Hirdetés
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Köszi!
Ezért lettem volna mondjuk kíváncsi, hogyha nincs ez a fajta skálázó algoritmus, hanem egyszerű pixel 4x-ezés "konyhanyelven"... akkor mi történik.
Az érdekes az, hogy Instagrammon a képszerkesztőnél ha szórakozgatsz a képpel, állítgatod a színeket, effektek stb... akkor nincsen rajta külön "blurt" okozó interpolációs algoritmus, (bicubic vagy bilinear, különböző kernelekkel), csak sima nearest neighbour ezért az élek telefon képernyőjén is picit lépcsősek, és a formák is... viszont éles és pontos marad a kép. Majd "Processing" utá rádob egy interpolációs algoritmust, és egyértelműen látszik, hogy blurosebb a kép. A részletek is elvesznek. Ex fotósként azt hittem kivágom a kukába az egészet, mert megőrjített, hogy széttaknyolja a fotókat...
Ugyan ezt csinálja a TV is, upscale alkalmával. Nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet választani az egyszerű nearest neighbourt, pedig sokak szemének a pontosabb pixelgrides megjelenítés, sokkal élesebb és kellemesebb lenne 2-3 méterről... Lehet 1-1.5 méterről tényleg szőrös meg recés lenne, de kit érdekel. Sajnos úgy gondolják "a parasztnak" meg úgy is jobb a taknyolt felskálázás.
-
Partizan182
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
"A 4k hdr és az 1080p között tényleg eszméletlen a különbség, mintha más dimenzió lenne."
Jóvan, aszittem már mindenki megvakult rajtam kívül, volt a sok "nemkellaz" meg "nemad hozzá sokat" meg "gimmick mint a 3d". Ez a tévé jövője, ha tehetném soha SDR-re ráse néznék.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor