-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
retekbacsi #1860 üzenetére
-
Partizan182
senior tag
válasz
retekbacsi #1858 üzenetére
Éljen éljen
Képét kalibráltatod majd? Vagy csak kézzel lőtted be?
-
Partizan182
senior tag
válasz
retekbacsi #1841 üzenetére
Elsore nekem is az volt. Lila meg mindig fura, de vagany.
Csak hogy valami hasznosat is mondjak: tukrozodesnel huzd maxra az oled light-ot. Kulon beallitas nappali/ejjeli kornyezetre szinten javasolt. Halado 1-2 kepprofil erre valo, nalunk kell nagyon (ablakok miatt).
-
daneel_hu
addikt
válasz
retekbacsi #1836 üzenetére
Ezen a videón alulról nézik a képernyőt.
Nem túl jó szög. -
Partizan182
senior tag
válasz
Azért a "prémium tévé" -vel óvatosan, ez egy 2014-es (!!) modell újracsomagolása hogy legyen egy "budget" OLED is a termékpalettán 2015/16-ban .
Nézd össze a (gyakorlatilag megegyező) 2014-es EC930-assal: 910-en kevesebb HDMI, gyengébb anyagminőség stb. Spórolós tévé, persze saját kategóriájában.
Belógó lámpák problémáját másik készülék sem oldja meg, minden úgy tükröződik mint az állat. Sőt, itt látod hogy a 910 még az egyik legvagányabb ilyen szempontból:
Minőségi házimozihoz (gondolom ez lenne az igény, különben elég lett volna a középszar edge-lit samu feleennyiért) a szobát is figyelembe kell venni/alakítani.
-
krx21
nagyúr
válasz
Mondjuk, az tény, hogy az ívelt képernyőről sokkal nagyobb tér tükröződik... Lehet a síkkal már nem lenne problémád.
-
krx21
nagyúr
válasz
retekbacsi #1834 üzenetére
A helyzet az, hogy teljesen tükröződés mentes képernyő nincsen. Pláne olyan esetben, mikor közvetlen fényforrásról beszélünk.
LCD-nél ez nem zavart? -
krx21
nagyúr
válasz
retekbacsi #1825 üzenetére
1. Ne a karácsonyfa mellől nézd... Viccet félre téve: alap, hogy TV nézés közben csak a készülék mellett helyezünk el fényforrást...Ez legyen a legnagyobb bajod...
2. Erősítő használata egy ilyen árkategóriában... A TV hangja köszönő viszonyban sincs a képminőségével.
Tudom nem vigasztal.
3. Nekem ilyenre soha nem volt igényem... Lásd 2-es pont..
4. A magic remote messze a legjobb, amit eddig valaha kitaláltak TV kezelést illetően. Mondom ezt úgy, hogy volt pár rendszer itthon. Én is csak mosolyogtam az LG megoldásán, míg kipróbálva, már őszintén tudtam mosolyogni... Az hogy nem világít a távirányító, sok TV esetében így van, de ennek pont az a lényege, hogy alig használod a gombokat, csak a joy-t...
Szerintem Te nem a lényegénél fogtad meg ezt a készüléket, az pedig a képminőség... A többi másodlagos és azonnal szokható.
Kicserélnéd egy világító távirányítós LCD-re amint van fejhallgató kimenet?(#1832) daneel_hu 25-30%
-
daneel_hu
addikt
válasz
Nálam 55E6V van a nappaliban, de erősen nézegetnem kell a képernyőt bekapcsolt állapotban ha a szobában lévő tárgyak tükörképét akarom vizslatni.
Ha nagyon bever a napfény és el vannak húzva a függönyök, akkor azért könnyebb a tükröződéseket felfedezni rajta, de még így sem zavaró.
Igaz, ez nem ívelt.Nem tudom a 2015-ös és a 2016-os modellek között mekkora a fényerő különbség.
-
Partizan182
senior tag
válasz
retekbacsi #1829 üzenetére
RTINGS-ről:
"Glossy screen finishes reflect less light overall than do other screen finishes. Because there is less light reflected back, the blacks in the picture remain darker than they do on TVs with a semi-gloss screen. Contrast is one of the most important elements of picture quality, and so it is safe to say that, overall, glossy screen finishes offer the best picture quality of any screen finish.
This is also why matte screens are no longer around. The perceivable depth of blacks isn't as great with matte, and so in that regard, picture looked worse than it does with semi-gloss or glossy screens."
Nincs matt képernyő már nagyon forgalomban. Semi-glossy akad, de a legtöbb sima glossy.
Igen 910-esen a visszaverődés lilás árnyalatú. Érdemes elpakolni a lámpát/fordítani a tévén, mivel curved ez relatíve egyszerű (nem kell nagyot forgatni ahhoz hogy eltűnjön a visszaverődés).
De ha piszok sok (közvetlen) fény éri a készüléket akkor LCD-vel jobban jártok, ilyenkor feketét úgyis csak a képzeletében lát az ember.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
"Kikapcsolva marha idegesítő, mivel olyan, mintha a szobába bekerült egy tükör"
Szerencsére a legtöbb ember bekapcsolva használja .... ugy azért jobb képe van ....
-
claire78
senior tag
válasz
A tükröződést én is észrevettem, leginkább onnan, hogy hajlított és ahogy az ember mozog előtte úgytorzít a tükrözött kép. Ez csdak egy érdekes dolog volt számomra, kikapcsolt állapotban. Használat közben semmi ilyesmit nem vettem észre. Mégegyszer hangsúlyozom, saját vélemény.
-
claire78
senior tag
válasz
Ez kb. akkora szemétség, mint hogy az iPhone sem hajnandó, csak Apple BT eszközökkel "párosodni". Pfffffff....
Ezt honnan vetted? Saját tapasztalat? Mert nekem soha nem volt gondom BT párosítással, használattal egyik Apple eszközön sem. -
daneel_hu
addikt
válasz
retekbacsi #1727 üzenetére
MIre gondolsz?
A "hülye vagyok" boltban azért időről időre leviszik az OLED modellek árát.
Legalább annyira mint a legolcsóbb ár ami elérhető az országban.
A kispesti boltban pl szokott lenni LG-s eladó, és mintha Panás is lenne.Viszont tapasztalat, hogy a boltban kirakott árcédula nem szokott egyezni az online árral.
Erre muszáj hivatkozni, mert pl az 55E6V-nél 80e Ft eltérés volt. (ezt vettem meg)
Azért az már majdnem 10% különbség.
Értem én, hogy vadásznak a balekokra is, de aki közel 1 millióért vesz tévét, az talán tájékozódik előtte. -
daneel_hu
addikt
válasz
retekbacsi #1683 üzenetére
Elmész és kipróbálod.
Ha félsz a 24p-s mozgásmegjelenítéstől akkor rakass rá a boltban egy blu-ray lejátszót és nézd meg milyen a film a tévén. Nem lesz olyan mint a moziban, ez nem is lehetséges. Más a technológia.
Én is féltem tőle.
Kipróbáltam, megnyugodtam.
Azóta kicsit adaptálódott a szemem hozzá.
(pedig plazmáról "jövök".)A fentiek csak a 24 képkockás mozifilmekre vonatkoznak.
Sportközvetítésekre és egyéb dokumentumfilmekre nem.
Ott a realisztikus megjelenítés eddig sem volt hátrány, sőt... -
Partizan182
senior tag
válasz
retekbacsi #1683 üzenetére
Megnyugodhatsz az EG910 péppé veri minden tekintetben a régi tévédet. 24 hz a mostanidon is pontosan ugyan úgy szaggat, ha ott nem zavart itt sem fog.
Ez csak azoknak fáj akik Plazmáról váltanak vagy a mónikasót sem tudják BFI nélkül élvezni. Május óta van meg (910 dettó), mai napig naponta csettintek egyet annyira fasza a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged