- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
xerobyte #51100 üzenetére
Jaja, vannak erről jó videók is. De még mindig könnyebben megoldható a gamma manipulálsa szoftveresen, mint a fald panelek vezérlése vrr esetén hdrben... sőt, nem jó ugyan h van, de még ha nem is megoldható, még mindig nézhetőbb, szebb a kép oled esetén
amúgy nem tudom mekkorát keresel, de 65ös ma van 65öért is
-
szabeska
addikt
válasz
xerobyte #51090 üzenetére
Igaz nekem C9 van, HDR-t még nem próbáltam, a többi dolog viszont jól működik az új fw-vel. Ez hogy működik amúgy, most már nem lesz limitálva a HDR 4:2:2-re, hanem az is full RGB-ben szalad majd?
Teszteltem pár játékot (6-8), nvidia panelben rgb 12 bit 4k 120hz, simán ment a g-sync is szerencsére, képszakadás vagy egyéb anomália nem volt, a black crush viszont jelentős, lagom teszten 1-4 négyzet kuka. VRR ment végig, nem tudom, van-e köze hozzá. Ja, mindezt sima HDMI címkével, nem tudom, a PC címke "megjavult-e" már
Ez pedig érdekelne.
-
-
gertitorpe
tag
válasz
xerobyte #50903 üzenetére
Én már évek óta várom a tökéletes/megfizethető OLED-et
De eddig nem sikerült rávennem magam hogy elköltsek ennyi pénzt, főleg hogy minden évben kijön valami újdonság ami megtetszik de a kezdetekben túl drága.
Pár éve még az 55 colos FHD hajlított OLED-re csorgatta mindenki a nyálát, azóta meg elég sok fejlődés történt mind árban, mind minőségben.
Jövőre szerintem nagy változása 8k-s TV vonalon lesz. Egy mondjuk 1.5 millió alatti 'elérhető' 88 colos az tényleg menőség lenne. Nekem ez a 3D hatás érdekel amit lépten nyomon emlegetnek a 8k-s kijelzőknél.
Egyébként nem rohanok sehova, az 55 colos LG LCD-m elmuzsikál egyelőre. -
Madwe
nagyúr
válasz
xerobyte #50903 üzenetére
2, én olyan pletykákat olvastam, h két éves ciklusra állnak át s jövőre nem jön 11es széria (vagy hívják bárhogy) avs fórumokon...
3, régebben is volt pixelhiba s banding, minél nagyobb az átló annál nagyobb átlagban. Ami változott az az h manapság sokkal több ember vesz oledet, tübb felhasználó = több panasz, %osan nem biztos h növekedett a hibák száma (szerintem pont h javult amúgy) -
válasz
xerobyte #49449 üzenetére
Szerintem túl optimista várakozás... persze lehet egy-egy beragadt példány, vagy utolsó kiállított darab ennyiért lesz, de általánosan nem lesz igaz.
Egy 1.2-1.3m körülit el tudok képzelni max ünnepi akcióra valóban.Szerintem ez pont nem az a modell és kategória, amit kötelezően fognak leárazni agresszívan, még ebben a gáz gazdasági hanyatlásban se, ha nem fogy elég jól. Az még mindig főleg az 55 és részben a 65 col.
-
janos666
nagyúr
válasz
xerobyte #24799 üzenetére
Az említett Widows-t nem láttam, de a legutóbbi Star Wars Solo rész is ilyen, hogy a legelső pár másodperc után nincs többé fekete, de amúgy SDR-ban megszokottól világosabb csúcsfény se igazán, szándékosan "lapos" a kép a HDR kiadáson is.
Sok Frostbite motoros játékoknál (egy tucat EA kiadós cím az utóbbi 1-2 évből) pedig magát a feketét jól illeszti, de a felette lévő szürkék iszonyatosan fel vannak húzva, egy SDR módban vak sötét szobába úgy néz ki HDR módban, mint ha meggyújtottak volna egy apró hideg fényű zseblámpát. Minden nagyon világos szürke, nincs árnyék, ettől nincs térhatás (perspektíva érzékelés árnyékok alapján) sehol, és mindig "lapos" a kép a sötét jeleneteknél. Még nem tudom PC-n kinek a hibája (EA, Microsoft, nVidia...?), de beszéltem már erről többekkel és van akiknél PlayStation-ön is ugyan úgy néz ki adott játék PS kiadása, mint nálam PC-n, így az EA-re tippelek.
-
Joshi
titán
válasz
xerobyte #24812 üzenetére
Ha SDR-ben mondjuk kalibráltatod a tévét, akkor nagyjából HDR-ben is jónak kellene lennie. Nekem kalibrálva van SDR-ben és semmi gond nincs HDR-ben se, igaz nekem Sony A1 van. Ezeket a HDR kalibrálós anyagokat már én is beszereztem, de még nem álltam neki. Tegnap néztem meg az Overlordot HDR-ben, de nagyon jó volt, maga a film is jó. Amikor a csávó kalimpál a zseblámpával az durva, LCD-n biztos nem ilyen.
-
-
renatto
őstag
válasz
xerobyte #23606 üzenetére
Banding bárhol lehet, de ha jól emlékszem itt majdnem mindenki aki panaszkodott az B8-as tulaj volt. A C9 azért érdekes lehet a HDMI 2.1 miatt, ha nem is most de 1-2 év múlva biztos jól fog jönni legkésőbb (mint ahogy a DV-t is írtad). Azt is vedd számításba, hogy a C9 nyitóára bizonyosan 1 millió körül vagy inkább felette lesz és az pár hónap alatt fog esni elég sokat, míg a C8 és a többi 2018-as OLED már a kifutó árra esik be ezzel párhuzamosan. Szerintem várd meg az idei tévéket és pár tesztet, hogy kiderüljön mennyivel is jobbak (vagy sem) a 2018-as tévkénél, közben kiderülnek az új árak és a régiek árai is lentebb esnek, így talán könnyebb lesz dönteni. Ez durván április-június.
-
Joshi
titán
válasz
Ha játékra is használnád a tévét, akkor szerintem van értelme a HDMI 2.1-nek főleg hosszabb távon. Az OLED panel nagyon kis léptékben fejlődik, szóval erre nem érdemes alapozni. Viszont azt is tudnod kell, hogy a 2019-es modellek év végéig biztosan drágák lesznek, már csak a HDMI 2.1 miatt is. Ha árérzékeny vagy és hajlandó vagy várni míg év vége fele akciózzák a 2019-es LG OLED-et, akkor egyértelműen azt ajánlom. Ha most akarsz OLED-et, akkor egy B8 vagy C8 a te tévéd, már csak az input lag miatt is.
Volt itt a fórumon aki azt mondta, hogy neki nem felelt meg mozgásban az LG ezért Sony-t vagy Panát vett már nem emlékszem. Sony tévé után lehet hogy más lesz az LG mozgása, élőben meg kellene nézned.
-
Locutus
veterán
válasz
Azért ezzel vigyázz, mert 4K60 megy ugyan, de csak RGB 8 biten SDR-ben, vagy ha HDR-t is akarsz 10biten, akkor már csak 4:2:2-ben.
Szóval a mostani felhasználhatóság mellett is már előnyt jelentene a HDMI 2.1. Ugyanakkor meg kell várni még a videókártyákat is, amik ezt támogatják.Amúgy (bármilyen) LCD után kb kizártnak tartom, hogy csalódj az OLED-ben. Az igaz, hogy nem tökéletes ez se, de messze kevésbé zavaró hibákat produkál, mint az LCD-k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged