- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Letiltás - hogy is van ez?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11695 üzenetére
Igen. Itt egy rövid részlet az update parancsra adott válaszból:
Err:1 http://linux.teamviewer.com/deb stable InRelease
Could not resolve 'linux.teamviewer.com'
Err:2 http://httpredir.debian.org/debian buster-backports InRelease
Could not resolve 'httpredir.debian.org'
Err:4 http://packages.openmediavault.org/public usul InRelease
Could not resolve 'packages.openmediavault.org'
Err:5 https://openmediavault.github.io/packages usul InRelease
Could not resolve 'openmediavault.github.io'
Persze ennél több webhely nem elérhető.
Ha törlöm a Dockert akkor eltűnnek a hibák, megint mindegyik jó lesz. -
kriszrap
tag
Halli megjelent pár órája plex 1.18.6.2368 docker verziója kérdésem annyi hogy tudom frissíteni ?
Kodi+plex verziót használóm és eyes 1080p videóknál transcode elégrendesen (zombilend 2)
és a nas prociát 100% pörgeti miért van? Mit tudok tenni ellene?
poric: amd athlon 64 x2 5200+[ Szerkesztve ]
-
tama777
tag
-
tama777
tag
válasz lovi27 #11694 üzenetére
Azt tudom, hogy virtuális gépen OMV5 alatt Dockerben fut a Heimdall, de kb. 2 hete használtam másolásra utoljára, azóta nem ment. Ha minden összejön, akkor holnap megnézem (nem jött meg ma a routerem). Mire gondolsz, hogy a repository-k többsége elérhetetlen?
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11693 üzenetére
Virtuálisban szeretném próbálni az OMV5-t, de nem lehet, mert ahogy az Extrák pluginban engedélyezem a Docker futtatását a repository-k többsége elérhetetlen lesz. Így nem lehet további részeket telepíteni, a Dockert sem próbálni.
Újratelepítem, frissítem a legújabb verzióra és remélem, hogy most már jó lesz, de ahogy megint telepítem a Dockert nincs változás. Eddig egyik verzióval sem volt gond, csak most az OMV5-el. Szóval, nálad minden működik virtuálisban is? -
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11684 üzenetére
Általában négyféle módon használjuk a systemctl parancsot:
systemctl status plexmediaserver -> A szerver állapot lekérdezése
systemctl stop plexmediaserver -> Szerver leállítása
systemctl start plexmediaserver -> Szerver indítása
systemctl restart plexmediasever -> Szerver újraindítása. Pl. ha megváltoztatunk valamit a konfigban, a változás érvényre jutásához újra kell indítani a szervert.Nem Dockerben telepítetted? Mert ha igen akkor ott ellenőrizd a státuszt.
Különben próbáld elindítani és nézd meg sikerült-e. Ha igen, indítsd újra a NAS-t és ellenőrizd a státuszt. -
tama777
tag
válasz Oldman2 #11688 üzenetére
Ha megjelenik egy vagy több frissítés, akkor a Frissítéskezelőben egy frissítést kijelölsz, aktívvá válik a "Változások megtekintése" gomb (a Telepítés gomb mellett), kattints rá és láthatod, hogy milyen változások történtek az adott csomagnál. Ez OMV5nél így van, a régebbieknél már nem emlékszem, hogy volt-e ilyen.
-
kriszrap
tag
Halli (#11653) válaszodba megnéztem hogy a plex active állapotba van és meglepődöm hogy nem.
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
Last login: Sun Feb 9 10:31:37 2020 from 37.76.92.95
root@nas:~# systemctl status plexmediaserver
● plexmediaserver.service - Plex Media Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/plexmediaserver.service; enabled; vendor
preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2020-02-06 18:43:31 C
ET; 3 days ago
Main PID: 1069 (code=exited, status=127)
CPU: 40ms
Warning: Journal has been rotated since unit was started. Log output is incomple
te or unavailable.(Elnézést a csúnya beszúrásért)
Mit tudok ilyenkor kezdeni vele?
Mit tudnék megnézni ? -
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11679 üzenetére
Az OMV 5-nek még nem jött ki a stabil verziója.
Most is csak a tavaly augusztusban feltett 5.0.5 béta verzió található a letöltések között, ahol bizonyos ok miatt nincs jelölve a béta állapot, de fórumuk szerint egyértelműen béta.[ Szerkesztve ]
-
tama777
tag
válasz Nagymelák #11678 üzenetére
Amit megadsz könyvtárat, ahova a kész fájlokat átmásolja pl. /srv/dev-disk-by-label-Toshiba3Tb/Torrent1/Filmek/ van jogosultsága a Docker felhasználónak írni+olvasni, mert ha nincs akkor a konténer létrehoz egy sajátot és abba teszi a letöltött fájlokat. Ezt tudod ellenőrizni pl. Portainer-ben a Volumes résznél, hogy hozott-e létre a qbittorrent konténer sajátot.
-
kriszrap
tag
Megjelent ha jól láttam videóba omv 5 stable verzió ha igaz valakinek tapasztalat?
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok.
Dockerbe feltelepítettem a qbittorrentet a letöltés renden működik a /downloads/incomplete/ könyvtárba, de én szeretném ha átrakná egy másik könyvtárba letöltés után ezt hogy tudom beállítani? Hiába állítom be a kliensben alapértelmezett letöltési helynek vagy a Elkészült letöltések .torrent fájljainak másolása a következő helyre: menü pontnál a /srv/dev-disk-by-label-Toshiba3Tb/Torrent1/xyz/ helyet nem rakja át oda, jobban mondva valahova átmásolja mert a feltöltés elindul, de nem arra a helyre amit megadtam, a nagy talány az hogy nem is találom hogy hova rakja át. Egy részletes vagy képes magyarázat jó lenne. Köszönöm.
-
tama777
tag
válasz Larten #11675 üzenetére
A Library kezelése szerintem rendben van a Jellyfin-nek (jól legyenek a könyvtárak kiválasztva ugye külön a filmek, külön a sorozatok stb.), az emlékezés és hogy hol jártam részt hétfőn megnézem, ha szükséges, mert arra nem emlékszem, hogy ezek működnek-e úgy, mint pl. a Plexben. Viszont a szerver beállításánál nézz át mindent, mert pl. ha bejelölőd, hogy hozzon létre nfo-kat, akkor azokat beteszi a filmek, sorozatok stb. könyvtárakban (bár ez engem nem zavar)! Ja és tud magyarul. Szerintem megér egy próbát max. először ne az egész filmes mappát osztd meg vele, csak egyet-kettőt.
-
tama777
tag
válasz Larten #11661 üzenetére
Pedig ajánlok egy Plexhez hasonlót! Próbáld ki a Jellyfin-t Dockerben (pl. linuxserver/jellyfin). Van hozzá Kodi plugin is, androidos app is, hasonló a tudása a Plex-éhez, nem kell előfizetni sem, elvileg net sem kell neki, csak ha pl. film, sorozat adatbázist frissít. Ja és többféle hardveres kódolást állíthatsz be, mint a Plexben (ennek ugye feltétele hogy a meglévő hardver a Dockerbe legyen „csatolva”). Szerintem jó media szerver alternatíva.
-
addikt
válasz SwissAirplan #11668 üzenetére
Akkor igen, a hálózati meghajtóként csatlakoztatás otthon, melóban meg távoli meghajtónak
-
supiX
csendes tag
Sziasztok!
Nem régiben szereztem be egy orange pi zero kis csodát. Szerettem volna felrakni rá az omv-t de egyszerűen sehogy sem sikerül ráraknom több tutoriált is végig csináltam de mindig ezzel ért véget az egész :
Get:6 https://netcologne.dl.sourceforge.net/project/openmediavault/packages arrakis InRelease [12.8 kB]
Err:6 https://netcologne.dl.sourceforge.net/project/openmediavault/packages arrakis InRelease
The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 7E7A6C592EF35D13 NO_PUBKEY 24863F0C716B980B
Reading package lists... Done
W: GPG error: https://netcologne.dl.sourceforge.net/project/openmediavault/packages arrakis InRelease: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 7E7A6C592EF35D13 NO_PUBKEY 24863F0C716B980B
E: The repository 'http://downloads.sourceforge.net/project/openmediavault/packages arrakis InRelease' is not signed.
N: Updating from such a repository can't be done securely, and is therefore disabled by default.
N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details.
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
W: --force-yes is deprecated, use one of the options starting with --allow instead.
E: Unable to locate package openmediavault
dpkg-query: package 'openmediavault' is not installed and no information is available
Use dpkg --info (= dpkg-deb --info) to examine archive files.
/usr/sbin/dpkg-reconfigure: openmediavault is not installed
sudo: omv-initsystem: command not foundMi lehet a probléma ?
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz szpeti40 #11667 üzenetére
A célja mndjuk nem csak a biztonsági mentés lenne
Hanem az is hogy pl ha dolgozok egy sektchup modellen és egyszer a laptopon egyszer a gépen nyitom meg akkor ne kelljen a fájlt össze vissza vinnem.
vag pl ha dokumentumot irok és utánna munkába meg akarom nézni akkor telórol fellépve rá tudjak pillantani, vagy erre elég a távoli meghajtóként csatlakoztatni és akkor ugy uda mentek...?
igen de akkor offline nem elérhető -
addikt
válasz SwissAirplan #11665 üzenetére
Windows biztonsági mentés funkciója. Én használom a gépről képek mentésére.
-
tama777
tag
válasz Shade45 #11664 üzenetére
Most akkor webes felület vagy destop kliens? Webes felületen nekem is transzkódolni akar (így emlékszem, de ezt leghamarabb hétfőn tudom megnézni), de a PC destop kliensén ha azt állítom be, hogy eredeti minőségben akarom-e játszani a filmet, akkor nekem úgy megy. A transzkódolás hiba pedig Dockerben lehet attól, ha a Plex config mappája olyan fájlrendszeren van ahol be van állítva a „noexec” (Tiltja a bináris fájlok végrehajtását a fájlrendszeren.) opció.
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Kb egy éve volt itt szóba / én kérdeztem/ hogy NASOMV szinkronizálásra mi a legjobb módszer, csak nem találom se a hozzászólásokat se cikkeket a témába!
Arra emlékszem hogy akkor volt olyan próbálkozás hogy távoli meghajtóként csatlakoztatni a NAS egy kijelölt részét és akkor a másik számítógépen lévő programok ( pl: sketchup, office, gimp,) onnan és oda dolgozik oda ment, ez nem egy rossz megoldás, de kellene egy olyan mappa is ami " tükröződik" tehát offline is elérhető, és amikor ujra netet érzékel akkor szinkronizálódik!
Ki mit használ ilyen dolgokra? Köszönöm -
Shade45
senior tag
-
tama777
tag
válasz tama777 #11662 üzenetére
Az utolsó mondatom hibás: mármint a container létrehozásakor nem kellenek az NVIDIA-s sorok, csak akkor, ha hardveres kódolást is akarsz NVIDIA kártyával! A linuxserver csapata megoldotta, hogy lehessen használni hardveres kódolást pl. plex, jellyfin konténerekben. De, ha nem használsz hardveres kódolást, akkor is megjelenik az Environment mezőkben az NVIDIA_VISIBLE_DEVICES és a NVIDIA_DRIVER_CAPABILITIES sorok.
[ Szerkesztve ]
-
tama777
tag
válasz Shade45 #11660 üzenetére
Igen, adj hozzá egy új sort, Name legyen VERSION, Value meg legyen public. OMV4et használsz? Nekem OMV5 van fönt itt Portainert használok, de konzolból szoktam telepíteni a konténereket (párszor újratelepítettem az OMVt mire sikerült Dockerben megoldási a hardveres kódolást NVIDIA kártyával, így gyorsabb volt, mint mindig mindent újra bepötyögni Portainerben) pl. nálam a Plex így néz ki (pár sort kitöröltem + Neked lehet más a PUID, a PGID stb.)
docker create \
--name=Plex \
--net=host \
-e PUID=1000 \
-e PGID=100 \
-e VERSION=public \
-e NVIDIA_VISIBLE_DEVICES=GPU-e85a88d8-99f0-b55f-6b51-d5a6d430488e \
-e NVIDIA_DRIVER_CAPABILITIES=compute,video,utility \
-v /sharedfolders/Movies:/Movies \
-v /sharedfolders/AppData/Plex:/config \
--restart unless-stopped \
linuxserver/plexEzt lefuttatom a konzolban, a Plex container megjelenik a containerek között, elindítom, és megy addig, amíg én le nem állítom (vagy amíg újabb bpo kernel meg nem jelenik, de ez csak akkor van, ha a Dockerben a default runtimenak NVIDIA van beállítva.)
Még annyit, ha nem használsz NVIDIA hardveres kódolást, akkor az NVIDIA-s sorok nem kellenek!
[ Szerkesztve ]
-
Larten
csendes tag
No az addig Zyxel NAS326 helyett építettem saját HTPC-t.
Rátoltam egy OpenMediaVault 5-öt.
Dockerben megy: qBittorrent, Jackett, Radarr, Solarr, Muximux
SMB-n szépen kiosztva egy Media folder, amiben a Solarr a sorozatokat a TV mappába, a Radarr a filmeket a Movies mappába pakolja. (Solarrt és Radarrt ajánlom mindenkinek, aki automatikusan szeretné szétapkolni a filmeket/sorozatokat). Jackettel együtt nCore-ról és bithumenről behúzza a filmeket/sorozatokat RSS-ként és párom és 0 tudással keres filmeket és tölti le. Konkrétan film neve beír, megfelelő találaton 1 kattintás, majd általában 10 perc és nézheti a TV-n Kodival.
Viszont a Kodi a TV-n fut, így elég macerás a konfigokat piszlálnom kézzel, valamint a felépített adatbázisa se menthető.
Gondoltam a HTPC-re kellene azt is rakni. headless kodi-val próbálkoztam, de nem jött össze. Felraknám a Kodit konkrétan a HTPC-re, talán kernellel nem lesz para és közvetlenül HDMI-n tolnám a TV-re. Próbálkozott már valaki ezzel? Simán dobjam fel apt-get-tel a kodit, majd behúzza a szükséges Xservert meg ami kell, aztán még egy autologin/autostart konfig?
Ui.: Plex és hasonlók nem érdekelnek. Nem elfogadható, hogy ha nincs net, akkor nem működik a lejátszás plusz a Kodi is tud mindent, amire igényem van. -
Shade45
senior tag
Arra van lehetőség, hogy a torrent kliens (jelenleg Transmission) kategóriába sorolja a letöltött anyagot, és a megfelelő mappába töltse le, pl.: Film -> Movies mappa, Zene -> Music mappa stb. ?
Windowson qBittorrentet használok, ott lehet címkézni manuálisan a torrenteket, és a címkékhez megadott mappákba rakja a letöltött anyagot. Ehhez hasonlót szeretnék, hogy ne kelljen másolgatni a letöltött anyagokat. Láttam, hogy van qBittorrent image Docker-hez, de a remote klienséről (Android) nem olvastam jókat...[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
tama777
tag
(#11654) Shade45 Válasz akart lenni, de mobilon teljes nézetben nem vette, bocsi!
1. lehetőség: Watchtower használata. Ez folyamatosan ellenőrzi, hogy van-e frissebb az image-kből és ha talál automatikusan frissíti őket. Nálam a containrrr/watchtower van fenn és jól működik, van e-mailes értesítés is, mikor mik frissülnek.
2. lehetőség: linuxserver/plex image és PlexPass esetén a VERSION-nál ne a „docker”-t válaszd, hanem a „public”-ot. Ez minden docker indulásnál ellenőrzi, hogy van-e frissebb plexserver és ha van magától updateli.Én ezeket együtt használom, mivel van több containerem, amiket így frissítek, illetve eddig a VERSION=docker volt beállítva, de a legutolsó plexserver verziót nem adta ki a linuxserver csapata, így beállítottam a VERSION=public-ot, most a Plexből is a legfrissebb van. Ha valaki tud más lehetőségeket az majd kiegészít!
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11653 üzenetére
Jó is hogy szóba hoztad, mert én ezt egy új telepítésű (tiszta) OMV4-en próbáltam ki.
Valamilyen szinten módosított, félbehagyott vagy nem kellően kitisztított rendszer esetén nincs garantálva a siker. Szerintem gondold meg, ha van egy működő PMS érdemes-e kipróbálni. Persze, ha nem probléma, hogy újra kell telepíteni az OMV-t, akkor az más. Nyugodtan kísérletezz. De szerintem nálad nincs telepítési probléma, csak konfigurálási.Nézd meg a szerver állapotát a systemctl status plexmediaserver paranccsal és ha a válaszban zölddel kiírja az active (running) állapotot, akkor felesleges piszkálni. Dockerben futó PMS-hez nem lesz jó ez a parancs.
Az előző leírásból kimaradt, hogy sikeres telepítés után a böngészőben a következő paranccsal a Plex kezdő oldalának kell bejönnie:
http://<SERVER
IP>
:32400/web
ahol a <SERVER IP> helyére az OMV-nek az IP címét kell írni. Pl: 192.168.0.100 -
lovi27
addikt
Akkor ma mindketten ügyesek voltatok!
Ha még van kedved vagy másnak is, mindössze ennyi parancssorból (mint root) telepíteni.
Az első rész hozzáadja a Plex forrást a megfeleő kulccsal, így az upgrade parancs mindig legfrissebb állapotban tartja.
Ez a mód a Debian 9-hez (OMV4) készült!
Azt még meg kell vizsgálni, hogy a Debian 10-hez így egy az egyben használható-e!apt install curl
curl https://downloads.plex.tv/plex-keys/PlexSign.key | sudo apt-key add -
Plex repository:echo deb https://downloads.plex.tv/repo/deb ./public main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/plexmediaserver.list
apt install apt-transport-https
; már telepítve az OMV 4-benapt update
apt install plexmediaserver
A szerver futásának ellenőrzése:systemctl status plexmediaserver
A Plex könyvtár jogosultság megadása:chown -R plex: /srv/dev-disk-by-label-Temp/plexmediaserver
Itt a példában ez a Temp diszken a plexmediaserver nevű könyvtár.
De természetesen ez máshol is lehet.[ Szerkesztve ]
-
-
kriszrap
tag
PLEX megoldva kodi+plex(mi boxon)
Telo és böngészős változatba még nem megy de nem lényeg
PC kliens is tökéletes. -
Patice
nagyúr
válasz CheGhost #11646 üzenetére
Nagyon jó kérdés! Sorolom az érveimet:
- Kezd elegem lenni a konzumer routerek árából és a cserébe kapott szolgáltatásokból. Van FW update, de minek, ha csak lassul tőle, meg nemhogy csökkenne a bug-ok száma, hanem nő.
- Asus AC68U routerem van, alapvetően stabilan működik, de nem vagyok megelégedve a gyári FW adta sebességgel. Lehet, hogy alternatív FW rakható rá, de akkor meg buknék pár olyan fícsört, amit csak a gyárival tud, pl. hardveres NAT. Gigabites digi netem van, azt hittem elég lesz ez az Asus, szerintem van még feljebb.
- Biztonság. Biztonságosabbnak érzem a direkt router OS-eket.
- Gondolkodtam azon, hogy dedikált vasra rakom, de most nem költenék rá ennyit. Ezért maradtam a LAN kártya + virtuál gépes felállásnál. Aztán lehet a végén mirotik, vagy ubiquiti lesz a vége, de addigra tapasztalok még kicsit.
- IP kamera rendszerhez szeretnék egy külön hálózatot csinálni. Ezt egyszerűbbnek látom egy ilyen OS-sel kivitelezni, mint a jelenlegi routeremmel.Ha meg beruházok majd egy Ubiquiti/Mikrotik rendszerre, akkor azt egyszerre lépném meg: router, switch, AP-ok. Kb. amikor majd a házam tetőterét beépítés után be kell majd az otthoni hálózatomba vonni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
-
CheGhost
aktív tag
válasz Patice #11645 üzenetére
Miben nyújt egy ilyen megoldást (épített) többet, mint egy jó router custon fw-vel?
Persze, aki már ax-es témában nézeget, az nem átlagos felhasználó, de a nem átlagosaknak ott vannak a mikrotik és az ubiquiti routerek és rendszerek.
"Szerintem."*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #11643 üzenetére
Hát sajnos az IT-s vénám és a sok kütyüim miatt kb 2 évente cserélek routert, ami az elmúlt években igy nézett ki:
Trendnet ac1750 -> Asus AC66U B1 - > Asus AC87U -> Asus AX58URoutert max 50-55k ig veszek és figyelem a külföldi piacot ahonnan olcsibban beszerezhetem. Pl : ebay-kleinanzeigen
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Vodike
tag
válasz kriszrap #11632 üzenetére
Transzkódolni azért akar a szerver, mert a kliens ezt elvárja tőle. Nálam pl rendes dedikált kliensek vannak: Apple TV, OpenPHT és egy Xplay LG TV-n. Egyik sem várja el a transzkódot, így egy kisebb NAS is simán kiszolgálja ezeket a klienseket, akár egy időben is + még a faterom és tesóm távolban lévő TV-it is. Ott is Xplay van illetve Plex for Kodi. SZóval ne szervert, hanem klienst cserélj. A Mi Box egy szar erre a feladatra sajnos.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11637 üzenetére
Eddig azt se tudtam, hogy a PMS master és slave módban is működik. Ez több PMS összekapcsolását jelentheti, mert akkor van értelme a mester és követő módnak. De, hogy ez mikor és milyen feltételekkel történik... mondtam, hogy Plexet értő ember kell.
Biztos, hogy nem a kliensét használja. Szerintem a NAS-ét, mert különben küldözgetni kéne az eredetit is, ami nagy sebességet és sok adatot jelentene. Azért kódoljuk, hogy ne így legyen.
Lehet, hogy segít a kódolásban, ha valakinek olyan videó kártyája van amit erre a célra is lehet használni, de nem kritérium. Nekem egy ősrégi alaplapi van, de jól megy az átkódolás. -
stigma
addikt
válasz szpeti40 #11635 üzenetére
Hi, ami a 2. Képen van ott az alsó választási lehetőség nekem sincs, de minden routerben tudsz DNS-t megadni mert csak annyi volt a trükk, a többi pár kattintás pi-holeban volt, amit dockerbe telepítettem.
-
kriszrap
tag
válasz lovi27 #11636 üzenetére
Távolról használom nem lan hálózaton. Nas könnyen bővíthető egy gépház. Dedikált videokártyát így az alaplapit használja gondolom ez a baj. Transcode hoz kell egy külső videokártya??? Azért kérdezem hogy a nasét használná vagy a kliensét aki lejátszaná??
[link] Találtam egy ilyesmit ....
-
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11632 üzenetére
Szerintem kevés infót adtál meg. Távolról vagy helyi hálón? Mi a hardver? Lehet gyenge vagy túl erősre van állítva az átkódolás. Lehet még hiányzik hozzá valami. Stb., stb.
Viszont az ilyen kérdések megválaszolásához a Plexet jól ismerő ember kellene. Ha nem jelentkezik senki - én nem vagyok az - akkor kérdezd meg itt, hátha lesz ott egy hozzáértő.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Adamo_sx #11631 üzenetére
A leírást sikeresen megtaláltam, ami aláapján sikerült is beállítani és már hasít is:
https://carlosfelic.io/network/configuring-the-pi-hole-with-asus-routers-merlin-or-johns-fork/Köszi szépen..Már 6 eszközöm van ami csatlakozott.
-
stigma
addikt
válasz Adamo_sx #11631 üzenetére
Hi, köszi hát msot kiszedtem mindehonnan és se netem, se hálózatom...
Ha visszarakom az eredei helyre ahol eddig volt, akkor csak az asztali gépemen van net, wifi nincs sajnos...
akkor nézek egy gyorstalpalót....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
kriszrap
tag
Szereted a hirtelen felindulásból tett, ezért nem kellően megalapozott véleményt.
A Plex szerver beüzemelésére visszagondolva nekem se ment egyből. Nehezen adta meg magát. De én ezek után se jelenteném ki, hogy egyből nem lehet.Igazad van !!!
Lenne egy kérdésem miért csinálja?
sd(h.262) gond nélkül
1080p (h.262) nem tölti be.
720p (h.262) nem tölti be.
hd próbálom akkor elveszti a jelet a szerverrel.
fent mi box s on tapasztalom.PC ezet írja : A konverzió sikertelen. A transzkóder hiba miatt kilépett.
[ Szerkesztve ]
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz stigma #11630 üzenetére
Mert a routered intézi a DNS feloldást (ami képet mutattál a routerről, az a WAN oldal). Azt kellene beállítanod a routeren, hogy amikor DHCP-ben IP-t oszt a klienseknek, akkor a PI-Hole szervered IP címét adja át DNS-ként, ne a sajátját.
Gondolom, ha most valamelyik gépen kiadsz egy nslookup parancsot, akkor a routert írja DNS szervernek.
Szerintem itt kellene beállítani:[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
1-2 hete sikeresen telepítettem Dockerbe a PI-hole-t majd úgy érzem be is állítottam, viszont minap nézegettem és leeht mégsem jól konfogiltam a routerben.
- router-ben a 99-es ip a Dockerben futó PI-hole címe [kép]
- PI-Hole Dashboard [kép] és Network [kép] menüpont.Az t látom egy csomó eszközöm csaltkozik a routerhez, etherneten illetve wifin, de valamiért csak a router-t jelöli ki zöldeni, igaz az a "csomópont"
Lehet rossz helyre írtam be a DNS címet, mert 2 helyen találtam meg:
- WAN / Internet Settings / WAN DNS address
- De itt is megtaláltom : LAN / DHCP Server / DNS and WINS Server SettingLehet az utóbbiba kellene beírnom?
-
lovi27
addikt
válasz Shade45 #11624 üzenetére
Igen, azt. Nem lesz több Plex plugin. Mindenhogy más telepítési módot kell betanulni.
(#11627) kriszrap
Szereted a hirtelen felindulásból tett, ezért nem kellően megalapozott véleményt.
A Plex szerver beüzemelésére visszagondolva nekem se ment egyből. Nehezen adta meg magát. De én ezek után se jelenteném ki, hogy egyből nem lehet. -
BeeNiTTo
tag
sziasztok, feltettem az ovpn nev plug in-t ehez kérnék egy kis segítséget
korábbi hozzászolások alapján igy állítottam be :
Felhasználót hozzáadtam az openvpn csoporthoz
vpn port-ot megnyitottam a routeren
pam azonosítást kivettemalapértelmezett átjárót és kliensek közti komunikációt engedélyeztem
DHCP nél mindent üresen hagytam
nyilvános cím nél meg adtam a omv ip cimét,illetve probáltam ddns el is
felhasználóhoz tanusitványt generáltam majd letöltöttem
volt benne egy "név"ca és egy név client ca
ezeket telepitettem windowsraovpn klienst megnyítottam rendszergazdaként majd inportáltam a config fájlt
csatlakozáskor peddig ezt kapom:Thu Feb 06 12:19:46 2020 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Thu Feb 06 12:19:46 2020 TLS Error: TLS handshake failedVan még egy key file is a letöltött mappában ezzel van valami teendőm?bekel valahova másolni???
-
kriszrap
tag
Megtaláltam a hiba okát ....
Plex szervert első körbe nem lehet kívülről konfigurálni. -
Patice
nagyúr
válasz SwissAirplan #11619 üzenetére
Hány SATA csati kell?
Átlag konzumer lapokon 4-6 szokott lenni a max.
Ha ettől több kell, akkor szerver alaplapoknál kell már keresgélni, de azok ára a 100.000-et közelíti belépő szinten is....Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
lovi27
addikt
A Plex plugin problémára válaszolt a készítője: már nem nyúl hozzá, marad így!
Tehát - probléma esetén - elsősorban a dockeres telepítése ajánlott. Vagy ha valaki most még idegenkedik a dockertől, akkor a natív (parancs soros) telepítése is egyszerű. Dockerben már többeknek fut, a natívban pedig segítek, ha kell.Ha nem használjuk a Plex plugint, akkor az OMV-Extrák menüben ajánlott kikapcsolni a Plexmediaserver repot. A plugin ne legyen jelen a listában. A v5-ben már alapból nincs benne.
-
fonok87
aktív tag
Illetve, ha biztosan eldőlt, hogy épített NAS lesz, a home server építős topicban érdemes kérdezni
Truss me, I'm an engineer.
-
lovi27
addikt
Eltévesztetted a fórumot. Ez nem a NAS összerakó!
Alaplap kérdéssel például fáradj át ide: Milyen alaplapot vegyek? -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Uj NAS-t raknék össze magamnak, és mivel eleg sok 1-2 TB hdd-m van itthon arra gondoltam hogy felhasználnám őket. Viszont ehhez kellene egy sokSATA csatis alaplap... van javaslatorok? -
Bishi
tag
válasz stigma #11615 üzenetére
Jaja nekem is a raiden vannak a docker fájljai, de új telepítésnél simán kipróbálnám h más útvonalra tenném a fileokat átmásolva, és arra konfigurálnám parancssorból a konténert.
Ha működik, akkor jó. Ha nem, nincs adatvesztés, mert ott a régi rendszer még tudsz más megoldást találni.
Jó mondjuk van aminél nem számít de egy adatbázis, vagy fejlesztéshez egy verziókövetés, stb adatok elvesztése fájdalmas lehet. Vagy aki pl Embyben plexben rendezgetet sokat, vagy egy Home assitban ha már minden be van állítva, stb.
Igaz ez a megközelítés csak a hozzáértésem hiányát pótolja, hogy ne teszteletlenül mókoljak az éles adataimmal. -
kriszrap
tag
Hülye kérdés, de bejelentkeztél? (<omv ip>:32400/web)
Egyébként próbáld meg nulláról újra beállítani az image-t. Én először visszatértem a pluginhoz, mert nem működött a dockeres verzió, nem jött be a webes felület így bejelentkezni se tudtam a Plex fiókomba a szerveren. Aztán mégis nekifutottam újra, nem tudom mit csináltam másképp (szerintem semmit), most megy...Ezt csinálja nálam :
[kép] -
stigma
addikt
Hi, lejárt a szerkesztési időm, szóval külön írok neked.
Elég részletesen leírtad, köszi érte. Image-k mentése és visszatöltésére elég sok megoldást találtam, ami nekem egyenlőre kínai, viszont csak pár script szintű sor, mellyel egysével egy megdadott helyre lementem a fájlokat és a docker beállításokat, majd visszatöltöm...Swap-ot akkor nem biztos, hogy használni fogok mert van 8GB ramom a gépben, és szerintem sosem használtam 2GB felett szerintem full Load-ban
Köszi az infókat.
-
stigma
addikt
(#11611) CheGhost: Isten ments, tök jó dolgokat írtál. Hát igen, ha 1 helyen vannak a cuccaim és ott gond van, akkor a RAID nem ment meg semmitől sem, erre nem is gondoltam.
(#11613) Bishi: Dockerbena konfig fájlok a HDD-n vannak, maga az OMV és a docker futtatási környezet az SSD-n, viszont a Dockerben használ image-k tudtommal szintúgy az SSD-n.
Viszont lehet inkább felvetült bennem az - lehet már múltkor kérdeztem a topicban - hogy a mostani 32GB-os SSD-ről csinálok egy backup-ot és klónozom a 120-as SSD-re, így kb szerintem 20-30 perc alatt megvagyok vele , és rendszert sem kell újratenni.
Aztán meg ha OMV 5 bejön akkor majd átállok rá. Viszont most elkezdtem nézegetni már Virtualban a Beta-t ami elég jó de ugye ott ahogy nézem csak Cockpit vagy Portainer van amiben dockerezhetek, így szerintem ezévre megvan mit tanuljak meg
Köszi mindkettőtöknek a hasznos infókat.
[ Szerkesztve ]
-
xsak
tag
válasz stigma #11608 üzenetére
Helló!
Megpróbálok válaszolni a saját fejem után. Vedd figyelembe, hogy én egy konzervatívabb álláspontot képviselek, a többség nálam bátrabb lenne. Én azt szeretem, ha tudom, mi van beállítva és hogyan, ezért sokszor választom a több munkát igénylő, kényelmetlenebb megoldást a könnyű helyett.1. Én megvárnám az 5-t. Egy telepítést vagy frissítést (s inkább az utána jövő gányolást) megspórolnál.
2. Tiszta telepítés. Az image-ek úgyis a docker hub-ról jönnek. Az elindításukhoz meg érdemes docker compose-t használni, mert akkor könnyen "újra lehet csinálni" őket. A volume-okat persze menteni kell.
3. Szerintem, ha nincs rajta Nasa-szintű titkos vagy nagyon egyedi dolog, akkor otthonra elég. A backup fontosabb.
4. Én mindig adok swap-et, bár igazából attól kéne, hogy függjön, mennyi memória van a gépben. Ha van belőle sok, nem kell swap. Ha csak 4G vagy kevesebb, akkor azért legyen.
5. Én egy saját scripttel mentem a következő könyvtárakat:
- /etc
- /usr/local
- /var/lib/openmediavault
- /home/{énJúzerem}
- /var/lib/transmission-daemon/info/torrents
- dpkg -l kimenete egy txt fájlban
- diszk uuid-k egy txt fájlban `blkid >$bckdir/uuids.txt`
- mbr és partícióinfók (`dd if=/dev/sda of=$bckdir/grub.dd bs=446 count=1` és `dd if=/dev/sda of=$bckdir/grub_parts.dd bs=512 count=1`)
Ezeket mind tar.gz-be rakom és felsync-elem AWS s3-ba.
Mindezzel ugye "az a baj", hogy ez egyik sem spórol meg neked visszaállításnál időt, mindet kézi munkával, válogatva rakom vissza (főleg verzióváltásnál).Lehetne menteni a diszket image-be is, de akkor több száz gigát kéne mozgatni, ami sehogy sem olcsó szerintem.
-
Bishi
tag
2. kérdés: Nem vagyok docker pro, csak véleménytt írok. Mivel nem függ semmitől az a lényeg, ami a konténerben van. Azaz szerintem ha megvannak a fileok, és újrarakod egy rendszeren, akkor működnie kell.
Én elővigyázatosságból a helyedben ezeket tenném:
- A dockernek az adatait - a mappáit - lemásolnám valahova biztos, ami biztos.
- Ha nagyon tutira akarnék menni, egy gyors omv telepítés és pl. cockpit, vagy docker, docker compose telepítés után rámásolnám az új ssdre a docker mappát, betenném shgaredre, jogosultságokat beállítanám a mappán, és megpróbálnám újrarakni, úgy, hogy a régi rendszerem még működő képes. Előtte azért felírnám a régi dockerek verzióit, és azt telepíteném, vagy előtte befrissíteném a régi rendszeren őket.
UI: Én is ezt a költözést akarom tesztelgetni a közeljövőben. -
fonok87
aktív tag
válasz kriszrap #11610 üzenetére
Hülye kérdés, de bejelentkeztél? (<omv ip>:32400/web)
Egyébként próbáld meg nulláról újra beállítani az image-t. Én először visszatértem a pluginhoz, mert nem működött a dockeres verzió, nem jött be a webes felület így bejelentkezni se tudtam a Plex fiókomba a szerveren. Aztán mégis nekifutottam újra, nem tudom mit csináltam másképp (szerintem semmit), most megy...Truss me, I'm an engineer.
-
CheGhost
aktív tag
Szia!
Nem vagyok naprakész, ezért inkább csak a gondolataim, mint követendő tanácsok:
1) Az omv5-re még bétaként hivatkoznak, nem tudni mikor gondolják úgy, hogy átminősítik. De egyre több dolgot oldanak meg benne. Jelenleg az omv4 támogatott, és valószínűleg lesz egy időszak, amíg mindkettő együtt fog futni. Néha lehet hallani olyan emberekről, akik még omv2-t használnak. A támogatási időszak lejárta után frissítések nem lesznek, és előfordulhat, hogy egy másik címre áthelyezik az archívumot (lsd. Debian).
2) Docker-t nem használok, de egyre jobban érik, hogy megismerkedjem vele.
3) A biztonságos adattárolás nem (csak) a raid-et jelenti. A raid hdd meghibásodás ellen "véd"*. Ha biztonságban akarod tudni az adatokat, akkor legalább még egy földrajzilag elkülönített helyen tárolod a biztonsági másolatot. A kettő közötti megoldás a fiókban tárolt offline hdd, amire időnként szinkronizálod a fontos adatokat. A raid olyan hiba ellen nem véd, ami mindkét hdd elvesztésével jár (túláram/túlfeszültség, tűz, lopás,...). Emellett hozzáállás függvényében a felhős tárolás is szóba jöhet.
4) Véleményem szerint mivel ssd-ről van szó, az omv telepítése során saját magának kialakított partíciók elegendőek. Ráadásul az új ssd nagyobb sebességre képes minden tekintetben.
5) Ezt sem használom, de elvileg éppen arra való többek között, amire szeretnéd.Remélem, nem írtam blődséget.
szerk.:
*A raid a rendelkezésreállást javítja. Lényegében, hogy a szükséges adatok hdd kiesése esetén is hozzáférhetőek legyenek. Ez nem minősül biztonsági mentésnek. (A gyakorlatban a hétköznapi szinten viszont ennek használják otthon az emberek.)[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
-
Vodike
tag
-
stigma
addikt
Sziasztok,
Pár kérdésre szeretnék általánosában vagy épp kíváncsiságból kérdést kapni, remélem tudtok segíteni.
SSD-t cserélek hétvégén a gépben, gondoltam 1-1,5 év távlatából újrateszem OMV4 + Docker imageimmel.(32-es lite-on helyett 120-as Intel 530)
1. kérdés: Érdemes max 1-2 hónapot várni,hátha lesz stabil OMV 5 vagy maradjak meg a jó öreg 4-nél?
2. kérdés: Docker image-ket érdemes kimenteni és visszatölteni, vagy inkább csináljam tiszta telepítéssel?
imagek, melyet használok: mariadb,duckdns,nextcloud,letsencrypt,pi-hole,emby server.
Transmission-t jelenelg pluginból telepítek.
3. kérdés: Biztonságos adattárolás miatt gondolkodtam ,hogy vennék 2db 4TB-os WD Red-et melyet RAID1-ben használnék. Lapom, mely Asrock J4105-ITX ahogy néztem csak szoftveres módban tudja a RAID-et.
Jelenleg 1db WD Purple 6TB ext4-re formázva és 1 db WD Purple 2TB ext4-re formázva van a gépben a fontos dolgok Rsync-el mennek egyik HDD és másik HDD között. Gondolom ha ez eddig is működik, akkor felesleges költekeznem
Lapot és konfigot nem szeretnék venni!
4.kérdés: SSD cserénél egy 32-es SSD-t fogok 128-ra cserélni (Intel 530-ra).. Érdemes Swapot vagy bármi egyéb partíciót kialakítani?
Letöltéskor sokszor szedek le nagyobb 4k-s anyagot, mely 40-70GB, így ezért transmission miatt gondolkodtam, hogy igen, viszont nem tudom, szoktatok e leszedni.
5. kérdés: Használ valaki OMV backupot, mármint ha beszarna a rendszer, tudjon mit visszatölteni? Ha igen mit?
Ezt azért kérdezem mert a 2 év alatt 1x volt ilyen, akkor kb 4-5 óra volt teljesen újrahúzni a gépet, ami ki szeretnék küszöbölni.Segítséget előre is köszönöm.
-
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11605 üzenetére
Úgy látszik nem értettél meg. A Plex szerverrel nincs baj, csak az OMV 4 Plex plugin telepítésével. Biztos nem boldogultál a dockeres telepítéssel és ezért nem működik neked.
De általánosan ne jelentsd ki.Ha az Emby helyett mégis a PMS-t használnád, akkor néhány utasítással telepíthető,
és nincs szükség a pluginre. -
kriszrap
tag
Köszönöm szépen a segítséget
Kipróbálgatom öket meg ezt a Emby server meg kukkantóm. -
stigma
addikt
válasz kriszrap #11601 üzenetére
Hi, az alábbi módon tudtommal:
https://forum.openmediavault.org/index.php/Thread/5549-OMV-Extras-org-Plugin/
For OMV 4.x (arrakis) - github.com/OpenMediaVault-Plug…extrasorg_latest_all4.deb
Leszeded és újra betallózod (Feltöltésre mész szerintem).Viszont most olvasom mennyit szenvedsz vele, Dockerbe esetleg Emby server-t nem akarod feltenni?
KB ugyanaz mint a Plex, igazából én is csak most tesztelgetem.
Belső hálón és kívülről is eléred.Én mivel low budget lapot ahsználok (J4105-ITX) a transzkodólást kiszedem, mert megenné a gépet.
-
lovi27
addikt
válasz kriszrap #11601 üzenetére
Legyetek türelmesek. Gond van a Plex pluginnal. Valószínűleg a Plex megváltoztathatott valamit és ez lehet a gond. Persze, ez csak feltételezés, majd a fejlesztők megoldják - talán.
Erre most még van esély, de ebből is jól látszik, hogy a jövőben az ilyen, független alkalmazásokhoz miért nem készítenek plugint. Ez egy véget nem érő harc lenne, miközben vannak megoldások. Ott a dockeres, de a natív telepítés sem annyira nehéz, mint amennyire elsőnek tűnik. És még ezeken felül is van néhány egyéb.Amúgy ez csak a telepítést érinti, a működő Plexel továbbra sincs semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
kriszrap
tag
Amikor online bejelentkezek plexi honlapján akkor 4.22.1 verzió
omv pedig 4.12.3 én úgy érzem itt lesz a hiba hogy lehet az omv 4 extrat fel frissiteni ?? Vagy csak a plexi szerver részt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest