Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Scoobyka #1798 üzenetére

Részben egyetértek veled, elvben: sw és hw szétválaszthatatlan. Jól működő sw nélkül a hw csak egy "tégla". Ezt pont egy droidos topicban nem is kell lefordítani mit jelent pontosan. :)

De néz a másik oldalát, hogy itt most mi történik:
    1. jóhiszemű
    2. alapvetően nem warez jellegű
    átalakításról van szó, ami a használhatóságot növeli vagy sok esetben inkább csak elvárható szintre hozza.

Senki nem elrontani akarja a gépet, a cél épp az, hogy egy ugyanolyan jól működő dolog legyen, minta gyári. Vagy még inkább jobb és több. Nem buzdít warezra sem, fizetős tartalmat nem tesz ingyen elérhetővé.
    (Az hülyeség amit írtál, hogy film, zene mehet SD-re, app-nak meg elég a 2GB. szinte semmit nem raktam fel rá, csak normál appokat meg ingyenes játékot, ami 1-200MB, abból is csak párat, 3-4db-nál nem több, mert elsősorban tartalomfogyasztásra vettem, nem játékra és máris alig van rajta szabad hely.)

Fordítsd meg a dolgot:
    Ha van egy korlátozás, rosszul működő gyári sw, partícionálás, stb.. nem mókolnak rajta, mi lesz a következmény? Nem lesz használható a cucc, nem veszik meg: mást vesznek. Ez a gyártó kárára válik egyértelműen. Mindegy, hogy Tesco vagy Samsung. A Galaxy S1-em is használhatatlan szar volt bármilyen gyári rommal. Vagy eleve lassú volt vagy 1 hónap alatt belassult. Jártam volna a Samsung nyakára gariban, hogy használhatatlan az eszköz?

És indokolatlan volt, mivel custom rommal hasított 6-8 hónap után is. Inkább el kéne szégyellnie a gyártónak magát ilyen esetekben.

Szóval az elvi igazad a gyakorlatban sokkal árnyaltabb és nem fekete-fehéren szétválasztható a hasznos-káros. Simán lehet tök ugyanaz az eset maximálisan más hatású:
    Egy szénné moddolt sw okozhatja:
    - hogy a gyártónak csak baja és felesleges garis munkája lesz vele. Nyilván senki nem szeret más hülyesége után dolgozni.
    - azt is, hogy elégedettebb a user és nem csapkodja az asztalt, épp ez menti meg az extra garitól a gyártót.

Könnyen bújtatod a gyártókat a "más szarát nem takarítjuk el" védelem mögé, ami jogos is... mindaddig amíg a gyártó önmaga nem a "saját szarát" adja el neked.

szerk: Ezt úgy írom, hogy sw supporttal foglalkozom, de más területen. Tehát ha van aki utálja a user által szétbarmolt sw-t, amit helyre kell hozni az én vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák