- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rumos14
nagyúr
az Eos topikból csak az anyázásokra emlékszem most már be sem nézek oda.
asszonynak egy E-4x0 nem lenne jobbabb? vagy volt itt az aprón pár napja egy új Pana DMC-L1 kit, igen, az f2.8-3.5-ös Leica obival, 90k-ért... csak az obi megér annyit, nem?Messer: sztem a júzerek nagyon nagy része nem akar évtizedes obit venni, átalakítózni, MF-álni.
amúgy kiváncsi vagyok, mit lép az Oly a 4/3 piacon. az E-620 nagyon jól sikerült, de a markolatát istentelenül elbaltázták.
-
-
rumos14
nagyúr
vágom én, hogy ez a régebbi, fényerősebb változat, nem a mostani kit része, és hogy mennyrie vadásztok ezekre valóban fényerősebb mint a szokásos f4-f5.6 obi, de az aps-c-k nagyobb érzékelője és jobb magas iso-ja ezt kiegyenlíti.
Rubbi: az 50-esem az Sony, de annál nagylátóbb fix csak régi Minolta létezik, ha talál az ember, és nem is olcsó (pl. 28/f2), ehhez képest a 30/f1.4 jobban megérte.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
ok, épeszű ember nem kételkedik a Zuiko obik nagyszerűségében, a 14-54 és 12-60 obik egészen fantasztikusak, a fixek is... de! amikor én tükrös gépet kerestem, a jobb általános képminőség mellett a mélységélesség mint kreatív lehetőség és a fényerő érdekelt. akkor még nem vesztettem el a józsan eszemet és eszembe nem jutott 50-100 ezreket kiadni obikra. mivel ragaszkodtam a fényerős fixhez, az Oly kiesett a rostán. sztem sokan gondolkodnak így... tök jó, hogy 130k az E-520 dupla kitben, két kellemes kitobival, de ha fényerőt akarsz, akkor kőkeményen zsebbe kell már nyúlni, és erre nem mindenki hajlandó.
májki képeiről (itt) nem akarok véleményt alkotni, de az biztos, hogy szar kitobival is lehet maradandót alkotni, ez nem fog vissza senkit.
kistele: Nikon 55-200, Canon 55-250, ezek sem túl drágák és a minőségük is jó. arról már nem is beszélek, hogy én a Sony-mra 25-ért vettem Tamron 55-200-at.
ashtring: Crowbar! akarom mondani, CROWBAR!
[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
Kínálat van, de ami ténylegesen hasznos, legalábbis NEKEM, az sokkal kevesebb.
Így leszűkül a kör mindössze 4-re (és most vegyük ide az Oly 2.8 palacsintáját is)
Olympus 25mm f/2.8 pancake - 70k
Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM - 120k
Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP MACRO - 140k
Leica D SUMMILUX 25mm f/1.4 ASPHERICAL - 300 akárhány kMég ezzel sincsen baj, csak az ár
Ettől függetlenül szeretem az Oly-t, nagyon is..
Csak ezt a részét egyszerűen nem értem, hogy miért nem képes Saját fényerős fixeket (ekv. 50mm f1.4; f1.8) adni.[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Messer22
senior tag
HI
36mm-n nem múlik semmi, kiv. szűk beltér, akkor meg mehet a panoráma
a régebbi használtan 80-90e..
sigma: szerintem eleve kevés került ide belőle, akinek van meg nem adja el..nincs alternatívája ebben az árkategóriában.ja, a mocskok már nem gyártanak 4/3-os bajonettel az új cuccokból,pedig lenne pár jó dolog
ráadásul a régieket is megszüntetik lassan, pl az 55-200 elég jó ár/érték aránnyal bírt.[ Szerkesztve ]
Messer
-
BeeTm
tag
-
BeeTm
tag
Sima JPG,ami a gépből esett ki,semmi utómunka.
Mondjuk ahol ISO-t tekertem,ott néha a blende is szűk volt,de tény hogy esős-borongós volt az időjárás és ez nem tett jót egy kényelmes tesztnek,de hát ilyen is kell,hogy legyen
2.8-on azért megvolt így is simán az 1/200-1/300 ISO 100-on, ha megnézed.
[ Szerkesztve ]
http://beeproject.atw.hu
-
Mercutio_
félisten
14-es kezdő 2X-es szorzó mellett nekem kevés , marad a 12-60 ami se árban, se súlyban nem nagy spórolás és akkor még az adapter ára és súlya szóba se jött.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Ja, úgy terveztem, hogy napi szinten a GF1+20mm és néha konverterrel felnyomom rá a 100/2.8-as Pentax makrót Aztán ha nyaralni megyünk jön a Pentax cucc és a Pana, és majd ha bővül az objektívpark szépen fokozatosan áttérek.
Most viszont csak egy rendszer maradhat, de m4/3-ra kevés az obi viszont legalább drága , és mindarra amire én használnám még hiányos, míg a Pentaxra megvan a 17-50/2.8-am és a 100/2.8 makróm, egy AF-es telét (55-300 vagy 70-300) pedig viszonylag olcsón be tudok szerezni.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Kénytelen vagyok választani a 2 rendszerem között
Pentaxra több cuccom van, így az maradEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sebgutkopf
őstag
Ha célszerszámnak veszi a gépet és obit és valóban a tárgyfotózás a fő cél, akkor szerintem sokkal jobban jár a 35mm-es macro obival. Mivel tárgyfotó ezért beállított kép, ahol a fix obi használata se macerás, cserébe sokkal jobb képminőséget kap, meg a 35mm-es perspektívája is kellemes a tárgyfotóhoz.
A kérdés az, hogy mennyire igényes a hozzáállása és milyen minőségű képeket akar. Tárgyfotóhoz a gép/obi mellé én beszereznék egy fotósátrat a lágy fények biztosításához, meg 2 vakut. Ha nincsenek ilyen igények, akkor lehet olcsóbb megvilágításban gondolkozni.
Ékszereknél probléma szokott lenni a visszavert fény, csillogás, azt tudni kell kezelni, ezért nem mindegy a fény. -
-Shadow-
aktív tag
-
asthring
tag
A pipacsos nagyon zsivány. milyen beállításokkal csináltad?
Ez itten meg két kép egy fotóból, hogy azért nem rossz a E-520 dinamikatartománya. Az első kép ami kijött a gépből, nem rossz a beállítás, tényleg ilyen volt a fény, a második pedig miután olympus masterben korrigáltam a színeket.
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
asthring
tag
-
asthring
tag
Jaja nagyon bejön a cucc A következő cucc amire pályázom egy Peleng halszem obi
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
Mercutio_
félisten
Ez így ebben a formában nem igaz és a K-x jpg motorja is elég jól sikerült.
DxO-ék szerint az E-620 a GF1 dinamikáját hozza, és az előző generációs K20D is még bőven jobb dinamikában, de attól még szeretjük a (m)4/3otLakers: Nem akarlak elkeseríteni, de ha értékelhető képeket akarsz rendezvényfotózáson, akkor jóval több mint 20ezredbe fog kerülni amit még rá kell költeni bármelyik rendszerre. Régi igazság, hogy az objektív legalább annyit, de inkább többet tesz hozzá egy képhez, mint a váz, amire rárakod
[ Szerkesztve ]
-
Lakers
tag
Köszönöm a sok hozzászólást. Lenyugodtam, és döntöttem az E-520 mellett, kezdésnek, szerintem tökéletes lesz! Erre van keret, ez van. Biztos nagyon jó barátok leszünk
Főleg egy fél év múlva, már én is jobban benne leszek a fotózásban, mint az elején.
És a két alap obival, remélem az igényeit lefedik.-Shadow- a linket mégegyszer köszönöm, amint tudom, holnap fel is hívom az ürgét.
Az E-620 meg várhat magára, amikor már profi leszek
-
Lakers
tag
Tudod, a hozzád hasonló fórumozok miatt leszek Olympus fan
Ez lehet buta kérdés... képstabilizátor nem egyenlő a kézremegés stabilizátorral?
De tőled is megkérdem: Mikor adod el az E-620-dat?Ahham, köszönöm az obi-s kifejtést Így már tudni fogom, melyiket mikor érdemes rendezvényeken.
[ Szerkesztve ]
-
Lakers
tag
Igen, hallottam a JPG képek nagyon jó minőségűek az Oly-nál majd beszerzek egy felnőtt pelenkát az ügy érdekében
Csak nagyon rágom a fülemet, hogy Oly 420 vagy Oly 520, rendezvényfotózás tanulásához úgy is kell külsű vaku, vagy éjszaki potrékhoz, de ha közelíteni akarok távolból (főleg rendezvényen, akkor valszeg kellene a képstabi ami az 520-ban van) na de ezért kiadni plusz 20.000 HUF-ot nem is tom... Ezt az árkategóriát tudom felvállalni pénzügyileg.
-
Mercutio_
félisten
Ja és most olyan aljasságon töröm a fejemet, hogy e-bay-ről rendelek konvertert és feldobom rá a 100/2.8 pentax makróobit
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Nem váltottam, megvan a Pentax is mellette , csak kerestem valami kicsi könnyű, jó képminőségű fényerős obival szerelt megoldást a hétköznapi családi sétákra, amikor nincs kedvem 1,3 kg DSLR-váz+obit cipelni
-
Mercutio_
félisten
Elég szimpi obi, de madgie tudna róla bővebben mesélni szerintem, én még ott tartok, hogy meg kellene tanulnom egy olyan raw-konvertert, ami a látványosan több részletet hoz elő, mint a sokat szidott pana gyári jpg-motor
-
Mercutio_
félisten
Lehetne, de itt a kis DOF volt a lényeg, és, hogy azon belül mennyire rajzol szépen a 20/1.7
-
-
SpongyaBob
veterán
Ezt a kérdést most passzolom, nem nagyon használok LV-t.
Elmondom mi jár a fejemben: Most még nem tervezek váltást egyáltalán, de mindenképpen maradok a 4/3-nál illetve a későbbiekben csak az mFT jöhet szóba. Csupán csak annyi van, hogy ha beszerzek több objektívet is és ha váltanék előbb vagy utóbb mFT-re akkor az objektívparkom (többek között a leendő Sigma F1.4 30mm) az ne legyen használhatatlan Ez még a jövő, csak úgy eszembe jutott[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
köszi
No közben megtaláltam amit még februárban írt le sebgutkopf koléga.
#572: "Azt ugye tudjuk, hogy kontraszt AF-et csak néhány FT obi tud (oly részről 14-42, 40-150 új, 9-18, 25 pancake és a 14-54 II). A többi esetében nem működik a kontraszt AF az FT vázakon, illetve mFT adapter használata esetén mFT vázakon se, ahol csak kontraszt AF létezik. Korábban volt egy nyilatkozat valami japó részéről, hogy persze nagyon dolgoznak rajta, hogyan tudnák ezt megoldani, hogy menjen a többi obin is. Ezután a nyilatkozat után pár hónappal jelentették be a 14-54 II-t, ami lényegében válasz volt a kérdésre: sehogy. Új chip kellett az obiba."
Én ezt akkor úgy értelmezem, hogy AF live view üzemmódban nincs régi 40-150-el.. De kérlek javítsatok ki ha én vagyok a bamba.
[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
Nah igen, a Leica. Pontosan erre gondoltam én is Sajnos nem a megfizethető kategóriában vannak és mivel pempellini koléga egy 520-ast tervez vásárolni így azt feltételeztem hogy nem Leica obit készül hozzá használni Utólag is sorry érte, hogy nem teljesen kerek válasz adtam
[ Szerkesztve ]
-
Messer22
senior tag
HI
Ha nem rak rá mást a 2 új kitobinál akkor nem létkérdés a stabi
vagy ha nem telézik és szerez olcsón egy 14-54-et vagy 18-50 sigma EX-et..
1 évig volt 410-em, szerintem egy picit még jobb is a képe az 510-től, bár az lehetett gyártási szórásstabi: na igen, a közel 1 Kg-os 200mm-s jupiter 21m-hez már nem árt
Messer
-
SpongyaBob
veterán
Tájképre gondoltam, sok helyen írják, hogy kontrasztosabb lesznek a színek. (kék ég, stb.)
Más: Éjszakai felvételeket szeretnék készíteni, de a zajcsökkentés (nem a zajszűrés) vagyis a hotpixelszűrés ki van kapcsolva, és egyszerűen nem is tudom bekapcsolni, mert nem engedi a gép, szürke színű a menüben, akármelyik módon van. Valami ötlet, hogy mitől lehet ez? Köszi.
-
ROBOTER
addikt
E-3-ban jelent meg.
E-30, E-620 biztosan tudja.E-520/420/450 szerintem a régi AF modult kapta, abban még nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A linked alapján próbáltam, de a 4 diagnosztikai képernyőnél nem jutok tovább.
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Szívesen kipróbálnám az iso50-et, de sajnos az vázam nem akarja
E500 1.3-as firmwareMOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Latitude
aktív tag
Végül is úgy döntöttem, hogy nem. Tüzetesen összehasonlítottam a két gép műszaki specifikációit, és arra jutottam, hogy marad az E-500. Bár nagyon csábító a nagyobb, kényelmesebb váz, státusz kijelzés, talán nagyobb kereső, azonban az E-500 több dologban túlszárnyalja az E-1-et. (legalább is szerintem, de légyszi javítsatok ki, ha tévedek)
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
2ning
tag
25?! Az már jobban hangzik! Annyim lenne rá, no de kinek kell egy ilyen obi? Gari papírt kaptam hozzá, de sajnos nincs kitöltve csak a vázé. A vázat 2008.06.18.-án vásárolták, de használva nem sokat volt mert ennyi expó volt benne: Idén február végén vásároltam a szettet. Na most megint felcsigáztál, jó lenne elcserélni ennyi ráfizetéssel.
(Azt hogy kell csinálni hogy az off topik része a mondandómnak - egy szövegen belü l- más szinű legyen?)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest