- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stigma
addikt
Hi, sajnálom , hogy nem lett jó.
Én minden telepítéskor csak a rendszer SSD-t hagyom be, arra telepítek, majd az alábbiakat nézem meg:
- bármilyen friss az image HDD-k csatlakoztatása elött frissítek egy rendszer-t parancsból vagy a rendszerben
- omv extrák + Docker + Portainer felteszem (ez lehet neked nem kell, nemtudom)
- Utána leíllítás és mehet a HDD-k csatlakoztatása majd a többi macera. -
lovi27
addikt
A Linux, de más op rendszer se azt figyeli melyik port van csatlakoztatva, melyik nincs, hanem azt hogy a hálózati modul melyik chipre épül és annak működéséhez szükséges meghajtó programot telepíti.
A kábel megfelel a gigabites követelménynek? Végül is nem az számít mennyit ír, hanem hogy mennyi a tényleges sebesség. Ellenőrizd le.
-
törölt tag
Köszönöm a segitséget.
Sikerült mind a kettőt kipróbálni portainer alatt.
De.
Az adguard nem fog meg mindent, hiába ugyanazok a listák vannak megetetve vele mint a pihole -val, plusz a popup reklámokat se takaritja el mobilon, szürke kocka szomorú smájlival a közepén marad helyette.
A pihole müködik jól, de abban meg az a zavaró hogy nem mutatja /nállam/, gépekre lebontva mit blokkolt, van egy gyüjtő ip és azon keresztűl szűr. Gondolom a docker konténeres telepités miatt.Vissza rakom filternek az rpi zero -t a sorba a pi-hole -val.
-
lovi27
addikt
Akkor azt nem a Portainer, hanem a qBittorent logja mutatta! De a qBittorrent be van zárva egy konténerbe, amit belsőleg nem tud megváltoztatni. Ez a Docker egyik lényege! És ha megnézted volna mit mutat a Portainer a konténereknél, akkor láttad volna a qBittorrentnél, hogy neki nem a 8081-es port az engedélyezett.
-
stigma
addikt
Igen rosszul fogalmaztál
Nekem így pöccre megy, semmi baj nincs vele. PUID, PGID és elérési utakat ha cserélsz ennek mennie kell.version: "2.1"
services:
qbittorrent:
image: linuxserver/qbittorrent
container_name: qbittorrent
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- UMASK_SET=022
- WEBUI_PORT=8081
volumes:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/qbittorrent:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Torrent:/downloads
ports:
- 6881:6881
- 6881:6881/udp
- 8081:8081
restart: unless-stopped -
-
lovi27
addikt
Az erős, hogy alkalmatlan, de lehet, hogy további finomítást igényel.
"Kipróbáltam, nincs net. De, ha beírok még egy DNS szervert, jönnek a reklámok!"
Ez pont azt jelenti nem működik az Adguard, nincs névfeloldás, csak ha másik névszerver van megadva, ahol meg nincs szűrés. A macvlan lehet nem éri el a netet. Az átjáró jól megadva?
Amúgy DHCP-be írva nálam se működik jól. Tudom oda ajánlják, de eddig senki nem mondta meg miért gond a WAN-ba írva. És legalább működik.De az igaz, egyszerre csak egy dologgal érdemes foglalkozni, különben káosz lesz!
-
tradeelek11
Topikgazda
Nem meg bántva(mert amúgy is ki vagyok én)
azért javasoltam, kértem tőled ,hogy egyszerre
egy dolog legyen rendbe most gondolva az adguardra (is).
Mert a háttérbe is történhet olyan dolog az adguardal amit ha nem veszel észre és nincs "menekülő útvonal" akkor akár ilyen anomáliák
is előfordulhatnak. Szerintem az adguard legyen rendben, és utánna megnézzük a hassiot ha akkor is gond lesz vele -
tradeelek11
Topikgazda
Igen. Lehet az a legjobb. Nehogy azt hidd mi (én) másként kezdtük
.
A lényeg ne add fel, valaki úgy is próbál segíteni!
Amit én megtanultam, és ez csak tanács, egyszerre csak egy dolgot (pl. a konténereknél is)
csinálj, telepíts, állíts be, tesztelj. Mert könnyebb hibát elhárítani ha kell.
Üdv a klubban sorstárs -
tradeelek11
Topikgazda
Nincs most időm vissza olvasni, de akkor valami nem jó a beállításodban ha routerben valamit átkell írni
gondolj bele, le áll a géped és nem vagy otthon akkor addig nincs neted?
De ez most mindegy is akkor a Portainer kivételével kapcsolj ki minden konténert. Így mi történik? -
-
stigma
addikt
Hi, akkor valami nem jó nálad.
Ha a dockerhubos oldalról tetted fel (Link) akkor ott van 80:80-as port, amit ahsznál, viszont ha OMV-ben nem váltottál portot(alapértelemezetten 80-as) akkor lehetnek galibák.
Tegnap már részletesen kikérdeztelek, de nem volt más jellegű probléma a beállításokkal de most jól tetted a macvlan-t hogy fkonfiguráltad, majd arra az adguard-ot.Viszont itt nem jó valami nálad:
"Az ip-t átkellett írni a wan és lan-nál is a routerben.
A legaktívabb klienseknél a windows ip-je, meg a routerem ip-je."
WAN-on bellül van DNS1 és DNS2 , ahol elvileg DNS1-re kell írni a Adguard-os macvlanos új ipcímet, DNS2 lehet a cloudflare 2.-része akár ami 1.0.0.1Ezek után ha a konténert reseteled meg a routert, akkor a kliensek között látnod kell a többi eszközt is, igaz restartok után mondjuk egy telefonról wifit ki/be kapcsold és utána jónak kell lenni.
Ha nem működne ez a megoldás, akkor nálam a így néz ki:
WAN => DNS1 : 1.1.1.1 DNS2 : 1.0.0.1
LAN => DHCP szerver => DNS szerver: adguard vagy pihole ip-je amit definiáltál
WINS szerver : üresNálam így megy egy ideje és telefonon, asztali, tablet mindenhol megy a reklám blokkolás.
-
stigma
addikt
Nézz egy logot Portainerben, hogy mit mutat az adguard.
Én 1 hétig használtam a quad9-os alap címmel, utána cloudflare -es queryval emivel írtam.
Nálam tökéletes volt, igaz nekem nem oda kellett írni a DNS-t ahova mondtam hanem máshova.Adguard felületen mikor belépsz felül a client-ek esettén mennyit látsz?
Pontos konfigurálást nem tudom leírni, vagy elküldeni. Elég ha privátba írod.
-
Biztos, hogy jó DNS van megadva?
"couldn't communicate with dns server https://dns10.quad9.net/dns-query: couldn't initialize HTTP client or transport, cause: couldn't initialize HTTP transport"
Én ebből azt veszem ki, hogy a https://dns10.quad9.net/dns-query DNS szervert akarná használni, de nemtudja. -
stigma
addikt
És megvolt minden beállítás ami a videoban?
0.lépés: Beállítnai az interface-ket és a DNS-t => 8.8.8.8 (google DNS)
1.lépés: systemctl stop systemd-resolved
2.lépés: nano /etc/systemd/resolved.conf
Itt az alábbi 3 sort kell hozzáadni vagy átírni
[Resolve]
DNS=127.0.0.1
DNSStubListener=no
3.lépés: mv /etc/resolv.conf /etc/resolv.conf.backup
4.lépés: ln -s /run/systemd/resolve/resolv.conf /etc/resolv.conf
5.lépés: systemctl reload-or-restart systemd-resolved
Amit találtam neten ga simán guglizol , akkor ez 53-as port probléma.
Ha ezek megvoltak akkor passzolom, most nem jut eszembe semmi sem. -
stigma
addikt
Ha nem lesz semmi olyan konténered, melyeket a netre engedsz ki akkor nem kell macvlan.
Netre kiengedni az alábbi konténerek szükségesek:
- swag
- Nginx Proxy manager
- Traefik
Ha ezek sosem lesznek ,minden konténert csak belső hálózaton fogsz elérni, akkor vagy docker compose fájlt kell létrehozni és futtatni, vagy Potrainer-en belül új stack-et léttehozni.
Portaineren bellül új stacker úgy tudsz létrehozni hogy : Portainer => Stack / Add stack
Oda bemásolod az alábbit, névnek megadod hogy adguard (vagy bármit megadhatsz)
version: "2"
services:
adguardhome:
image: adguard/adguardhome
container_name: adguardhome
ports:
- 53:53/tcp
- 53:53/udp
- 67:67/udp
- 68:68/tcp
- 68:68/udp
- 853:853/tcp
- 3000:3000/tcp
volumes:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Adguard/workdir:/opt/adguardhome/work
- /srv/dev-disk-by-label-WDP4TB/Docker/Adguard/config:/opt/adguardhome/conf
restart: unless-stoppedsAmiket változtatni kell kiemeltem.
Én annó egy Docker mappát hoztam létre amibe mindenki ír és olvas, ott vannak a konfig (config) fájlok. Jelen esetben a Docker mappában van egy Adguard mappa, amiben 2 almappa van (workdir és config) melyben a Docker dolgozik, vagyis teszi a fájlokat.Ezenkívül minden más a videoban van, viszont ha feltetted, akkor a routeren belül a WAN/ DNS1-be érdemes tenni a router ip-t amit futtasz így az egész hálózaton fog dolgozni, ezért minden olyan eszköz, melyet a routerben használsz szűrni fog.
Nálam ez sajnos nem így működött, mert nekem a LAN /DHCP / DNs szerverhez kellett beírnom a adguad ip címet és restarolni egyet a routeren/NAs-on így minden eszközöm már szűrve lett.
-
stigma
addikt
BL meccs szünetében megírok, de kb így kellene telepítni: link
Itt ami fontos a 192.168.68 helyett a routered első 3 előtagja legyen írva ami 192.168.0.0 vagy 192.168.1.0 vagy új asusok esetében 192.168.50.0
A otp mappák helyett a anson lévő mappa elérése legyen meg, de inkább szünetben leírom, remélem nem felejtek ki semmit sem. -
stigma
addikt
-
tama777
tag
Elvileg nem fordulhat elő, én még részemről nem találkoztam ilyennel, még nem veszett el soha az adminom joga, de nem zárnám ki, hogy nincs ilyen. Ha mégis előfordulna ilyen, akkor le tudod ellenőrizni, hogy meg van-e az adminodnak a joga, illetve vissza is tudod állitani, ha nincs: link
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest