Hirdetés
- Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- One mobilszolgáltatások
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Danika256
üzenetére
Nekem Philisnél talán a legfőbb tanács a fényérzékelő szenzor kikapcsolása ,sajnos nem jól működik. Nekem 706 va, nem merek tanácsot adni mert már 4 éves,más rendszer fut rajta,de nagyon szeretem a képi világát. Van egy C2-m is , monitornak használom ,mozira jobban szeretem a Philipset a mozgásmegjelenítése miatt.
-
válasz
John D'oh
üzenetére
Sajnos én is így vagyok hogy zavar de, nem tudok vele mit kezdeni. C2-t használok monitornak a bal fele rózsaszínes árnyalatú, sajnos zöld hátténél , pl focimeccs, látszik.
megjelentek rajta az első halott pixelek is 2 éve használom. 4 éves a Philips 706 TV-m se tinting se halott pixel. ÉN maradok a Philipsnél, ha lesz értékelhető áron náluk QD-OLED vagy Tandem., MLA... -
válasz
sakal83
üzenetére
Én úgy tudom nem a panel válogatott, hanem a tesztelési metódus más a különböző gyártóknál. Régebben a Philips pl beszállítói szerződésében volt, hogy az általuk tesztelt és a gyártás során kidobott paneleket cseréli a beszállító( talán a Sharp volt régen? ) , de hogy ma hogy megy, azt nem tudom. Nekem 4 éves a 706 de nincs benne egy halott pixel sem. Az LG C2 ben már van 3-4 darab is,2 éves.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Nálam nem villog . Csillagok között BR ben , Batman filmjei BR ben meg virágboltiban is megvannak. Philips 706 és Lg C2, mindkettőn megnéztem pár jelenetet most erre figyelve,de alapból sem tűnt fel.
Oppenheimert nem tudom, elég volt egyszer végigszenvednem moziban, ott mintha valóban valami lett volna a pécsi moziban. -
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nekem egy '96-os Daewoo tv-m van,( tisztán megvan a napi is, akkor szereltem le és a zsoldomból( is) vettük) ami a mapi napig megy, igaz már pár éve alig van bekacsolva, csak retro konzolokhoz,de elötte éjjel napppal ment Anyukámnál. Nem volt még javítva.
Akkor sem volt csúcs Tv, de mégis. Kíváncsi leszek a C2-m vagy a 706 hol lesz 30 év múlva
-
-
szuk_jozsef
tag
Ezek halott pixelek? A TV 1 éves philips 706.Viszadobják ezt a garanciánál vagy várjak és csak a garancia lejárata előtt küldjem vissza?
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ez kivételesen jó ár, kb durván 500 K-t kellene ráfizetnem a 65" 706 ra és ez 83"

Nem találok egy értelmes tesztet sem róla. -
Nem tudtok esetleg valahol a 83" S90D ről tesztet miben különbözik marad el egy C3-C4 hoz képest? lenne most lehetőségem lecserélni/ beszámíttatni bele a 706-ot és hajlok rá, mert hatalmas méret miatt belemennék, még ha nem is QD vagy MLA és a Dolby vision is nagyon hiányozna,de a ráfizetendő ára kárpótolna szerintem.
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nem értek egyet ezzel de ezt leírtam feljebb, ennyi.
nem csak a mozgásról van szó.
Itt nem 3x-4x annyit kell ráfizetnie mint a te B2 vs G3 esetedben ahol a használt piaci árához képest ennyit fizettél volna rá.
Ajánlom azért nézz meg egy 705 tv-t mit jelent amikor elöjön rajt a posztereffektus vagy a polarizáció nem úgy megy rajt, utána érdemes erről beszélni. Én láttam amikor a 706-ot vettem, egymás mellé téve a kettőt,akkor volt kifutó modell a 705, focival tesztelve egyből tudtam választani...
A 120 Hz pedig mindenben előny a 60 hoz képest a többiről ne is beszéljünk amit felsoroltam.megérhet ez 120 ezret ez annak akinek nicsenek milliók a zsebében és kis pénzből akar némileg előrelépni
.Ennél többet én sem áldoznék rá és elötte megnézném a helyében,de ezt le is írtam. -
válasz
belan
üzenetére
Nekem 706 van , nem sokkal tér el a 718. Jó ,de átlagos oled. C2 -t használok monitornak így azzal összevetve:
Előnye: Hibátlan már 3 éve, se banding ,se hiba ,se elhalás, a panel nagyon homogén, a menü az Androiddal az egyik legjobb szerintem, a mozgásmegjelenítése kifejezetten jó a Philipsnek. Már ez is minden kép és hangformátumot támogat és szinte le is játsza őket hibátlanul. Az ambi király.
Szervíz ugyan az mint az LG-nél, kiemelten kezelik az OLED vonalat.
Összeszerelési minősége kifogástalan,nincs görbület vagy bármi hiba.Megbízható!Negatívum:
A fényereje átlagos, a Kb LG C1 szint ,a 718 kb LG C2. A 700 as modellek az nagyjából a z LG B-C szériájának felelnek meg. Távirányító egyszerű, puritán.
A fényerőt elég hamar elkezdi eldobni, szerintem hamarabb mint az LG.
2 darab HDMI 2.1 van csak, amiből persze hogy az egyikre tették az eARC funkciót, így az kiesik az erősítő miatt szval...
A 700-s az itt leírtak szerint hajlamosabbak poszterezettségre, az enyém szerencsére jó,de a z Lg és a Samu rá ver ebben.
Philips kifutáskor éri meg ,mert akkor LG alá esik ,de amúgy drága és sokáig ki is tartják az árukat a boltokban.
amikor kifut akkor jó áron lehet megcsípni .Egyébként az LG jobb fényerőre és sokkal jobban bekalibrálható. Az enyém( Philips) is kalibrált , még így is sokkal jobb lett a kép mint a gyári. a Dolby Visiont szereti . Az Lg-n nálam van sajnos egy nagy rószaszín banding ami látszik is ha zöld képen, mondjuk Foci. -
válasz
szkutyi
üzenetére
Miért ne lenne?
Azt sem tudod miről beszélsz. "A TV összeségében" lol engedjük el ezt a baromságot.
Az egyik legjobb mozgásmegjekenítése van a Philipsnek és felskálázása, megbízható, jó Tv-k.
Én nem Philips fanatikus vagyok mint a kollega fentebb a Sonyra de ekkora baromságokat hasra ütésre ne beszélj már.
Én egy C2-t hazsnálom monitornak a Philips 706 mellett. Jobb a Philips, most mondom neked mozgásban és felskálázásban, operációs rendszerben, Fényerőben minimálisan jobb a C2 kb ennyi.Malfroy:
Itt vannak a tesztek. [link] [link] Színfényerő? mindkét TV MLA panel. 1000 nites HDRmasternél tartalomnál a Philipset hozták ki jobbnak kisebbnél az Lg-t . Minimális eltérések vannak. -
válasz
kalimist
üzenetére
A képminősége , és a világítása nagyon egyedi és gyönyörű, kifogástalan. A felbontás úgy néz ki, mint ha 8 K lenne vagy nem is tudom,lemászik a képernyőről, speciális képi világa van.
( Projektorom nem tud HDR-t és csak FHD, azon is csak tesztjelleggel megnéztem pár jelenetet, nagyon szépen kiütközik az egyedi látványvilág)
De A HDR -nél lesznek gondok, ahogy nézem, főleg a részletek problémásak, legalább is az én Tv-m nem fogja szeretni,se a 706 se a C2. Lehet hogy az elég sok fekete -fehér jelenet miatt így tudták összehozni a HDR mastert, nem tudom.Kicsit szürkés sokszor, mint ha egy fakó réteg lenne rajt. -
válasz
Malfroy
üzenetére
Remek tv a Philips.
A kezelő felületét ismered,szerintem sz egyik legjobb a piacon feljebb a délkoreai gyártót különbek tartó kollega felvetésére reflektálva.
Mozgásmegjelenítése is kíváló átlag feletti.
2 éve hibátlan nálam is a 706,a C2 semmivel nem ad tobbet kivéve hogy rózsaszínes a bal fele a képnek amitől hetekig idegbajt kaptam,most már megszoktam.706 nál homogén a panel.
900 as széria belőle a csúcsmodell.Jovőre jön belőle állítólag MLA paneles. -
válasz
undercover
üzenetére
Ahogy Vhiktor is írni szokta a fényerő az nem fehér részekre vonatkozik kizárólag csak, hanem színfényerőre is.
Nekem 706 Philips , LG C2 van monitornak és a G3 ( szerintem Samsung is) sima SDR anyagokkal is már szebb képet nyújt, de bármiylen HDR anyaggal, akár Netflixessel is már irigylésre méltó a különbség. nem véletlenül szeretnék váltani mert saját szememmel láttam a G3 -at . DE viszont nagyon szeretem az Ambilight-ot és most hogy elterjedt a híre a következő évi TV knél várható előrelépésnek még mindíg kivárok. -
Majd írd meg a véleményedet légyszíves, ha nem gond. Alig van infó az új Philips modellekről.

Pár tesztet , véleményt találtam, dícsérték,de az azért nem biztos, hogy túl hiteles.
Új SOC van benne, 40 % kal jobb állítólag a 706 hoz nézve, és a mozgás is és a képfeldogozás még jobb lett .
4K lett a menü, nem 1080 P ,de már Google Tv alapú. Oled EX panel van benne állítólag jobb a fényerő és színek visszaadása is. Állítólag a zínbeállításokon módosítottak , jobb a kalibrációs lehetősége, már LG szinten lehet kalibrálni. C3 szintre tezsik fényben és képminőségben.
Távirányító is újabb lett BT és hang. Ezeket találtam. Ami negatívum hogy nincs benen mélynyomó már? ezt nem tudom.és a 2db HDMI 2.1 -
Gaben360
senior tag
Philips tulajoktól kérdezném, hogy miért kapcsolgatja be az erősítőt a 706 minden áldott nap reggel 6-7 között?
Automata frissítés kikapcsolva, és a frissítés keresés is.
Tuti a droid miatt van, csak arra nem jövünk rá, hogy hol és mit kell kikapcsolni, mert ez valahogy nem életszerű. -
sir0cco
tag
Sziasztok. Van valakinek még a csoportban Philips 706 Oled tv-je? Ha van és szánna rá egy kis időt készítene egy közelebbi fotót a tápkábeléről ? Köszönöm szépen

-
válasz
szkutyi
üzenetére
Ezek szubjektív dolgok. Néha próbálj lefűzni erről, hogy mindenkinek mndíg megmondod a frankót erről pár hónap OLED birtoklása után.
Nekem is van LG C2 monitornak a Philips 706 mellett és bizony zavar az ,hogy Focinál sárgás néha a színezete a fűnek az Lg-n a bal szélén. Amíg nem láttam nem zavart ,amikor észrevettem azóta mindíg látom. De már mindegy, ez van .
Aki teheti, ebbe ne nyugodjon bele. -
Mathiask
senior tag
"Nekem is ez jött le annó már a 706 nál is. Anniyt hozzátennék, hogy szerintem a fekete közeli zajosodás megszűnése nem feltétlenül az új széria miatt történt mert a régebbi modelleken is sokat javult,( eltünt?) szerintem szoftveresen léptek valamit ez ügyben."
Tegnap néztem meg a Babylont (856-on, 30Gb-os file 25mbps), amiben sok a sötét jelenet és eléggé sokszor látszódott ez az overshoot jelenség. Érdemi változást én nem tapasztaltam a frissítésekkel. Egyedül a minél nagyobb bitrate segít. -
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem semmi színvonalú teszt Vhiktor, nemzetközi szinten sem igen találni hasonló tartalmat. Le a kalappal elötted. A Tv remek, hihetetlen hogy kalibrálás hogy helyreteszi a gyári képet.
Nekem is ez jött le annó már a 706 nál is. Anniyt hozzátennék, hogy szerintem a fekete közeli zajosodás megszűnése nem feltétlenül az új széria miatt történt mert a régebbi modelleken is sokat javult,( eltünt?) szerintem szoftveresen léptek valamit ez ügyben. -
válasz
hunspikey
üzenetére
Más témáról beszélsz. Nem a stream létjogosultsága volt megkérdőjelezve hanem ez a mondtatod verte ki a biztosítékot hogy :
"Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy igazi pixel peepernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy egy mai streamelt tartalmat megkülönböztessen egy diszkes verziótól"
Ezt jobb is, ha halkan teszed hozzá mert nem igaz.Ennyi csak.
Egy olyan minőségű TV-n, minta tied abszolút látszika különbség, mert olyanon, mint az enyém is ( 706 Philips) átszik aminek a tudása elmarad a tiedtől.
. -
válasz
blakey
üzenetére
A Philips 706 ra is mega 806 ra is azt írták, hogy nem EVO, aztán kiderült hogy azzal is meg ezzel is szerelik őket mert nem gyárt már az LG mást. szóval vegyesen van de nincs benne booster meg az elektronika ugyan úgy kezeli, mint a másikat szóval nincs igazán különbség. Itt [link] írtak róla tulajok, fényképezték, volt aki meg is bontotta és van akinek EVO van benne főleg az újakban, már nincs régi OLED panel.
-
A 805 régebbi modell,2020-as azt hiszem.
Abban és az azutániban ,a 806 nál is csak minimális eltérések voltak( távirányító és 4 oldalas ambi) ) a 705-706 hoz képest.
A 707 meg jobb mint a 706, fényerőben mindenképpen, szóval jobban jár vele. Érdemes akkor már az újabbat, idei modellt venni.
A 807 már több dologban eltér a 707 től az idén, mint az eddigi generációkban. -
Sziasztok! Tudom 2 éves modell a Philips 706, de hátha tudtok hozzá javasolt beállításokat! Amit tudok: HDR OLED fény 100, SDR fény 30 körül, mozgásjavítás mindenhol OFF, védelem minden ON. Egyebekre volnék kíváncsi: fekete, szíhőmérséklet stb... RTINGS-en ehhez a típushoz nem találtam.
-
Én inkább azt mondanám más a képe. Nekem C2 42" van monitornak a Philips 706 mellett.
A Fényerő valóban jobb az LG-n, dovi jobban néz ki, a Philips viszont " látványosabb" , biztos azért mert nem törekszik annyira pontosságra. SZóval a nappaliban nekem továbbra is a Philips a favorit. de elmenne rajt még legalább 30 % fényerő HDR tartalmakhoz. -
válasz
blakey
üzenetére
" rugalmas, gyors OS, Android nem fog hiányozni, "
Philipsnél is ez van, remek az oprendszer. és az Android nekem például rohadtul hiányozna. Nem értem ez miért olyan egyértelmű , kíjelentő mondatos szerinted.
3 hete használok egy 48"LG C2-t monitornak, semmi extra dolog számomra a 706 mellett. -
blakey
titán
Annyira nem nehéz, Philips mellett a DTS és a HDR10+ szólhat. Ambilight nem egy olyan funkció, ami szükséges a TV-nézéshez, inkább szubjektív dolog. Minden más az LG mellett szól, rugalmas, gyors OS, Android nem fog hiányozni, mint TV az LG C2 jobb döntés a 706-hoz képest.
-
válasz
evitiguF
üzenetére
Jó Tv-k remek képpel( Minden OLED remek) és minden formátumot támogatnak, nem kell kompromisszumot kötnöd DTS, Dovi, HDR10+ terén, IMAX is van. Jók általában a panelek, szerviz KFT szervizeli őket, mint LG -nél. Jó az oprendszer , sok mindent feltelepíthetsz rá akár külső APK-ból is.
+ Ambilight.- Hátránya hogy csak 2 darab HDMI 2.1 van rajt és hogy drágák, nem annyira jól kalibrálhatóak, mint LG , samu.
A 807 új modell, ilyenkor sajnos drágábbak még és az előző genben ,a 706 ás 806 között Nem volt nagy különbség, de a 707 és a 807 között már WOLED EX panel található a nagyobb típusban .(állítólag a fórumok szerint 707 ben is már az van, de Philips leírása szerint nem.)
-
Danex
addikt
Üdv a jelenlegi rendszerről terveznék fejleszteni Philips 55 706, HW-Q70R, nVidiaShield Plex forrás főleg.
Hangra samsung HW-Q995B-t néztem ki, TV-ben viszont nagy dilemmában vagyok. Alapjába véve tetszik a Philips ambilight megoldása, árban a 700e körül vagyok max (mediaban van 0%-os részletre ami a mostani infláció miatt előnyös lenne), de a jobb képért le tudok mondani az ambilight-ról.
Tehát Philips 807, samsung S95B, LG G2.
Philipsnél pro: amiblight, dolbyvision, hd10+
contra: legdrágább, kevés review
Samsung pro: legszebb kép? telt szinek, olcsóbb, soundbarral össze tudna dolgozni
contra: hiányzó dolby vision
LG pro: 5 év garancia, dolbyvison, véknyan falon van, megbizható
contra: nincs ambilight, nem is a legteltebb szinű
Ha jól gondolom mivel a belső lejátszókból egyik sem tud truehd dolbyatmost kitolni magán plexből igy a külső lejátszó az kötelezően marad. Az nVidia shield viszont nem tud hdr10+t , szóval a samsung esetében csak a statikus hdr maradna ha jól gondolom.
Ez jelenthet lényegesebb hátrányt a dinamikus dolbyvision-el szemben?
Ezek tudatában melyiket választanátok? Itt visszaolvasva szinte mindenki G2(C2) vs S95B hozza fel, olvasni hogy van aki G2-ről vált S95B-re, de nálam ugye a shield is közrejátszik.
Előre is köszönöm!
-
válasz
blakey
üzenetére
Én ezt értem nincs ezzel gond ,kizárólag azt nem tudom miért ne lehetne a 707 és a c2 ( 706 és c1) egy kategória mikor árazásban is egy és tudásban is hasonlók, bá a Philips szerintem többet ad azonos pénzért. Nem értem miért a B2 mellé párosítod.
Szerintem a Philipsnek nincs az A és B kategóriában indulója ezt én is tudom nem is írtam ilyet hogy lenne.
807 a C2 fölött van szinte mindenben nem csak árazásban közelebb van a G kategóriához mint a C-hez. Ami még mindig nem világos, hogy ehhez hogy jön a Panasonic és a Sony amihez hozzá árazza Philips a Tv-it szerinted, mert innen indult az egész. -
válasz
blakey
üzenetére
Szerintem a 807 a G2 a 707 pedig a c2 párja árazás is erre utal. ( a 807 valahol a kettő ( c2-G2)között van)A 707 és a c2 között nem látok eltérést a C2 javára amiért a B2 mellé párosítanám kivéve a 4 HDMi 2.1 portot.
A A 807 és a 707 között sokkal több az eltérés mint a 706 és 806 között volt, már eleve az Ex panel is erre utal.
A pana legolcsóbb modelljei is 600 körül kezdődnek ezért nem értem ezt hogy a Philips a Panához árazna. -
bnorci71
addikt
ma youtube zenét hallgattam az erősítő DD+ hang forrmátumot jelzett ki Sony DTH-590 HDMI az összekötés a 706-al
googleba ezt találtamAkkor a youtubon nem csak sztereó hang van?
-
válasz
Skylukos
üzenetére
Szerintem a nézési körülményektől is függ .
Például hiába szeretnék én egy 3 x 150x150 cm ablakkal körbevett tv-n minimál oled kontraszttal és fénnyel megálmodott minőséget nézni. Épp ezért amióta bekalibráltattam a 706 -ot van egy nappali profil ahol a színek rendben vannak de a fényerő kontraszt stb fel van húzva és van egy bekalibrált calman ha sötét van és nincs zavaró külső fényhatás. Amúgy meg most ár eljutottam oda ,hogy hiába kalibráltattam be egyszerűen sötét szobában is jobban tetszik a nappali fényviszony beállítása de néha bántó ezért játszok a kettő változtatásával és van olyan anyag ahol a bekalibrált normál sokkal jobban tetszik és fordítva is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bigdigit
üzenetére
Cáfolhatod, csak nekem, meg annak a jó pár (sok) embernek sem, aki a samsung miatt szívott...
Nem értem, hogy jön ide az autótípusa. Furcsa észjárás...És itt van két kép, mert lecipelted a 706-os tévét és semmit nem láttál, Szóval balra a Samsung HDR, jobbra Sony a95K Dolby Vision, két nagyon látható dolog is szembetűnik azonnal:
A macska szőre, a felirat a dobozon kb eltűnt a semmibe.
Vagy ezt sem látod?Szerk: Ez nem A95K, hanem Lz2000 (elírtam), mindegy a lényegen nem változtat.

-
alaves
addikt
válasz
bigdigit
üzenetére
"Lecipeltem a fiam 706-át és néztem ugyanazt S95B-vel egymás mellett. DV és sima HDR. Hát lóf...t se láttam."
Egetverő különbségek azért nincsenek és nyilván a 706-osnak is kellően homogén a kijelzője, valamint a P5 képfeldolgozás azért jobb, mint a Samsungé. Egyébként egy átlag WBE (evo/ex) kijelző is már általában megfelelően homogén (jelentősen jobb, mint a WBC-k). Az elmúlt hetekben jópárat megnéztem boltokban (1-12,5% szürkén) és egyiknél sem volt probléma. A WBE meta pedig több mint valószínű, hogy teljesen homogén lesz. -
bigdigit
addikt
Lassan megyek és gyujtok pár gyertyát a DV istenség tiszteletére.

Meg a DV szabványosítása mellett. Csak azt nem tudom én vajon miért nem látom a különbséget.
Azt viszont látom a milyen médialejátszót topikban csak sírás rívás megy egyik DV ilyen a másik olyan és nincs egy lejátszó ami mind viszi. Figyelni kell jó mélyen mit is húz le az emberfia.
Arról nem is beszélve van olyan telefon ami képes is rögzíteni benne? Vagy megfizethető kézi családi kamera?
Lecipeltem a fiam 706-át és néztem ugyanazt S95B-vel egymás mellett. DV és sima HDR. Hát lóf...t se láttam.
De már korábban hangsúlyoztam én a 500000ft-os 1méter hangkábel és az 5000ft-os között sem hallom azt a hú meghalok de szebben szól különbséget.Erre biztos születni kell.

Update: találtam telefont meg kamerát is. Gondolom ezek már szabványosak.
-
Hmmm1
aktív tag
Aki érdeklődött annak ment privi.
Egyik se rossz valszeg, de nagy árkülönbségek vannak, 707 és 807 között.
A 707-et a 706-al kell összevetni, a 806-t a 807-el. -
válasz
aram01
üzenetére
sajnos nehezen tudom megítélni mert házimozizok és nem használom a Tv hangszóróit Más az értékítéletem ( Számomra "jó "nem igen van Tv ben) de általánosan az a vélemény hogy a TV-k között jó hangja van, beépített kis mélysugárzóval. Nekem 706 van nem igen változtattak rajt az újban sem, ahogy néztem. Ezt igazából majd te tudod megítélni magadnak. szerintem.
-
ClioRS
őstag
válasz
Malfroy
üzenetére
706, ami majdnem ugyanaz mint a 806, szóval akkor nálad valami beállítás nem jó. Sőt, be- és kikapcsolja, jobb alul lévő gombbal (nem vagyok otthon, nem tudom mi a neve, egy plusz jel van rajta asszem) még egyéb dolgok is előhozhatóak a szokásos hangerő, csatorna váltó meg guide gombokon felül.
-
bnorci71
addikt
Vhiktor
Philips 706/806-al nem volt még dolgod?
-
levii0812
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Van egy philips oled 706om és a laptopom kijelzőjét szeretném tükrözni. A windows beállításoknál kb az egész panel tvjét mutatja, még a hálószobai nem okos tvmet is, de a philipset nem. A tvn az összes chromecast hülyeséget igenre állítottam de semmi. Nem tudja valaki mi lehet a probléma? -
bnorci71
addikt
válasz
alaves
üzenetére
ezen én is csodálkozom a C630 se alsó polcos volt a Samunál anno és amikor a 706 szervizbe ment vissza kellett rakni na én akkor kerestem a színeket hogy hol vannak pedig előtte semmi bajom nem volt a Samuval.
Sőt az első pár napba még talán itt is írtam olyan érzésem van mint ha egy festett üveget néznék egy templomban déli napsütésben, Aztán ugye állítgat az ember
-
-
apszi
őstag
Ki vitte el az utolsó 65"-os 706-ot az emag-ból? TEGYE FEL A KEZÉT! MOST!
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
Én a Plexet szeretem a legjobban. Nálam mindent lejátszik DV, HDR10, Atmos -True HD. Qnap NAS -om van szerverként külső vinyóval is és asztali PC, hiba nélkül üzemel. Philips szerencsére mint kliens minden formátumot támogat nem kell vele kompromisszumot kötni,kódolgatni, szóval Philipsen elég jól megy a Plex.
Kodi is biztos jó.
Plex nekem Nem virágbolti verzió, előfizettem rá, de megérte.
Atom stabil, jó minőségű, átlátható, tök jó a borító és ajánló letöltése a filmekhez, mindegy hogy virágbolti vagy eredeti RiP. megy a 706-on Shieldden, és a Qnap NAS -on is hiba nélkül HDR-t, feliratokat, Hangokat jól kezeli. Ezért is örülök annak , hogy Philips elég jól beleállt a formátumok támogatottságába, szóval én elköteleződtem ez miatt is mellettük. -
válasz
jbnd-007
üzenetére

Én nagyon szeretem . Azt mondom ( nincs mögötte releváns Kutatás, csak így olvasgatva a fórumokat tippelem ), 5 ből 4 ember szereti, a négyből egy vagy kettő pedig nem is akar ezután Ambi nélküli Tv-t. Én is így vagyok ezzel.
Párom első nap azt mondta mi ez a bazári most meg már annyira megszerette , hogy jobban oda van érte mint én, épp álló HUE lámpát nézek neki karácsonyra
DE lehetséges hogy a 20 % ban tartozol, és kikapcsolod. Nem rossz a 3 oldalas ambi sem amúgy, nem akarlak befolyásolni.,de amikor én vettem a 706 -ot még több mint 100 ezer forint volt a különbség a 806 hoz képest. Most a te pénzedről neked kell döntened, nem tudom milyen akciók vannak, mennyi a különbség,de ha csak magát a képminőséget nézed, eltérés nem igen van a két típus között.
-
-
jbnd-007
tag
Végül is nem feltétel, mert kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy a falra rakom. Végül is felraktam egy komplett konyhaszekrény sort 10 éve és még nem jött le.

Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy kell-e nekem valami a 806-ból. Tudásban 3 dolgot említenek pluszban a 806-on a 706-oshoz képest: Calman Ready, alsó Ambilight és komolyabb távirányító. Ezek nélkül meg tudok lenni, amúgy is egy Harmony-t használok. Kérdés, hogy van-e még valami eltérés pl. panel típusban, szoftverben, van-e több probléma az egyikkel, ilyenek.
-
bnorci71
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
nappal a kisebb fényerőnél sokkal zavaróbb a fekete részeken tükröződés, legalább is nekem a 706 rettenetesen tükröződik.
egyik oldalt 2db 1,2x1,2ablak szemben a tévével kicsit oldalra 0,9x1,2ablak délután a 2 nagy ablakon süt be a nap, de felhős időben is le kel engedni a redőnyt a tévézéshez -
bnorci71
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
a 4K olyan mint a drog
vásárlás előtt az ember így áll hozzá 720/1080p tartalmat nézek igen mert az is elég volt. Jól néz ki egy 1080P sőt még egy 720 is ezeken ha jó a tömörítés, de egy DV HDR az az igazi és ugye azért vett az ember 4K tévét hogy kihasználja.
Minek egy Porsche 911GT3 RS boltba járni.Ha megszoktad a Kodit és azt szeretnéd akkor 706 olcsóbb is ha nem elég a lejátszó képessége a különbözetből veszel egy Shieldet.
Van aki úgy is a külső lejátszóra esküszik én nekem megfelel a tévé Kodival sőt van, hogy saját lejátszóját használom mondjuk az buta mint a tök filmhez nem jó ,de Zenei BD anyaghoz tökéletes -
Yodamest
veterán
válasz
contaxg
üzenetére
A kérdésedre nem tudom a választ, én szimplán gamer monitorként használom.
A philips 706 meg bevallom meglepett hogy ennyire pozitívan nyilatkozto róla, itt és ahogy visszaolvastam, valahogy nem gondoltam ilyen megbízhatónak a brendet. De ennek csak örülök, hisz occsóbb mint az LG. Illetve az is mellette szól, hogy nem lenne 2 lg készülék egy szobában így nem kapcsolgatnák össze vissza őket a távirányítók.
-
contaxg
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez a tévé konkrétan majdhogynem lesz...p (bocsánat a kifejezésért). A stream indításakor kiírja, hogy milyen médiával van dolgunk (Dolby, HDR). Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a 706 is olyan atom gyors lesz mint a 8-as széria. Talán abban korábbi engine van.
Az LG tud olyat, hogy a hangot kilövi a telóra wifin és fejessel tudom hallgatni a DTS Play-Fi
app-on leresztül? -
bnorci71
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
LgC1 van neked?
706-n simán dobtam egy Kodi Maven-t? a tv-re és megy a DV lejátszás HTPC-ről
a lejátszások 99%-t a tv saját lejátszójával vagy a Kodival oldom meg a HDMI a Pc-ről szinte felesleges. Kellene még egy táv átváltani akkor bekapcsol az erősítő is de ha nem kel akkor kapcsoljam ki még egy táv..... De ha kérdezik van Pc is
A sima Kodi is lejátszotta a DV. tartalmat, de csak HDR-ként. Amint telepítettem a Maven verziót DV-t jelzett ki a tv nem HDR-t, tehát a lejátszás még nem biztos, hogy a tartalomnak pontosan megfelelő
Az Android mindig szabadabb lesz több elérhető szoftverrel mint bármelyik saját Os a tévén, nem vagy kitéve a gyártó kényének kedvének fog-e támogatni egy stream szolgáltatót stb. cserébe lehetnek stabilitási problémák ritkán. -
Yodamest
veterán
és Calogero igen ez lesz amit írtok, a c2 folyamat hdr módban van, hisz a win11-ben is az van beállítva, (a hdr-t jelzi is felül a sarokban bekapcsolásnál) de ez ugyebár nem dv mód. A dv tényleg csak úgy fog menni ha azt valamilyen úton módpn a tv saját lejátszója tudja kezelni, nem pedig a windows. Majd próbálkozok a plex-el.
Viszont most ez felvet megint egy kérdést, illetve új szempontot, hogy ha saját médiakezelésről beszéünk akkor is jó választás a Philips 706 vajon? Tehát ha így használnám, ott mik a lehetőségek android os alatt? Van rá rendes lejátszó vlc esetleg? Vagy az LG ebben jobb? mert ez még lehet döntő faktor akkor.
-
Yodamest
veterán
válasz
contaxg
üzenetére
Én a 706-hoz hasonlítom, annak gagyibb a távirányítója (elég sok panasz volt rá itt is a topikban), de amúgy meg a távirányító tényleg az utolsó szempontom, ritkán használjuk mert legtöbbet PC-ről filmezünk úgyis, szóval csak bekapcsolni kell meg max hangerőt állítani, azt csak tudja.
-
Yodamest
veterán
Hát azonos méretben persze én is, viszont itt lehet az lesz a kérdés, hogy
55" C1 vagy 65" 706Mert a 65" 706 még pont a lélektani határ 500K alatt van. Illetve hát igazából nem tudom a C1 a jobb anyagminőségen, jobb távirányítón kívül szimplán képminőségben jobb lenne-e? A Philips is tudja a 4K@120Hz-et, elvileg van elegendő fényereje hdr-hez (több mint mondjuk egy LG A1-nek), szóval hátrányát nagyon nem látom.
-
Gabor970
addikt
válasz
MobilGuru33
üzenetére
lassan két hónapja vettünk 65oled806 philipset (ha minden igaz, képminőségben nem más, mint a 706-os széria) maximálisan elégedettek vagyunk vele. Jellemzően netflix, hbo, prime streamingről filmezünk, néha szgépemre letültött filmek wifis hálózaton keresztül. Az Android TV szerintem rendkívül jó rendszer, egyik fő ok volt, hogy a philips mellett döntöttünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest