- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz LonGleY #23500 üzenetére
A kiegészítőhöz előtte persze kell a Download Chrome Extension.
-
dqdb
Topikgazda
válasz anorche1 #23499 üzenetére
Akkor került ki, amikor átálltak threaded compositingre, és nemcsak az Operából távozott, hanem az összes Blinket használó böngészőből, mert nem volt kompatibilis az újdonsággal. Opera esetében az a szerencsétlen helyzet állt elő, hogy a régi már kikerült, és az új még nem került be. Elvileg ott van az opera://flags oldalon, de nem engedélyezhető sem ott, sem parancssorból, így jelenleg egy kiegészítőt kell használnod erre a célra.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Nekem most a stabil 23 van fent ,de akadozik omlik és jóval lassabb mint az eddigiek...Csak nálam vagy másnál is lassabb?Eddig meg voltam vele relatíve elégedve ,de pl tumblr-ön ha 2-3 oldal meg van nyitva belassul rendesen.Eddig max 10-14 oldalnál csinálta
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
daimonion
senior tag
sziasztok !
érdeklödnék egy dologról nem olvastam vissza így ha volt róla szó elnézést..Felraktam az Opera next 23.0.1522.58
verzióját majd bejelentkeztem gmail fiókkal és be is jelentkezett..Az lenne a kérdésem, hogy most szinkronizál avagy sem ? Mert az opera link szerint menjek a francba a szinkronizálásommal mert hatalmas erőkkel azon vannak hogy legyen..de ez a felirat van már azóta amióta a chrome morotrját használják. itt vannak a képek -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Az utóbbi időben nem tudok semmire rákeresni a címsorból. Azzal kezdődött az egész, hogy írtam be a keresendő szavakat, majd a nagyító ikon átváltott a Lastpass ikonjára (a bővítményt már régen feltelepítettem, semmi ilyesmi nem történt). A bővítményt rögtön töröltem és jópárszor újraindítottam az Operát, de az eredmény ugyanaz. És ha rákeresnék valamire, akkor nem arra keres rá, hanem a legördülő sorban az elsőre ugrik. Például rákeresek külön megnyitott Google-ön az "asztal kecske" szavakra, ez ekkor elmentődik az előzményekbe, és bármikor keresnék arra simán hogy "asztal", mindig az "asztal kecske" keresés ugrik fel. És nem, nem tölti ki magától. Ha pedig nem szerepel az előzmények között semmi releváns, akkor egyszerűen nem keres ráMost látom hogy a gyorshívó nagy széles Google keresője pedig ilyen lett:
23.0.1522.60 verziót használok. Ezt mi okozhatja és hogy lehet orvosolni?
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
daimonion
senior tag
Akkor ezzel még nem sokra megyúnk ezek szerint de legalább be lehet jelentkeznimyke01
elöször a google chrome -ba beimportálod a könyvjelzöket mindent amit akarsz majd kimented a chrome user data mappáját valahova és azt pedig felülírod az opera user data könyvtárát...
Remélem jól emlékeztem a procedurára..
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz sgergi #23512 üzenetére
Akkor pár kérdés:
1. Firefox (vagy O12) alatt is jelentkezik a probléma, vagy csak az O23 nyűgös? IE és Chrome a hiba szempontjából nem releváns.
2. Flash vagy HTML5 alapú lejátszó jön be YouTube alatt?
3. Más videómegosztó oldalon, például Vimeo, is jelentkezik a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
1. O12 alatt tudtam megnézni, ott ha ugyan abban az ablakban kezdem lejátszani a következő videót, akkor marad ugyanazon a hangerőn, viszont új ablak nyitásánál újra a maximális hangerőn indul a videó. O23-nál minden videó max hangerőn indul, mindegy, hogy azonos vagy új ablakban nyílik meg.
2. Flash.
3. Vimeo O23-ban megjegyzi az előzőleg használt hangerőt.
Remélem ki tudsz halászni valami használhatót ezekből.
-
dqdb
Topikgazda
válasz sgergi #23514 üzenetére
Akkor a következőt tudom javasolni:
1. lépj ki minden böngészőből
2. távolítsd el a Flasht és reboot
3. ha létezik a %WINDIR%\System32\Macromed\Flash mappa, akkor töröld
4. ha létezik a %WINDIR%\SysWOW64\Macromed\Flash mappa, akkor töröld
5. ha létezik a %APPDATA%\Adobe\Flash Player mappa, akkor töröld
6. reboot, mert az sosem árt
7. indítsd el az Operát
8. győződj meg az opera://plugins oldalon, hogy nem látja a Flasht
9. telepítsd fel a Flasht, és próbaHa ezután sem jó, akkor a következő lépés az Opera profil gyalulása lehet. Erre valószínűleg nem lesz szükség, vagy valószínűleg az sem fog segíteni Abból, hogy O12 alatt sem jó, arra következtetek, hogy nem Opera szintű a problémád, hanem Flash szintű (az általad említett különbség oka valószínűleg a pluginek kicsit más kezelési módja, az O12 a fő böngészőfolyamaton belül dolgozik, míg az O23 külön folyamatban).
Mielőtt elkezdenéd az egészet, ha van épkézláb vírusirtó vagy tűzfal a gépeden HIPS vagy behavior blocker komponenssel), akkor abban nézd meg, nem került-e az Opera vagy valamelyik Flash tiltásra (NPSWFxxx.dll néven fog szerepelni, ha szerepel).
Ha nem gyógyulna meg, és nincsen kedved állandóan hangerőt állítani, akkor az IE és Chrome bizonyos verziótól kezdve beépítve tartalmazza a Flash Playert, ezért azokban jó lehet a hang (az Opera és a Firefox külső plugint használ). Elvileg szó van arról, hogy hasonló módon bekerül az Operába is a Flash, de ennek időpontja még erőteljesen bizonytalan (az O24-be még biztosan nem). Ha Vistát vagy újabb Windowst használsz, akkor nem túl szép kerülőmegoldás lehet az, ha az Opera folyamathoz tartozó hangerőt veszed lejjebb (jobb klikk a Windows hangerőszabályzóján, aztán a legfelső menüpont).
LonGley: elnézve a linket, inkább csak a második pont helyett, de annál tényleg lényegesen jobb megoldás ez az eltávolító. A 3-5. pontban felsorolt mappák törlése a linkelt oldalon is szerepel, mint teendő.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Az első 5 lépés helyett:
-
dqdb
Topikgazda
válasz sgergi #23519 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy a Flash weboldalak számára fenntartott tárhelye sérült meg (a YouTube azért itt tárolja Flash lejátszó esetén a hangerőt, és nem egyszerűen sütiben, hogy az összes böngésző közös értéket használjon), és az azt törlő gomb megnyomása kevés volt a fájl belső struktúrájának rendbetételéhez.
-
Dot
őstag
Hali!
23-as operára létezik valami bővítmény, vagy valami amivel a youtube videók hd-ban indulnak el?
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
spammer
veterán
Most látom, hogy frissült a Next, 24.0.1558.25, és bugos is: új lap, vagyis a speed dial helyén csak üres fehér oldal jön be, a fülön meg "Loading..." felirat, aztán csókolom.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #23530 üzenetére
Eléggé véletlenszerűen fordul elő, sokaknál sohasem jelentkezik, míg egyeseknél minden második-harmadik alkalommal, szóval a fejlesztők kedvenc esetei közé tartozik, a nehezen reprodukálható fajtából. Az taskbar autohide probléma alapján eléggé nagy esélyét látom, hogy ezt a hibát a next után átviszik majd a végleges O24-be is, mert az első developer buildek óta jelen van, és azóta sem javították. Pedig az konzekvensen előidézhető, és legalább annyi bejelentést kaptak rá minden developer és next build után, mint erre.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kíváncsi vagyok, most vannak-e unit testek...
Nálam ami már szinte a kezdetektől jelenlévő probléma (bár csak itt jeleztem, a 20-as verzió környékén, de írtam is a hsz.-ben, hogy több verzió óta görgetett gond), hogy mondjuk nyomok egy Ctrl+D-t vagy egy Ctrl+L-t, hogy a címsorba ugorjak, erre lenyílik a keresőpanel (egyébként ehhez nem tudom, miért kell egy egész hosszú sáv, miért nem akkora az egész, amekkora helyet foglal, hogy ne vegyen el a látható területből, mint Chrome), és AZUTÁN ugrik a kurzor csak a címsorba. Teljesen random idiótaság, kiszámíthatatlan, mitől jön elő a jelenség, mindenesetre egész sokszor előfordul, hogy valami billentyűkombó hatására (ami határozottan NEM a Ctrl+F vagy Ctrl+G vagy pont vagy F3, vagy bármi, ami kifejezetten a kereséshez kapcsolódik) előjön a keresőmező. Amúgy rohadt idegesítő, legalább tudnám az okát.
Ilyen hibáról nem láttál valami kapcsolódó kommentárt a blog böngészése során?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23532 üzenetére
Ja, igen, amúgy nem tudom, észrevettétek-e, de ha kerestek egy szót a keresőmező segítségével, majd egy másik lapon megint nyomtok egy Ctrl+F-et, akkor elsőre tök üresen jelenik meg a keresőmező (eleve szar, ez pl. az összes többi népszerű böngészőben sokkal értelmesebben ki van találva, hogy felajánlja az előbb keresett stringet, eleve kijelölve, így átírhatod, ez így még használható is), de ha nyomtok itt egy Entert az ÜRES keresőmezőre (anélkül, hogy beírtatok volna bármit), akkor mégis az előzőleg már beírt keresőszóra keres rá... (Mondjuk ez egész régóta van így emlékeim szerint.) Nem igazán értem, az ilyen bugok hogy görgetődhetnek ennyi verzión keresztül, ezek tényleg röviden megoldható problémáknak tűnnek.
Sk8erPeter
-
M3oH
addikt
válasz Sk8erPeter #23535 üzenetére
Gondolom Webroot Secure Anywhere, AV
-
dqdb
Topikgazda
válasz Sk8erPeter #23532 üzenetére
A keresőmező egy merő bughalmaz, az első O25 release-nél ismét beírom a listámat nekik:
1. az általad jelzett üres mezőt is ismerem
2. minden Opera belső hotkey-t felül lehet bírálni content scriptből, ami jó, kivéve a Ctrl+F és Ctrl+G, ezt O23-ban szúrták el
3. Ctrl+F abc Ctrl+F4, és akkor az újonnan aktivált fülön a nem látható keresőmező kapja meg az összes billentyűzeteseményt a Ctrl+F Esc megnyomásáig (O16-ban jeleztem nekik először)A random billentyűeseményekre nem láttam kommentárt, de ismerem, csak nem jöttem még rá, milyen hinttel ellátva lenne érdemes beírni, mert annyira random esemény, hogy csak megemlíteni nincsen értelme.
Most az új kedvenc hibám a Web Inspectort érinti: megnyitod, elváltasz az aktív fülről, majd vissza, és a Web Inspector ugyan látszani fog, de a HTML oldal fölé kerül, kell a Ctrl+Shift+I kétszer, hogy átméretezze az oldalt. Ez például JSFiddle használatakor roppant idegesítő. A korábbi buildben fordítva volt, ott az a fül romlott el, amire úgy váltottál, hogy az elhagyott fülön volt aktív a Web Inspector. Nagyon remélem, hogy a háttérben a paneleket reszelik, és azért bénáznak egy korábban tökéletesen működő feature-rel, de úgy érzem, bilibe lóg a kezem.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #23533 üzenetére
Na basszus, és tényleg, jó tudni. Cseszett szar a keresője, az biztos, én is mindig agyfaszt kaptam a bezárt keresőmezőtől + még a szó törlődésétől is.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Hát ez a 24-es Next nagyon fos, vannak oldalak, amiket nem jelenít meg, csak fehér lapot mutat, pörög a töltésjelző, nem működik a stop/reload gomb, de a forráskód meg már látszik, ha megnézem, szóval elvileg betöltötte az oldalt... (linket nem szúrok be a szabályzat miatt, de "kalózhajós" oldalnál pl. tapasztalható, a listában bármilyen címre kattintva).
24.0.1558.25 - Opera is up to date, akkor most várhatok, vagy válthatok stabilra, vagy mehetek majd vissza Firefoxozni, ha ez is olyan hulladék lesz, mint a Chrome volt az utóbbi időben.
szerk: az egyik bővítmény okozta, úgy néz ki. De eddig nem volt gond, na mindegy, 24-es nem bírja ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
-
AtHoS
nagyúr
Közben a webroot support rávezetésével ráakadtam egy olyan védelmi szabályrendszerre, ahol két Opera-hoz tartozó fájl tiltáson volt (message_center_win8.dll és ffmpegsumo.dll fájlok). A tiltásokat megszüntetve már szépen indul a 24-es Opera.
Más:
12-es Opera-nál egy ideje ha kijelölt szövegen nyomok jobbklikket és a keresés ezzel menüből kiválasztom a google fordítót, akkor bejön a fordítási felület, de nem tölti ki a kijelölt szöveggel a szerkesztő mezőt.Korábban rendben működött, de mostanában már nem. Ma elég sokat használtam volna, de így kicsit lassabb és kényelmetlenebb volt a fordítgatás. Megváltozott a paraméterezés? Jó lenne rendbe tenni, mert csak kényelmesebb úgy, ha kitölti a kijelölt szöveggel
read-only mode on the forum
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Volt már valakinél, hogy a 12-es verzió úgy lefagyott, hogy a gépet sem lehetett elzárni Start menüből?
-
bobalazs
nagyúr
Keresem, de sehol nem találom, hogy lehet operába áthelyezni a cache-t?
-
törölt tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bali27 #23547 üzenetére
Ezek az opera 18 verziójától működnek így. Előtte a configban kellett piszkálódni. Esetleg használhatsz junction-öket is, ha komolyabban gondolod. Amúgy a parancsikon célmezőjében az utolsó " jel után egy szóközzel írhatod hogy --user-data-dir=Z:\CACHE (a Z:\cache vagy bármi, mappa persze előre le legyen gyártva, a ramdisken.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bali27 #23547 üzenetére
Akkor sajnálom, csak belinkeltem, hogy nekem mit írtak ugyanerre a kérdésre. Nem próbáltam, mivel már asztali Operát nem használok. Windows Internet Explorer 11, és Mozilla Firefox esetében valóban nincs ilyen gond. Chrome-nál lehet paraméterezni, de néha ennek ellenére is SSD-re írkál, szóval nálam asztali környezetben telepítve van, és néha el is indítom, de háttérbe szorult.
-
myke01
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest