- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Kandalló? Azzal túl sok a gond, nem?
A napokban nyomtatnom is kellett, máshol van nyomtató, ott egész jó idő volt. Visszavonultam az én kuckómba, majdnem megfagytam
Van nálunk fűtés, máshol van 1-1 fűtőtest, nálam meg a mellettem lévő helyiségben nincs, azért fázok mindig annyira. Üveghodály, szigetelés nulla. Kolléganőn is 2 nadrág, 2 zokni, kabát.
Viszont ma ahogy slisszoltam volna haza, rámszólt egyik kolléganő, hogy hova osonok, nyugdíjba vonul valaki, itt a torta, várjam meg. Hö, mi a fene, mégse olyan rossz munkahely ez, máshol lófa*sz sincs a nyugdíjba vonulónak, nemhogy tortás búcsúztatás. Eljöttem mert nekem senki nem szólt korábban és meg volt beszélve exszel, hogy segít beindítani a kocsimat, ebben a hidegben biztosra vettem, hogy bikázni kell, mert lemerült az akksi... -
Mawyx
őstag
Azt nem vágom hogy kerülhet 10-12Ft-ba a villany nálam. Alig vagyok otthon, csomószor éjjel 2-3-re érek haza, akkor csak gyors tusolás vagy az se, dőlök bele az ágyba. 3égő van nálam, értelemszerűen felváltva égnek, vagy a fürdőben vagyok vagy a konyhában vagy a szobában, a szobában a legtöbbet, de az energiatakarékos. Megy egy laptop meg egy 7colos kis tv, nehogy már ez ennyibe kerüljön. A hűtőt kell kivágni a francba, úgy kukázta még exem, nem csukódik az ajtaja, biztos sokat zabál vagy nem tudom, de más nincs. Bojlerre gyanakodtam még, de most amikor eláztatott a fölső szomszéd és nem volt áram a fürdőben, láttam a hőtartásával nincs gond, napokig bekapcsolás nélkül melegen tartotta a vizet, tehát nem kapcsolgat sokat bedugva se úgy gondolom.
Ki kéne deríteni hogy állok, az összes elmaradást rendezni, hogy csak a havikat kelljen fizetni ezentúl és azt időben.
Öreg ház hátránya, hogy csomó rendkívüli befizetés van, vagy a tető esik szét vagy a kéményt kell felújítani, a közös költség nem elég, de nem értem miért nem, akkor azt minek kell fizetni. Talán nem az udvar térkövezésére kellett volna elcseszni a pénzt például, csak mindig az ökör többség megszavazza a baromságokat, aztán a muszáj dolgokra meg nem futja. -
Mawyx
őstag
Hogy viszonyulsz Bp-hez vagy külföldhöz?
(#17547) BlacKSouL: eljutni a Bernabeuba egy Real meccsre
meg úgy általában utazgatni
Tegnap kihívott egy segédmunkás, hogy változott-e valami, mert ő még úgy tanulta, hogy a tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel kell írni, úgyhogy a honlap címet elszúrtam, újra kéne csinálnom, ne a rossz legyen kiragasztva. Mondtam ez nem változott, de a kiírás is jól van úgy. Nem nagyon tudta hova tenni a dolgot
És megtudtam, hogy a led tv a legolcsóbb és legjobb, utána az lcd és a plazma a legdrágább meg az szar.
-
-
venember83
nagyúr
Ezek ilyenek, hallod. Mondjuk nem csodálkozom, hogy tanárok ennyit kérnek, ha már a mindenféle képzettségű szakemberek (festő, lakossági villanyszerelő, vízvezeték-szerelő usw.) is csillagászati összegekkel dobálóznak, méghozzá természetesen számla nélkül. Ráadásul előfordulhat, hogy bármilyen valós képzés híján.
-
Sajnos ez van, télen gondolom a két-három óra késés még belefér nekik. Ez nem lenne nagy gond ha nem utazna több száz ember azzal a vonattal amelyikkel én, és ugye ez napi kétszer, szóval ha mindenki késik a vonattok dugig, fűtés nuku, jegyárak az egekben. Egyre rosszabb ez.
-
Mawyx
őstag
Nem kíván ez semmit, jó lesz így
Viszont eszem megáll, most hívott keresztanyám, aki nálunk lakott egy ideig amikor elvált, de anyu kirakta a szűrét, nem beszéltek azóta, de most felhívta anyu, hogy ő tudott-e arról, hogy én külföldre mentem nyaralni, mert szerintük ő tudott róla és milyen gyerek vagyok, hogy csak nekik nem szóltam. Agyam eldobom anyámon, én meg most vettem nekik egy laptopot, normális vagyok-e?
-
kételkedem
addikt
Tulajdonképpen a lustaságot büntetik. Most már a kalkulátor oldalak segítségével könnyű és kifizetődő összehasonlítani az árakat. Én mindenkit arra biztatok, hogy szánjon rá fél órát és csináljon egy díjszámítást!
Most csináltam meg a szüleimnek, nekik az idei díj 10944 Ft. Ha maradnak akkor 14280 Ft a díj, ha ugyan ott újrakötik, akkor 8784 Ft, de a legolcsóbb ajánlat 6500 Ft!
#16412) Mawyx különös konstelláció!
-
Itthon pedig 26-27C, szerintem ez az ideális. Alatta már fázom, és a lábamról könnyen meg tudok fázni, így szerintem távfűtésnél is érdemes lenne minimum 25C-ot biztosítani mindenhol. Utólagos átszerelést meg inkább megoldj az ember ha hosszú távra tervez, mert akkor vagyonokat fog költeni fűtésre, így meg még spórolhat egy keveset.
ui.: Simoncelli-t nagyon sajnálom, ígéretes tehetség volt, néha csak miatta néztem a versenyeket. Itt olvastam, sajnos a kommentelők egy része pedig egyenesen csúfot úz belőle, nekik gratulálok hogy ilyen értelmesnek születtek.
-
FehérHolló
veterán
Csak itthon virágzik a fekete- és szürkegazdaság, ennyi ezzel a baj. Ez meg nem a szegény, szerencsétlen frankhiteles problémája, hanem azé, aki rendesen fizeti az adót (és fenntartja pl. a NAV-ot). Én teljesen egyet tudok érteni a vagyonosodási vizsgálattal. Aki tiszta, nem lesz belőle semmi baja, aki meg nem tiszta, ne hupákoljon össze-vissza.
Például most végre fenékbe lehet rúgni a kedves, 15 éve minimálbérre bejelentett vállalkozót, aki hirtelen zsebből ki tud fizetni 2-5-15 millió forintot.
-
syler
aktív tag
-
BlacKSouL
addikt
SZAVAZÓKAT akarsz kutatni, börtönbe zárni? melyik politikus ilyen marha szerinted?
közgétanból maradt két ideillő szó. Ma ebben az országnak evezett valamiben kvantitatív szavazóbázis van. amíg megkülönböztetés nélkül lehet szavazni, mint egy demokráciában, addig mindegy hogy rám puporka leonárdó vagy kovács istván szavaz, lényeg hogy bejussak és 6-800 ezret keressek. én. közben másnak szar? hát... jussanak be ők is ha tudnak.
-
-
Mawyx
őstag
Nálunk meg megírt felmondólevéllel jönnek az emberek melóba, annyira jó a hanguat bent
Kolléga ma oda is ba*ta a főnök elé, amikor az jött a szokásos óránkénti belekötök mindenkibe körútjára, de aztán mintha skizofrén lenne egyből kenyérre lehetett kenni a főnököt, de 1 óra múlva már visszaállt
(#15899) Tothgera30: Én 5-kor kelek, hogy meg birjak főzni meló előtt.
Lecsúszott a második doboz sör is
-
tildy
nagyúr
En anno felmentem ennyiert(120). Nekem meg igy is megerte , pedig albit fizettem, kajat vettem.
Ugyanis otthon mennyit kaptam volna? 80-at?
Oke, otthon lakhatom a szuleimmel, de nekem egett volna a pofamrol a bor, ha nem szallok bele a kajaba, rezzibe : hopp rogton minimum 30 elpukkant, marad 50.( es szerintem ennyia minimum , hogy adok haza es ezeket allom ha a szulokkel lakom es dolgozom.)Budapesten netto 120-150, ebbol bereltem albit a parommal (25 +rezsi /kopf , kb 35re jott ki nekem ), vettem kajat ( 20-25E) , cserebe szulok nem sozltak bele mikor mit csinalok, szabad lehettem, akkor aludtam amikor akartam, akkor jott vendeg, amikor akartam, es meg sorolhatnam.
Es meg igy is tobb maradt, mintha odahaza maradok. De ha kevesebb maradt volna, akkor sem lett volna kerdes, hogy eljovok, vagy sem.
-
pohár
félisten
valahol Pesten van
elvárásoknak megfelelek - szakirányú képesítés és középfokú végzettség, nem egy nagy durr -, az angol nyelvtudás előnyt jelent, meg a közigazgatás ismerete, és a felsőfokú műszaki végzettségna mindegy, megpályázzuk, aztán lesz ami lesz
ejha, 89k bruttó, hát nem semmi
-
Tim82
félisten
Nem néz ki jobban a katonaiaknál, szóval akkor már nem igazán értem a szempontjaidat.
Nem vitatom, hogy nem rossz bakancs, épp csak azt nem értem, hogy a katonai bakancsokkal mi a bajod akkor.
Igaz, engem a használt sem zavar, a külső is másodlagos (persze lestrapált ne), de cserébe legyen meleg és vízhatlan.
# 15565: Az szerintem sem az igazi.
-
Tim82
félisten
[link] + még a kommenteket is érdemes átnézni.
Nekem bő három éve egy használtan (3700 HUF-ért
) vett Martens bakancs a téli csukám. Meleg, nem ázik be, ellenben nehéz és múlt télen valamibe sikerülhetett belerúgnom, mert az orrán csúnyán feljött a bőrfelület.
Az biztos, hogy helyette valamilyen katonai cucc lesz, mert olcsó, vízhatlan és strapabíró.
-
kételkedem
addikt
-
-
-
-
Mawyx
őstag
Valami húsféle kell, gondotam a melegszendvics olcsóbb lesz mint az aluljárós előre csomagolt borzadály, amibe alig raknak valamit és 250ft-tól indulnak. Múltkor a legolcsóbb párizsit vettem, de a felvágott megvizesedik a melegszedvicssütőben, borzalmas lett.
Kókuszrudat nem szoktam, de direkt a pénztárhoz rakták, hogy megvegyem.
Gesztenyepüré dettó, nem szoktam, nem szeretem a süti féléket, de most kívántam valami édeset. Holnap vendégem lesz, egyik övé. Egyik sör is és a pattogatott kukoricát is megesszük egy film közben.
Sör meg kell
Mondtam neki melegszendvics lesz reggelire, ezt már kitaláltam meg azt is hogy ő fogja megcsinálninem volt nagy sikerem ezzel
-
Mawyx
őstag
Nekem Casio van, 7ezer ft volt, semmi más óra nem is tetszik, anno ballagásra lehetett volna válogatni, de rondák.
Amit kerestem, de nem volt sajnos szintén Casio, négyzet alakú (a kerekek nem tetszenek egyik se) és térkép volt rajta ami az időzónát mutatta. Olyat a mai napig szeretnék. -
Mawyx
őstag
Én a kisfőnököt vadászom reggel óta, de egyszerűen nincs fél perce hogy beszéljünk. Tanácsot szeretnék kérni tőle, hogy megkérdezhetem-e a nagyfőnököt, hogy kapok-e fél nap szabit, ki szeretném kérni végre a diplomámat, eddig egyszerűen esély nem volt rá annyi munka volt bent, persze annak is zöme baromság volt. Egy rendezvényre kellett q sok dolog, megcsináltam, erre ki se vitték, de azért rohadt sürgős volt
-
kételkedem
addikt
-
Mawyx
őstag
Van amikor minden összejön, de jönnie kell valami jónak is utána biztos
Szép lassan kell csinálni mindent, biztos fáradt és ideges vagyok, ezért történnek ezek. De legalább fogyok rendesennem birok enni az idegtől...
A hangulatom meg olyan szélsőséges, de percenkénti váltásban, hogy jó esettanulmány lennék Orsinak -
Mawyx
őstag
Nekem még 4óra és nagy melót kell csinálnom, amivel kapcsolatban még nem jöttek, pedig még ma el kell küldeni a nyomdának.
Tegnap is munkaidő vége előtt 10perccel jött egyik kolléga, hogy hát már pedig neki q sürgős, csináljak meg valamit. Főnökség nem volt bent, fél órát túlóráztam, aztán úgy döntöttem semmi értelme, mert nem is látja senki, hogy még bent vagyok és minimum még plussz egy óra kéne hogy kész legyek, addig meg nyitva se vagyunk.
Most is az lesz, hogy majd utolsó pillanatban szólnak és nem lesz rá időm és nem tudom mit csináljak.
Mondjuk ha a főnök mondja, akkor bent kell maradnom túlórázni muszájból plussz pénz nélkül, de kollégának ilyet nem csinálok legközelebb. Főleg, hogy ma kérdezte reggel a főnök mit csinálok, mondtam amit kolléga tegnap este hozott és azt mondta ne ezzel töltsem az időmet, ez nem fontos, ráér... -
Mawyx
őstag
Az van, mert kis helyen elfér, de nem szeretem, mert idegesít, hogy a fülemben van, de örülhetek, hogy egyáltalán ezt használhatom melóhelyen.
2-en voltak a "konyhában" (sufni, ahol a mikró van) és jött a főnök, elkezdi 2ember nem ehet egyszerre. Egyből felbactam az agyam, odafordulok, mondom nem lehet akkor enni, amikor valaki más is eszik? Elkezdi ezt nem nekem mondta, de különben meg hagy ő döntse már el ki mikor ehet.
Ekkora egy trágya helyet, mint ez
Viszont még jobban lapítsak és kussoljak amikor errefele jön. -
Mawyx
őstag
Ha lenne kivel, akkor cuccolnék ki Londonba
Csak ott meg vacak kecóban kéne dögleni meg nem lehetne járgányom, mert azt tényleg csak a legmenőbbek birják fizetni ott. Pedig én szeretek vezetni, nem szeretnék róla lemondani, hogy csak a számítógép előtt vezethessek valami játékban.
De persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez is jó hogy egyáltalán van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Google Chrome
- Gumi és felni topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest