- A HMD visszalép az USA piacáról
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Thowra123 #4008 üzenetére
Ezt melyik csomag produkálta? A másodikkal próbáld, a hivatalossal. Az elsőt szerintem bekapcsolt állapotból kell indítani.
A gép vagy a kábel is lehet gond. Rövid usb kábelt használj és alaplapi usb-t. Laptopról többeknek nem sikerült flashelni, mivel belső usb hub-ot tartalmaznak. -
válasz
FMolnar #3971 üzenetére
A parancsok, amiket bemásoltál az előbb, CWM recoveryben, ADB shell-en keresztül kellett volna futtatni, mert az external_sd csak ezen keresztül értelmezhető, azon kívül nem látom azokat a sorokat, ahol mountoltad volna a külső sd-t, mielőtt hivatkoztál volna rá. Arra rá se merek kérdezni, hogy a két bináris fájlt felmásoltad-e előtte a kártyára.
Szóval ügyes vagy, feltöltötted nullákkal a boot szektort.
Ha jól tudom ezt a gépet ebből az állapotból is vissza lehet hozni a gyári flash programmal, de lehet, hogy a géped nem alkalmas rá. -
válasz
Phoenix67 #3915 üzenetére
3900 hozzászólás nem annyira sok, hogy ne lehessen rövid idő alatt átolvasni. De ha vetted volna a fáradságot, hogy legalább az utolsó 500 hozzászólást elolvasod, láttad volna, hogy kb havonta jött vki hasonló panasszal, és le lett írva, hogy be kell vonni a fogyasztóvédelmet, írásos állásfoglalást kell kérni a szerviztől, amiben bebizonyítják, hogy te okoztad a hibát. Mivel ezt nem tudják bizonyítani külsérelmi nyom híján, visszakozni fognak.
Egyesével mindenkinél bepróbálkoznak ezzel a dumával, mert hegyekben áll náluk a konstrukciós hibás OD tabletek, vagy a kijelző, vagy az alaplap hal meg bennük nagy valószínűséggel... -
válasz
Zolee1717 #3881 üzenetére
Talán nincs még fent a megfelelő driver. Ha a program látja, és sikerül flashelni, kiderül, hogy van-e remény.
Olvasd ezt át!
A pesszimista jóslatomat arra alapoztam, hogy hetente olvastam ebben a topikban hasonlóan magától meghaló, flash vagy alaplaphibás példányokról, amiket a szerviz nem is próbál javítani. Viszont mindenbe beleköt, amire hivatkozva kibújhat a garancia alól. -
válasz
Zolee1717 #3879 üzenetére
Répát szeletelni még jó lehet...
Ha számítógépre dugod csak így, ahogy van, felismeri a gyári flashelő program? Állítólag ha nincs hardveres baja, akkor bármilyen tetszhalott állapotból vissza lehet hozni.
De a te esetedben ez valószínű egy dicstelen tesco -> szerviz -> tesco -> kuka utat fog bejárni, és max kapsz egy vásárlási utalványt, persze ha van még rá garid és nem tudnak az állapotába belekötni, pl repedt műanyag burkolat az usb körül. -
válasz
RoundRobin #3821 üzenetére
-
válasz
robertho #3792 üzenetére
Mert rossz üzemmódban van elindítva a tablet. Hangerő fel+power gomb visz a droidboot módba, ezt lehet a képen látni. A hivatalos flashtoolos csomaghoz pedig hangerő LE + power gomb kell, olyankor semmi sincs a kijelzőn, csak egy usb ikon. Ezeket emlékezetből írtam, lehet, hogy az iránygombokat pont összekevertem, de a lényeg a lényeg.
-
válasz
Pistikém #3743 üzenetére
Hát először is maximális tisztelet, hogy 70 évesen egy ilyen problémát megpróbálsz önállóan megoldani.
Javaslatom: kikapcsolt állapotban power + hangerő fel gombbal kapcsold be a tabletet. A hangerő gombokkal lépegess a RECOVERY felirathoz, power gombbal pedig lépj be oda.
Bejön a recovery menü. Itt a wipe data/factory reset menüpont kiválasztása után (szintén hangerő meg a power gombokkal) gyári állapotba kerül a tablet, mint mikor visszajött a szervizből (minden adat törlődik) és a google fiók megadása után újból fel fogja ajánlani a visszaállítást mentésből. Ez viszont sajnos csak a tablet bizonyos beállításaira, és a korábban letöltött programokra vonatkozik, amiket automatikusan le fog tölteni a play-ről, de a képek, ha nem külső sd-re lettek letöltve, sajnos valószínűleg elveszek. -
válasz
RoundRobin #3696 üzenetére
Feladom...
Akkor már csak azt magyarázd meg, ha szerinted szoftveres a gond, miért? Amikor a szoftver ugyanaz minden gépen, a gyártás minősége viszont feltűnően ingadozó? Hallottál már Occam borotvájáról? -
Nem értem ezt a vitát, lehet megszakítás vagy polling, teljesen mindegy, mert ha a gombot már elengedtem és még mindig látom, hogy mozog a hangerő csúszka, az a gomb bizony qrvára beragadt. Ezzel remélem, hogy a vitát rövidre zártam.
-
válasz
RoundRobin #3681 üzenetére
Akkor most ezzel bebizonyítottad, hogy igazam volt?
Mutass mégegy terméket, ami használtan többet ér, mint újonnan?
(#3683) vargalex:
"a Suzukiban inkább előfordulhat (vagy elfogadott lehet), hogy elromlik az ablaktörlő kapcsoló"
Zöldségeket beszéltek, a Bentley már rég szétrohadt, amikor a Suzukiban még minden kapcsoló gyári állapotú. :p -
válasz
RoundRobin #3678 üzenetére
Nekem semmi bajom a gombbal, mivel szinte sohasem használom. Kivéve a recoveryben.
Nekem vagy némán van a tablet, vagy videót nézek rajta, ahol ujjhúzással állítom a hangerőt. Ha mégis egy app hangját kell állítani, akkor egy gombnyomás után a kijelzőn oda húzom a csúszkát, ahová jól esik.
-
válasz
RoundRobin #3674 üzenetére
Valóban, sosem adnám oda a jó kis Suzukimat egy sz.r Bentley-ért.
Szerintem amúgy nincs igazad, a tablet nem 15ezres kategóriába lett szánva, hanem 30ezer volt az induló ára, és anyagminőségben pl konkrétan minden szempontból hozza is a középkategória szintjét, ehhez mérten érthetetlen, hogy egy sz.r 10filléres gombot nem tudtak rajta megoldani rendesen. Hogy végül miért lett 15ezer az ára, az megint más történet.
-
válasz
RoundRobin #3669 üzenetére
De, fizikailag. Ugyanis nálam csak a lefelé gomb ragad, pedig isten látja lelkem, ugyanannyi ideig nyomom, mint a felfelé gombot. Érezni is, hogy lassabban jön vissza. Másnak mindkettő ragad, vagy csak a fel... És ugyanígy tesz a recovery menüben is, úgyhogy tuti, hogy hardveres, mert csak a hangerő fel gombbal tudok a menüben normálisan célozni, a lefelé gomb mindig túlszalad.
-
A hangerőgombok ugyanis beragadnak, ennyi a titok, és mindenkinek, ugyanúgy.
A custom rom témához: a drivereknél is nagyobb probléma, hogy zárt a bootloader. Emiatt, ha lenne forráskód sem lehetne rá telepíteni semmit, ami nem gyári. A teclast rom, amit régen a helyreállításhoz használtunk is a csodával határos, hogy rámegy - nyilván azért, mert az op3ndott tabletet is a teclast gyártja. -
válasz
MichaelScott #3654 üzenetére
"A mobilom egyszer nem teszi, így minden értesítést megkapok és rögtön tudom nézni mi az."
Hát pont ezért kérdezem, hogy ha a mobilod mindenről értesít, miért fáj akkor, ha a tablet nem teszi meg ezt neked még egyszer?
-
válasz
MichaelScott #3648 üzenetére
Két dolgot nem értek:
1. Hogy jut eszedbe "lassúság"-nak nevezni azt, hogy nem szinkronizál alvó állapotban?
2. Miért kell egy tabletnek szinkronizálni alvó állapotban? Én speciel pont annak örülök, hogy alvó állapotban lekapcsol a wifi, és olyan energiatakarékos állapotba teszi magát a gép, hogy hetekig is képes bekapcsolva maradni.
-
válasz
MichaelScott #3642 üzenetére
Nem lehet, hogy mióta megvetted, használtál egy drágább tabletet és azóta érzed lassúnak a tiédet?
Másra nem tudok gondolni, futtass egy antutu tesztet, az talán megmutatja számszerűsítve, hogy jól érzed-e a problémát, hasonlítsd össze a többiekkel, egy páran linkeltek ide már antutu pontszámot.
-
válasz
MichaelScott #3640 üzenetére
A nem netes dolgok is lassúak rajta?
-
válasz
MichaelScott #3638 üzenetére
Gyakori újraindítás vagy factory reset. Szinte teljesen szűz AOSP van rajta, ettől csak rosszabbat tudnál rá tenni - ha lenne hozzá bármi egyéb rom. De nincs.
-
válasz
RoundRobin #3634 üzenetére
Ha lenne like meg megosztás a fórumon, most nyomnék egyet.
-
válasz
RoundRobin #3599 üzenetére
Én sem használom napi szinten, sőt, heti szinten sem. Múltkor egy hónapig nem volt bekapcsolva. Kifejezetten pár speciális dologra vettem, csak a kijelzője miatt. Minden más, amit emellett még tud, az nekem csak ajándék.
Még netezni sem szeretek rajta, bár nem teljesít rosszul. Az akkukivételt meg tudom érteni, mivel így könnyű túlmeríteni ha elfelejti az ember egy fél évre...
-
válasz
RoundRobin #3595 üzenetére
Szerintem van, ha valahogy be tudja hozni a cwm-et, de ahhoz az adb konzol beható ismerete is kell.
Helló kolléga, rég jártál erre, úszni támadt kedved? -
válasz
tihibaby #3558 üzenetére
Ha nem lenne amúgy ennyire pitiáner dolog, az elsötétülő félképernyő dologgal akár csoportos perre is lehetne vinni az ügyet, egyértelműen szériahiba, vagy tervezési hiba, mert olyan nincs, hogy magától, vagy egy erősebb mozdulattól eltörik valami, amit alapvetően kézi használatra, sőt, mobil eszköznek szántak. Nekem az az érzésem, hogy vagy a tervezés, vagy az összeszerelés közben a kicsi hely miatt valahol a kijelzőnek feszül egy alkatrész, emiatt elég egy kis nyomás, hogy megroppanjon. És mind ugyanott.
-
válasz
OP3N DOTT T #3548 üzenetére
Igen, többen írták már, hogy visszaállítás után sikerült csak flashelni. Nincs rá magyarázat.
-
válasz
OP3N DOTT T #3543 üzenetére
Ezzel a névvel az lett volna fura, ha nem sikerül elsőre.
-
-
Még ennyi ökörséget. Itt egy jó leírás, de itt a mélyvíz topikban van egy csomag, egy klikkes cwm indítása, csak most nem találom.
Update: azt hiszem ebben a csomagban van az egyklikkes recovery, a végén, mikor a tablet belép a recoverybe, csak X-el ki kell nyomni a cmd ablakot, mert gombnyomásra újrakezdi az egészet. -
Kösz, én bájtra pontosan gondoltam, mert ez így nem sokat mond...
Közben megkerestem az eredeti linket, amit én is feltettem, itt van, ha ez megnyugtat, tedd fel ezt, mást nem tudok segíteni. Töltsd le a total commandert, adj neki root jogot és csináld azzal, lehet a fájlkezelőd nem jó, nincs több ötletem.
-
Megnéztem még 1x, nekem is ez van felmásolva, de szerintem az lehet a gond, hogy nem tudod felülírni csak úgy, ahogy a leírásban írják. Nevezd át a régit pl. SystemUI_old.apk-ra, utána villámgyorsan másold át a helyére amit linkeltem, és a jogokat is módosítsd 644-re, és eszedbe se jusson közben kilépni a home-ra, vagy bármi mást csinálni, mert ha elkezdi dobálni a force closed üzeneteket, elég nehéz lesz visszaszerezni az irányítást. Utána indíts újra és imádkozz.
És mindezek előtt ugye nem felejtetted el írhatóra (rw) kapcsolni a systemet?
(#3495) obalix: Mindkettő megoldás törli a partíciókat.
Viszont a tethered cwm recoveryből tudsz teljes rendszermentést csinálni és visszaállítani a belakott tabletet. Viszont ha már sikerült a tethered cwm, onnan már pillanatok kérdése a root.
-
Az android helyreállítóban nincs véletlenül olyan opció, amit elfelejtettél kipipálni, mondjuk repartition vagy hasonló néven? Ha már az op3ndott fórumba írtál, ennek a flash tool-jában ha jól emléxem van ilyen, a flash.xml pedig a partíciós táblát tartalmazza, tehát magától meg kéne csinálnia mindent (és persze mindent törölni is fog a tabletről). A másik, hogy minden driver fent van-e a gépen, ami kell, nem azért szakad-e meg a partícionálás? És végül: az op3ndott tablet hivatalos frissítése is elég nehezen megy fel, vagy a gép, vagy a kábel hibájából, vagy egyszerűen a gazdája rossz módba kapcsolja flashelés előtt, a másik topikban az elmúlt 1000hsz alatt legalább 10 embernek állt le a flashelés "IFWI Flash Failure" hibával, a tanácsok is le lettek írva, olvass vissza!
(#3483) otto1: Rootolva vagy? Azt hiszem EZ az az apk, amit keresel. A leírásban linkelt 7z mappa nem tudom mi a fene és hogy került oda, de semmi köze a témához.
(#3484) Lexio15: nem tudod otthon javítani, sajnos kijelzőcserés a készüléked. Ez vmi típushiba, nagyon sokaknak így ment tönkre a tabletje itt a fórumon, olvass vissza.
-
-
Milyen telefont?
A hiba valami általad feltett programban lesz, ugyanis nálam is, és a legtöbb tulajnál is egészen kivételesen magas rendelkezésre állási időt tud produkálni a tablet, mondjuk ha bekapcsolva félre teszem 100% akksival, egy hét múlva még mindig csak úgy 60%-ig merült. Talán érdemes egy gyári visszaállítást csinálni és figyeld meg utána, mit bír!
-
Semmi értelme a világon, mert semmi olyan nincs rajta, ami ramot vagy akksit fogyasztana, akkor meg minek? A gyári op3ndott alkalmazások indítóikonjai zavarhatnak legfeljebb optikailag, de azokat meg simán le tudod húzni a kezdőképernyőről, vagy ha mindenképp kell az a pár kbyte, amit talán elfoglal a data partíción, root nélkül is le tudod őket tiltani az alkalmazáskezelő menüből a beállításokban.
Nem értem ezt a takarításmániát pár embernél, ez egy majdnem teljesen szűz AOSP rom...
-
válasz
phanfantom #3446 üzenetére
Pl a tárhelynövelő frissítés pont megteszi, gyári állapotra hozza vissza.
-
válasz
LógaGéza #3431 üzenetére
Itt senki sem akart más romot rátenni, mivel az eredeti rom kb. bugmentes, stabil és jól működik vele a tablet. Csak a 2gigás tárhely megnövelése volt a cél, ez kb. 3 hónap után össze is jött mindenféle rafinált módszerrel, míg végül kiadták a gyári legális megoldást is, örömbódottá'.
Amúgy miféle "AOSP közeli" romot akarsz, mikor konkrétan AOSP rom van rajta gyárilag? -
válasz
PCMaster133 #3315 üzenetére
Eredetileg nem a gyári kábelével próbáltad? Csökkentett mód alatt a Windows csökkentett módra gondolsz?
Szerintem a gyári visszaállítás lehet a kulcs, többen írták, hogy csak utána hagyta magát frissíteni. Ami fura, mert a frissítés maga is törli az egészet. Szerintem a gagyi nand chip lehet a ludas... -
válasz
PCMaster133 #3308 üzenetére
Ha ennyire nem bírsz magaddal, rootold és tegyél rá xposed framework-öt, azzal jó sok funkcióval fel tudod tuningolni a gépet. A hozzáállásod azért furcsa, mert sokan azért kritizálják a nagyobb gyártókat, hogy miért nem szűz Androidot tesznek a gépre. Mellesleg írd már le, hogy normál használat mellett pontosan milyen funkció hiányzik neked, amit a telefonod tud, a tablet meg nem?
-
válasz
PCMaster133 #3301 üzenetére
-
-
válasz
kovi75k #3232 üzenetére
Néha nekem is olyan, mintha lefagyna, hangerő/kikapcsoló gomb működik, csak érintésre nem reagál. Régebben ilyenkor 10mp-ig nyomtam a kikapcsológombot, aztán rájöttem, hogy simán vissza lehet szerezni az irányítást, ha a kikapcsoló menüben a némítást választom (vagy a hang bekapcsolást, ha épp néma). Utána megy tovább minden rendesen. Próbáld ki, hogy nálad bejön-e esetleg!
-
válasz
Jhonny Cage #3227 üzenetére
Ugyan nem vagyok guru, de nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest