- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
skippper #45186 üzenetére
Az LG-rol nem hiszem, hogy kozelebe er a nagyoknak, bar nem lattam meg. Pl kb 8000 euros highend JVC projektorokat (fene sem tudja milyen specko vaszonnal, tok sotetben) 110 nit-en (!) hajtanak, hogy a fekete szint elfogadhato legyen.
Christie-rol: errol mar hallottam, [link] , a post iroja egy distributor/installer, majdnem lattam is a madvr envy-vel, csak elmaradt a bemutato a covid-19 miatt
El nem tudom kepzelni, milyen lehet! Azt allitja, hogy ez a megjelenitok csucsa, mindent ver, Oled-et is, Samu Wall-t is, mindent!
Latni kene, mert igy hihhhetetlen6 meteres vaszon, kozel 0 fekete, 440 nits...
-
Fisha
őstag
válasz
skippper #45210 üzenetére
Azért teljesen nem vagyunk egyedül, de nehéz a dolgunk az biztos.
Van amúgy még értelmes yt csati is, ahol nincs vodoozás, ki is tiltották a hapsit egy csomó hifishowról.
https://www.youtube.com/user/AudioholicsLIVEClay: igen nekem is vannak ilyenek a tarsolyomban. Én a filcezést úgy "tudom", hogy az élét kell a cd-nek lakkfilccel bekenni, hogy a reflexiók miatt szebben szóljon.
De hasonló, hogy meg is kell köszörülni az élét, ugyanezért.
Illetve azt tudtad-e, hogy az SACD-t mélyhűtőbe kell tenni a lejátszás előtt, hogy szebben álljanak a mélyedések, és jobban szóljon utána.
Illetve érdemes arra is figyelni, hogy jól dugod be a dugót a konnektorba, hogy jó irányba álljon a szinusz (amikor megy a graetz hídra).
Természetesen csak 100k-s erősáramú kábelt használj, mert az az 50 centi marha sokat számít, Paksig meg a 200KM tökmindegy.
Illetve mindenképp vegyél távtartót a kábeleknek, nehogy a földön fussanak, mert árt a hangképnek. :p -
skippper
senior tag
válasz
skippper #44836 üzenetére
Valószínűleg az lehet a gond, amit írsz, mert emlékszem, hogy nem kapcsolgattam a TV-t kalibráció után, csak az Inputot váltottam. Ez viszont sosem fog kiderülni, mert felraktam az új FW-t a TV-re és már nem tudom előhozni, minden kalibráció teljesen konzisztens (akár azonnal váltva inputot), akármilyen PC beállítások mellett is.
-
janos666
nagyúr
válasz
skippper #44772 üzenetére
Futtattam még pár tesztet, és szerintem véletlenül rájöttem, hogy mi lehet a baj.
Miután végeztél egy képmód kalibrálásával, és átlépsz egy másik bemenetre, nem mindig olvassa be azonnal a friss LUT-okat az új bemeneten emlékezetből aktív képmódhoz.
Szóval példaképp:
1: kalibráltam a Technicolor-t iTPG-vel úgy, hogy a belső lejátszó volt mögötte. Az ellenőrzés szép volt.
2: Átmentem HDMI1-re, az ellenőrzés rosszabb volt.
3: átváltottam Game-be, vissza Techni-be (és még átpörgettem az almenüket, hogy mi lehet ez), és már szép volt az ellenőrzés eredménye.
Van egy hasonló ismert bug, hogy semmiféle LUT-ot nem olvas be a TV közvetlenül kalibrálás után, míg áramtalanítod (a feltöltött LUT le van mentve, csak beolvasva nem lesz egy ideig). Ez szerintem annak az egyik manifesztációja, mikor beolvasva marad egy régi LUT. De lehet, hogy te is azt láttad, hogy "üres" LUT-al futottál forrás váltás után.
Vagy ez, vagy találtál egy teljesen új, ritka hibát, amit én nem tudok reprodukálni.
Próbáld ki, hogy a kalibrálás végén kiveszed a TV-t kalibrálás módból (pipa le CalMAN-ben), ha végeztél minden kívánt mód kalibrálásával, és áramtalanítod egy percre. -
janos666
nagyúr
válasz
skippper #44772 üzenetére
Szerintem nálad van még pluszban valami anomália.
Ma végigzongoráztam a dolgot, és azt látom, hogy a szaturált színek sohasem változnak, egyedül a tone-response VRR és FRR közt (ez ismert általános hiba), de teljesen mindegy, hogy az iTPG-t használom, vagy a HDMI porton megy be a jel.
De legalább kipróbáltam végre, hogy az iTPG-n is meglátszik az FRR<->VRR különbség.
[hdmi_sdr_rgbfull8bit_frr] (HDMI forráson érkezik a tesztkép, ALM és vele G-Sync letiltva)
[itpg_hdmi_sdr_rgbfull8bit_frr] (iTPG ad tesztképet, mögötte Windows asztal, G-Sync tiltva)
[itpg_hdmi_sdr_rgbfull8bit_vrr] (iTPG ad tesztképet, mögötte Windows asztal aktív G-Sync-el)
[itpg_internal_sdr] (iTPG ad tesztképet, egy 24fps film pereg mögötte a belső lejátszón).
Korábban már vizsgálgattam azt is, hogy van-e különbség HDMI-n át RGB és YCC közt, de nem láttam semmit (és úgy emlékszem azt mondtad, hogy RGB-t küldesz rá, ezért is mérhetem azzal most, bár amúgy is azt preferálnám).
Vagy részletesebb mérést kellett volna csinálnom kevert színeken? -
chros
őstag
válasz
skippper #44744 üzenetére
Ezt inkabb nem a kalibralo topikba kellett volna?
Mit jelent a Calman SDR video? Color patch-ek? Ha igen, akkor manualis kalibraciot csinaltal???
Egyebkent passz, nagyon furcsa ...(#44731) Strezi : nem tudtam, hogy fejleszto vagy, orulok!
Akkor azt akarod mondani, hogy ha a user beallit pl 4k 60Hz ycbcr 4:2:0 kimenetet, akkor minden szamitas ebben a modban megy a kezdetektol fogva?
Nekem ez mar-mar a hihetetlen kategoria. -
daneel_hu
addikt
válasz
skippper #44651 üzenetére
"Találkozott már amúgy valaki itt első kézből beégett eszközzel, amit hétköznapi módon használtak? (nem bolti kirakat volt)"
Jelen.
2016-os 55E6V beégett másfél év alatt. (EURO LIVE és a YouTube sárga pöcök)
Nem kellett sokat tekerni ahhoz, hogy ez megtörténjen... de tudni kell, hogy a 2016-os modellek hajlamosak voltak rá.
Alavesnek is beégett a B7V. (kacsatévé logó)Avforums-on pedig Dunát lehetne rekeszteni a beégéses esetekkel oled kapcsán, és nem csak 2016-os modellek esetében.
-
daneel_hu
addikt
-
chros
őstag
válasz
skippper #43943 üzenetére
Mennie kell, mert az USB-hez a VM is hozzafer, es a 1d3pro-hoz semmi driver nem kell!
Csak kell csinalni egy clean Win10 image-et, pl Enterprise verziobol, mindent xart letiltani benne (Windows Uodate, Telemetry, stb), kiengedni a netre (bar ez lehet, hogy nem is kell, csak a regisztraciohoz), VirtalBoxTools felinstallal, majd 7zip-pel.betomorit es kesz is.
Ha ez igy megy es net sem kell hozza, akkor problema megoldva.
Ha net kell, akkor valszeg ossze kell hangolni, hogy 1 idoben csak 1 valaki hasznalja (pl whatsapp csoporttal).Es akkor en is beszallok!
@Janos, kell net kapcsolat Calman hasznalatahoz?
-
chros
őstag
válasz
skippper #43936 üzenetére
Ez igy mar egesz jo otlet!
Annyit kell meg a Home license-rol tudni, hogy nem orokke tart! Nem vagyok benne biztos, de pl csak 2 evig kapsz hozza frissitest, utana ujra meg kell venni! Kocsog egy bandaVagy meg 1 otlet a kozos laptop helyett: virtualis gepben futtatva mi lenne a helyzet??? (pl VirtualBox)
Mert ha igy mukodne, akkor csak az image-et kellene megosztani es csokolom -
janos666
nagyúr
válasz
skippper #43917 üzenetére
Nekem van magasabb szintű CalMAN license-em. Nem fogod tudni egyszerűen megosztani másokkal, mert HWID-hez van kötve, és csak 10x tudod újra regisztrálni (aztán érvénytelen a kulcs, ha nem tudod bizonyítani az újraregisztrálások szükségességét) és bár ezt nem próbáltam, de szerintem hálózaton át sem egyszerű (ha pl. mindig egy gépen fut és valahogy megosztod hálózaton át az USB eszközt). Amúgy hivatalosan nem is legális megosztani semmilyen formában a Home-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Óra topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vírusirtó topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged