Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Hirdetés
-
Borongós őszt felvidító hardverportfólió
ph A napokig tartó esőzés komorságát desktop PC-k, többféle periféria, hűtések, toner és egy minőségi tápegység igyekeznek feldobni.
-
Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, kütyük "régiózásáról" tudni kell!
lo Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, okosórák, fülhallgatók "régiózásáról" tudni kell!Avagy útmutató a...
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
de amúgy a k-7 is bitangul tetszik, főleg a palacsintákkal együtt. csak az sem olcsó, ahogy az oly árai is magasak most nagyon.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Szten Márs #352 üzenetére
az e-3-nak pont iszonyú kényelmes a fogása, pont kézre áll (nekem).
az e-30 pont nem (nekem).(ezen felül az e-3-nak pont álomjó keresője van. az e-30-é elfogadható, de semmi extra. ez egyébként számomra talán a két leglényegesebb szempont.)
-
Mercutio_
félisten
1/2 év és már jó árban lesz a K7D és addigra meglesznek a tartós használat tapasztalatai, esetleg még egy kis firm frissítés is kijön
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #354 üzenetére
persze, de aztán jön a nikon d400, és akkorát üt, h megint mindenki bepisil stb. ördögi kör, aminek sosincs vége, és tény azért, h egyelőre a szenzorokban a sony-nikon páros például jobban teljesített, mint a samsung-pentax (hoya). a nikon d700 és tsaira azért a pentaxnak nincs és egyelőre nem is lesz alternatívája.
más kérdés, h én inkább megveszem az első értelmes szenzoros értelmes kompaktot , és elleszek vele.
-
Stitch
őstag
Valóban ennyit javult volna az e-620 dinamikában az e-520-hoz képest?
-
Zoli bácsi
őstag
Én a zajteszten vagyok meglepődve. Nekem a Canon 500d képei zajosabbnak, illetve még zajszűrtebbnek is tűnnek mint az új Oly képei, magas érzékenységen.
Vagy már szemüveg kéne nekem? -
ROBOTER
addikt
válasz Zoli bácsi #357 üzenetére
Figyelembe kell venni, hogy a Canon nagyobb felbontású és ráadásul a Canon/Nikon 3:2 oldaalarányú, így az Olympus-t jobban nagyítják, mert a képmagasságot figyelik csak a tesztképnél (a teljesen egyértelmű átló helyett, csak hát ehhez hülye az összes tesztoldal).
Így a Canon picit szerintem jobb, de a Nikon durván zajszűr RAW-ban is.
-
supercow2
csendes tag
Megjötten nyaralásból, csináltunk párommal kb 600 képet, nagyja felejtős (mindketten kezdők vagyunk), de van néhány jó. alkalomadtán töltök fel belőle egy válogatást. Eléggé hiányzott a táska, de megoldottam ideiglenesen egy Sony kameratáskával.
35mm makró obiról mi a vélemény, használja valaki?
Olympus E-620, 14-42mm, 40-150mm kit
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #363 üzenetére
Közelpontnál a munkatávolság kb. 3 cm.
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #365 üzenetére
Áh, makróra? Eszembe sem jutna!
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #367 üzenetére
Hát van némi ismeretem az állatvilágban. És nem minden minden makró 1:1 azért...
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #369 üzenetére
Mármint milyen nem makrós 35-ösre gondolsz? Adapterrel feltett régi obikra?
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #371 üzenetére
Szerintem ha ki akarod használni azt a 10-12 megapixelt, nem érdemes szórakozni. Ezek az objektívek nem korrigáltak ekkora nagyításra. A 35-ös makró pedig elfogadható árban beszerezhető, akár az e-bay-ről is.
De aki a válság előtt gondolkodott, amikor a GBP a béka segge alatt volt, az ebay-en az eredetihez képest nevetséges áron lehetett hozzájutni ZD obikhoz.Valódi, nemzetközileg is érvényes garilevéllel. (nem azzal, ami a dobozban van)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt off lesz, de újonnan itthon. , külföldön, ez is drága nekem..
[ Szerkesztve ]
"Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #373 üzenetére
Ha Pentax-os lennék, perverzióból, sznobságból, és azért, hogy bosszantsam azokat, akik mindenkit rábeszélnek a brutál hosszú teleobjektívekre csak és kizárólag ilyennel makróznék!
(Én az oly makróról beszéltem, az meg a standard kategória, műanyag váz, még ennek ellenére is drága, de megfizethető)
-
tzimash
őstag
válasz supercow2 #375 üzenetére
a dolog egyik titka, hogy rohadt lassan kell mozogni s ez önmagában még nem is elég szerintem, én is csak most kezdem kapizsgálni a témát. valószínűleg az sem mindegy, hogy milyen színű ruházatban vagy, merről közelíted meg a jószágot, esetleg a mindennapjainkban magunkra borított vegyi anyagok mennyisége is (dezodor, tusfürdő stb.) fordított arányban áll a megközelíthetőség távolságával.
azért az a 3 cm tényleg megdöbbentő, még ha nincs is mindig szükség 1:1-re.
a raynox-szal nekem kb. 10cm körül van, ezt a távolságot még úgy ahogy tolerálják. -
tzimash
őstag
válasz Szten Márs #377 üzenetére
Na ez ami nem nekem való hogy ott várjak hosszú 10 percekig? na neeem, nem birnám ki.
meg amilyen szerencsém lenni szokott, amelyik virágra állítanám a gépet, arra a büdös életbe még egyszer nem szállna egy megveszekedett rovar sem tudom, hogy a makrózás nem arról szól, hogy gyorsan kimegyünk a mezőre és klikk-klikk már meg is van az évszázad fotója, de... akkor is, nem vagyok egy izgága fajta, de rövid úton ki lennék a várakozástól.
lehet, hogy off, de azért leírom, a hétvégén esett meg velem:
Kint voltam a természet lágy ölén (Fehérvár Sóstó), ösvény mentén egy virágon pihent egy lepke, letérdeltem elé, majd megőrültem, úgy szúrta valami a térdem, enyhe szellő fújt, kis széllökésekkel, ezért vártam kicsit hátha szélcsend lesz. lett is pár másodpercen belül. fókuszálás, és mire lenyomnám teljesen az expo gombot, huss.... elszált, káromkodtam is egy cifrát, föltápászkodom, és látom, hogy előttem az úton kb. 10 méterre, egy apuka áll a kislányával. illedelmesen várakoztak, amíg a "művész úr" megörökíti a soha vissza nem térő pillanatot, majd ennek hiányában kocsis módjára szentségel egyet.Parci: még nem jutottam el odáig, hogy ezek hiányát komolyabban érezzem, egyelőre annak is örülnék, ha a maxot kihoznám a jelenlegi felszerelésemből na meg annak, hogy a lepke a helyén maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz Szten Márs #380 üzenetére
gondolkodtam, hogy azt írom helyette, hogy "hosszú órákig", de ez már számomra annyira abszurdan hangzott. egyébként minden tiszteletem azoknak, akik kiseggelik azt a röpke néhány órát, ne adj isten tűző napon, én képtelen lennék rá. egyelőre
-
Mercutio_
félisten
Nekem volt és tényleg marhajó obi, de izgága lényekhez - türelem hiányában - jobban megfelel a 100/2.8 macro. Ennek ellenére, ha lett volna rá keretem megtartottam volna, de sajnos el kellett adnom
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bobby G.
senior tag
Üdv!
Gazdasági válság miatt eladó:
- ZD 14-45
- ZD 14-54
- ZD 50-200
- FL-50 vaku+ apróságok: Fényterelők, szűrők, M42 átalakító, ceruzaaksik, CF kártyák, stb, stb...
Érdeklődni privátban.
-
padre71
tag
Sziasztok!
Olympus E-520 gépet használok dupla kites obikkal (14-42 és 40-150). Érdekel a makrofotózás, de sajnos az Oly legolcsóbb macro obija is 67e, amire nincs jelenleg keretem. Nézegetvén a Raynox előtét lencséit arra gondoltam, hogy beruházok egy DCR-250-re, de közben látom, hogy van még MSN-202 és MSN-505 is, amik jobbnak tűnnek nekem, bár még igen kezdő "fotós" vagyok.
Melyiket érdemesebb megvenni a fenti három közül, ha mondjuk bogarakat is szeretnék fotózni? -
padre71
tag
E-520 magyar nyelvű használati útmutatót keresek, megfelelne fénymásolt vagy beszkenelt változat is. Tudna valaki segíteni?
Az angol nyelvűt letöltöttem, de jó volna magyar nyelven is. A segítséget előre is köszönöm. -
Bobby G.
senior tag
Bocsi, nem ide szántam...
[ Szerkesztve ]
-
isti84
csendes tag
Üdv!
Én egy OLY E-410es masina tulaja vagyok. Sztem egy nagyon jó kis masina. Májusban vettem, szeretek vele fotózgatni. Több mint 1000 kép készült vele azóta, s teszi a dolgát rendesen. Nem zavar a keresőméret, sem a képstabilizátor hiánya, a markolat végkép nem, hisz a régi filmes masinám is hasonlóképp nézett ki. Kezdő dslr-nek tökéletesen megfelel. Nem fogok más típusra váltani nekem nagyon bejön az OLY.
Az a véleményem, hogy egy kép nem a géptől lesz jó, vagy magával ragadó, hanem a fotós látásmódjától, és a témától...
Aki ebből akar megélni, mármint a fotózásból. Az véleményem szerint menjen ki az utcára, és töltsön teli 2-3 memóriakártyát képekkel naponta. Versenyeztesse a képeket, pályáztassa stb. És menjen el ilyen irányultságú képzőintézménybe.
Üdv
Kockák előre!!! :D
-
isti84
csendes tag
-
ordogboc
tag
És akkor mire jo egy 17,5-45-ös? és milyen nagylátószögű lenne a legjobb?
köszi a választ!
(nekem is e 410-em van)
-
ordogboc
tag
egy 0,7X-es soligor előtétlencse az előző hozzászólásomban írt objektivvel, potenciális versenyzőmint nagylátószögű objektív, egyáltalán használható? mi a véleményetek?!
köszi -
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #393 üzenetére
Uram!
Itt nem csak tájfotókról van szó! Ezzel az objektivvel (17,5...) nem tudok se zoomolni se makrozni, igazából sosem érzem azt a képkészítésekor, hogy utólag nem kell levágnom majd jelentős részeket egyik oldalból sem, illetve ha makrozok akkor utólag kell kivágnom a képből az általan tárgyként megjelölni kívánt részeket, így viszont jelentősen romlik a minőség.
Mindenképpen be fogok szerezni egy om adaptert, hogy rámenjenek a régi objektívek melyek ára számomra elérhető, csak e mellett még puhatolódzok, hogy mivel tehetem kielégítőbbé a gépet. Egy ZD obj. használtan (50-140, vagy 14-42) még elérhetőlenne talán.
Továbbá a nagylátószögű képek pedig valamiért engem rabul ejtenek, az a kellemesen elnyújtott torzulás nagyon tetszik a kép közepétől a szélekig és szeretném, hogy ez visszaköszönjön az én képeimen is!Ennyi volna...
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #393 üzenetére
Miért felejtős? Miért rossz?
vagy nem elég? -
Szten Márs
nagyúr
válasz ordogboc #394 üzenetére
Az ilyen nagylátószögesítő előtétlencsék általában jelentősen rontják a képminőséget. Igazából furcsa nekem, hogy ha vágni szoktál a képeidből, akkor miért a nagylátószögű képek felé akarsz elmozdulni, hisz ha vágsz a képeidből, akkor még szűkebb látószöget igényelnél, mint amivel fotózol. Ha ennek ellenére nagyobb látószöget akarsz, a 14-42 bizonyos szintig megfelel a célnak, nem mindegy, hogy 28mm ekv vagy 35mm ekv a dolog, de azért döbbenetes különbséget ne várj.
Makrózni ezek az objektívek nem valóak, amiket írtál egyik sem, makrózni legolcsóbban egy Raynok DCR-250 makróelőtéttel lehet, de még inkább valamilyen makróobjektívvel. -
ordogboc
tag
köszi.
mit ajánlotok?
M42, om vagy nikon adaptert vegyek az olympushoz, elsősorban az érdekel, hogy mi a tapasztalatotok, hogy melyik márkának vannak elérhető áron jobb nem digitális objektívei???
venni szeretnék egy makro egy tele meg egy nagylátószögűt, de gondoltam egy márkából fogom keresni és akkor elég egy adaptert venni.
köszi a válaszotok:
Botond
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háború Izraelben
- Szólánc.
- Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól