogy maradjon-e vagy álljon vissza a régire... nem.. bekapcsolták automatikusan, hogy mindenkinek meg kelljen kérdeznie, hogyan lehet kikapcsolni. Mert persze csak flagsből lehet kikapcsolni, beállításoknál nem. És az ilyen idióták pénzt kapnak az ilyen tervezésért.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz spammer #23833 üzenetére
Köszönöm, minden a régi!
Na igen, ez szerintem sokkal nagyobb változtatás, mint az új gyorshívó, mégis az simán visszavonható egyből. Ezt meg turkálni kell a többtucatnyi kísérleti opció között, ráadásul a neve se az, amit első körben keresnék. De még ezzel se lenne baj, mert én aztán nem idegenkedek a változásoktól, ha jól csinálják meg. Ez viszont förtelmesen néz ki, még normál méretben is teljesen egybefolynak a betűk. Kíváncsi vagyok, ezzel hány embert fogak elidegeníteni az operától, mert a nagy többség nem fogja megkérdezni, hogyan lehet visszacsinálni, inkább mennek vissza chromera/FF-ra.
-
spammer
veterán
válasz freeknight #23834 üzenetére
Chrome-nál is ugyanez volt.
-
Wolverine
félisten
válasz bluobluo75 #23831 üzenetére
Nincs sok választásod: vagy a régi, már nem fejlesztett, haldokló O12-t használod, vagy az újat, ami jelenleg az O25-öt jelenti.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
mexel
veterán
válasz bluobluo75 #23831 üzenetére
"Melyik a legjobb, leghasználhatóbb Opera jelenleg?"
Egyik sem
-
LonGleY
veterán
válasz freeknight #23834 üzenetére
Itt szép DW-tal és anélkül is. Gondolom erősen videokártya- és driverfüggő.
De milyen új betűtípsról beszéltek?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz LonGleY #23838 üzenetére
Itt szép DW-tal és anélkül is. Gondolom erősen videokártya- és driverfüggő.
+ monitor + szem. Akármelyik böngészőgyártó nyúlt eddig hozzá a rendereléshez, mindig sírás lett a vége (a Firefox és Internet Explorer már régebben megvívta ezt a harcot, szerintem az utóbbinak kifejezetten zavaró a renderelése, a Firefoxé sem a kedvencem).De milyen új betűtípsról beszéltek?
Erre én is kíváncsi lennék. Web Inspectorral megnézve ugyanúgy Segoe UI-t használnak az új felületeken, mint a régin.Mivel az új renderelési módszer opt-out és nem opt-in, így valószínűsíthető, hogy a Blink ezen részébe történő legközelebbi nagyobb belenyúláskor valószínűleg el fog tűnni ez a beállítás.
-
spammer
veterán
-
Orlin
addikt
Sajnos ezzel a csempés dologgal nem nagyon hiszem,hogy vissza fogják hozni a számomra nagyon kedvenc "ablak frissítést" a kezdőlapon.Pedig jó volt,hogy kb úgy működött mint egy "rss".
Ez a csempe jó lehet tablet-nél,de arra ott van az androidos opera pl!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
koppany82
újonc
Sziasztok!
Tegnap frissült az operám a legújabb 25.0.1614.50 verziószámúra. Viszont én nem kértem erre.
Azt szeretném megtudni, hol lehet az automatikus frissítést letiltani. Köszönöm! -
dqdb
Topikgazda
válasz koppany82 #23842 üzenetére
Rövid válasz: sehogy.
Hosszú válasz: tűzfalban tiltod az Opera update szervereinek az elérését
Még hosszabb válasz: a biztonság oldaláról nézve egy webböngésző frissítését letiltani nem túl bölcs dolog még akkor sem, ha olyan változtatásokat vezettek be az újabb verziókban, amelyek neked nem tetszenek. Főleg egy olyanét (Opera 24) nem, amelyben ismert sérülékenység van (még az aktuális Opera 25 buildben is, de hamarosan jön a javítás rá)tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
koppany82
újonc
Köszi a választ!
Eddig a 24-es verzióig mindig jelzett, hogy van elérhető újabb verzió és akkor amikor én akartam csak akkor telepítette. Tehát nem frissíteni nem szeretném, hanem csak annyit, hogy a tudtom nélkül ne csinálja. Azt hiszem ez nem nagy kérés.
Egyébként nekem nincs bajom az operával, már elég régóta elsödleges nálam. -
dqdb
Topikgazda
válasz koppany82 #23844 üzenetére
Azt hiszem ez nem nagy kérés.
Az Opera fejlesztői szerint igenis az. Nagyon sokan kérték őket a csendes frissítés bevezetése után, hogy legalább utólag szóljon a böngésző, hogy frissült, de eddig süket fülekre talált.Hülye kérdés: extension nincsen rá véletlenül? Lusta vagyok most keresgélni, de ha nincsen, akkor kb. fél óra alatt össze lehet dobni egy ilyet ...
-
mexel
veterán
válasz koppany82 #23842 üzenetére
Vagy egyszerű módszerrel: opera_autoupdate.exe fájlt átnevezed pl: opera_autoupdate.exe.bak-ra. Ha frissíteni akarsz akkor visszanevezed.
Én pl a 25-re váltás előtt elmentettem ( illetve minden frissítés előtt) egy zip fájlba az egészet ( USB-s telepítésem van, így egyszerűbb) és ha nem teszik amit kapok akkor törlés, és vissza a zip-ből minden.
Régi, pórias megoldás de működik -
dqdb
Topikgazda
Ha nem tetszik az utód, akkor a közvetlen előzőre egyszerűen vissza tudsz térni mentés nélkül is: letörlöd az új verzió mappáját, és a launcher.exe mellett lévő installation_status.xml fájlban átírod a verziószámot mindkét helyen (valószínűleg a frissítés ellen az is megoldás lehet, ha csak írhatóvá teszed ezt a fájlt, vagy egyszerűen minden írási jogosultságot megvonsz mindenkitől erre a fájlra vagy az egész mappaszintre).
-
slashing
senior tag
ez már a tizedik új verzió és még mindig a könyvjelzővel meg a gyorshívóval szaroznak, mi fejetlenség lehet annál a cégnél te jó ég....
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
A kezdő lapon a jobb alsó sarokból el lehet tüntetni a "Visszatérés a régi kezdőlaphoz" gombot?
Nekem bejön az új stílus, de jobb lenne, ha akkor már lehetne egyedi képeket is betenni...
Van még mit javítani ezen a területen is, de legalább az a köd eltűnt felülről
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs